Juncker ezt üzeni: Tanulják meg szeretni a migránskvótát a kelet-európaiak

Origo

Juncker ezt üzeni: Tanulják meg szeretni a migránskvótát a kelet-európaiak

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy interjúban cáfolta, hogy lemondott volna arról az elképzelésről, hogy az unióba érkezett migránsokat szétosszák az egyes tagországok között.

Ragaszkodom ahhoz a gondolathoz, hogy a migrációs válságot szolidaritással és szívvel kell kezelni – fogalmazott Jean-Claude Juncker a France 24 tévécsatorna műsorában, amelynek Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével közösen volt a vendége. A beszélgetésről az EU Observer készített összefoglalót.

Korábban éves értékelő beszédében Juncker úgy fogalmazott, hogy a szolidaritást senkire sem lehet rákényszeríteni, és ezt többen úgy értelmezték, hogy hajlandó lenne lemondani a kvóta ötletéről. Most ezt az értelmezést visszautasította.

Nem az Európai Unió, hanem egyes tagországok vallanak kudarcot a migránskérdés kezelésében – mondta Juncker. Szerinte miközben Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Bizottságot és a parlamentet bírálja, az uniós kormányok jóváhagyták, és többségük továbbra is támogatja a kvóta tervét. Erről mondta azt a napokban Orbán Viktor, hogy gyakorlatilag becsapták Magyarországot a kvóta ügyében.

Schulz: A szolidaritásból nem lehet szemezgetni

Martin Schulz pedig arról beszélt, hogy Európa akkor volt erős, amikor egységes volt. A keleti országok szolidaritást várnak a gazdasági fejlődésükhöz és Oroszország kapcsán, de nem akarnak hallani róla, amikor a menekültekről van szó. A szolidaritás egy elv, nem lehet belőle szemezgetni – fogalmazott Schulz.

Forrás: Origo

3 hozzászólás “Juncker ezt üzeni: Tanulják meg szeretni a migránskvótát a kelet-európaiak” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Nem értem ezt a migráncsozást!
    Menekültek befogadásáról van szó!
    Amíg a bevándorlók befogadása, (lásd a 18 000 kötvényes bevándorlót) tagállami hatáskör, addig a menekülteké a csatlakozáskor népszavazással megerősített, uniós szabályok alapján elfogadott közösségi feladat!
    Mintha Vezírünk is elfogadott és aláírt volna valami illesmit?! 😛 😀

  2. Jobban szerint:

    MIGRÁCIÓ ÉS BŰNÖZÉS
    Gajdics Ottó

    A migránsbűnözésről lesz szó, ami a politikailag korrekt beszédben nem létező fogalom, de attól még súlyos valóság. Olyan, mint a no-go zóna, ami szintén nincs sehol, csak gombamód szaporodnak Európa országaiban az úgynevezett érzékeny területek, ahová a rendőr sem meri betenni a lábát.
    Tény, hogy nem minden illegális bevándorló bűnöző. Annak érdekében, hogy balliberális honfitársaink is hajlandók legyenek belegondolni, mit is óhajtanak a nyakunkba zúdítani, tekintsünk el attól az egyébként egyáltalán nem elhanyagolható ténytől, hogy aki érvényes okmányok nélkül, netán hamis útlevéllel, embercsempészek segítségével, a határzárat megkerülve, megrongálva, a hatóságokat átverve érkezik az Európai Unió bármely országának területére, eleve bűncselekményt követ el.
    http://magyaridok.hu/ahelyzet/migracio-es-bunozes-1045222/

  3. Jobban szerint:

    http://www.origo.hu/itthon/20160930-a-dk-migransokat-koltoztetne-miskolcra-az-avasi-mszp-s-kepviselo-visszakuldene-oket-hazajukba.html
    A DK migránsokat költöztetne Miskolcra
    MTI2016.09.30. 06:51325
    A Demokratikus Koalíció miskolci elnöke az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat, míg a körzet MSZP-s önkormányzati képviselője visszaküldené a bevándorlókat a saját országukba a Magyar Időkben pénteken megjelent cikk szerint.

Itt lehet hozzászólni !