Győztek a civilek – vagy ez csak kampány?

A Csepel SC beépítése is lehet az új cél

Csepel.info

Fotógalériánk itt nézhető meg

Nehéz megmagyarázni, mi történt 2009. május 29-én, pénteken este hat órakor a Kis-Duna partról szóló civil fórum alatt. Talán eljött az a pillanat, amikor még az MSZP is rádöbbent, hogy a választókat kell(ene) képviselnie? Vagy talán látták, hogy nyakukon az EP-választás, az erejük pedig még itt, Csepelen is túlzottan megfogyatkozott a nagyképűsködéshez? Lapunkhoz egy sokkal baljósabb vélemény is eljutott.

Egy dolog biztos. Hosszú-hosszú évek sokszor reménytelennek tűnő küzdelme után a Csepeliek a Zöld Kis-Duna Partért Egyesület péntek esti fórumán megtörni látszott a jég. A fórumon Kál Károly az SZDSZ, Szenteczky János az MSZP és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP részéről vett részt.

Németh már a júniusi önkormányzati ülésen bizonyságot akar az ígértek helyett

Lapunk úgy tudja, hogy még az MSZP-t képviselő Szenteczky János részéről is a civilek valamint a Kis-Duna part ügyében népszavazást kezdeményező Fidesz véleményéhez közeli kijelentések hangoztak el a part jövőjéről.

Más vélemények szerint is visszakozott egy időre az MSZP a Kis-Duna part kiárusításától és beépítésétől, de ennek sokkal prózaibb okai lehetnek. Mint ismert, a Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője három kérdésben kezdeményezett népszavazást, ezek közül pedig csak egy kapcsolódott a Kis-Duna parthoz. Egy másik kérdés a Csepel SC felosztására és beépítésére irányuló MSZP-s törekvésekről szól, amely a legújabb beépítési tervek miatt éppen ezen a héten vált újfent a média érdeklődésének előterébe.

Könnyen lehet tehát, hogy a Kis-Duna parti meghátrálás csak annak a felismerése, hogy egyszerre nem lehet ennyi „mutyit” végigvinni a csepeliek egyértelmű ellenállása mellett. Egyszerre ezért csak eggyel próbálkoznak, jelen esetben a Csepel SC beépítésével.

Mivel lapunk most nem tudott első kézből, részletesen beszámolni a fórumon elhangzottakról, azt a későbbiekben próbáljuk pótolni. A fórumról Ábel Attila készített képeket, melyek itt tekinthetők meg.

Csepel.info

61 hozzászólás “Győztek a civilek – vagy ez csak kampány?” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Ez így, ebben a formában merő találgatás. Persze messze még a júniusi (netán a felvetett szeptemberi) kt-ülés ígéreteket jogszabályba, rendeletbe önteni, de addig is a tények közlésére kellene törekedni, nem? Ezek pedig azok, hogy lényegében egyetértett a három meghívott: se a lakóparknak, se a wellnessnek nincs helye a Kis-Duna-parton, azoknak sokkal jobb helye a szigetcsúcsi fejlesztési terület. Mind a part megőrzése, mind az egyetértés végül is fontos célok megvalósulásai!

    Ha van egyéb kritizálni való, fel kell lépni; de csak azért témát terelni, hogy lehessen más fogást találni – ezzel nem (nem ezzel) lopja be magát senki a szívünkbe…

  2. atlétaa szerint:

    Hajrá Zöldek Hajrá-Szenteczky-Hajrá CSEPEL SC…………..
    miska72-mesélj hozzá szoltál…………
    🙂

  3. legszebböröm... szerint:

    Ez a tudósításhiány roppant érdekes: nem volt egyetlen, a tollforgatáshoz értő ember az egész ,,gyülekezetben”?

  4. admin szerint:

    Kedves Gigi!

    Az, hogy Szenteczky igazat mondott-e, ki fog derülni.

    Egyébként pedig péntek este valóban nem tudtunk már komolyabb tudósítást írni, ugyanis péntek este volt, és mi is emberek vagyunk.

    Ez egy önszorgalomból, önkéntesek által, ellenszolgáltatás nélkül működtetett portál. Ha a Csepel újság, Csepel.hu százmilliókból nem képes megoldani a gyors és folyamatos online tudósítást, talán nem kellene ezt tőlünk elvárni azoknak, akik a helyi médiával kapcsolatban egyébként tökéletesen igénytelenek.

  5. Brutalicus Rex szerint:

    Ellenszolgáltatás nélkül?
    És a fizetett politikai hirdetés az oldal tetején?

    Tényleg, tud erről számlát felmutatni a Fidesz vagy a csepelinfo? Kéne erről is egy satótájékoztatót tartani, mert én kiváncsi vagyok….

  6. hollósi szerint:

    Én nem dőlnék be mézes-mázos ígéreteknek.
    Ezt csak a külső körülmények hozták magukkal. A jobb oldal ne felejtse el, már kétszer kiénekelték a sajtot a szájából.
    Fő az óvatosság. Bizonyos kaméleonokkal szóba se állnék.

  7. Prendick szerint:

    Mielőtt elmegy a téma végképp abba az irányba, hogy mi a csepel.info párt-, és jogállása, érdemes lenne kicsit odafigyelni a történésekre.
    Én azt látom, amit tán a cikkíró is, hogy a helyi uralkodó körök trükköznek.
    Feladnak egy gyakorlatilag elveszett pozíciót, hogy még utoljára szakíthassanak egy másikon.

    Nagyon cseles ez a hozzáállás. Úgy tűnik fel, hogy kompromisszumkészek, és cserébe elvárják, hogy az ellenfél is legyen belátó. Pedig az egész ügy arról szól, hogy le kéne verni valahogy a mohó kezüket az egészről. A Kis-Duna partról, a Csepel SC-ről, meg az összes kétes ügyről.

  8. Gigi szerint:

    Kedves admin!

    Úgy érzem, nem a hozzászólásomra reagáltál: nem az azonnali részletes tudósítást hiányoltam (naná, hogy később lesz rá idő), kifogásom a “gyorshír” találgatás jellege ellen szólt. Pedig röviden is lehetett volna tényeket közölni.

    Abban igazad van, hogy más médiumoknak lehetne jobban produkálniuk magukat, bár hozzáteszem, hogy a Csepel újság jelenleg nyomtatott hetilap, és ilyen minőségében – a nyomdai átfutással számolva – soha nem lehet olyan aktuális, mint a világháló. A csepel.hu honlapnak viszont sokkal naprakészebbnek kellene lennie, egyetértek!

  9. Gigi szerint:

    Kedves Prendick,

    a trükközés-elméleted simán lehet helytálló, de azt gondolom, hogy erről írni nem tudósítás keretei között kell, hanem publicisztikában. A műfajok keveredése csúsztatást hordoz: az olvasók készpénznek veszik azt is, ami csak találgatás.

  10. miska72 szerint:

    atlétaabácsi nem kellett hozzászólnom! Szenteczki MEGFUTAMODOTT! Már más harsonát fúj mint az elvtársai. Csak az a baj, hogy ő is ellenezte a népszavazást. 😉 Vizet iszik, és bort prédikál! Nem hiszek az elvtársaknak!

  11. miska72 szerint:

    Atlétaabácsi hajrá csepel sc? Az is megy a mutyiba! 😉 Mszp, még hiszel a mesében?

  12. miska72 szerint:

    Tályékoztattuk a meghívott politikusokat, hogy mindenki csak olyat ígérjen, amit be is tud tartani! Mert FELELŐSÉGRE fogjuk vonni! Minden törvényes ezközt, megragadunk, hogy igazunkat bizonyítsuk. Polgári engedetlenség, tüntetés.

  13. miska72 szerint:

    Természetesen bíróságot is! 😉

  14. Gigi szerint:

    Forgott a kamera, lesz mivel bizonygatni – már ha tényleg nem tartják be a szavukat. Előre ítélkezni viszont nemcsak rutinos óvatosság, hanem szűklátókörűség is!

    Szenteczki lehet, hogy megfutamodott, de Szenteczky kiállt :), és a végén még csevakos lakossági fórummá is tudta alakítani az összejövetelt (vagy azzá alakult magától). Lehet utálni, de van olyan kaliberű politikus, akit szónoki képességei miatt nem lesz könnyű megszorongatni.

  15. miska72 szerint:

    Gigi, a csevakos lakossági fórum azért túlzás. 😉
    minden meghívott elmondta a meglátásait, és a szándékait.
    Így lehetett volna SZDSZ-es, vagy fideszes fórum is.
    A szervezet POLITIKÁTÓL MENTES! A jövőben akár ki kerül hatalomra! Mondom akárki kerül hatalomra! Az lehet a fidesz is! Akkor is be fogjuk tartatni a törvényeket, és minden jogi lépést megragadunk, hogy a csepeli lakosoknak a véleményét képviseljük, akiktől 7.000 támogató aláírást kaptunk!

  16. miska72 szerint:

    A szervezetünk a saját tagdíjaiból, és a tagok szabadidejéből tartja fenn magát! A rendezvényeinket, mi magunk szervezzük!

  17. Nagyapó szerint:

    Csepeliek! Másról van itt szó. A szocik nem futamodtak meg, csak számoltak. Hasonlatosan a Hankook beruházáshoz. A dunaújvárosi szocik eladtak egy területet, ami a városé volt, 300 millióért egy magántársaságnak, akik 2 milliárdért adták tovább a Hankooknak. Ez látszólag veszteség a Hankooknak, de közben ők kaptak 20 milliárdot a szoci kormánytól. Kassza 18 milliárd. Nem éri meg? (ráadásul kb. 1 milliárdért utat is építtetett a kormány helyettük a mi pénzünkből)
    Mi van Csepelen? Megvette a terület egy cég X forintért. Ráköltött még Y forintot (ez tartalmazza a csúszópénzt), ezután a civilek ellenállását látva látszólag meghátrál, visszaadja a területet Z összegért, mondjuk 1,2 milliárdért, amit a csepeli MSZP frakció lecsökkent 900 millió Ft-ra, majd megszavaz.
    Kassza: a vevő még nyert is, és a csúszópénz marad, mindenki nyert, jókor kell lenni jó helyen, csak a közpénzt lopták el.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  18. Gigi szerint:

    miska72,

    a szervezeteket perszonálunió esetén is célszerű kettéválasztani, különösen, ha az egyik politikai indíttatású 🙂

  19. Gigi szerint:

    Nagyapó,

    számolhattak: például a napokat centin vágva a választásig 🙂 Vagy csak más vezető – más cél. Vagy csak a stílus más.

  20. legszebböröm: szerint:

    Kedves Admin!

    tényleg nem a GIGI hiányolta a tudósítást, hanem én;

    egyébként már csaknem 24 óra telt el a fórum óta és még mindig se híre, se hamva…

    Tisztelt Miska 72!
    Tályékoztattuk – helyesen: tájékoztattuk
    FELELŐSÉGRE – helyesen: FELELŐSSÉGRE
    ezek sajnos nem elírások, hanem durva helyesírási hibák
    de a jó pap is holtig tanul…

  21. aloe szerint:

    Nem gondolnám, hogy Szenteczky megfutamodott volna.. El lehet hinni szerintem, hogy mint csevak vezetőnek és polgármesterjelöltnek neki is igen fontos a lakosság véleménye és az ő álláspontjukat képviseli.
    Egyébként Udvarhelyi András készített Szenteczkyvel egy interjút még mikor képviselő volt, tehát se csevakos, se polgármester jelölt. Azt gondolom, hogy ez az interjú még előkereshető, ő már ebben is arról beszél, hogy a kisdunapartot egy római parthoz hasonló pihenő, kikapcsolódást nyújtó, sportolási lehetőségeket biztosító övezetté kellene alakítani…

  22. Bubus szerint:

    Aloe, ne ferdíts!

    Az MSZP ki akarja árusítani a Kis-Duna partot. Erre találták ki a hotel meg wellness víziót. Szenteczky hű pártkatonaként ezt szolgálta és úgy is fog szolgálni továbbra is, ahogy ezt megmondják neki.

    A helyzet az, hogy az MSZP sajnálatára megerősödött a Fidesz, és még ráadásul ott van a tüske a köröm alatt, nem is akármekkora. A civilek is rájöttek, hogy nem akarnak mellékszereplőként az MSZP mohósága miatt rosszul járni, kiszolgáltatottá válni, elveszíteni a Kis-Duna partját…

    Az MSZP vezetői – feltehetőleg a szálakat mozgató Orosz Ferenc – szerintem most úgy döntöttek, hogy egyszerre csak egy zsíros falatot kapnak be. A Kis-Duna part ügyét egy kicsit odébb tolták, ezzel leveszik a Fidesz népszavazási kezdeményezésének egyik legerősebb oszlopát, és a Csepel SC-t nyeletik le a haverokkal. A sportolók egy része már úgyis a sírban van, más része pedig párttagként ültetgette Szenteczkyvel a kampányfákat.

    A helyzet az, hogy Szenteczky csak egy kerülő hadműveletet hajtott végre. A párt így kívánta, Szenteczky így csinálta.

  23. miska72 szerint:

    legszebböröm!
    legsebböröm a káröröm! 😉

  24. miska72 szerint:

    legszebböröm!

    Legszebböröm a káröröm! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  25. miska72 szerint:

    aloe az ígéret szép szó, …………………………….!
    Mennyi mindent ígértek már az elvtársak?
    A gerincút mióta épül?
    Mennyi kampány ígéretben hangzott el? 😉

  26. miska72 szerint:

    aloe, miért van az, hogy az lvtársak mindíg pont az ellenkezőjét csinálják amit mondanak, vagy megígérnek? 🙂

  27. infósferi szerint:

    Aloe! Ha a szociknak fontos lett volna a lakosság véleménye, nem került volna tisztázatlan módon idegenek kezére a Csepel-pálya.
    A lakosságot a kutya nem kérdezte, akar-e uszodát a stadion helyére.
    (Weiss báró a sporttelepet a kerület lakóinak építette és nem néhány vezető üzleti körének.)
    A helyzet az, hogy a válság betett a hirtelen lenyúlásoknak. Az építési láz lejjebb ment, sokan túladnának hirtelen jött befetetéseiknek,
    kármentés folyik.
    Kíváncsian várom, mennyiért vásárolja vissza az elefántosoktól a tábort az utolsó évét megkezdő helyi önkormányzat.

  28. miska72 szerint:

    🙂 🙂

  29. Szila szerint:

    Kedves Fórumozók!
    Én nem tudtam ott lenni sajnos, pedig a szívügyemnek tekintem szülőföldem, Csepel sorsát. Itt csak mozaikocskák alapján próbálom összerakni a történteket. Nem lehetne, hogy valaki a nagy lényeget összefoglalná, hogy mi is értsük, akik nem voltak jelen?
    Köszönöm.

  30. miska72 szerint:

    Senkinek nem tetszett a lakópark, a megadott helyen.

  31. miska72 szerint:

    Se Kál Károlynak, se Szenteczki Jánosnak, se Németh Szilárdnak. 🙂

  32. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Fórumozók!
    A probléma a következő. Senki nem beszél arról, hogy mi hangzott el a meghívott előadók által. Mi volt a meghirdetett téma? A Kis-Dunapart jövője.
    Eddig senki nem arról beszélt, hogy mi legyen a Kis-Dunával és a partjával, hanem arról, hogy ki mit gondol a Szenteczkyről és a Németh Szilárdról.
    Az ügy itt van elkefélve.
    A lakossági fórumot azért hívta össze az egyesület, hogy mit gondol a Kis-Duna Partjáról és közvetlen környezetéről, a FIDESZ, az MSZP és az SZDSZ frakciója. Az SZDSZ frakcióvezetője egy igen világos és pontosan értelmezhető koncepciót mondott el. Erről itt senki nem nyilvánít véleményt és még csak nem is kritizálja. Pedig jó lenne a kerület érdekében.
    Sokkal többre mennénk így együtt ha arról vitatkoznánk, hogy mi lenne az a projekt amit meg lehet csinálni és amit a lakosság még el tud fogadni.
    Ehhez volt egy, csak egy, igen világos cselekvési program. Ez a lakossági fórumon elhangzott, és ezt lehet kritizálni és lehet más javaslatokat tenni. Ez talán előrébb vinne.

  33. Gordon szerint:

    Kedves Kál úr!

    Előrébb vinné a kerületet és az országot ha az eddig hibát hibára halmozó ostoba és korlátolt politikusok/vezetők befejeznék azt ami egyértelműen nem megy: a kerület és az ország irányítását.

    Nem értem miért rugóznak állandóan, hiszen folyamatosan csak kudarc és csőd követi tevékenységüket.

    Egyébként milyen “ellenzékben” lenni? 😉

  34. admin szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Úgy tudjuk, hogy a civilek rendezvényén Kál Károly az EU-s pénzekről, lehetőségekről beszélt főként, Szenteczky pedig arról, hogy a wellness projektet lényegében északabbra is meg lehetne oldani. Szenteczky álláspontja most kb. 180 fokos fordulatra utalt az eddigiekhez képest, azt is sikerült lebeszélni, hogy a Fidesz által benyújtott egyik önkormányzati javaslatot újra benyújtja a Fidesz, és az MSZP most meg fogja szavazni (eddig hallani sem akartak róla).

    Németh Szilárd a Fidesz részéről ugyanazt mondta, amit eddig: a Kis-Duna part értékeit meg kell őrizni, a part fejlesztését pedig a lakókkal közösen, a lakók kívánságainak megfelelően akarják végigvinni. Ezért is kezdeményezték a népszavazást, amit az MSZP mindeddig ellenzett.

    Sajnáljuk, de időnk még nem volt minderről külön cikket írni (hétvége van, és mi is élünk családi életet), de a fórum abban volt különleges, hogy most látszólag mindenki a civilekkel egyetértő jövőképet vázolt fel, még az MSZP is.

  35. atlétaa szerint:

    Önkormányzati támogatás -civil szervezeteknek…………….
    Csepeli Zöld Kör Egyesület -500-ezer ft…………….gratulálok………..
    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL……………….
    hiteltelen miska
    🙂

  36. miska72 szerint:

    atlétaabácsi ha már osztod az észt, akkor hitelessen!

    17. Csepeli Zöld Kör Egyesület Természetvédelem és környezetvédelem 300.000-
    18. Csepeli Zöld Kör Egyesület Természetvédelem és környezetvédelem 50.000
    19. Csepeli Zöld Kör Egyesület Természetvédelem és környezetvédelem 150.000

    Így kaptak 500.000 forintot! Én is olvasok Csepelújságot!
    A mi szervezetünk NEM kapott, és nem is kér támogatást az Önkormányzattól! 🙂

    A Zöldalma Egyesületnek miért nem gratulálsz? Ők is 500.000 ezret kaptak! De Ők egy összegben! 🙂 🙂 🙂 🙂

    hihetetlen atlétabácsi! Én mindíg hiteles vagyok! 😉

    Admin korrekt tájékoztatást adott!

  37. lolka szerint:

    aloe:
    A Római-partot privatizálni akarják a csónakházakkal kis büfékkel eggyütt, ovatosan a pl.-al!

  38. legszebböröm: szerint:

    Még mindig semmi igazi tudósítás – ez már azért több a soknál!
    Hétvége van – ez igaz, de ha nem tudják hitelesen megírnia azt, hgy valójában mi is történt a fórumon, akkor FELELŐTLENSÉG feldobni a témát. Vagy elég, ha bármiylen ,,koloncot” odavetnek és a ,,nép”, az istenadta nép máris csámcsogni kezd rajta?

    Legalább azok a képviselők szólalnának meg, akik ott voltak – de mindenki hallgat, mint a sír…..

  39. miska72 szerint:

    legszebböröm, részt kellet volna venni a fórumon! Akkor most nem furdalná az oldaladat a kíváncsiság. 😉

  40. Prendick szerint:

    Nos, a hozzászólásokból világosan kiderült, hogy miről volt szó. Szerintem sokan értjük. Ehhez semmit nem adna hozzá, ha mellesleg elolvasnánk pár politikus dagályos szóvirágait.
    A történés világos, a tájékoztatás pontosan megfogta a lényeget.

    Legszebbörömnek üzenem, hogy bármennyire rácuppant pl. a Csepel Újság stílusára /ti. ott rejtik több hasábos dumába az igazi tartalmat/, nincs oka panaszra a csepel.infot illetőleg. Kikapták a kád szirupból a cseresznyét. Persze lehet, hogy ez e gondod. 😉

    /Nem igazán lengi körbe a csepel.infohoz való viszonyomat a meleg szeretet légköre, így alig lehetek vádolható elfogultsággal. De ami tény, azt el kell ismernem, mert ilyen ultraracionális elme vagyok. 🙂 /

  41. Gigi szerint:

    legszebböröm,

    egyetlen képviselő, Kál Károly már megszólalt és “színt vallott” 🙂 fentebb, úgyhogy nem igaz, hogy senki se… A többiben igazad van, ezzel kezdtem a hsz-emet! 🙂

  42. Gigi szerint:

    Bubus,

    valamit – meglátásom szerint – még mindig összemosol: Szenteczky nyilatkoztatta ki a fórumon a saját polgármester-jelölti véleményét, és bizonyára támogatják őt a helyi MSZP-ből, különben nyilván nem lenne jelölt, de ő per pillanat nem képviselő, magyarul a testületi szavazásban nincs közvetlen szerepe! Talán most az egyszer szerencsés helyzet lehet, hogy Csevak-főnök, hiszen ilyen minőségében a lakossági érdekeket szolgálhatja – ezt bizonyítja talán a civilekkel és ellenzékkel azonos kijelentése (se lakóparkot, se wellnesst nem bír el az RSD-part), illetve a fórum végén felmerült probléma megoldása (padok és kukák a sétányra, a szervező civil egyesülettel egyeztetett helyszínekre!)

    Ezeket miért hallgatjátok el? Miért nem örültök egy kicsit az összefogás apró jeleinek? Nem ezt akartátok? Az emberek ilyen megoldásokra vágynak mindkét részről: ezerszer jobb békében, mint háborúban…

  43. hollósi szerint:

    Az összefogásról jut eszembe:
    érdekes, amikor “futott a csikó”, simán leszavazta a KT a lakossági véleményeket.
    Jeles képviselői akkor az info.-n azt írták, ez a többségi demokrácia.
    A Csepel SC ügyében az igazság takargatása mellett miféle összefogásról beszélhetünk?
    A hallgatás nem a beírók műfaja. Sok vélemény került a szemétkosárba.
    Rendben, többségi demokrácia van.
    Hogy sokan mit akarunk?
    Ezt már leírták páran. Egyszer eljön az ideje.

  44. legszebböröm: szerint:

    1. ott voltam…
    2. nem emlékszem, hogy miska72 nevű ,valakivel” bármikor megittam a pertut!

  45. Menyhért Péter szerint:

    Kedves atlétaa!

    Azt írtad 2009. május 31.-én 09:43-kor:
    “Önkormányzati támogatás -civil szervezeteknek Csepeli Zöld Kör Egyesület -500-ezer ft gratulálok Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL hiteltelen miska”

    Nem tudom ez mit jelent, mert nem csak a személyed vész a ködös értelmetlenség homályába, hanem az írásaid is zavarosak!

    Áruld el nekem, legyszíves: mit akartál ezzel az összehordott betűmennyiséggel közölni?

    Ha kíváncsi volnál valamire, én szívesen válaszolok: mint tudhatnád, a Csepeli Zöld Kör Egyesület titkára vagyok

    Mint már sokszor említettem: nincs bajom az anonimitással, de ha az zavaros, bizonyos értelemben sértő beírással is párosul, azt márt nem hagyhatom szó nélkül.

    Várom az értelmes válaszodat.
    Üdv menyus

  46. miska72 szerint:

    Nem tudtam, hogy ottvoltál! De a kérdésed olyan volt, mint akinek fogalma sincs miröl volt szó. 😉
    Én is ott voltam! Tag vagyok! 🙂 🙂 🙂 🙂

  47. miska72 szerint:

    Gigi, a Csepel újság biztosan megfogja írni, a hiteles tájékoztatást. 😉

  48. miska72 szerint:

    Gigi, a padok és kukák a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület munkája
    Révén kerülnek kihelyezésre! Ezt a kérést egyesületünk fogalmazta meg a CSEVK felé!
    Ezt NEM a CSEVAK találta ki magától!
    No comment!

  49. miska72 szerint:

    Egyébként köszönjük a CSEVAK együttműködését! 😉

  50. Menyhért Péter szerint:

    Kedves miska72!
    Sajnos a csepel újság nevű iromány szokása szerint használhatatlan információkat közöl.
    Nem írja le azokat az ÉRDEMI információkat, hogy az egyes szervezetek milyen projekt végrehajtására, mennyit pályáztak, és abból mennyit kaptak meg!
    Nem írja le azt a tényt sem, hogy a pályázaton megítélt “támogatások” soha sem valóságos TÁMOGATÁST takarnak! Ha korrekt és egyszerű akarok lenni, azt mondanám: az önkormányzat a nonprofit szervezetektől BAGÓÉRT (szinte országosan egyedülállóan 40%-os önrésszel!) VÁSÁROL csepeli KÖZCÉLÚ SZOLGÁLTATÁSOKAT!
    Így néz ki a csepeli lakosság tájékoztatása.
    Üdv menyus

  51. miska72 szerint:

    Ez a Csepelújság.
    Sok sikert a Csepeli Zöld Kör Egyesületnek. 😉
    Jó egészséget.

    Üdv: Miska72

  52. legszebböröm: szerint:

    kedves Gigi!
    Én úgy gondoltam, hgoy azok a képviselők nem szólaltak meg, akik a hallgatóság soraiban ültek.

    Kedves Miska72!

    Köszönöm a békülékenyebb hangot és mosolyokat!
    Innetől akár tegeződhetünk is!
    Szia!

  53. atlétaa szerint:

    Menyhért:
    51-éves nyugalmazott tüzoltó kicsi nyögdijj (3o-millkos ház).
    Én egy mocskolódo arcátlan senki vagyok, írásaim zavarosak Te töllem ne kérjél semmit.
    🙂 Hajrá CSEPEL………..

  54. titok szerint:

    A lakosságnak át kell adni ,szabadidő és sport tevékenységre.Egyre többen fedezik fel újra a partot.Szerintem nagyon szép a csepeli part rész,sőt irigylésre méltó .
    Ez a divatos Wellness mánia az agyamra megy!Ez a legújabb lenyúlási ötlet börze?
    Lépjünk tovább!
    Lakosságra is gondoljunk ,na meg a pénztárcájuk lehetőségeire,ha már voltak szívesek az országot tönkre vágni.
    Bográcsozásra alkalmas területek létre hozása,csónak bérlés lehetősége .Főleg a lakótelepieknek jelentene ez sokat.Kellemes parkos környezet kialakítása virág ágyásokkal ,padokkal.Persze a védelemről ,ne ,Kál úr cégei gondoskodjanak és óvakodjunk az inkaltól is.

  55. Gigi szerint:

    miska72,

    nem is állítottam, hogy Csevak-találmány… 🙂 Csak éppen lám, lehet velük együtt is működni. Sportszerű a köszöneted! 🙂

  56. Gigi szerint:

    legszebböröm,

    bizony, nekik jó lenne megszólalni. voltak vagy tízen, vegyes pártszínekben…

  57. miska72 szerint:

    Gigi mi is örülünk a padoknak és a szeméttárolóknak. Reméljük hogy használni is fogják, és nem lesznek a vandálok áldozatai. Természetessen minden segítséget és együtműködést megköszönünk a CSEVAKNAK, és minden támogatónak. 😉

  58. miska72 szerint:

    atlétaabácsi köszönjük a korrekt és kielégítő válaszodat. 🙂
    Úgy látom te mindíg megtalálsz valakit. 🙂
    Most menyust? 🙂

  59. József az ács szerint:

    Szenteczki mindig hazudik és lop. Ez axióma. Bevésni, nem elfelejteni és mindig figyelni a kezét. Tanulni lehet abból ahogy lakást gründolt önkormányzati pénzeken.

  60. […] ez esetben a csepeliek nagy örömére. Szenteczky János polgármester jelölt a közelmúltban azt is bejelentette, hogy pártja letesz a nagy vitákat és sok konfliktust kiváltó […]

  61. […] magukat, és kiálltak a part megőrzése és rendbetétele mellett, a privatizáció ellen. 2009. május 29-én tartották meg azt a fórumot, amit már az akkori MSZP-s vezetés is kénytelen volt komolyan venni (európai parlamenti […]

Itt lehet hozzászólni !