Újra kezdődik a Csepel SC-s hülyítés!

Csepel.info, Portfolio.hu

Új városközpont lesz a sportközpont helyén?

Korábbi terv: nyugdíjas otthon és focipálya egyben – egy hülye sem hiszi el, hogy komolyan gondolták

Ismét nekivág Zárai László a Csepel SC felparcellázásának, hogy végre lakóparkok és plázák is épülhessenek a helyén – olvashatják ki a sorok közül a sportközpontról szárnya kelt legújabb hírek alapján azok, akik megtapasztalták már Zárai László és a csepeli MSZP-s városvezetők “igazmondásait“.

Zárai László és Tóth Mihály két éve még felbőszülten tagadták, hogy plázát és lakóparkot akarnának építeni a Csepel SC helyére. Nem sokkal később már a stadion lámpát bontották és adták volna el (talán, hogy ezzel is csökkentsék a  sportcélú kihasználtságot?), de ezt Németh Szilárd sporttanácsnok megakadályozta. A Podolák György országgyűlési képviselő segítségével egy offshore cégnek átjátszott, nagy értékű SC és ingatlanvagyona csak akkor használható egészen más célra, ha először megváltoztatják a sportcélú felhasználás kizárólagosságát előíró fővárosi szabályozási tervet (és előtte jól bemutathatóan lepusztul és megroggyan sporttelep eredményessége és ingatlanvagyona).

Németh Szilárd sporttanácsnok lapunknak azt mondta: blöffnek tartja az újabb híreket. Zárai László az alapítvány létrehozása óta tagja a kuratóriumnak. Ha valaki, akkor ő az első számú felelőse a Csepel SC vagyona széthordásának, a sporttelep legatyásításának. A fő céljuk az értékes 10 hektárnyi ingatlan lenyúlása. Minden erőmmel azon leszek, hogy ezt megakadályozzam. Másrészről azt mindenképpen tudni kell, a csepeli MSZP-s politikusok támogatása nélkül Zárai úr még a cipőjét se köthetné be. Ezt a szoros elv- és üzlettársi kapcsolatot csak a csepeli választópolgárok tudják megszüntetni! Ki kell mondani: elég volt a mutyizásból, a hazudozásból, a privatizációnak becézett lenyúlásokból. Nem az számít, hogy mit akar Zárai László és az MSZP-s támogatói, hanem az, hogy a csepeliek mit szeretnének! Én ezért kezdeményeztem az ügyben a helyi népszavazást. Ők ezt megfúrták, mert cseppet sem érdekli az elvtársakat az emberek véleménye, csak a jó kis zsíros üzlet. Ma már nemcsak arról szól ez az egész történet, hogy mi legyen a sporttelepen, hanem arról is, hogy kié legyen. Én azt mondom a Csepel SC a csepelieké, és ezért vissza kell venni az alapítványtól a tulajdonjogot, és át kell ruházni az önkormányzatra – nyilatkozta lapunknak a sporttanácsnok.

Lapunk úgy tudja, hogy a fővárosi szabályozási terv megváltoztatására a jelenlegi MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetéssel jó esély lehet. Az alábbi cikkből sok mellébeszélés, nulla konkrétum és tervdokumentáció mellett olvasóink megtudhatják, hogy a világon eddig mindenütt bebizonyosodott, hogy “az állam sikeresen csak a diktatúrákban képes a verseny- és tömegsportot finanszírozni”. Az előre borítékolt győzelmi jelentésben azonban semmi sem stimmel: a számok, a hasznosított terület arányai és maga a szövet tartalma is tele van önellentmondással.

Csepel.info

Újra felemelkedik Csepel csillaga: 62 milliárdos új városközpontot építhetnek

Egy tízhektáros területen új városközpont felépítését javasolja a Csepel SC Alapítvány 62 milliárdos beruházást igénylő sportkoncepciója. A három szakaszban, 2020-ig szóló projekt 2014-ben záródó első ütemében 5,6 milliárdot költenének sportcélú, 15,6 milliárd forintot szolgáltató és kereskedelmi célú fejlesztésre. Az első kapavágáshoz azonban a sportcélú felhasználás kizárólagosságát előíró fővárosi szabályozási terv módosítására van szükség. Zárai László, a kuratórium elnöke úgy véli, hogy a világon eddig mindenütt bebizonyosodott, hogy az állam sikeresen csak a diktatúrákban képes a verseny- és tömegsportot finanszírozni. Üzleti befektetők bevonása nélkül így a csepeli sportélet rövid végvonaglások után, egy-két éven belül megszűnik.

A tízhektáros területen 11 sportegyesületet működtető Csepel SC Alapítvány most nyilvánosságra hozott koncepciója három ütemben megvalósuló, 62 milliárd forintba kerülő fejlesztési tervet tartalmaz. Az első, 2010-től 2014-ig tartó szakaszban 5,6 milliárd forintba kerül egy fedett uszoda, továbbá egy-egy sport-, birkózó- és vívócsarnok, fitneszterem és pihenőpark megépítése. Ezek mellett kereskedelmi és szolgáltató célú, 15,6 milliárd forint értékű beruházások is szerepelnek. A második és harmadik ütemben egészségügyi rendelők, lakások, irodaházak, üzlethelységek és közösségi parkok, bowling és fallabda-pálya, kiállító terem, valamint az egyesületek klubszékházainak felépítését tervezik.

Az alapítvány koncepciója az önkormányzattal januárban megkötött településrendezési szerződésben vállalt minden sport- és közösségi szabadidős tevékenységre vonatkozó feltételt túlteljesít – nyilatkozta a kuratórium elnöke.

Zárai László kiemelte, a megállapodásban rögzített jelenlegi sportcélú felhasználási szint megtartása helyett tehát jelentős bővítést terveznek. A mostani aktív 40 százalékkal szemben ugyanis több mint 80 százalékos lesz a ténylegesen sportolásra és közösségi célokra felhasználható terület aránya, ahol a remények szerint a jelenlegi 1,5-del szemben a csepeliek legalább 4-5 százaléka tölti majd el egészségesebben szabadidejét. Az alapítvány kuratóriuma úgy véli, az új sportkoncepció megvalósításával sokat nyerne a kerület, sőt az egész főváros sportélete is.

A jelenlegi erőforrások a vegetálásra elegendők, hiszen a korábbi, 62 milliós kerületi támogatás 2009-re 22 millió forintra csökkent – mondta el Zárai László. Igaz, az alapítvány támogatásokon keresztül pótolni tudta a bevételkiesést, de ebből a pénzből az egyesületek napi működését sem nagyon lehet finanszírozni, a létesítmények állagmegőrzésére már semmi sem jut. A világon mindenütt bebizonyosodott, hogy az állam sikeresen csak a diktatúrákban képes a verseny- és tömegsportot finanszírozni – fogalmazott az elnök. Az üzleti befektetők bevonása nélkül a csepeli sportélet rövid végvonaglások után, egy-két éven belül megszűnik.

A nagy múltú csepeli sportot tehát furcsa módon éppen a területre vonatkozó sportcélú felhasználás kizárólagosságának feloldása mentheti meg. A kerület és az egyesületek sorsa most a Fővárosi Önkormányzat kezében van, ugyanis annak hatáskörébe tartozik a jelenlegi övezeti besorolás módosítása – zárta szavait az alapítvány elnök

Forrás: Portfolio.hu

Előzmények:

Megmentik a Csepel SC-t? – Helyi népszavazást kezdeményezett a Fidesz (február 18.)

Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.)

Vérlázító mutyi Csepelen: pláza lesz a patinás sportpályából? (Február 15.)

Ezzel sem büszkélkedtek: jelzálogjog és vételi jog bejegyzés került a Csepel SC sporttelepére (február 14.)

Eltűnhet a lassan százéves csepeli sportélet (2008. február 12.)

Botrány: aljas játékba kezdtek a Csepel SC privatizátorai (2008. február 7.)

Titokban tartják a csepeli MSZP „őszödi beszédét” (2008. február 5.)

Hamarosan megoldódik a Csepel SC és a csepeli sportélet sorsa (2008. február 1.)

Még korábban:

Kilátástalanná vált a csepeli sport jövője? (2007. szeptember 16.)

A Csepeli Munkáspárt sajtóközleménye (2007. szeptember 18.)

A Munkáspárt csepeli elnökének felszólalása a KT-ülésen (2007. szeptember 28.)

Elbontják a stadion lámpáit? (2007. október 10.)

Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (2007. október 17.)

A lámpákért égtek a gyertyák – szó sincs életveszélyről! (2007. október 19.)

Ötödjére is nem a Csepel SC-re (2007. október 24.)

Jönnek, mennek, méricskélnek (2007. november 27.)

Csepel SC: Zárai és Zanati enyhén szólva nem mondtak igazat (2007. december 5.)

24 hozzászólás “Újra kezdődik a Csepel SC-s hülyítés!” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Ez a mutyi lesz a végső – és remélem BELEBUKNAK! Csepelnek kell a Csepel SC!

  2. hugi szerint:

    Ez a kampány. A csepeli kórház fejlesztését is megigérték, aztán bezárták. A sportnak is lõhetünk, ha a podolákok offshore-bulija sikerül.

  3. spam szerint:

    Igazából jót nevettem. A Zárai mondhat, amit akar. Nevetséges figura. Azzá tette magát teljesen.

    Laci, nem lett volna jobb, ha csak maradsz komcsi besorolásban? Vagy ilyen jól fizetnek, hogy lejárasd magad teljesen?

    Na atlétaaa, nyomjad neki, hajrá Csepel, Harjá Szenteczky (tudod, abból a pártból, amelyik ezt művelte az SC-vel)

  4. Prendick szerint:

    Nem nyugszanak. Kapuzárási pánik van?

  5. Attila szerint:

    De a milyen alapon terveznek, vagy adnak el valamit? Ezt sohasem értettem. Kérdezzenek meg minket, hogy akarjuk-e egyáltalán. Attól, mert pár megtévelyedett megszavazta őket nem jelenti azt, hogy eladhatnak mindent.

  6. Lexon szerint:

    Na, gyerekek, ezt is megértük: csepel.info-n fizetett politikai hirdetés.
    Muhaha…

  7. lolka szerint:

    A Csepeli korházat bezárjuk, de majd épitünk helyette egy újjat modernebbet
    A pszhiátriai intézetet bezárjuk, de majd —–“—— —-“—–
    A Hungaroring, ha nem kap kétmilliárdot az idén nem lessz forma egy ! Szóval amikor ilyeneket hallok sokadjára ezen a mostanin csak nevetgélni tudok. ’60 vagy ’63-óta nem tudtuk aszt elérni, hogy a strand a kerületé legyen a Papir¨- uszoda kötségeit nem tudta a kerület finanszirozni, mindig ez a “Welnesz” elöbb valami felmérést kéne késziteni a kihasználtságról, egyáltalán van e rá igény. Itt Pesttől nem messze felépült egy szabadidőkp. hatvan milliárdért és talán már nem is üzemel, nincs rá kereslet ami már meg volt aszt nem tudtuk magassabb szintre emelni, vagy megtartani. Na ezek a tervek biztos nem nekünk készülnek…
    A másik meg az, hogy az őnkormányzaté a ló….art, a lakosság a Polgárok rábizzák négyévre, és amit kölcsön kapnak arra még jóbban kell (ene) vigyázzni mint a sajátra…

  8. miska72 szerint:

    Nyugi, a Csepeli vezetés is a sitten fogja végezni. 😉

  9. miska72 szerint:

    Ezek már ne tervezzenek itt semmit!

  10. Nagyapó szerint:

    A Fővárosi Közgyűlésben 1 fős többsége van az MSZP-SZDSZ-nek. 1 MSZP-s ellenszavazatával meg lehet akadályozni a kotya-vetyét. Németh Szilárdot tudom hogyan fog szavazni, de milyen gombot nyom Horváth Gyula?
    Csepeli MSZP-sek “gondoljátok meg proletárok!” próbáljatok meg csepeliek lenni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  11. atlétaa szerint:

    Hajrá Szenteczky-Hajrá CSEPEL SC…………..
    Amikor a hülyék probálják hülyiteni a hülyéket……….(nagyapó,miska,spam.stb)
    🙂

  12. nekünk ment el az eszünk szerint:

    USZODÁT ÉPÍTSENEK INKÁBB! tetves poszt-kommunista brigád! remélem elhasalnak jövőre és elkergetjük őket!

  13. Bubus szerint:

    Azt rebesgetik, hogy az uszodát megint a strandra akarják vinni.

  14. miska72 szerint:

    atlétabácsi elgurult a gyógyszered? 🙂 🙂 🙂
    atlétaabácsi én téged akarlak hülyíteni. 😉
    De úgy látom, már nem kell. 🙂 🙂 🙂

  15. miska72 szerint:

    atlétaabácsi, úgy látom, te szenteczky szindrómában szenvedsz.
    Kérem keresse fel kezelőorvosát gyógyszerészét. 😉

  16. Kati szerint:

    atlétaa ! Te már úgy látszik megkaptad a pirulát, csak cián helyett Kuncze
    Neked más kapszulát adott. Attól lettél ilyen értelmes és okos.

  17. atlétaa szerint:

    kismiska-nagyapó ha kinyitja a száját hazudik,ha kinyújtja a kezét lop.
    Szenteczky rendet rak CSEPELEN……………Hajrá CSEPEL SC…………….
    🙂

  18. atlétaa szerint:

    Katyi:
    Tudod a Tehén estélyit húz attól még Tehén marad……………..
    🙂

  19. Kati szerint:

    atlétaa! A hülye meg ha okoskodik , attól még hülye marad!

  20. Kati szerint:

    atlétaa! Különben meg nem érdemes foglalkozni veled úgy , hogy ég áldjon!

  21. lolka szerint:

    Nagyon úgy néz ki, hogy az ég megálldotta, kicsit dadog azért atlétaa, bár én aszt hittem, hogy aki dadog az énekelés és irás közben nem dadog. A keze is remeg (………………………………..) vagy csak begörcsöl néha, de amugy jó fej! A hsz. nem foglal sok helyet, böngészni sem kell mert, mindig ugyan az a szőveg
    ” Amikor a hülyék probálják hülyiteni a hülyéket……….(nagyapó,miska,spam.stb)”
    Csak azért, mert többesszámban irodott a fenti idézet és a zárójelben ott a stb.

  22. miska72 szerint:

    atlétabácsi, ha nem veszed be a gyógyszered, hülyeségeket beszélsz. 🙂

  23. miska72 szerint:

    atlétabácsi, amikor a hülyék próbálják hülyíteni a hülyéket?
    Te melyik hülye vagy?
    Amelyik hülyíteni própál?
    Vagy a hülye, akit hülyítenek? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  24. […] a Csepel Sport Club Alapítvány jelenlegi vezetése – a sportlétesítmények bontását és a lakópark- vagy plázaépítést tíz éve próbálják keresztülvinni újra meg újra. Ám Németh Szilárd majd a fideszes önkormányzat utóbbit már sikerrel akadályozta meg, és […]

Itt lehet hozzászólni !