Baleset a Weiss Manfréd úton

BKKinfo, Mr.Gabee

22:21-től újra a régi rend szerint lehet
közlekedni a Weiss Manfréd úton

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Halálos baleset történt Csepelen a Weiss Manfréd úton a Szabadkikötőnél található zebránál, mégpedig a Soroksári út felé vezető oldalon kedden 18 órakor.

Olvasónk elmondása szerint egy 50 év körüli csepeli illetőségű gyalogost gázolt el egy Fiat Puntó. A személygépkocsi betört szélvédővel áll a zebránál három sávot elfoglalva, Információk szerint ebből kifolyólag szakaszosan engedik át a két irányú forgalmat… Aki bővebb információval rendelkezik az esettel kapcsolatosan, írja meg a fórumba. Aki teheti, az érintett útszakaszt kerülje el.

40 hozzászólás “Baleset a Weiss Manfréd úton” bejegyzésre

  1. Hülvely Anna szerint:

    Szerintem gyalogost gázoltak,Fiat Puntó betört szélvédővel áll.Három sávot foglaltak el.

  2. Hülvely Anna szerint:

    Szerintem egy jelzőlámpa kellene ehez a zebrához.Naponta tapasztalom hogy életveszély át menni rajta😕Nem beszélve arról hogy 50 helyett 80-nal mennek még itt is!

  3. mind_the_gap szerint:

    Szerintem is egy jelzőlámpa kellene oda. Valami napelemes, ledes, nyomógombos átkelés jelzővel..

  4. Pityupapa szerint:

    Valamikor lesz ott lámpa? Vagy továbbra is marad ez az életveszélyes állapot. Nem tudom ki volt az a nagyokos aki így oldotta még a Szabadkikötő utat de nem ez volt az első eset annál a zebránál.

  5. Norbi szerint:

    Szerintem a lámpa, nagyon megfogná a forgalmat reggelente, ami néha igy is borzalmas.
    Én egy gyalogos aluljáróra, vagy esetleg felüljáróra gondolnék. Akkor se a gyalogosoknak, se az autósoknak nem kellene várni a zöld lámpára.

  6. Megmondó kapitány szerint:

    Az 500 millióból gondolom telik egy nyomógombos lámpára. Szerintem a héten lehet is nekikezdeni.
    Részvétem a hozzátartozóknak.

  7. Letiltatni szerint:

    Az nem gyorsforgalmi amit lámpák sokasága zavar meg. Felül- aluljárókkal tessék megvédeni az állampolgárokat, olyan úttól ahol rendszeresek a gyorshajtások, illetve a legnagyobb megengedett sebesség 50km/h fölött van.

  8. x szerint:

    Meg kéne ott szüntetni azt a zebrát. Nincs ott gyalogosnak semmi keresni valója. Pont ott mentem el az eset után nem volt szép látvány. Részvétem!

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Az eset után nem sokkal lehetett, mikor mentem befelé. A Punto a helyszínelés felfestése szerint 63m-re volt. Vamamitől.
    Az elhunyt a nefelé vezető oldal belső sávjában feküdt, már letakarva, legalább 30-m re a gyalogátkelőhelytől. A gyalogátkelőhely után még kettő autó állt keresztben, a külső sávban valami szerepük lehetett, mert ők is meg voltak jelölve. Az egyik talán fel is futott a zöldsávra.
    RIP!

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Ide is juthatott volna egy telepített traffi.

  11. baltafejű szerint:

    Nyomógombos lámpa kell, egyértelmű.

  12. jocosaurus szerint:

    Miért kéne megszüntetni a zebrát? Vagy lámpa legyen, vagy felüljáró, de az nem megoldás, hogy megszüntetik a zebrát.
    Illetve elég lenne a zebra is megfelelő közlekedési kultúra mellett.
    Arról nem is beszélve, hogy a zebrán gázolást milyen olcsón meg szokták úszni a gázolók. Ha szigorúbban büntetnék, talán kevesebb lenne a zebrán történő halálos gázolás.

  13. Sirály szerint:

    Mi olyan sürgős hogy más meghaljon?

  14. kerdezo szerint:

    Nyomógombos jelzőlámpát kell csinálni.
    Alapesetben sárga villogóval, ha a gyalogos megnyomja a gombot, akkor vált piosra, majd újra zöldre.

    A sofőr börtönre is számíthat…

    A csalâdnak részvétem

  15. Gyalogos szerint:

    Sirály! Nem tudhatod, hogy mi történt! Nem feltétlenül az autós a hibás! Velem is történt már, hogy kiszaladtak elém és alig tudtam megállni! Mi van ha az ember meglátta a HÉV-et és nem gondolkodott csak átszaladt mert el akarta érni?! Hogy lépsz le egy úttestre ha nem nézel körül? Ahhoz, hogy elüssenek figyelmetlenség is kell a gyalogos részéről, hiszen ha körülnézett volna akkor látja, hogy a felé haladó autó nem tud megállni ha kilép elé!
    És már meg is történt a tragédia!
    Ja és ne felejtsétek el itt két életről van szó nem egyről!!!!

    Őszinte részvétem a családnak!

  16. valaszado szerint:

    Elsőnek is reagálva “Gyalogos”-ra 2×2 sávos úton főleg, hogy 10m a fejed felett megy el a HÉV nem rohan át senki, egyszerűen az autós egy tipikus szarunk bele mindenbe kielőzött és gázolt. Remélem egy életre elássák! Tipikus Brazil mentalitás, az ő a hibás amiért elütötték, minek ment oda, mért akart ott átmenni és különben is miért született meg. Ezen a szakaszon a legtöbben már 70-80-al mennek (50-es táblánál), sőt. Van az a forgalmi szituáció, amikor tényleg vétlen az autós, de itt tipikusan a zebra előtt megálló másik autóst még gyorsan kielőző vezető típussal találkoztunk, mert minek állt meg ott a másik istenbarma, amikor a haladás a legfontosabb.

    Egy másik gyöngyszem kicsit lentebb:
    http://sendvid.com/ixbjivl6 a legszebb, hogy ott vannak a közteresek és szépen mennek el mellettük az autósok.

  17. valaszado szerint:

    Gyöngyszem, másik:
    http://sendvid.com/hqa6vbi0

  18. Lovas szerint:

    Aki nem volt ott, ne mondja meg, hogy ki volt a hibás. Sok a bunkó autós, ez kétségtelen, én is nagyobb esélyt adok ennek a változatnak, de történhetett a gyalogos hibájából is. Nyomógombos lámpa jó lenne, ha megállnának az autósok: de az Erdősor utcában is hiába van lámpás kereszteződés, mégis átmennek a piroson. Ha ennyi az állat, hiába a lámpa. A Weiss Manfrédon minden előfordulhat, még szembe is jöhetnek, nem is egy sofőr csinálja, hogy átmegy a szembe jövő sávba előzni.

  19. Gyalogos szerint:

    Kedves Válaszadó! Gondolom ott voltál azért vagy ennyire tájékozott!? Ítélkezni a legkönnyebb anélkül persze, hogy bármit is tudnánk a baleset körülményeiről! Én nem azt írtam, hogy a gyalogos volt a hibás! Annyit próbáltam megértetni az előttem szólóval, hogy nem biztos, hogy csak az autós a hibás!!!! A cinikus megjegyzéseidből ( idézlek: “Brazil mentalitás” ) arra következtetek, hogy te egy olyan ” rögtön ítélő bíróság” fajta ember vagy és abszolút nem érdekelnek a körülmények csak a te véleményed az igazi az igaz! Sajnálom, hogy így gondolkodsz mert sok ártatlan embert ítéltek el és ítélnek meg ilyen gondolkodás alapján! Bár ahhoz, hogy az ember józanul tudjon gondolkodni és ne az előítélete és a dühe mondja ki helyette azt amit gondol megfelelő intelligencia is kell!

    Üdvözlettel: Gyalogos

  20. Juhász Attila szerint:

    Az én kollégám volt aki tegnap meghalt . Isten nyugasztalja szegényt . Renszeres ezen a zebrán a baleset . Kérdezem én , hogy hány enbernek kell még meghalni , hogy végre egy nyomógombos lámpát telepítsenek !!!!! De úgylátszik , hogy valakiknek ez NEM SZÁMÍT !!!!!

  21. jocosaurus szerint:

    Ki volt a hibás látatlanban? A gyalogos a zebrán ment át. Na most még ha nem is nézett körbe, akkor is sokat elárul az autós sebességéről (mikor kezdhetett el fékezni), hogy 30 méterre a zebrától ért földet, ahhoz bizony durván telibe kell kapni egy 60-70 kg-os embert. Zebránál fokozottan ügyelni kellene az autósoknak is, ha ez megtörtént volna, lehet akkor is elüti, de hogy nem repül 30 métert még, az fix. És talán nem is hal bele.

  22. jocosaurus szerint:

    Szóval csak azt akarom mondani, hogy az autós részéről gyakorlatilag biztosan történt mulasztás. A gyalogos részéről talán.
    Egyébként pedig tény, hogy bár vannak bőven rendes autósok is, de még mindig elég sok olyan is van, aki fütyül a zebrára, nem lassít, hiába vagy szabályos, ha nem vagy észnél, elüt. ÉS mennyi olyan van, akinek a fülén telefon van, miközben vezet…

  23. Gyalogos szerint:

    Juhász Attila! Részvétem! Család volt? Tudni lehet valamit róla?

  24. jocosaurus szerint:

    Nyilván nem headsetre gondolok, hanem mikor félkézzel vagy vállal fogja a telefont, és ilyenkor természetesen csökken a látószög, nem látja be jól a területet.

  25. Juhász Attila szerint:

    Nem szeretném részletezni a dolgokat , DE SZERINTEM AZ A FELELŐS , AKI NEM VESZI MÁR ÉSZRE , HOGY EGY BIZTONSÁGOSABB ÁTKELŐ KELLENE EHEZ A ZEBRÁHOZ!!!!!!!!! A kolégáim szabályos élet-halál harcot vívnak ezen a zebrán , és már több baleset történt úgy , hogy ők éppen a zebrán voltak !!!!!

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    Valaki írhatna némi konkrétumot.
    .

    Fentebb írtam, amit tegnap láttam, – szvsz 10-15 perccel késöbb? – a Fiatot 63 méterre jelölték fel, a szerencsétlenül járt gyalogos 30 méterre fekhetett, a gyalogátkelő és közte volt egy jel, ami pedig nem a gyalogátkelőn volt. Nem találgatni akarok, majd kivizsgálják.
    A Fiatot egy fiatalabb nő vezette, aki szvsz sokkot kapott.
    .
    Mr. Gabee nem tud infót kérni?

  27. fghfjhgkjhk szerint:

    Juhász Attila!
    Részvétem!
    .
    Van egy jarokelo.hu oldal, ott tegye meg észrevételét, mert hamarabb lépnek valamiért, ha ott kint van egy észrevétel.

  28. Juhász Attila szerint:

    Én csak azt nem értem , hogy mikor rendezvény volt hétvégén a pályán , akkor érdekes módon addíg leállították a forgalmat , míg a gyalogosok átmentek !!!!!

  29. Tűzróka szerint:

    Csak 1 kis pontosítás: a gyalogos 10,x m-re volt a zebrától, az autó meg 60.x m-re állt meg a zebrától. Ezeket a számokat láttam még ma reggel a baleset helyszínén.

  30. Bär szerint:

    Sajnos én is láttam tegnap a balesetet. A hölgy tényleg sokkos állapotba került a rendőrök nyugtatgattak ép, az urat is láttam akin a mentősök próbáltak akkor még segíteni 🙁

    Maga ez egész út egy halál út azt gondolom, mindenki megy ezerrel és ehhez hozzájön az is, hogy a csatornafedelek be vannak törve, a vízelvezetés nem megoldott…

    A kérdés, felvetés a lámpával jogos. A tegnapi szörnyű élmény és látottak után vettem a fáradtságot és írtam Csepel polgámesterének becsatolva ezt az oldalt is, hogy a lámpa kiépítésével kapcsolatban tegye meg a szükséges lépéseket, hogy több ilyen tragédia ne történhessen.
    Remélem történik valami

    Részvétem az Úrnak, erőt a hozzátartozóknak barátoknak, és mind ezt a hölgynek is, egy életre ezt a terhet kell cipelje magával.

  31. jaj szerint:

    A zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, úgy kell megközelíteni hogy bármely esetben meg tudj állni, akkor is ha a gyalogos egyáltalán nem néz körül, mint ahogy egy autós sem áll meg néz körül a főútvonalon minden mellékutcánál.

  32. valaszado szerint:

    Gyalogos, még mindig folytatod a Brazil mentalítást 😀 tedd hozzá, hogy az A oszlop is hibás volt, mert kitakarta a gyalogost. Azért ha már ennyire összeszedted magad megírhatnád, hogy még is miben hibázott? (írtam pár példát, azokat már nem ér felhozni!)
    Sokan leírták itt, hogy bizony a gyalogosnak van elsőbsége a zebránál, max abban tud “hibázni”, hogy nem bizonyosodik arról, hogy minden autós megállt. Viszont, ha jártál már volna arra, akkor tudnád mi megy annál a zebránál. írom ezt úgy, hogy életembe 2x mentem ott át, de mindennap autóval ott megyek el.

  33. Nagyapó szerint:

    Bär! Miközben mindenben igazat adok, megjegyzem, hogy a polgármester úr is csak levelet tud írni a BKK-nak lámpa ügyben (amint a Kassai-Szebeni saroknál), mivel ezek az utak nem csepeli kezelésűek. Aztán…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. Gyalogos szerint:

    Válaszadó! Neked van igazad! ☺Miért is vitatkoznék egy mindenttudóval?!☺

  35. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó Drága Bogár!
    Mi van a Szebeni – Kassai kereszteződésben?
    Meséljen!
    A szabadkikötő út mióta és miért a BKK-é?

  36. Rutintóka szerint:

    Azért még nem kellene pálcát törni a gépkocsi vezetője felett azonnal!
    Tény,hogy zebrán gázolt,de én is egyszer úgy gázoltam el valakit,hogy minden szabályt betartottam,sebességhatár,előzési tilalom,lassított megközelítés…mégis kiugrott elém egy félőrült,hogy elérje a buszt. Szerencsére nem halt bele,mert satufékkel és kormányzással a telibe ütközést elkerültük,de azért fájt neki,kezei eltörtek az eséstöl.
    Viszont ha a fejére esett volna,úgyanúgy szenvedhetett volna halálos sérüléseket.
    Szóval amíg egyértelműen ki nem derül,hogy az autó vezetője mennyire hibás,addig azért ne okoskodjunk már!

  37. Gyalogos szerint:

    Rutinróka véleményét osztom! 30 éve vezetek és nap mint nap járok oda vissza a baleset helyszínén! Sajnos tapasztalom, hogy mind az autósok, mind a gyalogosok figyelmetlenek, türelmetlenek! Egy autóvezetőnek figyelmesen kell megközelítenie a gyalogátkelőt, számítani arra, hogy a gyalogos figyelmetlen, kiléphet elé stb! De ez oda vissza is érvényes! A gyalogosnak meg kell győződni arról, hogy a zebra felé haladó autó meg tud-e állni ha ő elindul az átkelőhelyen, ráadásul ott az egy gyorsforgalmi út kezdete 2×2 sávval!!! Ott a hévmegálló! Gyerekként egy másik szinte ugyanilyen átkelőnél voltam tanúja egy hasonló esetnek! Bp.. XVI. kerületében, Ilonatelep HÉV megálló előtt! Egy férfi beszélgetett barátaival Akácos vendéglő előtt ami a megálló túlsó oldalán van. Meglátta, hogy jön a HÉV, gyorsan kezet rázott a társaival és gondolkodás nélkül át akart szaladni az úttesten! Egy Wartburg ütötte el a zebrán! Sajnos meghalt de a látvány egy életre belém égett!!! De ez még a ’70-es években volt!
    Ez egy kiemelten veszélyes útszakasz így mindkét félnek nagyon nagy a felelőssége! “Válaszadó” fórumtársunk cinizmusával “rendkívüli tapasztalataival a közlekedésben” és “hihetetlenül magasan képzett baleseti szakértői képesítésével” viszont nem tudok vitatkozni! Csak szánni tudom előítéletei miatt!

  38. közlekedő szerint:

    Több probléma is van azon a részen. Gyalogos és autós résztvevőkkel…
    Autóval szoktam arra járni. Gyalogost átengedem, akkor a másik sáv biztos folyamatosan halad és úgy kell dudálni… pedig én se vészfékkel állok meg!de tükörből látom, h inkább kivágnak mögülem és lenyomják a gyalogost.
    Sebességgel is nagy probléma van ott, rendszeres rendőri ellenőrzés vagy telepített kamera kell ennyi halálos baleset után.
    Lámpával egyedül azért nem értenék egyet, mert több másik ilyen lámpát se használnak rendesen a gyalogosok…és nem túl nagy a gyalogosok száma ott.

  39. duplagondol szerint:

    Traffi? Abból kiindulva, hol sikerült végül lefékeznie, valóban úgy tűnik, hogy nem ötvennel hajtott. De hányan gondolnak abba bele, hogy ez egy belterületi út és hányan tartják be a kétszer két sávon a sebességhatárt? Szinte nyílegyenesen vezet Pest felé, több kilométeren át ez az egyetlen zebra, a napi rutin miatt így egy rakat ember valószínűleg észre sem veszi vagy elfelejti, hogy ott van.

    Nem mintha ez felmentés lenne, a nő bírói ítélet nélkül is rendesen bűnhődik. De ha tényleg számítanak valamit a szabályok a jövőben, azt mondanám: legyen kilencven kilométeres sebességhatár ÉS nyomógombos lámpa.

  40. kerdezo szerint:

    Elsőbbsége annak van, akinek megadják. Lehet ezen vitatkozni, de ez tény Magyarországon.
    Hol állt meg az autó? Lehet, hogy elütötte a szerencsétlen gyalogost, és nem azonnal a fékre lépett, hanem a sokk miatt 1 mp-ig még tovább haladt?
    Csak kérdezek.

    Mindenestre, lápmát és nyomógombot KELL oda rakatni minél hamarabb!
    Írta itt valaki, amivel egyetértek: megállunk a kocsival a zebránál, és a szemből jövő szarik rá…

Itt lehet hozzászólni !