Ahol az élő fákról is MSZP-s plakát lóg

Milliókból kampányolnak Csepelen, egy tenyérnyi helyen

MSZP-s jelölt a buszokon, a buszmegállókban, a villanykarókon, a postaládákban, a parkban, de mivel kevesebb a karó mint a plakát, még az élő fákon is. Hetek óta ez a látvány fogadja azokat, akik a csepeli hármas számú önkormányzati körzetben laknak.

Pénteken éri el csúcspontját a kampány ott, ahol a brutális csepeli kettős gyilkosság miatt vált szükségessé az időközi önkormányzati választás. A gyilkosság körülményei, a hazugságok és a megszorítások miatt kiábrándult vagy búskomor MSZP-s szavazókat fél napos szuperbulin próbálják felrázni és szavazásra bírni a párt aktivistái. A meggyőzéshez szükséges oldott hangulatot olcsó sörrel és halászlével körített Pa-Dö-Dő koncert hivatott szolgálni. 

A fényképgalériánk itt nézhető meg

A pénzszórás megindíthatta „a nép” fantáziáját is, többen ugyanis határozottan tudni vélik, hogy a kampánybuli szervezői Dömsödnél rakétákkal akarják szétlövetni az esetleges esőfelhőket – nehogy bármi is megzavarja a jó hangulatot és a legfontosabbat, az aktivisták térítő munkáját. Ilyen „felhő-lövetés” egyébként utoljára a brezsnyevi Szovjetunióban volt – de úgy látszik, még sokan emlékeznek rá.

Jobboldali így nem tarthatja a kezét – garantált jó hangulat, párttérítés

Baljós árnyak

A csepeli 3. számú egyéni önkormányzati körzetben – ahogy itt nevezik, a Sétányokon – 1994 óta zsinórban az MSZP nyert. Ennek ellenére baljós dolog „a párt” színeiben itt képviselőnek lenni. Az 1994-ben megválasztott MSZP-s politikust – állítólag az őt ért pedofil vádak miatt – nem sokkal az 1998-as választás előtt visszaléptették a jelöléstől. A levitézlett politikusnak ugyan kárpótlásul később a párttársai egy kimagasló önkormányzati kitüntetést is megszavaztak, de ez sem mentette meg a büntető intézettől, ahová állítólag egy ismételt megrontási kísérlet miatt kellett bevonulnia. A volt csepeli MSZP-s képviselő pedofil ügyét a mai napig nem hozták nyilvánosságra, igaz, soha nem is cáfolták.

Ilyen előzmények után választották meg nagy többséggel Takács Józsefet, korábbi munkásőrt és KISZ-vezetőt a körzet egyéni képviselőjének. Takács 1998 és 2002 között alpolgármester is volt, civilben pedig egy KISZ-esekből, párttagokból és egyéb barátokból alakult alapítványi iskola vezetőjeként tevékenykedett. Így lett aztán saját végzete, Deme Gábor patrónusa. Takács két további választáson is meggyőző fölénnyel maradt képviselő, dacára annak, hogy közben a körzetben iskolát és óvodát is bezárattak, a parkolási díjakat pedig az addigi triplájára akarták felemelni (ez végül a lakók és Gárday Balázs Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt ellenállásán megbukott). Jellemző a körzet választóinak balliberális túlsúlyára, hogy a 2006-os önkormányzati választáson még az SZDSZ-es jelölt is kiemelkedően magas, 15,43%-os eredményt tudott elérni!

2009. január 7-én este aztán bekövetkezett a katasztrófa: iskolájában kegyetlenül meggyilkolták Takács Józsefet és tanártársát, Papp Lászlót. Még aznap késő éjszaka őrizetbe vették frakciótársát, Deme Gábort, akit a rendőrség a gyilkosság felbujtásával vádol. A meggyilkolt képviselő utódjáról április 26-án, most vasárnap fognak dönteni a Sétányok lakói.


Untitled from Csipet Csepel on Vimeo.

Tovább működik a rendszer (részlet a “Túlélők” című filmből)

Mélymerítés és a gyáriak

A Csepeli Horgász Egyesület a XXI. kerület egyik legerősebb és talán legnagyobb civil szervezete. Az egyesület korábban is az MSZMP majd MSZP fontos háttérbázisa volt, mint a Csepel Művek dolgozói, párttagjai és munkásőrei szervezett szabadidejének őrszeme. Vezetői többnyire a párt környezetéből, a megbízható elvtársak közül emelkedtek ki. Itt volt vezető tisztségben Deme Gábor nagyapja és apja is, a Takács József halálával megüresedett önkormányzati képviselőségért pedig a jelenlegi elnököt, Mészáros Ferencet indította az MSZP.

Talán nem véletlen, hogy a jól látható „belterjesség” miatt még a hithű párttagok közül is sokan kritizálják a vezetést. Csepelen még ma is a „gyáriak”-nak nevezett csoport uralja a pártszervezetet, közéjük tartozik a felső vezetés, közéjük tartozott Takács József és az említett dinasztikus okok miatt Deme Gábor, de közéjük tartozik Mészáros Ferenc is, a párt jelenlegi képviselőjelöltje.

A fényképgalériánk itt nézhető meg

Ömlik a pénz

Bár elvileg még egy parlamenti képviselőjelölt kampányára is csak egymillió forintot lehetne elkölteni, az egy szem csepeli önkormányzati jelöltre az MSZP ennek akár többszörösét is fordíthatta. (Az érintett országgyűlési választókörzetben kilenc ilyen egyéni önkormányzati körzet van.) Odakint ráadásul tombol a gazdasági válság, egymást érik a megszorítások, elbocsátások, az MSZP háza táján azonban úgy tűnik, nincsenek korlátok a kampányra fordított pénzösszegben.

Így aztán láthatók „egész buszos” hirdetések a körzetben közlekedő 159-es járatokon, világító plakátok a buszmegállókban, kis és nagy plakátok a villanyoszlopokban és a körzet valamennyi lépcsőházának kijáratánál. Ahol nem volt elég villanykaró, ott az élő fákra aggatták ki az MSZP-s jelölt arcképét.

A fényképgalériánk itt nézhető meg

Erős a gyanú, hogy a kerület vagyonkezelő cége, a Csevak Zrt. a közpénzt sem sajnálta a kampányra. Az MSZP-s jelölt faültetési akcióját, az ahhoz szükséges erőgépek felvonulását ugyanis a Csevak intézte. Talán ez sem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy Szenteczky János, a XXI. kerület e sok milliárd forintból működő cégének elnöke az MSZP alelnöke is egyben, és alig néhány napja választották meg a 2010-es önkormányzati választások MSZP-s polgármester-jelöltjének.

A horgász egyesület elnökének programja nagy méretű, nyolc oldalas, színes újságban is megjelent. Bár az anyagból nem sajnáltak ki semmit, a program tartalmából már Gárday Balázsnak, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének egy javaslat-csomagja ismerhető fel a leginkább, amit talán éppen ezért, a további felhasználás reményében szavazott le korábban a helyi önkormányzatban az MSZP-frakció.

Kampányolni van idő meg erő, de bezzeg a Csevak a füvet már nem nyírja le

A legnagyobb és valószínűleg legdrágább dobásnak azonban a párt pénteki kampányzáró bulija ígérkezik. A gyilkosság körülményei, a hazugságok és a megszorítások miatt kiábrándult volt MSZP-s szavazókat akkor próbálják majd újra megtéríteni, szavazásra bírni a párt aktivistái. A meggyőzéshez szükséges oldott hangulatot olcsó sörrel és halászlével körített Pa-Dö-Dő szuperkoncert hivatott szolgálni.

A pénzszórás megindíthatta „a nép” fantáziáját is. Amikor a plakátozásról készítettünk fotókat, többen még azt is tudni vélték, hogy a kampánybuli szervezői Dömsödnél rakétákkal fogják szétlövetni az esetleges esőfelhőket – nehogy bármi is megzavarja a jó hangulatot és a legfontosabbat, az aktivisták térítő munkáját. Ilyen „felhő-lövetés” utoljára a brezsnyevi Szovjetunióban volt – úgy látszik azonban, még sokan emlékeznek rá.

Csepel.info

Kapcsolódó cikkek:

A szegfűt is lecseréli az MSZP?

“Szopás” volt az Internacionálé

41 hozzászólás “Ahol az élő fákról is MSZP-s plakát lóg” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    A Pa-dö-dő arcátlan karlendítése után kíváncsi vagyok, hogy Fodor Gábor mikor jelenti ki: “Az MSZP neonáci párt”

    Az eredeti szöveg alapján akár így is folytathatnánk:

    “Az MSZP neonáci párt, ezt bizonyította a múlt hétvégi – holokauszttagadó – megmozdulás is – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy a Pa-Dö-Dő az MSZP párthadserege, méghozzá olyan párthadsereg, amelynek léte alkotmányellenes.”

    😉

    Mellesleg kíváncsi lennék, hogy valóban, mennyi pénzt költöttek. Én úgy emlékszem, hogy az egyik újságban az volt, hogy 2006-ban egy nagyméretű plakát kirakással együtt cakkum-pakk 12.000 forintba került. Csak ezekből a nagyobb plakátokból van vagy száz darab.

  2. hugi szerint:

    Rendkívüli bátorságra vall, hogy az a párt költi számolatlanul a pénzt, amelyik miatt nulla alá zuhant a gazdaság, és elszegényednek, nyomorognak az emberek.

  3. loastman szerint:

    Hugi: meglopták maguknak a pénzt hozzá…csak a másik többet akart lopni, és ki akarták rúgni…ő meg “lelőtte/lelövette”…hát most ezért kell vasárnap menni nekünk ikszelni…szóval van pénzük ezeknek

    Amúgy a nagy favédő zöldek hol vannak ilyenkor????? Miért nem ordibálnak a fák védelmében?

  4. csepeliiszap szerint:

    Tóthnak és Orosznak a kettős gyilkosság után le kellett volna mondaniuk, ehelyett vigyorogva szórják a pénzt. Pofátlanság és a köz pénzének hűtlen kezelése amit ezek művelni mernek!!!

  5. loastman szerint:

    Most nézem a plakátot, lesz LÉGVÁR is… minek lesz, már van! Az egész ország azt építi…

  6. Gordon szerint:

    Ernő! Hagyd már a szamárságot. A gyerekek is rosszat álmodnak…

  7. csepeliiszap szerint:

    A csepeli temetőben sok üresen álló fa van még elvtársak!!!
    Tisztelettel adózom a jelenlegi helyzet áldozatainak emléke előtt!

  8. admin szerint:

    Miska, ez már olyan utalás volt, ami nem megy.

  9. Gordon szerint:

    “Jött egy jel…” Számomra nem természetes, hogy egy házelnök miért tör polgármesteri pozícióra. Úgy sejtem, hogy valami komoly dolog lehet a háttérben. Szili tud, vagy sejt valamit a jövőről, ezért próbál Pécsre, a helyi politikába visszamenekülni. De vajon miről is lehet szó? Ez az igazi kérdés.

  10. Gordon szerint:

    Az index szerint kegyelemdöfés Európa kultúrális fővárosának a Szili video. 🙂
    http://kepviselofunky.blog.hu/2009/04/22/szili

    Ernő, mit szólsz ehhez?

  11. csepeliiszap szerint:

    Gordon:

    Néha eltéveszted a posztot – Csepelen vagyunk, először itt kell rendbetenni az életünket, természetesen nyitottan az országban történő eseményekre és az összefügések rávilágítására.
    Üdv,

  12. csepeli59 szerint:

    Csepel, ébredj! A hazug, trónbitorló szocik újra elővették a mézesmadzagot pár napra a választások előtt, hogy aztán ugyanezt a madzagot a csepeliek nyaka köré tekerjék a választások után — ahogyan tették ezt eddig. A szélsőséges SZDSZ pedig vigyorogva lesi a koncot és gyűlölettel a szemében uszít a magyarok ellen.

  13. Öreg halász szerint:

    2004 december 5-én volt az összefogás napja. Akkor hol voltak?

    Az MSZP gyűlöletkampányában akkor lerománozták az erdélyi magyarokat, és azzal ijesztegették a nyugdíjasokat, hogy majd ide jönnek ellopni a 13. havi nyugdíjat, meg elveszik előlük a kórházi ágyakat.

    Csak nem tudták már akkor is a szocik, hogy el fogják venni a 13. havi nyugdíjat és a kórházi ágyakat?

    Szégyen-gyalázat összefogásról beszélni azoknak, akik még a saját nemzetükkel szemben is a szélsőséges gyűlölködésről híresültek el!

  14. admin szerint:

    Cápa, ezt most töröltük.

  15. Huba szerint:

    A fákra szegezett plakátok felháborítóak, viszont a mozgóplakátokat nem ellenzem. A bolsicok tarkójára kéne rögzíteni azokat a fák helyett. A 100-as jancsi költségét átvállalom!

  16. Laja szerint:

    Majd kampányban láthatsz, sok-sok plakáton!

  17. atlétaa szerint:

    Sötét van, nem látok, valaki gyújcson világot……………Hajrá CSEPEL……….

  18. Screepy szerint:

    Hát ez katasztrófa!Undorító,hogy mindenhol ennek az embernek az arca lóg!Az a baj,hogy sokan bedőlnek még ezeknek,főleg az idősebb korosztályról beszélek,mert a fiataloknak nyílik már a szemük,elöttük már nem lehet a mézes madzagot elhúzni!Remélem sok ember rájön,hogy ez megint csak egy etetés!Ne döljenek be emberek!!!!!!!

  19. Kati szerint:

    Egy 89 éves ismerősöm a Cirmos sétányon lakik, már kétszer hívták telefonon, hogy megy e szavazni. Mivel már közlekedni nem tud így azt válaszolta ,hogy nem megy . Felajánlották kimennek hozzá a lakásra és írja alá a mozgó urna kérését. Mit gondolnak melyik párt volt ilyen lelkes? “az mszp”. Aztán szavazáskor megmutassák , hogy hova rakja az X-et mivel már olvasni sem lát. Gondolom sok ilyen idős ember van még rajta kívül akit
    fel lehet használni. Tudomásom szerint a mozgó urna kérését nem a pártok
    intézik és nem azoknak kell idős személyeket felhívni telefonon, hogy kér e vagy nem. Sőt még a lakásra is kimennek aláíratni. mszp-sek ne törjétek magatokat úgy sem fog sikerülni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez a hajó már rég elment!

  20. Gordon szerint:

    Szégyen amit a csepeli baloldal művel. Az a legarcátlanabb, hogy a főhorgász kijelentette, hogy egyébként nem érdekli a libatolvaj csomagja.

  21. Gordon szerint:

    Ernő!

    Azért én még várom válaszodat, bár tudom, hogy nem vagy képes hosszabb értelmes beszélgetéseket lefolytatni.

  22. miska72 szerint:

    Hajrá magyarok ……!

  23. miska72 szerint:

    Az infó a lényeg. 😉

  24. miska72 szerint:

    Plakátok fákon lámpákon? 🙂

  25. Gordon szerint:

    Vastag bőr lehet a Mészáros arcán.

  26. loastman szerint:

    Gyerekek, arcom szakad le! MA délelőtt vagy 30 ember nyírta és gereblyézte a füvet nálunk (Puli sétány)… Kíváncsi vagyok, augusztusban hány Csevak aktivistát fogok itt látni…

  27. asdf szerint:

    loastman: ha az mszp nyer, akkor 2010 őszéig többet nem lesz ilyen látványban részed.

  28. miska72 szerint:

    adsf 🙂 jól mondod.

  29. loastman szerint:

    asdf: félek, igazad lesz, és még 2010 ősze után se fogok többé látni…

  30. Nagyezsda szerint:

    Kedves Kati! Kérlek hülyeséget ne írjál! Évek óta szavazatszámláló bizottság elnöke vagyok. Szigorú szabályok vannak a szavazások során a mozgó urna kérésének, és annak is , hogy kik mehetnek ki , hány szavazólapot vihetnek ki, a szavazatszámláló bizottsági tagok.Mindig ügyelünk arra, hogy csak ellenérdekű pártok tagjai vigyék ki a mozgóurnát, pontosan a csalások elkerülése érdekében. A mozgó urnát nem a pártoktól kell kérni, hanem az Önkormányzatnál, vagy a választási bizottságnál, de csak meghatározott időpontig. Jól átvágott a telefonáló az már biztos, kár, hogy vannak emberek akik abban lelik örömüket, ha összeugrasztanak embereket. Az Önkormányzatban a köztisztviselők tisztességesen végzik a munkájukat, nagy körültekintéssel. Miska! bocsi, a te eseted valószínűleg kivétel!
    Nagyon sajnálom, hogy itt a Csepel.infon időnként túlságosan elszabadulnak az indulatok,és meggondolatlan kifejezésekre ragadtatják el az emberek magukat. Értelmes vitákra van szükség, mert azok visznek előre. A választáson pedig az győzzön aki valóban szívvel lélekkel viseli lakókörzete sorsát, teljesen mindegy melyik pártot képvisel!

  31. loastman szerint:

    Nagyezsda:
    A választáso(ko)n nem az győz, aki szívvel-lélekkel képviseli lakókörzete sorsát. Borítékolható sajnos, hogy az MSZ(M)P embere fog nyerni. Ha szívvel-lélekkel kűzdene, akkor nem az utóbbi egy hónapban hallottam/láttam volna őt… Egyébként biztos vagyok abban sajnos, hogy ő fog nyerni. És nem szívvel-lélekkel fog nyerni, hanem “nesze paraszt egyél igyál, vasárnap pedig rám szavazzál, utána úgyis leszarlak” mottóval.

  32. anna szerint:

    A két dagadt nő kezéből csak a sarló és kalapács hiányzik, nomeg az 5-ágú csillag. Hamár színpadon nem tudnak szerepelni, szerepelnek a szégyenteljes plakáton. Vörös csepel az vörös csepel. Erre van pénz.

  33. zs szerint:

    Melyik is a _Csikós_ sétány?

  34. Nagyezsda szerint:

    loastman: “nesze paraszt egyél igyál, vasárnap pedig rám szavazzál, utána úgyis leszarlak” mottóval.” Ez azért gusztustalan megjegyzés, lenézed az embereket, szerinted akinek más a véleménye az csak éhenkórász, tolvaj, ingyenélő stb. lehet?Kikérem az ott élő emberek nevében. Kikről írsz? Hiszen én ezt írtam:”A választáson pedig az győzzön aki valóban szívvel lélekkel viseli lakókörzete sorsát, teljesen mindegy melyik pártot képvisel!”Akkor véleményed szerit minden jelölt alibiből tesz valamit? Nahát ezt nem gondoltam volna !

  35. munkásököl szerint:

    Anna: az az 5 van 6 is, de ki számolja?! 🙂

  36. […] az MSZP mindent megtett, amit pénzért meg lehetett tenni. Elképesztő mennyiségű plakát, buszos hirdetések, jó minőségű szórólapok, Pa-dö-dő koncert, ingyen halászlé és sör, […]

  37. Atus x szerint:

    Gyöztünk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Egy nemzeti oldali.

  38. Paradoxon88 szerint:

    “Mindig ügyelünk arra, hogy csak ellenérdekű pártok tagjai vigyék ki a mozgóurnát, pontosan a csalások elkerülése érdekében”

    Ez a kis mondat senkinek nem tűnt fel?
    Honnan tudja a Tisztelt Szavazatszámláló Bizottság (vagy akárki), hogy az illető kire fog szavazni? Tehát ki az ellenérdekű?

    (Ha a mondat azt jelenti, hogy akik kiviszik a mozgóurnát, azok vannak más-más pártokból (gondolom az összesből) akkor tárgytalan a megjegyzésem. Bár ez esetben szerencsésebb lett volna egyértelműbben fogalmazni, mert most mindkét értelmezés simán belefér.)

    üdv

  39. Paradoxon88 szerint:

    Ja, és fontos győzelem volt!

    Hajrá Nemzeti oldal!

Itt lehet hozzászólni !