Megelevenedő közterek a Csepel Galériában

Csepel.hu

filip7

Újabb különleges művész kiállítása tekinthető meg a Csepel Galériában április 28-tól. Filp Csaba Munkácsy Mihály-díjas képzőművész Et in Arcadia Ego címmel megrendezett tárlata szépséges utazásra invitálja a festészet kedvelőit Árkádiába, az aranykor, a költészet hazájába.

A két terem egyikében csupán két kép található – a látogató így egyedül maradhat a művekkel, és átélheti a tárlat címében is foglalt egyedüllétet: Et in Arcadia Ego, vagyis Árkádiában jártam én, és egyedül.

A másik teremben a szocializmus hagyatékaként velünk élő kiürült közösségi terek elevenednek meg. A művész ugyan nem csepeli, de kerületünkben is szép számmal megtalálhatók a lakótelepek házai között levő lekövezett, leaszfaltozott terek, melyek Filp Csaba festményein szinte fényképszerűen köszönnek vissza. A felgyűrődött, repedezett aszfalt, a töréseken előbújó növényzet, a gondozatlan, kiégett fű, a növényzettel benőtt, megsüllyedt homokozók, a hiányos játszóterek minden városi, és minden csepeli számára ismerősek.

A kiállítást Szabó Attila képzőművész nyitotta meg. Elhangzott, hogy másutt nagy molinókon, hirdetéseken a festészetet viszik ki az utcára, itt azonban a művész az utcát hozta be a kiállítótérbe. Filp Csaba tárlata május 20-ig tekinthető meg a Csepel Galériában.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !