Videók: visszaszerezte Csepel az egykori Napközis Tábort

Hirado.hu, Fidesz.hu

visszaszerezte Csepel az egykori Napközis Tábort

95.100.000 forintért vásárolta vissza egy árverésen a csepeli önkormányzat azt a Kis-Duna-parti telket, amelyet egy magáncég szerzett meg tisztázatlan körülmények között tíz évvel ezelőtt.

A cég luxuslakóparkot akart építeni, ami ellen sok ezer csepeli tiltakozott. Az önkormányzat tulajdonába visszakerülve most már biztos, hogy nem lesz a telken lakópark – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd.

A Híradó beszámolója

Csepel polgármestere az előzményekről szólva elmondta, a ma 130 millió forint valós értékűre becsült telket meglehetősen gyanús és tisztázatlan körülmények között szerezte meg az Ibiza-Építő Kft. és az Elephant Holding.

Először a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. adta el 2006-ban a Csepeli Strandfürdő egy elkerített részét. Erről az ügyletről azonban a csepeli önkormányzat akkori, MSZP-s vezetői – állításuk szerint – egyáltalán nem értesültek – ismertette a részleteket.

A Fidesz.hu beszámolója – Borbély Lénárd polgármester

Hangsúlyozta, az üzletet így – a csepeli önkormányzat távolmaradásával -, a fővárosi cég és az Ibiza között zavartalanul, és mélyen a telek becsült értéke alatt sikerült megkötni. Hozzátette, a csepeli önkormányzat ezután, immáron értesülve a tulajdonosváltásról, telekcserét ajánlott fel az Ibizának, ami meg is valósult.

A strandhoz tartozó telek a csepeli önkormányzathoz került, az Ibiza pedig két másik, addig önkormányzati tulajdonú telket kapott cserébe – mondta, megjegyezve: a két új telek egyike szintén a Kis-Duna-parton volt, a másik pedig az MSZP-s vezetés által bezárt Görgey Artúr Iskola épülete lett.

A Fidesz.hu beszámolója – Németh Szilárd képviselő

A befektető cég végül csődbe jutott, de ez sem mentette volna meg a partot a beépítéstől, ha az ismét egy magáncég kezébe kerül – mutatott rá Borbély Lénárd.

Közlése szerint két feltétel megléte volt szükséges ahhoz, hogy Csepel visszaszerezze a telket. Egyrészt az, hogy az önkormányzatnak rendezett pénzügyei révén legyen százmilliós, mozgatható saját forrása, másrészt legyen beavatkozási, vásárlási lehetősége is. Mindkét feltétel teljesült, így a licitbe a Városfejlesztési Kft lépett be, és sikerült megvenni egy másik befektető orra elől a telket – ismertette.

Ilyen állapotba került a kiárusított Napközis Tábor – Ábel Attila alpolgármester videója

Borbély Lénárd végül köszönetet mondott Németh Szilárdnak, Csepel korábbi polgármesterének, amiért a partszakasz közvetlen környezetében évekkel ezelőtt építési tilalmat rendeltek el, hangsúlyozva, hogy ezen a területen sem lesz luxuslakópark, fejleszteni csak és kizárólag sport- és szabadidős céloknak megfelelően, a zöld terület megtartásával, annak megújításával lehet – foglalta össze  az önkormányzat terveit.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület ellenállását méltatta, illetve arról is beszámolt, hogy a területen az önkormányzat az ott élők hasznát szolgáló fejlesztéseket fog megvalósítani, amelyekből a gyerekek is részesülnek.

Forrás: Fidesz.hu

29 hozzászólás “Videók: visszaszerezte Csepel az egykori Napközis Tábort” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Pontosítsunk!
    Nem visszaszerezte hanem visszavásárolta!
    Nem ugyanaz! 😛

  2. Lovas szerint:

    Azt is jelenti. Tanulj meg magyarul.

  3. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Nem jelentheti ugyanazt! Ajánlom figyelmedbe a Magyar Értelmező szótárt!
    “szerez” szinonimái: harácsol, zsákmányol, happol, akvirál, gyűjt, kerít, kap, szert tesz rá 😀
    .
    Ha visszavásárolnak valamit az pénzért teszik, mint ahogy helyesen is írják:
    “95.100.000 forintért vásárolta vissza egy árverésen” 😀

  4. Tóth kati szerint:

    Ugyanazt tették az elvtársak a napközis táborral,mint ézsak Csepellel.Ezt tudják a kommunisták lenyúlni mindent és teljesen lepusztítani.Az egész országgal ezt tették.Elloptak mindent amit csak tudtak és lepusztítottak mindent amihez hozzányúltak.
    Köszönjük a Kormányunknak,köszönjük Orbán Viktornak,hogy sikerúlt visszafizetni a liberálkomcsik által felvett hatalmas nagy adósságot és köszönjük a fidesz szavazóknak,hogy ezt a ballib söpredék bandát luxáltuk a hatalomból,remélem örökre!

  5. Jobban szerint:

    Valóban nagyon kifosztották és lepusztították az országot. Rendkívüli nehézségek árán lehetett ezt a mérhetetlen adósságot visszafizetni. Igen nagy köszönet a Kormányunknak, Orbán Viktornak, és a Fidesz szavazóknak. Csepellel is ez történt: a kifosztása és lepusztítása után egy ideje szép fejlődési pályán van. Köszönjük mind az előző, mind a mostani vezetés elszánt és jó irányú törekvéseit, emberi és szakmai kvalitásait, teljesítményeit. Hajrá Magyarország! Hajrá Csepel!

  6. Boborján szerint:

    Valóban, népünk bölcs vezére a szakadék széléről rántotta vissza ezt a szétzilált, lepusztított kis országot. Az előző kommunista, népnyúzó, hazaáruló, rablóbanda fosztogatása után, emberfeletti munkával, verejtékkel igyekeznek fejlődő pályára állítani kis hazánkat.
    Éljen Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Arpád stb. A jóisten éltesse őket még nagyon soká, hogy minél tovább a hasznunkra lehessenek. Éljenek boldogan a jól megérdemelt javaik birtokában, erkölcsi fölényük megnyuktató tudatával.

  7. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Szar ügy. Még a 444 sem segít. Hogyan lehetne abból, hogy Csepel visszavett egy a szocik által elkótyavetyélt területet (tényleg, ki vágta zsebre az eladás árát???), valami Fidesz, Orbán ellenes vádat kihozni???
    Szerencsére a területet a csepeliek érdekébe hasznosítják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Rázsó szerint:

    Azért már csak össze kéne hozni valami jó nagy ellenzék ellenes pert, vagy legalábbis valami látványos dolgot, mert szemmel láthatólag ( az eddigi legkomolyabb) a Kovács Béla ellen indult eljárás semmi látványosat nem hozott. Mondjuk az igaz, hogy ez a napközis tábor dolog tényleg az előző kurzus sara. Az is nagyon jó, hogy az ország kölcsönei vissza lettek fizetve, csak hát egy egyszerű munkavállaló bele fog dögleni. Ez a komcsizás meg tényleg annyira szánalmas már, hát hol van ebben az országban egy kommunista? Moldova Györgyöt leszámítva, aki (szerintem) soha nem fordította meg a köpönyegét.

  9. Jobban szerint:

    Végre sikerült némi realitást is tükröző sort olvasni néhány kommentelőtől…mert úgy-e az sem valósághű, hogy bár a mostani vezetés visszarántotta a szakadék széléről az országot/kerületet, de azért nap mint nap reggeltől késő estig cincáljuk, savazzuk őket, bármit is tesznek. Valahogy mindig “sikerül” olyan szálat találni a 100%-ban, amiből 99% jó származik, de azt az 1%-ot kell felnagyítva, piszikálódva számon kérni.

  10. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “bár a mostani vezetés visszarántotta a szakadék széléről az országot/kerületet”
    Kár volt visszarántani mikor már majdnem kikapaszkodtunk! 😛
    é
    A mennyei Atya szemlét tart a büntető kondéroknál!
    Lucifer referál:
    Azokkal, ott a zegyesben semmi probléma! Ők németek, kiírtuk “A kondérból kilépni tilos!” és fegyelmezetten betartják.
    Ott a kettesben azok oroszok, két fegyveres ördög jobbról balról. Ha valaki kilép figyelmeztető lövés, egy a testre egy a fejre!
    A harmadikban magyarok, velük van a legkevesebb probléma!
    Ha valamelyik ki akar mászni a rotyogó szarból a többi visszarántja!

  11. Jobban szerint:

    Ízetlen poénnak jó…
    Nyilván mindenki a saját mércéje szerint mér…nem mérünk egyformán. Ezt eddig is tudtuk kedves Izidor.

  12. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Nem ízlelgetni, megérteni! 😀
    Mint Kossuth díjas költőnket, aki írta mint váteszi tehetséggel megáldott Ars Poeticá-jában:

    “Én túllépek e mai kocsmán,
    az értelemig és tovább!
    Szabad ésszel nem adom ocsmány
    módon a szolga ostobát.

    Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
    A mindenséggel mérd magad!
    Sziszegve se szolgálok aljas,
    nyomorító hatalmakat.”

  13. Jobban szerint:

    Az előző garnitúra által kifosztott, IMF foglyaként, adósrabságban, rabláncon vergődő országban igencsak szolgálná Ön is és mindannyian a “szabad” Nyugatot. Ebből sokan határozottan nem kérünk! Jó?!!
    Ha valaki mégis ezt szeretné, erre is vannak egyéni megoldások, sokszor csábítóak is, azzal lehet ezt orvosolni.
    Az idézethez…: “Semmi sem győz meg, csak az igazság, és semmi sem ment meg, csak a szeretet.” Szent Ágoston

  14. kispajtás szerint:

    Azért a hírekben arra is ki lehetne térni, hogy miként zajlott az árverés, milyen kikiáltási árról és hány licitáló elől vásárolta meg a csepeli önkormányzat a szóban forgó területet?
    Miként alakult ki a kilencvenöt millió + egyszázezer Ft.-os vételár, valamint ki bonyolította, akinek nem kis összegű árverési jutalék üti a markát?
    Nos?

  15. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Az előző garnitúra által kifosztott, IMF foglyaként, adósrabságban, rabláncon vergődő országban”
    De ramaty érzés lehetett!
    Éppen csak annyi volt a kasszában a cociktól megörökölt Ájemef hitelből, amiből sikerült a Szurgutnyeftyegas-tól visszavásárolni a MOL részvénypakettet jelentős ráfizetéssel?! 😛 😀

  16. Jobban szerint:

    Ne köpj bele a kútba. Iszol még belőle.
    http://terebess.hu/keletkultinfo/zsido.html

  17. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    .
    Nem undorodok a saját nyálamtól! 😀 😛

  18. Jobban szerint:

    Azért nem árt az elődök bölcsességét megfogadni… de ha mindenki úgy cselekedne, már nem csak a sajátját inná a kútból….hogy folytassuk ezt a kicsit sem gusztusos gondolatmenetet…
    amúgy is átvitt értelemben kellene erre tekinteni.

    Az előző garnitúra fosztogató/pazarló hozzáállása után éltető, hogy visszavásárolják és megteremtik a biztonságunkat, hogy ne legyünk kiszolgáltatva a külföldiek által megszabott tarifák súlya alatti görnyedéstől… Persze tudjuk, hogy a világpolgároknak inkább a világ java fontos, semmint a saját hazájuké. Hozzáállás kérdése… Itt is érvényesül az előzőleg Ön által említett viccben említett mechanizmus, ha valaki kimászna a slamasztikából, valaki visszarántja…Ez akkor is érvényes, ha konkrétan az illető ezt másokra értette…
    “Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!”

  19. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Ez a “gerendakivevős” hasonlít Vezírünk ama bölcsességéhez, hogy “az embereknek látniuk kell, hogy a tőkével rendelkezők betartják-e a jogszabályokat.”
    .
    Először talán egy mélyreható párton belüli önvizsgálattal tisztázni és utána, ha tisztáztátok magatokat az offshore mutyi alól jöhet az erkölcsi fölény birtokában a többiek ostorozása!
    Ércsük?! 😀
    .
    Pistike a kulcslyukon leskelődik szüleire, majd megvetően megjegyzi:
    Ezek mondják, hogy ne piszkáljam az orromat?!

  20. Tóth kati szerint:

    Ezekszerint,grün elvtifélék szerint 2010 elött minden rendben volt,virágzott az ország,mindenki jobban élt,minket irigyelt fél európa,nem volt korrupció,viszont volt teljes és magasszintű szakértelem,a napkózis tábor is csak azért van ilyen gyalázatos állapotban,hogy ez a tolvaj fideszes városvezetés minél olcsóbban vehesse vissza.Fujj.
    Egyébként a MOL pakettet nem kellett volna visszavásárolni,ha a szoci kormány nem kótyavetyéli el,sőt a napközis tábort se kellett volna visszavásárolni,ha toth misiék nem adják el mélyen áron alul,mélyen jó sokat kapva zsebbe érte.

  21. Jobban szerint:

    Csak arról beszélünk, hogy nem lehet a két garnitúrát összehasonlítani, mert az egyik pazarolt/fosztogatott, ezek tények. Hogy vissza kellett sok mindent vásárolni egy normális ország működtetéséhez ez is tény. Ha vannak elfogadhatatlan viszonyulások, cselekedetek azt megfelelően kell kezelni, nem lehet sem tolerálni, sem támogatni, ki kell vizsgálni és helyre tenni. Ez alapvető.
    Amúgy az emberek többsége nem en blok pártfüggő, bár konzekvens.
    Tehát, ha 2002-től-2010-ig “olyan jól teljesített” volna az akkori vezetés, akkor más lenne a véleményünk. De azóta sem voltak képesek magukhoz térni.
    “Többet ér egy tett száz sóhajnál.”
    “Jónak nem kell ajánlólevél, rossznak meg úgysem segít.”
    http://terebess.hu/keletkultinfo/zsido.html

  22. Grün Izidor szerint:

    “Uralkodó társadalomfelfogásunk az ország folyamatos lecsúszásához vezet”
    .
    Összevissza változó szabályokkal ultizni sem lehet, sakkozni is csak akkor, ha kétszer annyi sötét paraszt van a táblán!
    Egy ország gazdaságát vezetni, versenyképességét megőrizni még bonyolultabb! 😀
    ,
    http://hvg.hu/gazdasag/20160329_uralkodo_tarsadalomfelfogas_lecsuszas_allam_versenykepesseg_gazdasag_idegen_nyelv_tudas_hianya_iparositas

  23. Jobban szerint:

    Az előző vezetéssel hol tartanánk? Itt biztosan nem. Kezdettől fogva temették a mostani kormányt/kerületi vezetést. “Más sem tudna ebből jobbat kihozni.” Ennyit a huhogókról és a mostani eredményekről. Ha mindenki még többet tenne, segítené a folyamatokat, biztos, hogy még jobbak lehetnének az eredmények.

  24. Nagyapó szerint:

    „Amióta csak a szocialisták léteznek, soha nem fordult elő, hogy hatékonyan használták volna fel a hiteleiket. A java részét velük született demagógiájukkal elpazarolják, anélkül, hogy bárkinek a javára lennének.” Charles de Gaulle

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. […] A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011-ben kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszoda, máshol BMX-pálya, fitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. A közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta vásárolni az önkormányzat. […]

  26. […] Tábor is. A közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta vásárolni az önkormányzat. Ott azóta megkezdődött a menthetetlenül leromlott állapotú épületek bontása: helyén […]

  27. […] közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta vásárolni az önkormányzat. A csepeli önkormányzat ott fővárosi pályázati pénzből újra Napközis Tábor épít, de […]

  28. […] A területet – ahogy a Görgey iskola telkét is – a fideszes vezetésű önkormányzat 2016-ban vásárolta vissza. […]

  29. […] Videók: visszaszerezte Csepel az egykori Napközis Tábort […]

Itt lehet hozzászólni !