Velvet: nem gyakorolták be a menekülést a csepeli ékszertolvajok

Velvet, Csepel.hu

Csepel_Plaza_ekszer_006

Fotó: MTI, Blikk

Nagyjából minden részletet megterveztek, a menekülést viszont még gyakorolhatták volna azok a tolvajoknak, akik hétfőn éjjel rámoltak ki egy csepeli ékszerboltot.

Az üzlet pont a Csepel Plaza egyik oldalában található, ezért a három férfi először kiverte az ablakokat, aztán egy drótkötelet kötött a dzsipjükhöz és kiszakította a bolt rácsát.

Horváth Gyula, az üzlet tulajdonosa a Velvetnek azt mondta, hogy a riasztó 1 óra 11 perckor jelzett, alig 20 perccel később a pláza biztonsági szolgálatától is telefonáltak, hogy van egy kis baj.

Mindent szétvertek. Sok aranyat, ezüstöt és főleg órákat vittek el. Éjjel kettő óta itt vagyok és még mindig a nyomokat rögzítik. Valószínűleg csak néhány nap múlva derülhet ki, hogy valójában mennyi minden tűnt el

Mint ahogy az is, hogy mennyi minden maradt meg. A riasztás után több járőr is a a bevásárlóközponthoz ért, de a három férfi nem adta meg magát, és Halásztelek felé menekültek. Valószínűleg az autós üldözéssel is számoltak, a Velvet az üzlet tulajdonosától úgy tudja, hogy a tolvajok

útközben szegecseket szórtak az útra, hogy így rázzák le a rendőröket. Csak aztán jött egy körforgalom és a Jeep Grand Cherokee az árokban landolt.

D. Tamást és M. Gyulát a rendőrök szedték ki az autóból, harmadik társuk viszont elfutott. Hétfő délelőtt a rendőrök csatárláncban nézték át azt a területet, amerre a férfi menekült, hátha elszórt valamennyit az ékszerekből.

A BRFK a két férfit őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, harmadik társukat viszont továbbra is keresik.

Forrás: Velvet

Kirámolták a Csepel Plaza ékszerboltját, de rajta vesztettek

Három betörő egy nagy teljesítményű terepjáróval szakította ki a Csepel Plaza ékszerboltjának acélvázzal és ráccsal megerősített külső üvegfalát február 29-én hajnali 1 óra 15 perckor. Az ékszerboltból különféle értékeket loptak el, majd elmenekültek, de a csepeli rendőrök hamar a nyomukba eredtek. Végül két gyanúsítottat a Szigetszentmiklós felé vezető II. Rákóczi Ferenc úton elfogtak, harmadik társukat még keresik.

Még hétfőn délután is javában helyszíneltek a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Csepel Plaza bejárata melletti területen. Az ékszerbolt környékét lezárták, szanaszét hevertek a kiszakított üvegtáblák és acélcsövek. Éjnek idején a helyi lakók robajra lettek figyelmesek, de közben a riasztó is megszólalt. A betörők a Csepel Plaza megbontott falán keresztül hatoltak be az ékszerboltba, és gyorsan összeszedték az értékeket, amik a kezük ügyébe került. A csepeli rendőrség járőrei hamar a helyszínre értek, és a már menekülő banditák nyomába eredtek. Többször megállásra szólították fel őket, de hiába. Az üldözés a II. Rákóczi Ferenc úton folyt, mivel a betörők Szigetszentmiklós felé száguldottak abban a reményben, hogy az M0-ás autóúton egérutat nyerhetnek. A száguldozásnak az lett a vége, hogy a nagy sebességgel közlekedő gépjármű vezetője elvesztette a kocsi feletti uralmát, és a II. Rákóczi Ferenc úton, nem sokkal az M0-ás felhajtója előtt egy körforgalomnál villanyoszlopnak ütközött és az árokba hajtott. A csepeli rendőrök a 35 éves D. Tamás tápiószecsői és a szintén 35 esztendős M. Gyula úri lakost a baleset helyszínén őrizetbe vették, míg az egyelőre ismeretlen harmadik társukat keresik.  

A feltételezések szerint a betörők korábban alaposan feltérképezhették a terepet, és készültek a bűncselekményre. Azzal azonban minden bizonnyal nem számoltak, hogy Csepel összes bekötőútja rendszámfelismerő kamerával van felszerelve, amelyek alapján a rendőrök pontosan ismerik a kerületbe érkező és távozó gépjárművek adatait. A bűnözőknek tehát semmiképpen sem lett volna esélyük a bűncselekmény következményeinek megúszására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság betörési osztálya büntetőeljárást indított az őrizetbe vett D. Tamással, valamint M. Gyulával szemben lopás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt.

További fotók az autós üldözéses ékszerrablásról itt.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Velvet: nem gyakorolták be a menekülést a csepeli ékszertolvajok” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A Fidesz sokkal jobban csinálja! A tett előtt először törvényt hoz, ami a tettet legálissá teszi, csak azután lépnek akcióba!

    “A Fidesznél nem az alkalom szüli a tolvajt, hanem a tolvaj az alkalmat! Méghozzá törvénykezéssel! Copyright Tarjányi László.”

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    “Csak aztán jött egy körforgalom és a Jeep Grand Cherokee az árokban landolt”

    Hátsókerekes, automata autóval menekülni nem okos döntés volt!

  3. Grün Izidor szerint:

    “útközben szegecseket szórtak az útra”
    Gondolom alumínium csőszegecseket, mert azt már érdemes felszedni és addig egérutat nyerhetnek! 😀 😛

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Nevezzük nevén a dolgot:
    – “jancsiszeg”
    Valószínű az “újságíró” nem hallott még róla?! 😛

  5. Letiltatni szerint:

    célfotó?

  6. felix szerint:

    Szemből célfotó. 🙂

  7. cxycyxvyxv szerint:

    Tarjányi László nevetek magán! Ezek a Paulo Coelho szintű idézetek 😀 és még kopirájt 😀 Már már annyit foglalkozik a fidesszel. Nehogy Stockholm szindróma legyen a vége 😀

  8. Tarjányi László szerint:

    Nevessen, engem nem zavar! 😛

  9. Feri szerint:

    Nem értem a csepel pláza ékszerboltja benn a van a épületben hogyan csinálták behajtottak az épületbe? Mert utcára néző kirakata nincs az ékszerüzletnek ha jól tudom!

  10. Feri szerint:

    Ja! Ok ! Megbontották a falat !!!miből van az a fal hungarocelből?

Itt lehet hozzászólni !