Nem szavazta meg Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő az adócsökkentést

Faktor, MTI, Csepel.info

Nem szavazta meg Szabó Szabolcs az adócsökkentést

Az Országgyűlés kedden a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentette az új építésű lakások áfáját a 2016-2019 közötti négy évre. A gazdasági szakemberek egyöntetű véleménye szerint az adócsökkentés hatására kiemelkedően fog fejlődni az építőipar, ami az egész gazdaságnak jót fog tenni. Várhatóan megáll az ingatlanárak és az albérleti árak elmúlt hónapokban tapasztalt ugrásszerű növekedése is. 2017-re 30 százalékkal több új lakást várnak, 2018-ra pedig megduplázódhat az új lakások száma. Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő szokás szerint nem támogatta a kormány javaslatát, Németh Szilárd viszont igen.

A képviselők 154 igen szavazattal, 8 nem ellenében és 7 tartózkodás mellett fogadták el a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát. A változástól azt várják, hogy felélénkül a lakáspiac, fellendül a gazdasági növekedés, több embernek lesz munkája, és több családnak lakása. Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő tartózkodott, vagyis most sem szavazta meg a javaslatot, Németh Szilárd viszont támogatta. Szabó Szabolcs korábban nem támogatta a devizahitelesek megsegítését és a fogyasztóvédelem megerősítését sem, pedig a parlamenti esküjében a csepeli és soroksári emberek képviseletét fogadta meg. Azt viszont pártja ás Szabó Szabolcs is támogatná, ha 15 ezer illegális bevándorlót telepítenének be Magyarországra – amiből Csepel és Soroksár – mivel ő az egyéni képviselő – biztosan kiemelten részesedne.

A csökkentett áfakulcs a jövő év első napjától az olyan lakásokra vonatkozik, amelyek hasznos alapterülete nem haladja meg a 150 négyzetmétert, továbbá az olyan családi házakra is, amelyek hasznos alapterülete legfeljebb 300 négyzetméter. Újnak számítanak azok a már elkészült épületek is, amelyeket még nem használnak, vagy a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év. A törvény emellett kimondja, hogy a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új családi ház építésekor nem kell építési engedélyt kérni, elég lesz az építési hatóságnak tett bejelentés, vagyis illetéket és igazgatási szolgáltatási díjat sem kell fizetni – írta az MTI.

A lakásépítés fellendülését várják az építőipari cégek

Elégedettek az építőiparban dolgozó cégek és a szervezetek, miután Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy csökken a lakásépítés áfája.  Abban bíznak, hogy 2017-ben sokkal több lakás fog épülni, és talán a lakásvásárlási hitelek is jobbak lesznek.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke azt mondta, hogy idén 8500-9000 új lakás épül. Az adóváltozások miatt 2017-ben 30 százalékkal több új lakás lesz, 2018-ban pedig megduplázódhat a számuk.

A piac bővüléséhez szerinte az is kell, hogy a következő négy évben ne változzon lényegesen a szabályozás, és erősödjön a banki hitelezés is, amelyhez 3-4 százalékos kamatozású lakossági hitelek teremtenének ideális feltételeket -írta az MTI.

Vidor Győző, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) elnöke elmondta, hogy évente 4-5 ezer családi ház épül, ez a válság alatt sem változott.

Azt is javasolta, hogy aki magánszemélyként a saját telkén épít családi házat, az is jusson hozzá a kedvezményes áfakulccsal járó előnyökhöz. A másik javaslatuk pedig az, hogy  kedvezményes 2,5 százalékos hitelt vehessenek fel az új lakást építők, illetve építtetők, az MNB növekedési hitelprogramjának mintájára.

Forrás: MTI, Csepel.info, Faktor

 

 

70 hozzászólás “Nem szavazta meg Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő az adócsökkentést” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Ez tényleg kommunista. Megtanulta, utólag.

  2. felix szerint:

    Gondolom, hogy Ő az élelmiszerek áfáját csökkentené.
    Azaz nem az áfa csökkenés ellen van, hanem máshol szeretné a csökkenést
    Na de egy egyszerű fideszes Lovas agynak ez ………

  3. Bugi szerint:

    Persze felix, jól látod. Amikor az élelmiszerek áfáját csökkentik, akkor az a baj, amikor az építőipari áfát, akkor az. Amikor a devizahiteleseket mentik meg, akkor az a baj, amikor meg a fogyasztóvédelmet erősítik, hogy ne szart együnk, akkor meg az. Mindig az a baj Szabónak, ami jó az embereknek.

  4. felix szerint:

    Na te sem a gondolkodásról vagy híres,
    Csepelen is többen akarnak építkezni mint enni.
    Az tuti, hiszen Csepelen keresnek a legjobban az emberek és alig várták, hogy lakást vegyenek maguknak.
    A kivitelezők és az új lakást keresők is Viktorunk kedvenc rétegébe tartoznak.
    A többieknek marad a naponta háromszori ingyen kaja, hacsak nem nőtt már ki belőle, mert akkor várhat a jeles ünnepekre.
    Jó bégetést a birkáknak.

  5. Grün Izidor szerint:

    “A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék a keddi parlamenti határozathozatalokon bebizonyította, hogy teljesen szavahihetetlen, következetlen, és összevissza beszél.”
    .
    http://propeller.hu/itthon/3178493-kiborult-ellenzekre-fidesz

  6. felix szerint:

    Csak tudnám, hogy kik voltak azok a szerencsétlenek akik felduzzasztották a kétharmadosokat és most gúzsban akarnak táncolni.
    Már megint Gyurcsány?

  7. Ábel Attila szerint:

    Emlékszem, amikor Szabó Szabolcs még arról beszélt, hogy új, őszinte, korrupciótól mentes politikát szeretne. Azt mondta, szeretné a csepelieket, Csepel érdekét szolgálni. Erre tett esküt is. Azóta támadta a csepeli városfejlesztést, és legnagyobb politikai támogatója az a Szenteczky János lett, akit két rendbeli hűtlen kezelésért ítéltek el. A Parlamentben nem támogatta a devizahitelesek megsegítését, a fogyasztóvédelem megerősítését, és most az adócsökkentést sem. Mindhárom témában elsöprő lett volna a csepeli polgárok támogató, igen szavazata.

    Ehhez képest Szabó Szabolcs támogatná 15 ezer illegális bevándorló betelepítését, akikről az sem lehet tudni, hogy kicsodák, mit csináltak, hol laktak korábban. Ebben elsöprő lenne a csepeli polgárok tiltakozása, mégis támogatja.

    Szabó Szabolcs eddigi tevékenysége röviden és tömören: a csepeli szavazók elárulása.

  8. felix szerint:

    Látom Admin az igazság nem kenyered.

  9. admin szerint:

    Nem kell offolni, ez az igazság.

  10. felix szerint:

    Azért erre az automatikus moderálási programra kíváncsi lennék, úgy pártfüggetlenül.

  11. felix szerint:

    Atilla!
    Az nem lehet, hogy jobbat akart?
    Biztos, hogy csak az lehet jó amit szavazásig visztek?

  12. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    .
    Egyetértek Veled, Szabolcshoz hasonlóan mi is korrupciómentes politikát szeretnénk!
    Sőt még a Vezíretek is!
    “Semmifajta korrupciót nem tűrök el” – jelentette ki Orbán Viktor
    Bár a fülemben cseng a “Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok!” 😀 😛
    .
    http://propeller.hu/itthon/3178485-orban-azt-mondja-nem-tur-semmifele

  13. ebihal szerint:

    Ritka nagy barom írta ezt a cikket, de az se piskóta, aki ezt az ÁFA csökkentési
    szart kitalálta és megszavazta!

  14. felix szerint:

    Hú de tiszták ezek a fiúk, mert a csepeliek javára mindezt megszavazták.

  15. Orsós Rodrigó szerint:

    Ezzel is a gazdagokat, köztük saját magukat támogatják a fityeszes “urak”!
    Ezeknek csak a saját zsebük szent!

  16. admin szerint:

    Még egyszer kérjük az offolás leállítását.

  17. admin szerint:

    Orsós: az építőiparban dolgozók nem szoktak olyan gazdagok lenni, mint azt állítod. Nekik munkát ad az adócsökkentés, az albérletben élőknek meg elviselhetőbb árakat. Érdeklődd meg, hogy az elmúlt egy évben mennyire elszálltak az albérletárak.

  18. Orsós Rodrigó szerint:

    “Vajna az államtól kap közel 7 milliárd forintot, hogy csináljon egy szép, színvonalas, független TV2-t.” Index

  19. fghfjhgkjhk szerint:

    Vezessük már le ezt a “kész átverés shoe-t”! 🙂
    Adott egy építtető, aki megbízza XY építési vállalkozót, vagy minden szakiparra jön a szaki és annak brigádja, végül is mindegy.
    Az ÖSSZES építőanyag és az ÖSSZES gépészeti termék, valamint a szolgáltatások ÁFA tartalma hogyan is lesz 27%-ból 5%? Esetleg állami támogatással? Vagy esetleg a vállalkozó(k) “benyeleik”?
    “kenyeret a népnek, meg legyen tánc”! 😛

  20. Matula szerint:

    “az albérletben élőknek meg elviselhetőbb árakat”
    Jó duma, csak hülyeség! Az albérletben élők örülnek, ha egy lepukkant használt lakást tudnak venni és azt saját erőből élhetővé tenni…
    (de többnyire ez sem sikerül nekik)

  21. felix szerint:

    admin!
    Vezesd már le légy szíves, hogy mitől lesz olcsóbb az albérlet.

  22. fghfjhgkjhk szerint:

    felix!
    Majd hatósági áras lesz az albérlet, ami még Kádár alatt is szabadpiac volt. 😉

  23. Tarjányi László szerint:

    A lakáspiac attól élénkülne fel, ha a fiatalok itt alapítanának családot! Ám ma külföldre mennek megélhetést keresni!

    Az eddigi ingatlanpiaci felívelések spekulációs célból történtek! Lásd a Rákos-patak Dunába ömlésétől északra épített lakások főként izraeli befektetők tulajdonába kerültek, jó ha a harmadukban lakik valaki! Így az ott nem lakók ugye nem keresnek, így nem fizetnek SZJA-t és társadalombiztosítási járulékokat, nem fogyasztanak, így nem fizetnek ÁFÁ-t.

    Majd lesznek nagy beruházók, akik nem fizetik ki az alvállalkozókat, úgy mint eddig! Csak ezek már fideszesek lesznek, meg persze izraeliek! A végén még azért hívnak be migránsokat, hogy legyen aki lakja a haverok fővállalkozásában megépült lakásokat!

  24. Lovas szerint:

    Mennyi hülye. Most akkor magas volt a 27 százalékos ÁFA vagy nem számít? Ha csökken az adó, rögtön az lesz a baj. Komolyan mondom, a mostani ellenzéknél nagyobb idióták még nem voltak a Parlamentben. 🙂

  25. felix szerint:

    Szerencsétlen Lovas.
    Te ezt soha sem fogod megérteni.
    Neked csak a kolomp szól.
    Tudod ha nincs pénzed cipőre mert magas az áfája, akkor nem segít rajtad ha olcsóbb lesz a lakás.
    Viszont ha a cipő lenne olcsóbb………
    Érted?

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas, Ön lovagol a fideszes demagógián, de a hülyeség lényegét nem érti.

  27. Tarjányi László szerint:

    A mai termés a Csepelinfón bizonyítja hogy működik a Propaganda Minisztérium! Éljen Orbán! 😛 🙂

  28. Bugi szerint:

    Felix, tökéletesen leírtad, hogy milyen vagy. Mész és bégetsz a kolomp után.

    Nyuszi és a sapka esete, bármi van, az rossz. Ezért buktatok Csepelen is. Nektek minden rossz volt: mentek is a ballib szavazók voksolni a Fideszre.

  29. fghfjhgkjhk szerint:

    Bugi, Ön is csak írja az érvtelen pártpropagandáját, de erre a semmire nem is lehet értelmeset írni, meg se próbálja. Erőlködésnek, csak beaszarás a vége. 😉

  30. felix szerint:

    Milyen kolompról beszélsz?
    A keményen dolgozó kisemberen ez az áfacsökkentés nem segít.
    Ez egy konzervatív recept.
    A felső osztálynak azonnal jó, a keményen dolgozó kisembernek meg éveket kell várnia arra, hogy valami lecsöpögjön hozzá, ha egyáltalán lecsöpög valami.
    Tudod az a bajod, hogy neked ezekről a folyamatokról lövésed sincs, éppen ezért vagy alkalmas kolomp követő.
    Az az alapvető élelmiszer áfa csökkentést a keményen dolgozó kisember is azonnal észrevenné. PLD.

  31. Tarjányi László szerint:

    Hogy is működik az ÁFA? Veszek anyagot, kifizetem a nettó árát + 27% ÁFÁ-t. Átalakítom valami mássá, azaz áruvá. Felszámítom a költségeimet, meg a nyereségemet, belőle képzek egy nettó árat, az árut eladva hozzájutok a nettó árhoz + kapok 27% ÁFÁ-t. A kifizetett meg a bevett ÁFA különbözetét be kell fizetnem az államnak, azaz elszámolok a NAV-val. Pozitív összeg esetén befizetek, negatív összeg esetén visszaigényelek!

    Általában pozitívnak kellene lenni az ÁFÁ-nak, azaz az állam megkapja azt az amit végül is teljes mértékben a fogyasztó fizet meg, a közbeesők úgymond technikailag számolnak el. Már amennyiben valósak a tranzakciók és a számlák! Az ÁFA-csalók a közbeeső ÁFA-összegeket lopják el fiktív számlák után visszaigényelve! Most már nem kell liszttel, cukorral, hússal üzletelni! Elég lesz fiktív építési fővállalkozónak lenni, eladni a fiktív lakást befizetve a valódi 5% ÁFÁ-t, s a fiktív alvállalkozók fiktív számlái alapján visszaigényelni valódi 27% ÁFÁ-t, azaz megfejni a magyar államot 22% nagyon is valódi ÁFA-különbözettel. Az építőiparban szokásos egy épület egy cég modellt tekintve, a lenyúlás után rögtön felszívódik vagy csődbe megy a cég, a tulajdonos meg offshore vagy éppen hajléktalan.
    Ehhez csak az kell, hogy a baráti cégeket ne ellenőrizze a NAV, ahogyan nem ellenőrizte a liszt-, a cukor-, a húslovagokat sem! Fideszes törvény fideszes barátoknak!
    Dixi, Tarjányi László.

  32. felix szerint:

    A felújítás árra marad annyi amennyi volt. Akinek van lehetősége újat venni vagy építeni az jól jár.
    Az meg nyilván való, hogy ez a keményen dolgozó kisember.
    Ugye nem olyan régen még róla szólt a kolomp?

  33. felix szerint:

    nyilvánvalóan…

  34. ebihal szerint:

    Fogadni mernék, hogy a következő Csepeli Hírmondóban ugyanilyen tetű módon lesz
    egy cikk.

  35. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Ősi székely bölcsesség: “Egy a kemence a kuckóval!” .D

  36. Lovas szerint:

    Ti mindig is gyűlöltétek az igazságot. Miért baj az, ha megtudták a csepeliek, hogy mit művel a képviselőjük a Parlamentben? Tudják csak meg, hogy soha többet ne szavazzanak ilyenekre.

  37. felix szerint:

    Lovas!
    Miért mit művel?
    T

  38. felix szerint:

    Lovas!
    Miért mit művel?
    Talán a miérteket is tudd, vagy az nem számít, mert azt nem zúgja a kolomp?
    Azt sem értetted meg amit eddig írtunk neked.
    Szabó büszke lehet arra, hogy a te szinteden lévők nem rá szavaztak.

  39. Cs.pepe szerint:

    Gondolom az egy fideszest sem zavar, hogy ez a módosítás egy saláta törvényben volt, mely tartalmazta azt is, hogy a BKV-t az iparűzési adóból kell majd finanszírozni és emiatt a kerületektől egy rakás pénzt elvonnak. Érdekes, hogy ezt pont Csepel alpolgármestere nem tudja, ennyit a felkészültségéről….
    Aki ezt a törvénymódosítót nem szavazta meg, az nézte a fővárosiak érdekét, így Németh Szilárd Csepel ellen szavazott!!!

  40. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Megértette a többi birkával ellentétben a zÁFA csökkentés álságosságát (egy szűk, módosabb réteg helyzetbe hozását) és nem csujjogatott érte! 😀 😛
    .
    “Orbánék a lakáshoz jutás könnyítését helyezték a kormánypropaganda középpontjába, holott erre lesz talán a legkisebb hatása. Az elfogadott adócsökkentés ugyanis kizárólag a vállalkozók által épített új lakásokra vonatkozik, ami jelenleg a teljes ingatlanforgalom kevesebb mint 5 /!!!/ százalékát teszi ki, azaz csupán néhány ezer házat és lakást. A vevők kilenctizede eleve használt lakást keres, nyilvánvalóan anyagi okokból, körülbelül harmaduk azzal a szándékkal, hogy azt újítja majd fel. Őket az adóváltozás nem érinti, mert a felújítás ÁFÁ-ja nem változik, a használt ingatlanokat pedig – egy szűk kivételtől eltekintve – eleve nem terheli a forgalmi adó.”

  41. felix szerint:

    Cs.pepe !
    Vajon a mi Buginknak mi erről a véleménye?
    Na Bugika, akkor Német vagy Szabó szavazott a csepeliek mellett?
    Ezt valahogy elfelejtetted kikolompolni Lovaséknak.
    Ezek lennétek ti?

  42. Cs.pepe szerint:

    Még nem tudja mi a véleménye, most egyeztetnek róla :).

  43. felix szerint:

    Látod Lovas ezt nem szavazta meg Szabó.
    Az alelnöknek avanzsált viszont igen.
    Gondolom az mit sem változtat.
    Jövőre birkanyírás lesz.

  44. felix szerint:

    Munkaszüneti nap van?
    Ezért hallgat a jobboldal?

  45. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Szoftver frissítés és akkutöltés! 😀

  46. Lovas szerint:

    Ritkán látni ekkora sivalkodást a komcsiknál. Általában akkor, amikor a komcsi csőcselékvezér elit nagyon mellényúl. Úgy tűnik ez történt. Vagy tán külön pénzt fizetnek most Felix meg Grün bérkommereknek? Tán megkapták a karácsonyi prémiumot?

  47. felix szerint:

    Na végre kiizzadtál valami baromi nagy hülyeséget.
    Majd csak kiizzadja Csepel is a BKV hiányzó költségvetését.
    Vagy erről nem hallottál?

  48. Titusz Pullo szerint:

    “Csepelen is többen akarnak építkezni mint enni.” Féleszű félix láthatóan haspárti… 🙂

  49. felix szerint:

    Titusz Pullo!
    Mit nem adnál, ha legalább fél eszed lenne, de láthatóan egy csepp sincs.

  50. Grün Izidor szerint:

    “Az atv.hu szerkesztőségébe eljuttatott levél szerint a Fidesz óriási megszorításokat tervez a fővárosban, amiért a kormány nem fizeti ki a BKV költségeit.”
    .
    Gyalogolni jó! 😀
    .
    http://hirhatar.com/kiszivargott-a-fidesz-belso-levelezese-oriasi-megszoritasok-johetnek/

  51. felix szerint:

    A csipkártyás rendszer lehetőséget adhat arra. hogy a budapestiek és nem budapestiek eltérő tarifával vehessék igénybe a fővárosi tömegközlekedést. Csal programozás kérdése.
    Hajrá Budapest.

  52. királyerdei szerint:

    Na,akkor elvtársak!
    Szombaton Szabó Szabolcs és elvtársai jelenjelenek meg a Piacnál,és gyűjtsenek
    aláírásokat a programjuknak,mint :mi ellenezzük az ÁFA-csökkentést,és be akarunk telepíteni
    Csepelre 14 000 muszlim,potenciális terroristát.Rajta elvtársak!

  53. Grün Izidor szerint:

    “Szóval csak a szokásos, de jó, ha tudnak róla: Brüsszel bosszúhadjáratának újabb állomásaként jellemezte a Fidesz-frakció szóvivője, hogy az európai parlament szerdán Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el”
    .
    http://propeller.hu/itthon/3178774-fidesz-gyurcsany-bajnai-tengely-osszallt-ujabb

  54. Tarjányi László szerint:

    300 négyzetméterig megszűnik az építésengedélyezési eljárás, csak bejelentési kötelezettség lesz – jelentette be Lázár János.

    Hány építész van a Fideszben? Egy se, mindenki jogász?

    Elment az a kevés eszetek is, ami volt! Végeláthatatlan szomszédperek lesznek a tetszés szerinti építkezéstől, a jogászok, ügyvédek biztosan jól fognak keresni! A végzett mérnökök akik meg az építési hatóságoknál dolgoztak koldusbotra jutnak, meg elmennek külföldre! Ki vállalja majd a felelősséget az életveszélyesen megépített épületekért?!

    Hülyék voltatok még a jogi karon is, inkább fociztatok meg lógtatok az órákról, de amit most csináltok a magyar nép életének veszélyeztetése!

    Késő lesz 2018-ban eltakarítani benneteket a hatalomból! Minden szemetet a “nem akarunk migránsokat” nevű szőnyeg alá akartok besöpörni?!
    Dixi, Tarjányi László.

  55. nagyapó szerint:

    Jellemző az ellenzékünkre és sajnos a magyar mentalitásra. Történik egy adócsökkentés, erre nem annak hatását, hanem azonnal az adó kijátszását keresik. A különböző bal-jobb váteszek a csökkentés szörnyűségeit ecsetelik. Szerencsére az emberek, a házépítők nem a szélsőségesek hazugságait, hanem a tényeket nézik.
    Sajnálatos, hogy a szabad munkaerő-áramlásban részt venni nem tudók tömörülnek a Jobbikban, igaz “szebb jövőt” jelent, hogy egyre kevesebben.
    Hajrá Magyarország, hajrá…..!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  56. Tarjányi László szerint:

    Villamosmérnök létedre lehetnél szolidáris az építészmérnökökkel, de te a tiszteletdíjat a jogászmaffia Fidesztől kapod! Így már érthető az álláspontod! Egyébként én nem az ÁFA-csökkentést bíráltam, hanem azt hogy az építőipari termékek, anyagok valamint szolgáltatások 27% ÁFÁ-ban maradnak, csak az új lakások lesznek 5%-os ÁFÁ-val terheltek!

    Ahogy tegnap leírtam egy termékpálya eltérő ÁFA-kulcsokkal lehetőséget biztosít az ÁFA-csalási műveletekre! Ezt még jobban alátámasztja az építéshatósági rendszer átalakítása, leépítése!

    Tessék megmondani, ezentúl érdemes 300 négyzetméter alatti fiktív lakásokat “építeni”, hiszen a kutya sem ellenőrzi hogy léteznek-e, baráti cégeknél a NAV meg ugye nem szeret ellenőrizni! A cukor-, liszt-, húsmaffia sem bukott le, de a szegény NAV-munkatársat meghurcolták, kirúgták! A FIDESZNEK MINDENT SZABAD?
    Dixi, Tarjányi László.

    EZÚTON HÍVOK FEL MINDEN ELLENZÉKIT, KERESSÉK VISSZA A “DIXI” VÉGZŐDÉSŰ HOZZÁSZÓLÁSAIMAT! “ÉN SZÓLTAM”, ÉS ÖNÖK?

  57. Orsós Rodrigó szerint:

    Ha a kormány tesz valamit amire azt mondja, hogy az jó a népnek, akkor meg kell nézni közelebbről és kiderül, hogy a maffiajobbnak jó elsősorban.

  58. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    Most jó a népnek, hogy a kormány egy udvari bolond miatt felmondta a szerződést a Telecommal?! 😀

  59. felix szerint:

    Kíváncsi vagyok, hogy mennyit bukunk rajta.

  60. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Már a nyugatiak figyelmeztetnek!
    “Orbánék mai lépése miatt még komolyabb aggályok merülnek fel a kormány magánszektorba való beavatkozása kapcsán – mondta egy londoni elemző a Bloomberg hírügynökségnek , hozzátéve, hogy az eset „jelentősen csökkentheti a befektetési kedvet Magyarországon”

  61. Orsós Rodrigó szerint:

    “Aki még tudja, milyen becsületesnek lenni, ma rosszul érzi magát itt.” Friderikusz

  62. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Attila!

    Ha lenne bátorságod, akkor leírnád a Németh Szilárd által megszavazott törvénymódosítás többi elemét is. A helyzet ugyanis az, hogy a kormány kivonul a BKV finanszírozásából, a keletkező lyukat pedig úgy tömi be, hogy átalakítja a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztás rendszerét. Magyarul a helyi adókból származó bevételekből ezentúl többet fog elvonni a főváros, így kevesebb pénz marad itt Csepelen! Ezért nem szavaztam meg a törvénymódosítást. Magyarul teljesítettem az eskümet: a csepeliek érdekében nem szavaztam meg, hogy pénzt vonjatok el Csepelről. Apropó: kiszámoltátok már, hogy mennyivel többet vonnak el jövőre Csepelről?

    További szép napot!

    Szabó Szabolcs

  63. Tarjányi László szerint:

    Nem szokásuk válaszolni, mindössze az idősügyi tanácsnok szokott itt ceterum censeozni meg kommunistázni. Nem is próbálták cáfolni, hogy az építőiparban alkalmazott kétféle ÁFA, 27 és 5%, lehetőséget ad ÁFA-csalásra. Ráadásul leépítik részlegesen az építési hatósági eljárást, ami lehetőséget ad papíron történő fiktív “építkezésre”, s a vele kapcsolatos ÁFA-visszaigénylésre.
    (kedd – 23:26, szerda – 20:10, szerda – 21:25-ös hozzászólások)

  64. felix szerint:

    A sok birka tovább béget, pedig már a legelőt is kilopták alóluk.

  65. felix szerint:

    Szabó Szabolcs minden erőfeszítése kevés volt ahhoz, hogy megakadályozza a Német Szilárd által is támogatott adóelvonást Csepeltől, addig mások …..
    http://vs.hu/sport/osszes/felcsuton-sportcsarnok-epulhet-1-3-milliardbol-1219?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=sport#!s0

  66. […] nem támogatta a fogyasztóvédelem megerősítését, az új építésű lakások adójának csökkentését, de még a nagypénteki ünnepnapot sem. Mindezt többnyire azért, mert a bankok nyereségét és […]

  67. […] nem támogatta az új építésű lakások adójának csökkentését, […]

  68. […] nem támogatta az új építésű lakások adójának csökkentését, […]

Itt lehet hozzászólni !