Illegalitásba vonul a Csepeli Munkásotthon?

Csepel.info

Csepeli Munkásotthon

Továbbra sem fogadja el a balliberális pártokhoz kötődő Csepeli Munkásotthon, hogy átvilágítsák a működését. Ezt még úgy is megtagadta az intézmény, hogy a csepeli önkormányzathoz került működtetés joga, tehát a most kért gazdasági adatokat kötelesek lettek volna átadni  – értesült a Csepel.info. 

A Csepeli Munkásotthon közadakozásából épült, a rendszerváltásig köztulajdonban volt, utána azonban a gyári cégek privatizációját, megszűnését kihasználva az MSZP érdekkörébe került. Bár a kerület fideszes vezetése több tízmillió forinttal támogatta volna az intézményt, az önkormányzat feltételül szabta a működtetés átláthatóvá tételét. A támogatást ezért többször visszautasították – utoljára harminc millió forintra mondtak nemet. 

A köztulajdonba való visszakerülés ellen először “élő lánccal”, majd fáklyás felvonulással tiltakoztak a pártaktivisták, volt munkásőrök, titkosszolgák és KISZ tagok. Még egy pedofília miatt börtönviselt ex-MSZP-s képviselő is besegített Kunhalmi Ágnes mellett az élőláncba, a Munkásotthon MSZP-hez kötődő vezetői pedig többször ígéretet tettek a működtetés átvilágítására. Mivel azonban ez nem történt meg, a patthelyzetet Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő törvénymódosítással oldotta meg. Az új törvény lehetővé tette, hogy a megszűnt vagy eltűnt alapítójú alapítványokat a helyi önkormányzatok vegyék át – ezzel pedig élt is a kerület vezetése. Így került a Csepeli Munkásotthon 25 év után ismét köztulajdonba, méghozzá az alapító atyák akaratának megfelelően csepeli köztulajdonba.

Az önkormányzat ez után nevezte ki a Munkásotthon kurátorává Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, akinek az első lépése ismét a működés átvilágítása lett volna. Erre mondott most nemet az intézmény még fennálló vezetése – már amennyiben lehet hinni a Munkásotthon nem hivatalos Facebook-oldalának. A Csepel.info mindenesetre úgy tudja, hogy az elmúlt hónapokban az intézmény MSZP-hez közel álló vezetői igyekeztek több éves bérleti szerződésekkel bebiztosítani partnereit, amelyek – talán nem meglepő – nem egy esetben szintén az MSZP-hez vagy a csepeli balliberális pártokhoz kötődnek. Lapunk úgy tudja, hogy itt talált menedéket a kerületben csak “gyilkos iskolának” nevezett intézmény is, ahol 2009 januárjában a két halálos áldozatot követelt egy MSZP-n belüli leszámolás.

 

Csepel.info

 

11 hozzászólás “Illegalitásba vonul a Csepeli Munkásotthon?” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Hát ez qrva jó!
    A “bödönfejű” mint önkéntes, önjelölt kurátor megkéri a vádlottat terjessze elé a bűnösségét igazoló bizonyítékokat?! 😀 😛

  2. Lovas szerint:

    Kíváncsi vagyok, hogy felgyújtják-e végül a komcsik a Munkásotthont, csak hogy ne derüljön ki hogy mennyit loptak.

  3. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Ez nem a Tv-székház és nem az a csőcselék! 😀

  4. felix szerint:

    Nyugi!
    Majd megszállja a TEK, ahogy eltudnak mozdulni a határtól.

  5. Lovas szerint:

    Úgy legyen!

  6. ebihal szerint:

    Tudjátok, az a gond, hogy ez a bödönfejű, olyan buta mint a segg, és mégis van, aki
    behajol neki!

  7. nagyapó szerint:

    A kutya ugat, a karaván halad, a komcsi röfög!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. helyi szerint:

    Egyszemélyi kurátor? Mintha Rákosi idejében lennénk!Gyalázat!

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    A KISZ tagozás nagyon nagy! A munkásőrből is van egy itt. 😉

  10. […] Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő végül olyan törvénymódosítással próbálta megoldani, amely a megszűnt vagy eltűnt tulajdonosú alapítványokat a helyi önkormányzatokhoz vonná. […]

Itt lehet hozzászólni !