Virágokkal a szebb környezetért – 40 000 egynyári palántát kaptak a csepeliek

Csepel.hu

viragositas

Egynyári virágokat vettek át az önkormányzat „Virágos Csepelért” programjára jelentkezők a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. telephelyén május 9-én. A társaság munkatársai mintegy negyvenezer darab növényt osztottak szét, köztük begóniát, zsályát, bársonyvirágot, kakastaréjt és porcsinrózsát. A virágosítási akcióra Borbély Lénárd polgármester is ellátogatott.

A színes virágokból az iskoláknak és óvodáknak is jutott bőven. A csepeli lakosoknak lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlagosan ötven darab egynyári virágot ajánlott fel az önkormányzat. A pályázók felhívásban értesültek a programról. A növények elültetéséről a kerület közterületein (közel nyolcszáz helyszínen) és későbbi ápolásukról saját maguk gondoskodnak a szebb környezetért tevők.

Csepel.hu

13 hozzászólás “Virágokkal a szebb környezetért – 40 000 egynyári palántát kaptak a csepeliek” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A Katona József utcában elültetett fákat többnyire nem locsolják a mellettük levő ingatlanok tulajdonsai, ez 100%-osan igaz az úszótelkes tömbházakra is. Az önkormányzat vagy 20 ezer forintot fizetett egy-egy fáért, jó lenne ha a tartállyal ellátott kisteherautóról a Városgazda Kft. locsolná azokat! Annyit megígérhetek, ha a JOBBIK VALAHA IS HATALOMRA KERÜL, AZ ELÜLTETETT FÁK LOCSOLÁSÁRÓL IS FOG GONDOSKODNI!!!

    Jó estét uraim, ezen lehet elgondolkodni, főleg a fideszes városvezetőknek!
    Tavaly figyeltem a piac, az sztk és az attól északra levő tízemeletes ház közötti parkoló/zöldterületen elültetett fák sorsát. Vagy a fele kipusztult, mert senki sem locsolta! Így egy forintot se tessenek elkölteni, mert értelmetlen! De mondhatnám a Hollandi útra elültetett hársfák sorsát is, legalább a harmada kipusztult, mert senki sem locsolta!!! A part felőli oldalról van szó, amelyért ugye a családi házak tulajdonosait nem lehet okolni!

    Nem mondok újat a Szabadkikötő úti/Weiss Manfréd úti fásítással sem, amelyet ugyan állítólag a főváros költségére ültettek, de ahol legalább a fele kipusztult öntözés híján!

    Tessenek mondani, haveri faiskoláktól veszik a fákat, hogy fásítanak, de azzal nem törődnek hogy locsolják azokat?

  2. hajaj szerint:

    Láthatod, ki figyel oda? Jó érzésű emberek, hová lettél?

  3. Tarjányi László szerint:

    Majd Pákozdi Jóskának felhívom a figyelmét, gyűjtögesse a “ha a Jobbik valaha is hatalomra kerül” bekezdésű mondataimat, hogy valóra is váljanak amit leírok!

    A hatalomban levők, hol MSZP, hol Fidesz meg magukra vessenek, ha nem ér el hozzájuk a NÉP SZAVA!

  4. Tarjányi László szerint:

    Amúgy meg én már közzétettem, hogy minden hozzászólásomat NAPLÓZOM! Teszem ezt azért ha bárki perelni akarna, másrészt amikor eljön az ideje, AZ ILLETETÉKESEK ORRA ALÁ FOGOM DÖRGÖLNI a “Dixi et salvavi animam meam.” végződésű hozzászólásaimat.

    Én szóltam s ezzel megmentettem a lelki üdvömet!

  5. nagyapó szerint:

    Gyurcsány(i)nak volt 30 pontos, 60 pontos, 100 pontos programja.
    Most készül ugyanez Jobbik kivitelben.
    Házam elé ültettem egy cseresznyefát (Bigarreau Burlat) tavaly tavasszal. Gondoztam, augusztusban elkezdett fonnyadni, idén ki sem hajtott. Követelem az önkormányzat felelősségre vonását!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. TenkA szerint:

    Tarjányi L.

    A fásítás elvégzése után az illetékeseknek – ha jól tudom 2 évig, de 1 évig biztosan – kell a locsolást biztosítani, Utána nem.

    A többit megoldja a globális éghajlatváltozás. 😉

  7. Tarjányi László szerint:

    Én minden felsorolt esetet az ültetés évében minősítettem! A Katona József utcába az idén ültettek.

    Nagyapó, valószínüleg a cserebogár pajorok végeztek a fával, ezért lényeges hogy milyen alanyra van oltva a fa! Sajnos a vadcseresznye alanyt szeretik a pajorok, a meggyet nem támadják mert a sajmeggy alany nem ízlik nekik.

    Amúgy meg ne csak járj Árpád atya miséjére, hanem imádkozz a cseresznyefa jólétéért! 😉

  8. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Nem talált. Ötletek még jöhetnek, mert “vannak még libák”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. Zolika szerint:

    Azért valahol szomorú hogy egy szebb napokat is látott parasztgyerek ennyire elhülyül.

  10. Grün Izidor szerint:

    Zolika!
    A mérnök urak egy szintre kerültek! 😛 😀

  11. felix szerint:

    Zolika !
    Ráadásul még szorgalmas is.
    Nem a legjobb párosítás.

  12. Tarjányi László szerint:

    Aki érti a viccet, az mindent tud, aki meg nem, az mindenre képes!

    “Amúgy meg ne csak járj Árpád atya miséjére, hanem imádkozz a cseresznyefa jólétéért! ;)”

    Ez egy célzás a kdnp-s nagyapónak, miután vasárnap reggel ugyanazon a misén láttam, ahol én is voltam! Én nem vagyok díszkeresztény kdnp-s, ellenben jó viszonyban vagyok a szomszéd református pap házaspárral, a szintén szomszéd evangélikus lelkésszel, és a misét tartó Árpád atyával!

  13. […] Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még otthonaikba is vihettek virágokat. 2017 tavaszán így virágoznak ki ismét, immár szokás szerint a csepeli közterületek. […]

Itt lehet hozzászólni !