Bukott az MSZP-s ügyvédi iroda és az Index vádja

Nem volt elfogult a csepeli bírónő

Csepel.hu

Horich

Hőrich Ferenc ma is Szenteczkyt képviseli

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése szerint sem volt elfogult az a csepeli bírónő, aki úgy ítélkezett, hogy a társadalom általános erkölcsi felfogásával ellentétes, ha egy cég vezetője az egyéni büntetőjogi felelősségével kapcsolatban úgy bíz meg ügyvédi irodát, hogy a megbízási díjat közpénzből fizeti ki.

A Fővárosi Törvényszék szerint a Szenteczky János MSZP-s politikust is képviselő Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda bírói elfogultságra hivatkozó perújítási kérelme nem volt alapos, a kerületi bíróság bírái az ügyvédi iroda ügyében nem elfogultak, az érintett cég tulajdonosi viszonyai pedig a per tárgyában nem voltak relevánsak.

Bukott az MSZP-s ügyvédi iroda 01

A végzés első oldala

Bukott az MSZP-s ügyvédi iroda 02

A végzés második oldala

Az Indexen támadták a bírónőt

A bírónőt az Index.hu egyik cikkében vádolták meg azzal, hogy elfogultan hozott meg egy bírósági ítéletet. Spirk József, a cikk szerzője írásában azt állította, hogy a bírónő “teljes mértékben magáévá tette a helyi Fidesz álláspontját”. Az MSZP-hez közel álló Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda véleményét tükröző szerző szerint azért lehetett elfogult a bírónő, mert egyik testvére közjegyzőként a fideszes vezetésű önkormányzatnak dolgozott, és az önkormányzat a közjegyző verseskötetének megjelenését is támogatta. A cikk szerint a bírónő emiatt testvéri szeretetből és hálából vehette át a Fidesz álláspontját arról, hogy közpénzt kifizetni csak valós teljesítményre lehet.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a cikk szerzője meg sem kereste az érintett önkormányzatot azokkal az állításokkal, melyek többsége éppenséggel fordítva igaz.

– Szerződéskötések lebonyolításával még Szenteczky János MSZP-elnök bízta meg az önkormányzat vagyonkezelő cégének vezérigazgatójaként az érintett közjegyzőt. Ha igaz lenne, hogy emiatt a közjegyző és a testvére elfogulttá vált, akkor éppenséggel az MSZP-s politikust védő ügyvédi iroda álláspontját kellett volna átvenniük. De a szerző máshol is az ellenkezőjét állítja a valóságnak. A cikkben azt írta, hogy Szenteczky ellen megszüntették a nyomozást a csepeli lakásmutyi ügyben. Ehhez képest eddig öt vádemelés született ebben a bűnügyben, Szenteczky Jánosra pedig az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte. Megdöbbentő, hogy milyen durva hazugságokat írt le a szerző, és később sem tett közzé helyreigazítást –  mondta el az ügyről Ábel Attila, a csepeli önkormányzat alpolgármestere.

– Az az állítás sem igaz, hogy a Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda teljesítette a szerződést, amit még Szenteczky János kötött velük. Semmilyen munkát nem végeztek. Viszont 3.750.000 forintot felvettek az önkormányzattól, majd cinikus módon még 2,5 millió forintot követeltek az önkormányzattól. Nulla munkáért viszont nulla fizetés jár, ami nem a Fidesz véleménye, hanem általános erkölcsi mérce. Éppen ezért tett az önkormányzat büntető feljelentést is ebben az ügyben – emelte ki a csepeli alpolgármester.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Bukott az MSZP-s ügyvédi iroda és az Index vádja” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Ez sem jött be!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. helyi szerint:

    Ábel megint kommentál…Ez a neki való feladat nem az alpolgármesterség! 🙂

  3. Ábel Attila szerint:

    A demokrácia és az igazságszolgáltatás már csak ilyen. Akkor is el kell viselned “helyi”, ha nem tetszik.

  4. Grün Rikárdó szerint:

    A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése szerint sem volt elfogult a bírónő!
    Nyugodjunk bele és örüljünk a zítéletnek!
    De ment előre valami ezzel?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !