Baleset a Csepeli Strandnál

Csepel.info

Hollandibaleset201411_01

Hollandibaleset201411_02

Kitért a sávjából egy autós, ráment a járdaszigetre és kitörte a közlekedési táblát a Csepeli Strandnál – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

Mr. Gabee, oldalunk szerkesztőjének információi szerint a komp felől érkező bordó Peugeot eleje teljesen összetört, a baleset miatt torlódás alakult ki. A Hollandi úton a járdaszigeteket azért építették, hogy ne tudjanak száguldozni a kocsik – ám vannak akik ezt mégis rendszeresen megpróbálják. Talán éppen ennek volt köszönhető a mostani baleset is: az viszont biztos, hogy évente két három alkalommal kitörik ezeket a közlekedési táblákat. Aki többet tud az esetről, kérjük írja meg a fórumban!

17 hozzászólás “Baleset a Csepeli Strandnál” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Csepelen az a módi, hogy ott ahol haladni lehet virágoskertet meg “szigetet” építenek az út közepére.
    Ezeken a helyeken a kerületben, megnövekedett a baleset veszély.

  2. nagyika szerint:

    ezen az úton tök felesleges volt ilyen balesetveszélyessé tenni az utat. Nem volt itt annak idején ennyi balhé, akárhogy mégy is óvatosan, annyira kell nézni az utat, hogy az már rossz. utálom azt a sok szigeteket egy út közepén.

  3. Heti nem hetes szerint:

    Ráadásul a kivilágítás sem elég jó a környéken, előfordult, hogy a 71-es busz lasítás nélkül továbbhajtott, mikor a Strandnál lévő megállóban álltam.

    Lesz valamikor kivilágítva az a megálló (a Szt. Imre tér felé)?

  4. grün szerint:

    Heti nem hetes!
    Semmi aggódás! Épülnek a zokoslámpák, amik harsány villogással jelzik, ha utas tartózkodik a megállóban!
    Sőt már mobiltelefonon akár jegyet is lehet náluk váltani! 😛 😀
    http://csepel.info/?p=38391#respond

  5. zollie szerint:

    faszér nem lehet itt állandó traffit vagy rendszámfelismerős kamerát kirakni??
    100-zal szoktak száguldozni a férgek a zebraszigetet meg balról kerülik.

  6. Jojo szerint:

    Minden jogosítványt, minimum PÁV III-hoz kötnék! Az idősebbeknek pedig évente kellene mennie!

  7. na hát, még ilyet szerint:

    40-ik éve vezetek, és még balesetet, karambolt, ütközést nem okoztam. Igyekszem a kresz szabályait betartani. Ma már ugyan ez a sok barom “képesítés nélküli” vezető esetében igen kevés. Ezért mindenkor számítani kell arra, hogy mások is vezetnek, közlekednek. Legyen az akár gyalogos, avagy járművel. Nem pénzért kellett volna megvenni a jogsit.
    Mindig mondtam, a kresz amit nagyon meg kell tanulni, mert a közlekedés rendkívül veszélyes üzem, ahol olykor pillanatonként kell tudni, adott helyzetben, adott sebesség mellet dönteni, a legoptimálisabban.
    Másrészt gyakorlattal, megfelelő türelemmel igen sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, elég csak a közlekedésre gondolni.

  8. Jeniszej szerint:

    Sorozatosan történnek balesetek az esti szürkületben, ellenfényben ezeknél a rosszul látható, észrevehetetlen út közepére kihelyezett “virágos kert” szerű járda szigeteknél.
    Csepelen ezek a indokolatlanul kihelyezett szigetek okozzák a legtöbb balesetet.

  9. Tarjányi László szerint:

    Erről egyszerűen meg lehetne győződni, megkérdezni a balesetet szenvedett vezetőt, vajon a környéken lakik-e vagy most járt ezen az úton először? Szerintem a többség nagyon is sokszor járt már a Hollandi úton, s a saját hibájából ütközött neki a járdaszigetnek, például gyorshajtás miatt. Történt ott a kilenvenes években éppen elég halálos gyorshajtási baleset! Vannak motorosok akik még most is a Szent István út és a Strand között próbálják ki a motorjuk végsebességét, kockáztatva mások életét.
    Amikor épült az M0-ás híd az Üdülő sornál, a Hollandin jártak a sóderos nagy kamionok, egyszer volt szerencsém látni, ahogy egyik a másikat próbálta leelőzni a révnél, mindkettő kifelé ment Csepelről. Szerencsére senki nem jött szemben a Szent István út felől, mert leradírozták volna az útról a beláthatatlan kanyarban!

    Nem lenne szükség járdaszigetekre, ha a közlekedők betartanák az 50 km-es sebességhatárt!
    Lehet hogy pénzbüntetés helyett egy hónapi elzárást vagy egy hónapi közmunkát kellene kiszabni büntetésül hatásos elrettentés céljából?

  10. kilgore trout szerint:

    zollieval tökéletesen egyetértek. Ugyanezt szajkózom évek óta, legyen az akár a Széchenyi-Kassai kereszteződés vagy más neuralgikus pontja a kerületnek. A telepített traffipax megoldaná a helyzetet, mert a legtöbb probléma a gyorshajtásból adódik. Amennyi közvetlen és közvetett kárt okoztak már, az rég behozta volna az árát, akár több ilyen cuccnak is, mert azért azt is meg kell jegyezni, hogy a hosszabb szakaszokra több is kellene.

  11. Jeniszej szerint:

    Nem oldana semmit meg a trafi, mert a balesetveszélyes helyek melyeket a “virágoskert szigetek” okoznak továbbra is ott éktelenkednének az út közepén. Csepelen biztosan nem a gyorshajtás miatt van a legtöbb baleset.
    A gyalogosoknak tudomásul kell venni, hogy az úttesten való közlekedés veszélyes üzem. Itt általában náluknál sokkal gyorsabbak és erősebbek közlekednek.
    Elég nagy szégyen, – gyalogosan az úttesten a felelőtlen magatartásuk miatt a kerekek alá kerülni. 🙁

  12. Jeniszej szerint:

    Arany szabály! Az ami nincs az út közepén azt nem kell kikerülni. Ami a legfontosabb,- így nincs is mit fellökni. ))) 😀 (((

  13. zollie szerint:

    Csak hogy érthető legyen: ha lenne állandó trafi/kamera, akkor nem kellenének a lassító szigetek, így nem lenne minek nekimenni.

  14. Jeniszej szerint:

    “akkor nem kellenének a lassító szigetek, így nem lenne minek nekimenni.”

    Most még van!

    Tehát vadásszák le őket trafival, és dögöljenek meg ha még is fellökik a rosszul észrevehető “virágoskert szigeteket”, – amit nem vesznek észre, ellen fényben,- megengedett sebességgel. 🙂

  15. zollie szerint:

    Ha nem lát, mért megy? Hátha nincs ott senki és semmi. Aztán de.

  16. felix szerint:

    Gyorsan biztos, lassan csak lehet. Ez a virágoskert szigetek üzenete.

Itt lehet hozzászólni !