Gőzölgő trágyakupac keltett riadalmat Csepelen :-)

Csepel.info

tragya_sztimre_02

tragya_sztimre_01

Több bejelentés is érkezett szerdán reggel a tűzoltósághoz és az önkormányzathoz, miután füstöt észleltek a járókelők a csepeli Szent Imre téren. Hamarosan kiderült azonban, hogy a füstöt nem tűz okozta: csak a parkfelújítási munkálatokhoz érkezett és átforgatott nagy mennyiségű trágya gőzölgött – értesült a Csepel.info.

A Szent Imre téri parkfelújítási munkálatok a szakemberek által életveszélyesnek ítélt fák eltávolítása után a zöldfelület felújításával és húsz nemes fafajtából álló faültetéssel folytatódnak. Ehhez a kertészeti munkához érkezett szerdán reggel a trágya is, amely az átforgatása után erősen gőzölögni kezdett. A parkfelújítás a csepeli szociális város-rehabilitáció része, költségeit teljes egészében az Európai Unió fizeti ki.

Korhadtfa-háború folyik a téren

Az elmúlt harminc évben a csepeli Szent Imre tér faállományának jelentős része kikorhadt, a 2004-es nagy vihar óta (képgaléria itt) pedig már csak a szerencsén múlott, hogy nem történt súlyosabb baleset kidőlt fák vagy leszakadt ágak miatt. Bár a tér felújítási terveit még az MSZP-s vezetésű időszakban, 2005-ben készítették, most éppen az akkori alpolgármester, Horváth Gyula a felújítás – és ezzel az uniós forrásból fizetett szociális város-rehabilitáció – legnagyobb ellenzője. A politikus szerint a szakemberek által életveszélyesnek ítélt fákat valójában fideszes “baltás gyilkosok” irtották ki. Horváth ellenzi az uniós pénzből felújításra kerülő játszóteret is, mert szerinte kevés gyerek van, és ezért nincs szükség felújított játszóterekre. (A politikus nem először kel ki az európai színvonalú fejlesztések ellen: 2003-ban a Csepeli Kórház szülészetét tartotta túl igényesnek a csepeli anyukák számára.)

Vasárnap Szabó Szabolcs parlamenti képviselő tett ki Facebook-oldalára egy szándékosan manipulált képet az életveszélyessé vált Szent Imre téri fák kivágásáról azt állítva, hogy a dokumentáltan korhadt fák egészségesek voltak. Kedden Horváth Gyula társult a gátlástalan és hazug támadáshoz: egy 2011-ben készült, fiatal fákat ábrázoló fényképet tett ki Facebook-oldalára azt állítva, hogy a jelenlegi csepeli városvezetés “gátlástalanul hazudik”, amikor életveszélyre hivatkozva kivágják a fákat. Horváth Gyula fényképén láthatóan egészséges fák voltak. Csakhogy már a politikus Facebook-oldalán jelezte néhány olvasó, hogy a képen látható fákat nem vágták ki, azok továbbra is ott vannak. Ábel Attila alpolgármester le is fotózta a fákat: tény tehát, hogy Horváth Gyula állításával szemben senki nem bántotta azokat. A szakemberek által életveszélyesnek nyilvánított és kivágott korhadt fákról itt találnak képgalériát. A park zöldfelület-felújítása során húsz nemes fafajtából ültetnek új fákat a kikorhadt régiek helyén.

Csepel.info

5 hozzászólás “Gőzölgő trágyakupac keltett riadalmat Csepelen :-)” bejegyzésre

  1. hisztike szerint:

    Hurrááá…sz@rból is lehet hírt ..és politikát “csiholni” 🙂

  2. grün szerint:

    Ábel Attila!
    Hova lettek a 2011-es képen látható fák, amik a Te képeden nem láthatók?!
    Pl. szemben a szemetes mögött látható, vagy jobbról-balról a kép szélén láthatóak?!
    Csak nem azoknak a tuskói vannak összehordva a szalaggal elkerített részen?! 😛 😀
    Ilyen volt!
    http://csepel.info/wp-content/uploads/Horv%C3%A1th-Gyula-hazugs%C3%A1ga.jpg
    Ilyen lett! 😛
    http://csepel.info/wp-content/uploads/Sztimrehgyulahazugsag01.jpg

  3. Nita szerint:

    Szuper, hogy szép lesz a tér! Támogatom! A polgármesternek azonban üzenem, hogy a közbiztonsag fejlesztése is fontos lenne….es az Uniós pénzből tehetne pár terfigyelő kamerát az Árpád utca környékére, hogy fényes nappal ne történjen betörés mikor otthonomban tartózkodom, es ne nekem kelljen megvedeni magam, egy kábítószeres barommal szemben. Valószínűleg kevesebb lenne az ilyen bűncselekmény is…….

  4. andrás szerint:

    “A kommunistát különleges anyagból gyúrták!” Ime az anyag!

  5. xy szerint:

    grün, ne égesd már magad…

    Nita, sajnos Csepel belvárosa egy egyre lepukkantabb szemétdomb, csinálhat bármit az önkormányzat, ha a lakosságot nem tudja kicserélni.

Itt lehet hozzászólni !