Hisztéria 2014: kivágottként siratja a politikus a ki sem vágott fákat

Meg akarják akadályozni a város-rehabilitációt

Csepel.info

Horváth Gyula hazugsága

A balliberálisok polgármester-jelöltje fakivágást és hazugságot kiált

Sztimrehgyulahazugsag01

Ugyanez a helyszín kedden délután: egyetlen fát sem vágtak ki, és nem is fognak

“A csepeli Szent Imre tér “életveszélyes”, “csak a mi érdekünkben” kivágandó fái” – címmel tett ki Horváth Gyula polgármester-jelölt egy fényképet Facebook-oldalára azt sugallva, hogy az önkormányzat kivágta a képén látható fiatal fákat. Csakhogy a fák most is ott vannak, élnek és virulnak – értesült a Csepel.info.

Vasárnap Szabó Szabolcs parlamenti képviselő tett ki Facebook-oldalára egy szándékosan manipulált képet az életveszélyessé vált Szent Imre téri fák kivágásáról azt állítva, hogy a bizonyíthatóan és dokumentáltan korhadt fák egészségesek voltak. Kedden Horváth Gyula, a balliberális pártok csepeli polgármester-jelöltje társult a rendkívül gátlástalan és hazug támadáshoz: egy 2011-ben készült, fiatal fákat ábrázoló fényképet tett ki Facebook-oldalára azt állítva, hogy a jelenlegi csepeli városvezetés “gátlástalanul hazudik”, amikor életveszélyre hivatkozva kivágják a fákat.

Horváth Gyula fényképén láthatóan egészséges fák voltak. Csakhogy már a politikus Facebook-oldalán jelezte néhány olvasó, hogy a képen látható fákat nem vágták ki, azok továbbra is ott vannak. Ábel Attila alpolgármester le is fotózta a fákat: tény tehát, hogy Horváth Gyula állításával szemben senki nem bántotta azokat. Az alpolgármester elmondta: ezen a részen egy automatikus öntözőrendszer kerül kiépítésre, hogy a fákat a korhadás mellett a kiszáradástól is megvédjék. Kérdés ezek után, hogy Horváth kikre gondolt, amikor azt írta: “a gátlástalan hazudozás, ami ebben az ügyben folyik Csepelen a városvezetők részéről, az valami elképesztő. Október 12-én ennek is vége lesz…”

Ez már a sokadik próbálkozás, hogy hazug indokokkal akadályozzák, próbálják leállítani a harmadik csepeli városrehabilitációt. Az sem érdekli őket, hogy több ezer ember életét keserítenék meg – kommentálta a balliberális politikusok manipulált fotóit és megjegyzéseit Ábel Attila alpolgármester. Az érintett önkormányzati körzet képviselője rámutatott: Horváth Gyula, aki a balliberálisok polgármester-jelöltjeként támadja hamis váddal a csepeli városrehabilitációt, valamint Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő, aki ehhez manipulált fotót is mellékelt, méltatlanok arra, hogy a kerület polgárait képviseljék. Az alábbiakban hétfői cikkünkből idézünk,

100%-os uniós támogatást gátolnának meg

– A Szent Imre tér felújítása város-rehabilitációs pályázat keretében történik. Az Európai Unió megköveteli, hogy a panelfelújítások mellett szociális programok induljanak és közterületeket újítson fel az önkormányzat. Ez minden pályázatnál így van. Cserében most az unió 100%-os támogatást nyújt, vagyis az ott élőknek önrész nélkül korszerűsítjük a panelházakat. A gyerekek és a serdülők számára megépítjük Csepel legmodernebb játszóterét, az pedig már bónusz, hogy az önkormányzat is gazdagodik egy modern öntözőrendszerrel kiegészült, megszépült parkkal. A balliberálisok legnagyobb baja az lehet, hogy az önkormányzati vezetés fideszes – vagyis mindez a Fidesznek is siker. Ezért aztán – miközben összefogásról beszélnek – inkább megakadályoznák az egész város-rehabilitációt – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester, az érintett körzet önkormányzati képviselője.

Fakivágás Szabó Szabolcs

Szabó Szabolcs manipulált fotója: csak ebből a szögből nem látszik, hogy korhadtak, betegek voltak a kivágott fák

fakivagasCS

Már egy kertész felhívta a figyelmet a manipulációra – pedig “utálja a mostani vezetést”

Fakivágás igazi Szabó Szabolcs 01

Ugyanazok a kivágott fák máshonnan fotózva: szürke-fekete fatörzsek, sötétbarna korhadás korhadási lyukakkal, melyeket megjelöltünk (a galériánk itt látható a kivágott fákról)

– 2004. június 10-én volt az első olyan nagy vihar, ami több tucat fát döntött ki Csepelen. Akkor már évek óta mondogatta a Németh Szilárd által vezetett Fidesz frakciónk, hogy facsere-programra van szükség. Kiöregedett és életveszélyes volt a csepeli faállomány jelentős része. De utánpótlást alig ültettek, helyette évekig csonkolták a meglévő állományt. Nem kezelték le csonkolás után rendesen a törzseket – így tovább rontottak a helyzeten. Legjobb példa erre a Szabadkikötő út, ahol csonkolás után kezdtek el igazán korhadni a fák. Csepel legfestőibb fasorát aztán 2008-ban minden különösebb vizsgálat nélkül kivágták. Miközben a csepeli MSZP-s vezetés engedélyt adott az irtásra, a fáknak nagyjából a fele egészséges volt. Most is kijárok a térre, mint 2008-ban a Szabadkikötő útra. Ugyanúgy fotózom a kivágott fák törzsét. Akkor a kivágott fák fele ránézésre egészséges volt, most kettő kivételével mindegyik beteg vagy korhadt. Ezt kettőt – mivel nem vagyok szakember és nem láttam már a kivágott fát – nem tudom egyértelműen eldönteni. De ha úgy nézzük, hogy szinte nullára csökken annak az esélye, hogy kisgyerekeket vagy ott pihenő, sétáló csepelit agyoncsapjon egy kidőlő fa, megsebesítsen egy leszakadó ág, akkor ez szerintem jó arány. A téren az elmúlt években is csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt baleset, a kivágott fák pedig egészséges és nemes fákkal lesznek pótolva – emelte ki az alpolgármester.

Azt ellenzik, amit ők terveztettek meg

– A Szent Imre tér felújítására 2005-től készítettek terveket. Az egész tér és az épületek terveire több mint százmillió forintot költöttek el. A megvalósításra nem maradt pénz. A jelenlegi vezetés azért aktualizálta a terveket, hogy megnyerhesse az uniós pályázatot. Ha megvalósul a pályázat minden eleme, nem kell önrész és 100%-os a támogatás. Amennyiben nem valósul meg minden, akkor az Európai Unió sem fizet. Akkor lakásonként 1,6 millió forintot kell majd valakinek kifizetnie a felújított házakban. De nem csak a körzetemben lakók esnének el a támogatástól. Azt is látni kell, hogy ha egy település elbukik egy uniós pályázaton, évekig nem fog nyerni újra, nem kap újabb esély pályázati pénzek elnyerésére. Márpedig itt vár még a lehetőségre a Kossuth Lajos út többi háza, a Királymajor, Csillagtelep, Szent László úti lakótelep és még lehetne sorolni – mutatott rá Ábel Attila.

Szentimre_2005_felujitas_terv_kep_01

Egy átnézeti kép a felújítási tervből: látható, hogy a 2012-ben helyreállított Országzászló nincs rajta

– Rendkívül álságos, sőt aljas politikai manipulációnak tartom, hogy Horváth Gyula polgármester-jelölt és Szabó Szabolcs parlamenti politikus ahelyett, hogy minden erejükkel támogatnák a csepeliek boldogulását jelentő város-rehabilitációt, szándékosan és hamis érvekkel próbálják azt megakadályozni. Miféle összefogásról papolnak az ilyenek? Mindezen felül, ha Horváth Gyula szerint rosszak a tervek, miért fizettek értük annak idején, amikor ő alpolgármester volt? Mindent összegezve ebből az álbotrányból is azt látom, hogy Horváth Gyula és Szabó Szabolcs méltatlanná váltak Csepel képviseletére – hangsúlyozta Ábel Attila alpolgármester, az érintett önkormányzati körzet képviselője.

Csepel.info

42 hozzászólás “Hisztéria 2014: kivágottként siratja a politikus a ki sem vágott fákat” bejegyzésre

  1. demolator szerint:

    Hazudj, hazudj, hazudj, majd megragad valami – tanitotta Goebels. Mindegy a szociknak csak hazudni tudjanak. Aki tisztességes nem hallgat ezekre az álldemokratákra

  2. ebihal szerint:

    demolator!
    Aki tisztességes, az utána jár a dolgoknak. Vedd a fáradságot és nézd meg saját
    szemeddel a tényeket, mert egyenlőre a Fidesz jár a goebbelsi úton!

  3. grün szerint:

    Azért a manipulált képpel manipuláló fotós elsétálhatott volna a padok végéig és a szalagokon belül lévő állapotokról is lőhetett volna néhány képet!
    Csak úgy a manipuláció gyanúját eloszlatandó! 😛 😀

  4. Doki szerint:

    Azt ellenzik, amit ők terveztettek meg… Megint megy a hiszti, mint a paksi bővítésnél. A baloldalnak csak kellett egy kampányfogás a választás miatt, az őket támogatók meg olyan sötétek, hogy be is dőltek a szövegelésnek és jó volt gondolkozás nélkül tüntetgetni… Kedves balliberósok! A kormány nem eladta Paksot, hanem egy olyan országot kért fel a bővítésre, mely fejlett atomenergiával rendelkezik. A bővítésre meg azért szükség, mert itt Magyarország saját energiát tud termelni és nem szorul rá a külföldiekre. Mi ezzel baj? Csupán annyi, hogy a hazai balliberális oldalt külföldről pénzelik, így persze, hogy az az érdekük, hogy az ország másoktól függjön. Egyébként pedig Paks-ügye a Gyurcsány- és Bajnai-kormány tervei között is ott volt, de akkor viszont tényleg el akarta adni a franciáknak.
    Most is ez a cirkusz megy a Szent Imre tér körül, de ismét visszanyalt a fagyi. 😉

  5. Doki szerint:

    Szerintem Horváth Gyula, aki 2003 és 2010 között közel 19 millió Ft (3 havi végkielégítéssel együtt) jutalmat vett fel, ne dumáljon tisztességről…

  6. ebihal szerint:

    Doki!
    Elhiszem, hogy örülsz annak, hogy leveszik a gondolkodás terhét a válladról, nem kell
    olyannal próbálkoznod, ami eleve reménytelen!Azt is elhiszem, hogy örülsz annak, hogy
    a te és a gyerekeid jövőjét, a megkérdezésed nélkül döntik el 30-40 évre! Én viszont
    azt mondom, hogy a jó kurva anyját annak, aki az én bőrömre vállal be bármit, a meg-
    kérdezésem nélkül!

  7. Doki szerint:

    A kormány maximum az anyagi gondok terhét vettel le a magyar emberek válláról, amit a 8 éves baloldali kormányzás idézett elő… köpködidet a rezsicsökkentést, de ne mond, hogy a te pénztárcádban nem maradt több forint, vagy nézd csak meg, hogy többen járnak vásárolni, mint 2010 előtt. A tények makacs dolgok. Szerintem meg azoknak a jó kurva anyját, akik 8 év alatt tönkretették az országot és kivették az emberek zsebéből a pénzt.

  8. Doki szerint:

    A kormány maximum az anyagi gondok terhét vette le a magyar emberek válláról, amit a 8 éves baloldali kormányzás idézett elő… Köpköditek a rezsicsökkentést, de ne mondd, hogy a te pénztárcádban nem maradt több forint, vagy nézd csak meg, hogy többen járnak vásárolni, mint 2010 előtt. A tények makacs dolgok. Szerintem meg azoknak a jó kurva anyját, akik 8 év alatt tönkretették az országot és kivették az emberek zsebéből a pénzt.

  9. Doki szerint:

    Bocs a duplázásért! Admin, a 19:24-est törölnéd? Köszi!

  10. grün szerint:

    Doki!
    Legalább hosszabbnak tűnik és a kettőből vont átlagnak talán van értelme!
    A Vezírürünk mindent többször mond, mert úgy talán megragad belőle valami a birkái csekélyke agyában! 😛 😀

  11. Doki szerint:

    Hát igen grün, most sem okoztál csalódást azzal, hogy nem tudtad érvekkel megcáfolni az általam leírtakat. 🙂

  12. nagyapó szerint:

    “A mocsár lecsapolásáról nem a békákat (csecsemő békát) szokták megkérdezni.”
    Azért vannak választott vezetők, hogy döntsenek!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. grün szerint:

    Doki!
    A kormány maga cáfolja a “Jól élünk!” szlogenjét!
    Már maga is szégyelli a nyugdíjakat és a rájuk tett terheket és inkább bevall az inflációból 2,5%-ot, hogy emeljen egy ici-picit!
    Majd egy gyógyszertámogatásnál visszavesz ötöt! 😛 😀

  14. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. 5.5.% nyugdíjemelés 0-1 % infláció mellett a nyugdíjak értékének megőrzése, sőt értékének növelése. Ez egy tanárnak sem magas.
    Az emberek 1000 milliárd Ft-ot fognak visszakapni a szocik által imádott bankoktól.
    Nem semmi!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. felix szerint:

    szemétláda.
    A nyugdíjak növekedési üteme a fidesz alatt csökkent.

  16. ebihal szerint:

    vén barom!
    Ott, ahol polgárok vannak, megkérdezik őket! Itt a felcsúti fattyú már királynak
    képzeli magát, egyedül dönt. Egyébként maga megint részeg volt.

  17. ebihal szerint:

    Doki!
    Ezt a 8 éves romba döntést próbáld már levezetni, mert tényszerű kimutatást még
    nem láttam róla! És tudod a tények makacs dolgok. A kormány úgy levette az anyagi
    gondot az emberek válláról, hogy már 4 millió körüli a létminimum körül élők száma.
    Mielőtt leírsz valamit, legalább nézz utána!

  18. grün szerint:

    ebihal!
    “Megkérdezzük a zembereket” csak a fityesz ellenzéki szlogenje volt! 😛
    Most már demokrácia van!
    “Demokratikus választások útján, a nép akaratából kerültem hatalomra! Innentől azt csinálok amit akarok, akkor is a nép akaratát teljesítem!” 😀

  19. zekeas szerint:

    Már bocsánat! A 2004-es képgalériának (nagy viharról) SEMMI, de SEMMI köze a Szent Imre téri fakivágásokhoz! Emlékeim szerint ott egyetlenegy óriás fa döntött ki a vihar, a rendőrség felöli részen, a többi kisebb fáról csak ágak töredeztek le. Oké, aláírom, sok korhadt fát is kivágtak, DE nagyon-nagyon sok egészséges fát is, melyeknek semmi köze nem volt a korhadáshoz, sajnos …úgyhogy nem kell hülyeségekkel etetni a népet, mert igenis és egészséges fák is kivágásra kerültek. Vágtak ki ilyet is és olyat is, ez a nagy helyzet. Nap mint nap ott járok el, naponta többször is, láttam amit láttam, a saját szememnek jobban hiszek.

  20. Doki szerint:

    Bébi béka!

    Mekkora hitelt vettek fel a baloldali kormányok?
    Mekkora volt a munkanélküliség az MSZP alatt?
    Mekkora áremelések voltak 2006-tól kezdve?
    Mennyi munkahelyet szűntettek meg?
    Mit műveltek a gyessel és a gyeddel? i
    Ráadásul megszüntették a családi adókedvezményt és a gázár-támogatást.

    A 2010-es kormányváltás után megnövekedett a bérek és nyugdíjak reálértéke, lett fizetőképes kereslet. Tan nem kaptak a pedagógusok béremelést? A rezsicsökkentéssel pedig csökkent a magyar családok adóssága. A megnövekedett lakossági megtakarításról pedig nem is beszélve.

    Miről is beszélünk?

  21. admin szerint:

    Zekeas: miért nem tudtak egyetlen egy egészségesen kivágott fát sem lefotózni, ha egészséges fákat is vágtak ki: azok talán láthatatlanok?

    Szeretnénk emlékeztetni, hogy teljes fotógalériát kaptunk a kivágott fákról, és teljesen egyértelműen korhadtak voltak, mivel lyuk volt a közepükön. Egy fába még egy darázsraj is befészkelt, rátámadtak a munkásokra. Mindezen túl szakemberek jelölték ki a beteg fákat: miből gondolja néhány politikus, hogy többet tud a szakembereknél? Horváth Gyula és Szabó Szabolcs elrettentésül kitett képein is csak az látható, hogy az egészséges fák megmaradtak, és a korhadtakat vágták ki.

  22. grün szerint:

    admin!
    Egészséges fa nincs!
    Szakértőtől és szükségtől függően kicsit beteg és nagyon beteg!
    Itt egy kb. 3000 éves Sequoia giganteum (Óriás mamutfenyő)
    Akár az egész önkorit elbírná a zágain! 😛 😀
    http://szepvilagunk.weebly.com/uploads/2/6/0/1/26017485/2134133_orig.jpg

  23. Kisapám szerint:

    admin, az teljesen normális dolog, ha lyuk van a fa közepén, ez nem indokolja a kivágást egészen addig, amíg a lyuk már a fa átmérőjének kétharmadát el nem foglalja. Azon a fényképen, amin bekarikáztátok a picike lyukakat, olyan fák voltak, amiket egyáltalán nem volt indokolt kivágni.

    Egyébként azokat a fákat csak az új bódésor miatt vágattátok ki, amit a tér sarkára akartok építtetni, hogy kávézó legyen ott a polgármesteri hivataltól pár méterre.

  24. felix szerint:

    A nyugdíjak növekedési százaléka csökkent ezt figyelembe véve a reálértéke is.

  25. felix szerint:

    Admin.
    Tegyétek már ide a szakértői véleményt. Gondolom, hogy a szakértő felvállalja.

  26. ebihal szerint:

    admin!
    Mi ez az ótvaros hazudozás? Az a képgaléria igencsak célzottan készült, az első 5
    képből 4 a posta felől kivágott 1 db korhadt fát mutatja. Összesen 5-6 esetlegesen
    korhadt tönk látszik. Ennek a többszörösét vágták ki. Jó, hogy nem minden kuglit
    külön faként vesztek számba!

  27. admin szerint:

    Lassan betojtok az erőlködéstől, és egyre nagyobb baromságokat írtok, mondtok. A képeken sok fa van sok helyen, és az összes fán látszik, hogy korhadt volt. Aki szerint addig jó egy fa, amíg az egy vagy kétharmada el nem korhadt, az magyarázza meg ezt akkor is, ha egy gyerekre rázuhan és agyoncsapja. Ha ő lesz kormányon. De amíg a Fidesz kormányoz, addig a szakértők által betegnek és korhadtnak ítélt fákat vágják ki. Ezt ők így döntötték el: lehet rajta vitatkozni, de azért ép ésszel, normális embernek nehéz. Elvégre az emberi élet fontosabb egy fánál, amit könnyen lehet pótolni – és pótolják is.

  28. Kisapám szerint:

    Nem pótolják, admin. Pavilonsort építenek a kivágott fák helyére.

  29. joságos szerint:

    Csak a rend kedvéért! 2014-ben a nyugdíjak 2,4 %-kal lettek emelve!

  30. felix szerint:

    Jóságos.
    Az emelés kiszámításánál van a változás.
    Korábban a jövedelem emelkedési százalékát is megkaptuk, most meg csak az infláció jár.
    ezért mondom, hogy vesztésben vagyunk.

  31. ebihal szerint:

    Doki!
    Ha egy csepp eszed lenne, akkor bizonyíték gyanánt, idéznéd a vonatkozó KSH
    statisztikát a szocik alatti évekből és a Fidesz időszakból! Ehelyett csak hajtogatod
    ugyanazokat az üres szólamokat, mint a főnökeid. Én nem tudlak, és nem is akarlak
    gondolkodásra késztetni, a végén még rám fogod a sérvedet is! Csak egy sor:
    munkanélküliség alakulása a 15-64 éves korosztályban, 2000 és 2013 között /KSH/
    6,6-5,7-5,6-5,8-5,9-7,2-7,5-7,4-7,9-10,1-11,2-11,0-11,0-10,3 /százalékos megoszlás/.

  32. ebihal szerint:

    felix!
    Továbbá úgy manipulálták az inflációs adatokat, hogy minél kevesebbet kelljen
    emelniük, illetőleg az állampapírok hozamát is ehhez szabták!

  33. felix szerint:

    Azért ismerjük el, hogy a választás évében visszaadtak belőle egy kicsit.

  34. Doki szerint:

    Bébi béka!
    Ne terelj, hanem válaszolj a már egyszer feltett kérdéseimre:

    Mekkora hitelt vettek fel a baloldali kormányok?
    Mekkora volt a munkanélküliség az MSZP alatt?
    Mekkora áremelések voltak 2006-tól kezdve?
    Mennyi munkahelyet szűntettek meg?
    Mit műveltek a gyessel és a gyeddel?

  35. felix szerint:

    A szocik felhalmoztak 3000 milliárdot a MANYUP.-ba,
    Az adósság ma nagyobb és eltűnt a 3000 milliárd is.

  36. ebihal szerint:

    Doki!
    Miért dolgozzam helyetted tovább? A munkanélküliségi adatokat megkaptad grátisz.
    Egyébként is te állítottál valamit /kedd, 19:24/, bizonyíts! Tisztába ne tegyelek?

  37. felix szerint:

    A fidesz nem aprózza el az önkormányzatoknál a ……
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/09/17/orban-baratjae-a-stadionepito-ceg/

  38. Építs és ne rombolj! szerint:

    Ők legalább építenek, nem rombolnak mint azt a romlott agyúak tették, ma is teszik, minden szinten, bel és külföldön egyaránt.

  39. ebihal szerint:

    A lemez régi, bizonyítás nincs!

  40. dfk szerint:

    felix, ha te annyi nyugdíjemelést kaptál volna, amennyit sokan a versenyszférában (0 %), akkor sírhatnál. De jellemző az elmúlt 15-20 évre, hogy a nyugdíjak nagyobb mértékben emelkedtek, mint a versenyszféra bérei.

  41. […] nyílt a tér kikorhadt, életveszélyessé vált fáinak cseréjére. A veszélyre már egy 2005-ös felmérés is rámutatott, de a felmérést az akkori vezetés nem hozta nyilvánosságra. Amikor azonban […]

  42. […] fák kivágása ellen, bármi is legyen ennek az ára. Polgármesteri kampányában még olyan fákat is elsiratott, amelyeket nem vágott ki senki. Még szerencse, hogy nem nyert, különben a Szent Imre teret sújtó 2015-ös nyári nagy vihar […]

Itt lehet hozzászólni !