Szabó Szabolcsnak Csepelen bérelnek lakást

“Gyulán születtem, oda is vagyok bejelentve”

Vs.hu, Csepel.info

Szabó Szabolcs VS

Huszonhét vidéki képviselőnek és egy nemzetiségi szószólónak már egészen biztosan nem kell a hétfőn kezdődő parlamenti ülésszak egy-egy éjszakába nyúló ülése után hazautaznia, hogy aztán másnap újra Budapestre autózzon. Ennyien vannak, akiknek az Országgyűlés Hivatala már megkötötte a lakásbérleti szerződésüket, derül ki a VS.hu által kikért adatokból. Köztük van Szabó Szabolcs is, Csepel-Soroksár képviselője, aki Gyulán lakik. 

27 képviselő fut neki az őszi ülésszaknak úgy, hogy bérelt hivatali lakásból mehet dolgozni. Az V. és a XIII. kerület a legkedveltebb. Bár Szabó Szabolcs a választási kampányban végig azt állította, hogy csepeli, a választás napján a vidéki szavazóknak kijelölt szavazóhelyiségben, gyulai jelöltekre szavazott. Bár a választási törvény szerint a csepeli jelöltekre gyulai lakosként nem is szavazhatott volna, ennek ellenére ő maga választható volt, így szabályosan lett csepeli képviselő. 

A listából kiderül, hogy a 130-170 ezres ársáv a legkedveltebb, ugyanakkor Szabó Szabolcsnak 55 ezerért, míg Sneider Tamás alelnöknek 230 ezerért bérel lakást a parlament. A térképen pedig jól látszik, hogy szinte minden képviselő a Dunától pár utcányira lakik majd, a Belváros és az Újlipótváros a legkedveltebb környék, Budáról pedig csak négyen járnak majd a Parlamentbe. A pesti Falk Miksa utcában hárman is laknak majd: Kulcsár Gergely, Mirkóczki Ádám és Sneider Tamás, mindannyian jobbikosok. A fideszes Csizi Péter és az MSZP-s Tukacs István is utcaszomszédok lesznek majd az Ipoly utcában, mint ahogy Hoffman Rózsa (KDNP) és Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is a Hegedűs Gyula utcában.

A lakásbérlés jogszabályi háttere, hogy az új országgyűlési törvény szerint a képviselők már nem kapnak pénzbeli lakhatási támogatást, hanem az Országgyűlés Hivatala bérel nekik lakást, de megfelelőt találni nem mindig könnyű. A törvény szerint a képviselők részére legfeljebb havi 186 ezer forintot fordíthatnak erre a célra, a lakásnak 30 és 50 négyzetméter közötti alapterületűnek kell lennie, rendelkeznie kell energiatanúsítvánnyal, a tulajdonosnak pedig számlaképesnek kell lennie. Ráadásul kauciót sem fizet a hivatal, aminek kevés főbérlő örül.

Nem volt egyszerű a törvényi feltételeknek alapterületben, számlaképességben megfelelő lakást találni – mondta a VS.hu-nak Magyar Zoltán jobbikos képviselő, akinek II. kerületi Szász Károly utcában bérel lakást az Országgyűlés Hivatala. A mosonmagyaróvári képviselő emlékei szerint egy tucatnyi lakást is megnézett, ami hat hétig, talán két hónapig is eltartott, de utána már mindent a hivatal intézett. A Szász Károly utcát a képviselő azért választotta, mert tömegközlekedéssel gyorsan elérhető onnan a Képviselői Irodaház és az Országház is.

Mint azt szerdán megírtuk, az LMP-s Sallai Róbert Benedek máris kereshet magának új lakást, mert az előzőleg bérelt ingatlan tulajdonosa felmondta a szerződést – sok volt a szomszédoknak Sallai két gyereke.

Az Együtt csepeli képviselőjeként dolgozó Szabó Szabolcs a dél-pesti kerület szélén, a Nyuszi sétányon bérel egy 42 négyzetméteres, egyszobás lakást. Lapunknak azt mondta, hogy az ELTE elvégzése után kiköltözött az egyetem kollégiumából, azóta albérletekben lakik, egy ideje már abban a lakásban, amit most az Országgyűlés Hivatala bérel neki. „Gyulán születtem, oda is vagyok bejelentve” – mondja a csepeli képviselő, aki jelenleg egyedül él, így megfelel neki az apró, de kertkapcsolatos lakás. Szabó – aki a politikusok közül a legkevesebbért, 55 ezer forintért bérel – azt is megjegyezte, hogy a rezsit a fizetéséből fizeti.

A legnagyobb lakást, egy 77 négyzetméteres Falk Miksa utca ingatlant Sneider Tamásnak, a parlament jobbikos alelnökének bérlik. Sneider elmondta, hogy a törvény szerint az Országgyűlés Hivatalának kellett volna felajánlania egy lakást, ám végül Sneider maga keresgélt – egy ingatlanirodán keresztül – és „arra a szomorú tapasztalatra tett szert”, hogy a lakáskiadók többsége által feltüntetett ár csak számla nélkül érvényes. Mint megtudtuk, az alelnöki pozícióban már nincs négyzetméterlimit, csak a „jóérzés” számít, hogy ki, mekkora lakásban érzi jól magát. Sneider végül a Parlament és a Képviselői Irodaház közelsége miatt választotta a lakását, melyben feleségével és három gyerekével lakik életvitelszerűen.

Forrás: Vs.hu

36 hozzászólás “Szabó Szabolcsnak Csepelen bérelnek lakást” bejegyzésre

  1. Kisapám szerint:

    Ábel Attila meg Szolnokon született, és ott van még ma is lakása. Tehát Szolnokon lakik.

  2. grün szerint:

    “Szabó Szabolcsnak Csepelen bérelnek lakást”
    Miért hol kellene lakást bérelni egy csepeli képviselőnek, ha nem Csepelen?!
    Utána meg azon nyeszegnétek, hogy honnan tudná a helyi problémákat, ha nem itt lakik?! .P 😀

  3. elhallgattatni szerint:

    lázárnak (maffiának) pedig azért kell, több tízmilliós autó, hogy “időben” felérjen az Országgyűlésbe.

  4. grün szerint:

    Ha valaki Csepelen lakik láthat ilyeneket is!
    Szemét cocik kilopták a földet a csatorna mellől! 😛 😛
    .
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10649818_732053680200979_4293430741119337221_n.jpg?oh=615cc27be014e534b64e882fce98ce06&oe=54926DE5&__gda__=1422646109_9fe5f6397d454f6ad73708dee7f31926
    Szemét cocik kilopták a földet a csatorna mellől! .P 😛

  5. belekotkot szerint:

    Érdemes megnézni kinek mennyiért bérelnek lakást.
    Szabó Szabolcsnak havi 55 ezer forintért. Ez messze a legolcsóbb.
    Van fideszes akinek havi 186 ezer forintért.

    http://vs.hu/nezze-meg-hol-berel-lakast-az-orszaggyules-a-magyar-kepviseloknek-0912

  6. Bugi szerint:

    Ez pont havi 55 ezer forinttal több, mint amennyit egy csepeli képviselőtől vághatnánk. Ha csepeli, akkor nem gyulai, akor nem Gyulán van bejelentve és nem vesz fel lakhatási támogatást Csepelen.

  7. Kisapám szerint:

    Bugi, olvasni tudsz? “az új országgyűlési törvény szerint a képviselők már nem kapnak pénzbeli lakhatási támogatást”

    “akor nem Gyulán van bejelentve”

    Nem számít, hogy hol van bejelentve, a törvény szerint mindenki igényelhet bérlakást, akinek nincs Budapesten saját tulajdonú lakóingatlana.

    Tehát ha Szabó Szabolcs Csepelen lenne bejelentve, akkor is ugyanúgy járna neki a bérlakás.

    Ti hoztátok a törvényt, ami ezt biztosítja.

  8. grün szerint:

    Bugi!
    Ennyire nem lehetsz sötét!
    Ahogy Röfike mondaná:
    Olvasás. szövegértés! 😛
    .
    “A lakásbérlés jogszabályi háttere, hogy az új országgyűlési törvény szerint a képviselők már nem kapnak pénzbeli lakhatási támogatást, hanem az Országgyűlés Hivatala bérel nekik lakást”

  9. Ábel Attila szerint:

    Kisapám: mire jó, hogy ilyen átlátszóan hazudtok? A vagyonnyilatkozatom fent van az interneten, látható, hogy Csepelen lakom, Csepelen van lakásom. Ennyi.

  10. Kisapám szerint:

    Egyébként elég érdekes a csepel.info gyakorlata, miszerint máshonnan átvett cikkekbe belekeveri a saját mondatait, úgy, hogy ne lehessen tudni, hogy mi származik az eredeti cikkből, és mit írt bele a csepelinfó.

    A fenti cikkben a Szabó Szabolcsot fikázó mondatok Ábel Attilától származnak, a normális részek pedig az eredeti vs.hu cikkből.

    Ez Ábel Attila: a saját fikáját beleveri a mások által főzött ételbe, és ezt kínálja fel az olvasóinak.

  11. Kisapám szerint:

    Ábel Attila: ha Szabó Szabolcs Gyulán lakik, akkor te Szolnokon laksz. Benne van a vagyonnyilatkozatodban a szolnoki lakásod.

  12. grün szerint:

    Ábel Attila!
    A Te vagyonnyilatkozatod és a párttársaidé kb. annyit ér mint a papír amire nyomtatták!
    Legfeljebb fidibuszt lehet belőle csavarni! 😛 😀

  13. Ábel Attila szerint:

    Én Csepelen lakom a feleségemmel, Csepelen is vagyok bejelentve. Bármit hazudsz, ennyi az igazság. Szabó Szabolcs maga mondta: “Gyulán születtem, oda is vagyok bejelentve”.

    Mi az, ami nem megy agyilag? Én tudom: te is benne vagy a kampánycsapatban, és “baloldaliként” a feketét is fehérnek kell most hazudnod.

  14. grün szerint:

    bocs
    Attila! 😛

  15. Kisapám szerint:

    Ábel Attila, ha szerinted Szabó Szabolcs Gyulán lakik, akkor te meg Szolnokon laksz, ennyi.
    Különben beírtam a Telekom tudakozójába az Ábel Attila nevet, és ezt dobta ki:

    Ábel Attila, Szolnok 5000, Bartók Béla út.

    Csepeli címet nem dobott ki.

  16. Demolátor szerint:

    Szerintem, ha valaki Csepelt képviseli akkor életvitelszerüen éljen ott ne ejtöernyös legyen. Igy könnyü volt áprilisban, egy hazug ember, hazug proapagandával

  17. Demolátor szerint:

    Kisapám te már a nagyapáink idejében is csak a hazugságból éltetek meg. a tieid szétverték Csepelt, lerántottátok a szintedre a sárba és még van pofátok dumálni.

  18. Kisapám szerint:

    Demolátor, bravó, szépen demonstráltad tudatlanságodat.
    Szabó Szabolcs 2003 óta Csepelen lakik. Életvitelszerűen.
    Csak (az egyébként szolnoki) Ábel Attila hazudja, hogy nem.
    Egyébként azt hozzá kell tennem, hogy Szabó Szabolcs nem Csepelt képviseli, hanem Csepelt és Soroksárt.

  19. grün szerint:

    kisapám!
    A Telekom is hazudik, meg a mosógép, a centrifuga meg a rádió…..! 😛

  20. Ábel Attila szerint:

    Soha nem laktam Bartók Béla úton 😀

    Szolnokon meg elég sok Ábel van, Attilából is van még 😀

    Muszáj össze-vissza hazudoznotok? Először a csepeli Kossuth Lajos úton, majd a csepeli Táncsicson, majd a csepeli Akácfa utcában laktam – ott csaknem tíz évig -, most pedig a csepeli Damjanichon lakom. Kötelező hazudoznotok?

    Szánalmas. De én befejeztem, “baloldali” bérfórumozókkal nincs értelme vitatkozni. 😀

  21. Kisapám szerint:

    Ábel Attila! Szolnokon születtél, Miskolcra jártál egyetemre, ma is Szolnokon van saját tulajdonú lakásod, ahogy azt a vagyonnyilatkozatod bizonyítja.
    Azt ki nem szarja le, hogy saját bevallásod szerint Csepelen élsz több mint tíz éve? Szabó Szabolcs is ugyanezt mondja magáról, mégse számít az semmit se. Hát akkor ha te mondasz ugyanilyet, az miért számítana? Te egy szolnoki ember vagy, ne szégyelld, ne köpd szembe a szülővárosodat.

  22. Bugi szerint:

    Mekkora segg hülye vagy te kisapa. Szabó Szabolcs nem csepeli, őt baszogasd.

  23. felix szerint:

    Bugi.
    Szabó Szabolcs Csepel és Soroksár képviselője.
    Szerintem ennyi elég.
    Ja és nem listáról.
    A többivel csak magatokat hülyítitek.

  24. Balos szerint:

    Szabó Szabolcs Csepel és Soroksár képviselője, és Gyulán van bejelentve. Ezért vesz fel a szerény ogy-képviselősége mellet még plusz 55 ezer forintot. Ha csak a tényeket nézzük, csak ezt lehet leírni.

    Ábel elég régen itt lakik. Borka-Szász Tamás Tárnokon lakik, és állítólag ott lakik Szenteczky János is, aki viszont Csepelre van bejelentve. Tóth Mihály sem volt csepeli hosszú ideig, Orosz Ferenc meg a Takács József is messze vidéken születtek, Orosz el is költözött Csepelről. MOst hallom, hogy Gegesy meg Budafokon lakik, és úgy pályázik a IX. kerületre.

  25. Balos szerint:

    Ja, és Demszky nem lakott Budapesten, meg is látszott a városon. Sajnos.

  26. grün szerint:

    Balos!
    Szabó semmi 55 000 forintot nem vesz fel és Ő is 11 éve itt lakik!
    Az Országgyűlés Hivatala bérel neki egy lakást, pénzt nem kap mert elfagylaltozná!
    Az ilyenektől kitelik! 😛 😀

  27. felix szerint:

    Balos.
    te sem szereted olvasni a jogszabályokat ezért éppen olyan ostobaságokat írsz, mint a kitalálóid.

  28. bonifác szerint:

    Egy szónak is száz a vége: Szabolcs barátunkat a cuci központ lőcsölte ránk, és megválasztottátok. A többi majd kiderül. Ez a demokrácia.

  29. Gordon szerint:

    Gyulán már nem voltak rá kíváncsiak!??? 🙂

  30. […] úgy lett csepeli-soroksári képviselő, hogy csak a megválasztása után derült ki: valójában Gyulán van a bejelentett lakcíme. Így csepeli és soroksári ügyekben szavazni sem tudna egy választáson. Szabó és pártja […]

  31. […] van fideszes vezetés. Addig MSZP-s vezetés volt. Szabó Szabolcsról köztudott, hogy hivatalosan a mai napig Gyulán lakik, de ennyit azért illene tudnia a saját választási körzetéről. A másik, hogy az általa […]

  32. […] manipulált, amikor egy hazugságát próbálta a szavazóival megetetni. Soha nem lakott Csepelen, máig Gyulán van bejelentve. Pár év alatt a megélhetési politikusok mintapéldájává vált, akinek semmilyen önálló […]

  33. […] Szabó könnyen viccel Csepellel és Soroksárral, hiszen hivatalosan is Gyulán lakik […]

  34. […] A pártvélemény szerényen elhallgatja, hogy Szabó Szabolcs sem csepeli, és nem is soroksári. Neki Gyulán van a hivatalos lakcíme, ami Püspökladánynál is messzebb van Csepel-Soroksártól. De az Együtt még a bundavádat is […]

  35. […] leggyakoribb vád az, hogy nem Csepelen lakik. Csakhogy Szabó Szabolcs sem. Az Együtt politikusa hivatalosan a mai napig Gyulán lakik, amikor ingatlant vásárolt, azt is Gyöngyöstarjánban tette. Ahogy az MSZP, úgy az Együtt […]

Itt lehet hozzászólni !