Csökkentik a forgalmat a Szabadság és az Arany János utcákban

Csepel.hu

Csökkentik a forgalmat a Szabadság és az Arany János utcákban

A lakosság kérését figyelembe véve az önkormányzat forgalomtechnikai eszközökkel csökkenti a forgalmat, ezzel együtt jócskán mérsékli a zajszintet és a környezetszennyezést a Szabadság utcában és az Arany János utcában, valamint biztonságosabb lesz az áthaladás az Erdősor és a Szabadság utca kereszteződésében – közölte Borbély Lénárd alpolgármester azon a lakossági fórumon, amelyet ebben a témában rendeztek meg a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában szeptember 1-jén. Az alpolgármester ígérete szerint a fórumon elfogadott intézkedéseket szeptember 30-ig megvalósítják.

Borbély Lénárd emlékeztetett rá, hogy a Csepel központját elkerülő gerincút már elkészült szakasza is csökkentette a belvároson áthaladó forgalmat, de a gerincút 2. ütemének megépítésével lenne igazán érezhető a változás. Az önkormányzat azon van, hogy a főváros és a kormány támogatásával mihamarabb folytassák a gerincút építését. Az alpolgármester jó esélyt lát erre, mert megvan rá a politikai szándék.

Az önkormányzat a lakók kérésének tesz eleget, hogy javaslataik figyelembe vételével módosítja a közlekedést a Szabadság utcában és az Arany János utcában, valamint az áthaladást az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésében a következő hetekben. A lakók szerint túlságosan megnőtt a forgalom a környéken, amely növelte a balesetveszélyt, valamint emelkedett a zajszint és a környezetszennyezés.

A Szabadság utcán a Csepeli úttól két jelzőlámpa átprogramozásával csillapítják a forgalmat. Kevesebb zöld jelzést kapnak a járművek, amivel lassítják és mérséklik az áthaladó közlekedést, valamint forgalomtecnikai eszközöket fognak kihelyezni a legkritikusab útszakaszra. Megváltozik az Arany János utca forgalmi rendje is. A környéken élők számára több javaslatot is megfogalmaztak a fórumon. Végül a két alternatív javaslat közül — az Arany János utcai lakók kérésére — mind a kettőt megvalósítják. Ezek szerint egyirányúsítják az Arany János utcát a Szent László út felől az Erdősor utca, valamint a Völgy utca irányába. A lakók határozott kérésének megfelelően fekvőrendőröket is elhelyeznek az utcában szeptember 30-áig. Az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésében úgy javítják az átmenő forgalmat, hogy a Szabadság utcáról a jobbra kanyarodó sávot kiszélesítik. A közlekedéstechnikai változtatások eredményeképpen felére, harmadára csökkenhet a forgalom a problémás útszakaszokon.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Csökkentik a forgalmat a Szabadság és az Arany János utcákban” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Ez jó! Ezt kell folytatni.

  2. helyi szerint:

    Süket duma az egész!

  3. kilgore trout szerint:

    Mikor jönnnek már rá végre a szakemberek, hogy a lámpa csak tovább növeli a levegő terhelését? A lámpától ti. még nem lesz kevesebb autó. Teleptett sebességmérő kamerákkal meg lehetne regulázni a száguldozókat, így a zaj- és levegőterhelés is alacsonyabb lenne.

  4. rapesz szerint:

    ha átprogramozzák a lámpákat,azzal csak azt érik el hogy mgjobban feltorlódik a forgalom igy több baleset lessz.ráadásul a kölcsei felöl állandó a forgalom mert 3 iránybol folyamatos az áthaladás.szerintem most sikerül jol felpofozni az ürüléket.

  5. lucifer szerint:

    Mióta a Csepeli utat leaszfaltozták, megsokszorozódott rajta a szigetszentmiklósi autóforgalom. Ezt a forgalmat az Erdősor utca vezeti el részben a Kossuth Lajos utca, másrészt a II. Rákóczi Ferenc utca – Gerinc út felé.

    Ezeken a szakaszokon két veszélygóc van, ahol alig múlik el hét baleset nélkül. Az egyik a Szabadság út – Erdősor utca sarok, ahol rendszeresen törik össze az autósok magukat, meg a családi házak kerítését. Itt, az Arany János utca javasolt egyirányúsítása mellett egy körforgalom kialakítását tartom célszerűnek.
    Másik gócpont az Erdősor utca – Kölcsey utca sarok. Mióta módosították a lámpák programját, kevesebb lett, de az emberi felelőtlenség miatt így is gyakori itt a baleset. Sokszor látni, hogy felelőtlen autósok a piros jelzés ellenére áthajtanak a kereszteződésen. Ide rendőri jelenlétet, de legalább ellenőrző technikát kellene biztosítani.

  6. repesz szerint:

    Az Erdősor és a Szabadság utca sarkára miért nem csinálnak inkább körforgalmat??? Ha a Szabadság utcáról érkezel, szinte vakon kell bekanyarodnod balra, mert a fasor és a parkoló autók kitakarnak minden!!! Jó, ha a nagy kék 159est észre tudod venni… Vicc ez az egész!

  7. Vendetta szerint:

    FIGYELEM !!!!!
    Aki reggel Szigetszentmiklós felé megy, vagy jön be Csepelre, a Csepeli úton HATALMAS dugóra készüljön.
    Forgalom lassító jelzőlámpákat helyzeztek ki a Jehova tanúi mögött.
    Szóval valószínűleg óriási káosz lesz.
    Ezúton is gratulálok azoknak akik ezt összehozták, aki szerint egy hatalmas dugó környezetkímélő és zaj csökkentő az hatalmas fogalom zavarban szenved….

Itt lehet hozzászólni !