Borka-Szász: Horváth Gyula csak sétálgatott

Csepel.hu

Borka-Szász: Horváth Gyula csak sétálgatott

„Németh Szilárd és a Fidesz visszaélt a csepeli betegek adataival a kampány során?” címmel tartott sajtótájékoztatót Szabó Szabolcs, az Együtt-PM csepeli országgyűlési képviselője, és Borka-Szász Tamás, a DK elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselő.

Mint ismeretes, a XXI. Kerületi Helyi Választási Bizottság helyt adott Németh Szilárd panaszának, és megállapította, hogy Horváth Gyula megsértette a választási törvényt, amikor Falus Ferenccel, a baloldal közös főpolgármester-jelöltjével a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben kampányolt.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM csepeli országgyűlési képviselője szerint Németh Szilárd, Csepel polgármestere törvénytelenül szerzett adatokkal támasztotta alá a helyi választási bizottsághoz benyújtott panaszát, ugyanis a beadványhoz a szakorvosi rendelő biztonsági kameráinak felvételét csatolta, amely felveti a hivatali visszaélés bűntettét. “Példátlan, hogy Csepelen valakik törvénytelen módon letöltik a vagyonvédelmi céllal készülő biztonsági felvételeket, majd ezeket eljuttatják a csepeli polgármesteri hivatalba, és ott politikusok vagy egyéb illetéktelen személyek nézegetik” – mondta Borka-Szász Tamás, aki felhívta a figyelmet, hogy „több jogász egybehangzó véleménye szerint” a fenti cselekedet számos pontban megsérti a Büntető Törvénykönyvet, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, valamint kezdeményezi a helyi képviselő-testület rendkívüli összehívását

Felvetésünkre, hogy a kamerarendszert Horváth Gyula alpolgármestersége alatt szerelték be a rendelőintézetbe, azt válaszolta, tudnak róla, majd hozzátette, akkoriban még olyan idők jártak Csepelen, hogy a szakorvosi rendelőintézeteket milliárdos összegért újítottak fel. Borka-Száz Tamás szerint nem az a botrány, hogy Horváth Gyula sétálgatott a folyosón, hanem az, hogy a felvételen betegek szerepelnek, így következtetni lehet arra, hogy milyen rendelésre mentek, s hogy milyen egészségügyi problémájuk van. Újabb felvetésünkre, miszerint a nyilvánosságra hozott egyik kameraképen kitakarták a betegek arcát, akik így nem azonosíthatóak, azt válaszolta, hogy nem látta ezeket a képeket.

Újságírói kérdésre, hogy miért ment be Horváth Gyula a rendelőintézetbe, Borka-Szász Tamás azt felelte, tudomása szerint Horváth civil ruhában sétált be a rendelőbe, és “semmilyen kampánytevékenységre utaló anyag”nem volt nála. “Horváth Gyula körbevezette a vendégét (Falus Ferencet), néhány betegnek – udvarias, jól nevelt emberként – odaköszöntek, kezet fogtak velük, és talán megkérdezték, hogy szolgál a kedves egészségük” – mondta Borka-Szász Tamás.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Borka-Szász: Horváth Gyula csak sétálgatott” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Ha jól értem az FVB is megállapította, hogy kampányoltak. Persze azt is lehet sétálgatva 😀

  2. grün szerint:

    Balos!
    “Nem sértette meg a kampányolás szabályait a baloldal polgármester-jelöltje és főpolgármester-jelöltje, amikor Csepelen egy egészségügyi szolgáltató épületében kampányoltak – állapította meg a Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén.”
    .
    Itt a törvénytelen kampányolásról van szó!
    Az pedig nem valósult meg! 😛 😀
    .
    http://www.hirado.hu/2014/09/01/fvb-nem-sertette-meg-a-kampanyolas-szabalyait-a-baloldal-csepelen/?source=hirkereso

  3. felix szerint:

    grün!
    Szerinted mit írna balos, ha jobbos volna? 🙂

  4. grün szerint:

    felix!
    Mit írna?!
    A zigazság másik felét, de sosem a teljeset! 😛 😀

  5. szigetország szerint:

    Ez a Borka azt íja: Horváth Gyula civilben sétált be a rendelőbe.

    Ezek szerint Gyulának van egyenruhája is. Egyenruhában pedig masírozni szokott, kedves Borka-Szász?

  6. felix szerint:

    Ben vagy ként, komoly érv.

  7. grün szerint:

    szigetország!
    Elkérhette volna a fehér köpenyt Szilárd doktor úrtól, amit balesetnél viselt!
    Kényelmesen belefért volna! 😛 😀

  8. szigetország szerint:

    félix!

    Tudom, hogy hülye vagy, de ne tegyél rá még egy lapáttal!

    A szövegben az szerepel, hogy Horváth Gyula civil ruhában sétált be… stb. Borka okfejtéséből következik, hogy Gyulának egyenruhája is van. Vajon milyen? Vagy ez lesz a kampánya csattanója?

  9. ebihal szerint:

    szigetország!
    Ha esetleg, meg talán, rajta lett volna az a bikavadító vörös hacuka, az MSZP
    vagy DK felirattal, nem gondolod?

  10. felix szerint:

    Szigetország.
    Csak ennyi eszed van?
    Ban vagy ként csupán annyit jelent, hogy kár lovagolni egy rossz megfogalmazáson.
    Elnézésedet kérem azért, hogy feltételeztem rólad azt, hogy képes vagy ezt felfogni.
    Belátom tévedésemet és egyben elnézésedet kérem a megerőltető rébuszért.

Itt lehet hozzászólni !