A rovásírás is szélsőséges a balliberális polgármester-jelöltnek

Budapest Pride-on kell majd felvonulni történelemóra helyett?

Csepel.info

Hgyk01

Horváth Gyula – a cowboy kalap szerencsére nem irredenta, nem náci és nem is nemzeti

Szélsőségesen radikálisnak, a nyilas eszmék hordozóinak tartja Horváth Gyula csepeli balliberális polgármester-jelölt azokat, akik tanítják vagy ismerik a székely-magyar rovásírást – derül ki a politikus egyik blogbejegyzéséből. Horváth attól borult ki teljesen, hogy a csepeli Weiss Manfréd Szakközépiskola egyik végzős osztálya idén rovásírásos tablóval búcsúzott. Az Index.hu szerint ez az év egyik legkülönlegesebb tablója volt, a Demokratikus Koalíció elnöke azonban bírálta a hagyományőrzést megengedő iskolát is: szerinte nem véletlenül hívják azt “nyilas iskolának”.

Nem a rovásírás az első, amely éles bírálatot kap Horváth Gyulától: történelmi jelképeink is rendszeresen megkapják a magukét, legyen szó az Árpád-házi királyok “szélsőséges” zászlóiról vagy a 64 vármegye “irredenta” címereiről. Míg szerinte a “nemzeti” és a “magyar” szavak sértően sokszor fordulnak elő, a homoszexuálisok meztelenkedéseivel már sokkal megengedőbb. A helyi balliberális képviselő-jelöltek közül többen is kimentek bulizni a Budapest Pride felvonulására: egyikük egy olyan kifestett férfival fényképezkedett, akin mindössze egy fehér alsónadrág volt. Nyilván úgy vélik, hogy Budapest utcáin elfogadhatók az alsógatyás homoszexuálisok, de a kőbe faragott régi, “irredenta” címerek már nem. 

Rovásírásos tablókép

Ez a tablókép borította ki a politikust…

Paál Gabriella pride

…de a kifestett, alsógatyás fickó a jobb oldali csepeli képviselő-jelölttel a budapesti utcán már rendben van

Radikális jelek

“Amikor egy kerületi iskola azzal kerül egy országos sajtótermék oldalára, hogy tablóján olyan jelek szerepelnek, amelyek erősen hajaznak a hazai jobboldali radikalizmus által igen gyakran, (és előszeretettel) használt jeleire, ott érdemes elgondolkodni azon, hogy a nevelés, a vezetői környezet, ismeri-e a mai társadalmi viszonyokat és azok jelképrendszerét? Ahol ez a jelképrendszer a jobb, különösen a szélső jobb sajátja. Magyarországon már minden nemzeti: a dohánybolttól a minisztériumon át, a vágtáig. Ezek után csodálkozzunk-e azon, ha az érettségi tabló is jeleket mutat? Ezt az iskolát, bizonyos körökben már hosszú évek óta “nyilas iskolának” mondják. Hogy miért, azt csak sejteni lehet.”

A fenti, ízelítőnek szánt sorokat Horváth Gyula az után írta, hogy értesült a Weiss Manfréd Szakközépiskola rovásírással készített tablóképéről. A tablót készítő fiatalok azonban még két égbekiáltó és talán megbocsáthatatlan bűnt is elkövettek. Látható ugyanis rajta egy hátrafelé nyilazó magyar lovas – amely egyébként egyedülálló volt a hadtörténetben. Horváth Gyula azonban a nyilasból már a magyar nácikra, a nyilasokra gondolhatott, míg a ló a kerület új címerét juttathatta eszébe. (Árpád lovászát hívták Csepelnek, ezért látható egy ló a kerület új címerében.) Mivel a balliberális politikus szerint az elmúlt négy évben minden rombolás és pusztítás volt, ami az országban és Csepelen történt, a rovásírás mellett a kerület új címerét is szeretné mihamarabb elpusztítani.

Csepel.info

 

 Horváth Gyula teljes blogbejegyzése:

Rovásírás

A köztudat Winston Churcillnek tulajdonítja a bölcsességet: “amelyik ember húsz éves korában nem radikális, annak nincs szíve, aki viszont negyven éves kora után is az marad annak nincs esze”.

Az biztos, hogy a fiatalság kritikus, és lázadó! Ahogy a felnőttség küszöbére érnek, úgy érzik, hogy a körülöttük folyó élet kérdéseire határozott és egyértelmű választ tudnak adni. Nem tudják, – mert még nincs elég életélményük – hogy a tapasztalat sokat árnyal az első látásra egyértelműen megválaszolható kérdéseken.

Az ifjúság, hogy az elődeiktől eltérő megoldási elgondolásaikat demonstrálja, polgárpukkasztó megoldások alkalmazását választja. Ezzel is nyomatékot adnak jelenlétüknek és annak, hogy van véleményük a világról. Egyben bejelentsék jussukat, a folyamatok befolyásolása.

Ezt aztán, – hogy nyomatékos legyen a belépő – sokszor szélsőséges radikalizmussal teszik. Annak, hogy ez a radikalizmus mennyire hatalmasodik el, és hogyan épül be az egyéniségeikbe a környezetük, (haverok, szülők, tanárok) befolyásolják.

Vannak helyek, ahol a törvényszerűen az életkorhoz kötődő dolgokkal mélyrehatóan foglalkoznak és segítenek eligazodni a nyiladozó és talajt keresőnek a valóság talajára állni. És vannak, akik ráhagyják, vagy talán még erősítik is bizonytalanságuk, tapasztalatlanságuk, elhajló érzelmi kitöréseit. Ez pedig már nem diákcsíny, vagy polgárpukkasztás kérdése! Itt a felnőttek felelősségének kérdésével állunk szemben.

Amikor egy kerületi iskola azzal kerül egy országos sajtótermék oldalára, hogy tablóján olyan jelek szerepelnek, amelyek erősen hajaznak a hazai jobboldali radikalizmus által igen gyakran, (és előszeretettel) használt jeleire, ott érdemes elgondolkodni azon, hogy a nevelés, a vezetői környezet, ismeri-e a mai társadalmi viszonyokat és azok jelképrendszerét?

Ahol ez a jelképrendszer a jobb, különösen a szélső jobb sajátja. Magyarországon már minden nemzeti: a dohánybolttól a minisztériumon át, a vágtáig. Ezek után csodálkozzunk-e azon, ha az érettségi tabló is jeleket mutat?

Csak, hát nem az első jel.

Ezt az iskolát, bizonyos körökben már hosszú évek óta “nyilas iskolának” mondják. Hogy miért, azt csak sejteni lehet.

Persze az ilyen kétértelmű jelek, mint az említett tabló, nem csökkentik a leegyszerűsítő stigmatizálás hatását! Ennek lehetséges következményeiről, várható hatásáról felvilágosítani, tájékoztatni kellett volna az érintetteket még az előtt mielőtt ország világ elé tárták produkciójukat. Sokaknak nem jött be az ötlet! Ha ezt csak jópofa kivagyiságnak gondolták a srácok.

De még rosszabb, ha ezt kifelé mutató demonstratív célként hagyták rájuk azok, akiknek óvniuk kellett volna tőle őket. Nem a (most a szélsőjobb által is dédelgetett radikális jelképeket használó) diákok hozták az eszmét az intézménybe. Nem a diákok élesztik és terjesztik elsősorban ezeket a hazánknak oly sok bajt, szenvedést, és máig tartó békétlenséget okozó gondolatokat.

Nem is a szülők!

Az utóbbi négy évben Csepelen felszabadulhattak a korábban is lappangó sötét érzelmek. Táptalajt, támogatást véltek felfedezni abban, hogy itt a revíziónak emlékműve lett.

A nyilas parlamentben tevékenykedő írónak irodalmi emlékversenyt szerveztek, és köztörvényes cselekedetek miatt elítélteknek emlékhelyet alakíthattak az aulákban. Ezek olyan motivációk, amik az ifjúi kitörési vágynak irányt szabhatnak. Sajnos nagyon rossz irányt!

A mostani, a tablón látható demonstráció is csupán jelzés lehet. Jelzése annak, hogy Csepelen előfordulhat olyan közösség is, ahol a történelem viharában besározódott jelképek érvényesülnek. Ez még lehet, hogy belefér a demokrácia türelmébe. A baj akkor van, ha a humánum, a megértés, az egymás iránti tolerancia devalválására mutat mindaz, ami a jelképek, gesztusok, hangsúlyok mögött van.

A radikalizmusnak midig vannak olyan elemei, melyek a tapasztalatlan szemlélő számára először igazságosnak tűnnek. Csak később, sokszor saját bőrén érzi meg a lázadó, hogy éppen az ellen hat, amit a legjobban szeretne.

A szabadságot, az egyén autonómiáját az emberei emancipációt korlátozza mindaz, ami határozottnak, egyszerűnek és ezért szimpatikusnak lát. Ide vezetnek azok a darabjaiban jelentéktelennek tűnő intézkedések, amelyek összegződése befolyással van az emberi cselekedetre, az emberi gondolkodásra.

A Horthy kultusz, a német megszállási emlékmű, az új és egyoldalú történelemkönyvek felelősséget elmismásoló értéktévesztése, az erő és az erőszak felmagasztalása. Nem csak a közéletet és a köztereket szennyezik, hanem az elméket mérgezik azok a negyven feletti radikálisok, akik ezt elhallgatják a rájuk bízott ifjak elől. Először csak jelképekkel, tablóra sugallt rovásírással, később meg mással operálnak. Sajnos már láttuk!

Forrás: Horváth Gyula blogja

63 hozzászólás “A rovásírás is szélsőséges a balliberális polgármester-jelöltnek” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Gyula!
    elolvastam a bejegyzésedet!
    Megértettem, hogy miért fosnak Tőled annyira!
    Te normális vagy! 😛 😀

  2. szigetország szerint:

    Gyula, mindegy, hogy mit írsz, a balliberális támogatóid mindent benyalnak.

    Nézd csak, grün elsőként járult a hátsódhoz. Hamarosan félix is odatolakszik. Meg a többiek, szépen sorjában…

  3. királyerdei szerint:

    Barom komcsik!

  4. kispajtás szerint:

    Azt már értem, hogy a csepel.info kampányol a szociknak, de miről szól a Fidesz kampány?

  5. felix szerint:

    Szigetország
    Ez a szint neked már magas ezért aztán számodra csak a személyeskedés maradt.
    Az a neked való szint, ezért ne is próbálj feljebb kapaszkodni.

  6. felix szerint:

    kispajtás.
    Mindig arról szól a fidesz kampány aki éppen az ellenzéki lista élén áll.

  7. szigetország szerint:

    felix!

    Ez a szint nekem tényleg magas!
    De te legalább magasra nyújtott nyakkal eléred Gyula hátsóját és lefetyelsz csontig hatóan.

  8. szigetország szerint:

    “Te normális vagy” — mondta a “pártsemleges” grün Gyulának két lefety közben, közben helyet adott félixnek, hogy ő is betársuljon a nyaloncok közé.

  9. Bugi szerint:

    Minden írásával még mélyebbre ássa magát, mert feltárul az igazi Horváth Gyula, aki csak gyűlölni tud.

  10. Doki szerint:

    Ilyenek képviseljenek minket az önkormányzatban, mint a Hárosban induló Paál Gabriella, aki nyilvánosan pózol aberráltakkal?

    http://kepfeltoltes.hu/140828/10525893_888860111127823_5914005931888888243_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  11. Doki szerint:

    A csepeli balliberálisoknak nem lesz gond felvonulni a Pride-on, az egyik képviselőjelöltjük, aki a helyi DK tagja, ott pózol…

  12. Doki szerint:

    Nyilas iskola mely egy zsidó iparmágnás nevét viseli? 😀 Hát ezen jót nevettem. 😀 Jól van Gyuszika leülhetsz, 20. századi magyar történelem 1-es. 😉

  13. grün szerint:

    Akkor értelmezzük a latin betűkkel magyar nyelven, a stílusból Ábel Attila által szokásos csúsztatással írt szövegét!
    .
    “Szélsőségesen radikálisnak, a nyilas eszmék hordozóinak tartja Horváth Gyula csepeli balliberális polgármester-jelölt azokat, akik tanítják vagy ismerik a székely-magyar rovásírást – derül ki a politikus egyik blogbejegyzéséből.”

    Nem mit, hanem kit tart szélsőségesnek a polgármester-jelölt?! 😛 😛 😀

  14. felix szerint:

    Itt a hazugság özön.
    Nyilasok által használ jelképekről szól az írás nem nem arról, hogy akik ezeket használják azok nyilasok.
    De mit tegyünk, ha szigetország értelmezés helyett a nyalással van elfoglalva.

  15. Doki szerint:

    Enye féleszű! Neked már Horvth Gyuszi valaga nem is jó? De ezért miért szigetországot hibáztatod?

  16. zsatilla szerint:

    A szerző azt írja:
    “Látható ugyanis rajta egy hátrafelé nyilazó magyar lovas – amely egyébként egyedülálló volt a hadtörténetben.”

    Ezzel azért vitatkoznék! Ugyanis ez így ebben a formában baromság!

    A lovas íjászat kialakulása, ezen belül is a hátrafelé nyilazás az ázsiai sztyeppék lovasnomád népeihez köthető. Legismertebb alkalmazói a magyarok mellett a hunok, szkíták, szarmaták, bolgárok, kunok, törökök és a mongolok.
    Az ő harcmodorukban is jelen volt ez a fajta hátrafelé nyilazás!

    Ha a szerző úgy fogalmazott volna, hogy a hadtörténetben ezt a magyarok fejlesztették a legtökéletesebbre, úgy már talán megállná a helyét!

    Tisztelt cikkíró javaslom mielőtt leír valamit nézzen utána, mert így csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, mert ez egyébként általános iskolás tananyag!!!

    Üdvözlettel egy amatőr történész!

  17. grün szerint:

    zsatilla!
    A hátrafelé nyilazás tökéletesítését a magyarok nagy találmánya, a lóra szerelt előrepillantó-tükör segítette, ami a hátrafordulva nyilazó harcosnak a vágtázó ló haladási irányát segített kontrollálni! Mert, ha a ló belenyargalt valami tereptárgyba, fába esetleg tóba, akkor fuccs a lónak, lovasnak és ezzel a harci cselekménynek is!
    A célzási pontosságot nagyon lerontotta a két felé figyelés, (egyik szemmel célozni, a másikkal a paripát igazgatni) de vitathatatlan előnyeit bizonyították a harci sikereink!
    .
    Bár kormányváltáskor reménykedtek benne, a politikában nem vált be!
    Több mint 1400 “zemúttnyócév”-ből örökölt ügyből hetet sikerült vádemelésig eljuttatni és egyből lett jogerős itélet ezzel a technikával!
    Régi szép idők! Emlékét megőrizzük!
    Üdv. egy idióta történelemtanár! 😛 😛

  18. felix szerint:

    Doki.
    Azon az osztályon ahol kezelnek, hányan képzelik még magukat doktornak?

  19. Doki szerint:

    Azért tök jó, hogy ennyire figyelsz arra, ahogyan nevezlek. 🙂 FÉLESZŰ 😀

  20. felix szerint:

    Még mindig gyenge.
    Hajrá.

  21. Doki szerint:

    Szeresd önmagad féleszű, más úgysem szeret! 😉

  22. felix szerint:

    Ez is ismert.

  23. felix szerint:

    Na ezt kapjátok ki.
    Még sem volt rossz ötlet megszüntetni a folyószámlát és máshová tenni a pénzecskét.
    A nyugdíj is házhoz jön.
    http://www.azenpenzem.hu/cikkek/vege-az-ingyenes-kartyas-vasarlasnak/1275/

  24. grün szerint:

    felix!
    Inkább odaadom a postásnak az aprót minthogy kockáztassam a kártyára utalt pénzemet!
    Mióta megnyitottam a CIHA bankot, kicsit kényelmetlen a fekhelyem, de már kezdem megszokni! 😛 😀

  25. Semjönenenn szerint:

    Megmondom őszintén nem nagyon értem a cikk íróját! Ő nem tudja, hogy Csepelen már nincs mit fényezni:

    http://www.hir24.hu/belfold/2014/08/28/kozpenzbol-fenyezi-magat-rogan-papcsak-es-nemeth-szilard/

    Erről az oldal pl. mért nem cikkezik?

  26. Bamba szerint:

    Csöndben maradhatna ez a görény gyula. Egyébként szót sem érdemel.

  27. felix szerint:

    Doki.
    Na még egyszer hátha most megérted.
    “Keress máshol valakit akit leszophatsz.”
    Sajnos eszed semmi.
    Annyira humoros akarsz lenni, hogy még azt sem bánod, hogy hülyét csinálsz magadból.
    Mindig a könnyebb utat választod.

  28. Doki szerint:

    szevenszi!
    A tisztánlátás érdekében: A csepeli balliberálisok kezdték a mocskolódást azzal hogy a Fidesz kéviselőit megrágalmazták és megfenyegették. Grün, felix, Katka és ebihal pedig rendszeresen mocskolódni jár fel a fórumra. Értelmes, érvekkel alátámasztott véleményük nincs, csak a szemétkedés. Most visszanyalt a fagyi!

  29. felix szerint:

    Te kis hazug Doki.
    Te kezdtél velem szemétkedi.
    Ennyit rólad.

  30. Doki szerint:

    Mi az Elton, bedurciztál? 😀

  31. felix szerint:

    Á dehogy.
    Csak jelzem, hogy pofátlanul játszod itt a szentet, közben a te “szád” a legmocskosabb itt.

  32. Doki szerint:

    Mondom, visszanyalt a fagyi. LEgközelebb kétszer is meggondolod, hogy kivel kezdesz kisapám…

  33. felix szerint:

    Próbálgasd még a humort.
    Ne feledd a humor nem hülyeség.
    Csak bátran, mert nincs vesztenivalód.

  34. Doki szerint:

    Elton! Ha még nem mondták Neked, akkor most megnyugtatlak, hogy ne érezd magad kellemetlenül: A hülység nem bűn, csak előnytelenség. 😉

  35. fghfjhgkjhk szerint:

    Ismét egy semmitmondó főcímet olvasok. Amikor nincs saját ötlet, akkor lopnak a Jobbik hülyeségeiből. Igaz, hogy a társadalom 99,99%-a nem tudja elolvasni a rovásírást, de ez már senkit nem érdekel.

  36. Doki szerint:

    szevenszi! Azt kapjátok amit érdemeltek. Érdekes, hogy csak Te, grün, felix, ebihal és Katka panaszkodtok, miközben itt már mindenkivel összebalhéztatok. Egy cikknél sincs értelmes megjegyzésetek, csak a szemétkedés és a mocskolódás. Aztán pedig meg vagytok sértődve, ha valaki elmondja a véleményét rólatok, vagy visszavég nektek. Hallottad már azt, hogy Amilyen az adjon Isten, olyan is a fogadj Isten? Na, ezt tőlem eztán is megfogjátok kapni.

  37. grün szerint:

    fghfjhgkjhk!
    A magyar-székely rovásírást már a vikingek is használták!
    A Szt. István viking testőrei érkeztek egy viking hajóval, ami most egy középkori várispánságot is magábafoglaló Horthy ligeti Kecsketelep, Szigethalom) EMESE parkban van szárazdokkban!
    A nevét még csak aki belerótta az tudja! 😛 😀
    http://img10.indafoto.hu/10/1/88561_42d1c50ae5d16ac87a53c26eba4c0bac/9307371_d8cc30e6317ee8195a07fad0951a8a38_xl.jpg

  38. lucifer szerint:

    Szerencsétlen skizofrének!

    Miközben mint a papagájok istenítitek a szentnek tartott István királyunkat, nem veszitek észre, hogy annak idején az István (Vajk) és unokatestvére, Koppány közötti trónviszályról volt szó. István a pápa és a német római császár segítségével verte le Koppány seregét, magát Koppányt pedig felnégyeltette. A nyugati segítség ára az akkori nyugateurópai rendszer erőszakos meghonosítása volt Magyarországon. István, és a nyugatról jött “térítők” felégettek mindent, ami az előző rendszerre emlékeztetett, így a magyarok által használt rovásírást is.
    Felmerülhet a kérdés, hogy most, a XXI. században melyik hagyományt kövessük? Az István király által eltörölt ősi hszokásokat, közte a rovásírást, vagy a magyarokra ráerőszakolt feudalizmust és keresztény vallást? Mert a Szent jobb kísérgetése, meg az ősi szokások gyakorlása valahogy szem kompatibilis..

  39. huszárlegény szerint:

    “Olvasom X. Y. Z. ZS. nyilatkozatát, miután kirúgták őket: „Sokan kérdezték már tőlem, ezt a sok írogató barmot hogy bírom, de most is azt gondolom, az emberek zöme véresen hülye, csak egy kis hányaduk rendelkezik némi intelligenciával, és kihívásnak tartottam annak a keskeny mezsgyének az eltalálását, ahol az “izé-filmek” is egyensúlyoznak, miszerint, egyszerre kell szórakoztatni a gyereket és a szülőt, az okosat és butát.
    Hosszú évek óta valaki abból él, hogy kontaktusban van egyfajta közönséggel. Tőlük kapja a pénzt, a parizert a szájába, a whiskyt a torkába, a pénzt a kezébe. „Vér hülyének” kell lenni ahhoz, hogy ezek után lehányja saját közönségét. Tessék: meg is fejtettük, hogy X. Y. Z. ZS. melyik csoportba tartozik.”

  40. admin szerint:

    Nos hölgyeim és uraim, kénytelenek voltunk erősen moderálni, miután mások szexuális irányultsága illetve az arra vonatkozó javaslatok váltak uralkodóvá a cikk hozzászólásaiban.

    Nem szeretünk moderálni, de azt sem szeretjük, ha a fórum teljesen áttér egymás ekézésévé.

    Legyetek szívesek odafigyelni arra, amit írtok! A másik lehülyézése valamint a szexuális javaslatok semmivel sem teszi jobbá a vitát.

  41. kerdezo szerint:

    admin írta:
    “Nem szeretünk moderálni, de azt sem szeretjük, ha a fórum teljesen áttér egymás ekézésévé. ”

    Ugyanakkor az “ellenfél”, “konkurencia” pocskondiázása simán elfogadható?
    Én a versenyszférából tudom, hogy a konkurenciát sosem szabad pocskondiázni. El kell ismerni az erényeit és eredményeit, majd rá kell világítani a saját értékeinkre és eredményeinkre, a döntést pedig a vásárlóra kell bízni. Jelen esetben a választókra.

  42. admin szerint:

    A helyi “demokratikus” baloldal működtet pár oldalt, ahol magukat fényezik, és más nem szólalhat meg, más véleményét nem közlik.

    Akinek nem tetszik, hogy egy valódi demokráciában van szólásszabadság és vannak ütköző vélemények, ne bennünket olvasson.

  43. kerdezo szerint:

    A pocskondiázás teháh teljesen beleillik a demokratikus és keresztény értékrendbe, amelyet a Fidesz képvisel?
    Az, hogy engem pl valaki lehülyéz, én nem mondom rá, hogy hülye, mert azzal magamat minősíteném.

    Valaki, bölcs ember azt mondta, hogy a stílus maga az ember.
    Ezt kiegészíteném azzal, hogy a stílus a pártot is jelenti.

  44. kerdezo szerint:

    Még annyit: fényezzétek a Fideszt, mert ez az oldal ugye társadalmi munkában, de a Vármegye kft hullámain üzemel.
    Amit ki akarok nyögni, kedves admin: most azt írtad, hogy a baloldaliak magukat fényezik, és ti ott nem szólalhattok meg.
    Ti itt szólaltok meg, csak az a baj, hogy verébre nem ágyuval kell lőni.
    Értsd, te írtad, hogy fényezik magukat. Tehát nem pocskondiázzák a Fideszt.
    Tetszik érteni?

  45. Doki szerint:

    Lucifer!

    Ami Szent Istvánt illeti… Nem akarom a már amúgy is ismert életművét felsorolni; nem akarom helyretenni a fiához intézett – félremagyarázói által többször is szándékosan rosszul értelmezett – intelmeit; nem akarom az ősi vallás és a nyugati kereszténység ütközőjeként őt beállítani; és végképp nem akarom leegyszerűsíteni helyzetét Koppány és az ő közötti konfliktusra. Ha egy kicsit jobban megvizsgálnád az akkori környezetet, akkor az eddig is jól ismert – ma úgy mondanánk: külpolitikai – helyzeten túl (a pápai hatalom kiterjesztésének a szándéka, a Német-Római Császárság azon törekvése, hogy a magyarokat ki kell irtani), a belső helyzet sem volt túl rózsás. Ezért Istvánnak két választása volt:
    Egyesíti a magyarságot és ellenáll, mint 907-ben Árpád a pozsonyi csatában, vagy ha ez nem sikerül, akkor színleg behódol, hogy a magyarságot a pusztulástól megmentse. Az egyesítés esélytelen volt, mert amíg Árpád hívó szavára az egész nemzet egyszerre mozdult a haza védelmére, addig 90 évvel később az ő kortárs fejedelmei a saját pecsenyéjüket sütögették még egymástól is függetlenül… Koppány a Balatonról délre és nyugatra eső területeken saját fejedelemséget tartott fent. Prokuj gyula Erdélyben, Istvántól függeltenül gyakorolta hatalmát. Ajtony törzsi államot hozott létre az Al-Duna és a Maros tájékán. Vata szállásbirtoka a Kőrösök vidékén volt, szintén Istvántól függetlenül gyakorolta hatalmát. Tehát vannak egymástól különálló fejedelemségek és az Árpád-féle nemzeti egységnek csak a halvány emléke…
    Belátható, hogy ilyen helyzetben csak erős kézzel és erős akarattal lehetett esély az ország megmentésére. Az ország vagy darabokra hull, és úgy nem tud ellenállni egy komolyabb támadásnak, vagy bármi áron egyben kell tartani, akár a „helyi kiskirályok” hatalmának megtörése árán is. István ezt választotta, és az idő őt igazolta. Ezért nagyobb a tisztelete minden királyunknál, még az ország területét gyarapító I Lajosnál. Megérdemli tehát, hogy szentként tiszteljük.

  46. Doki szerint:

    még az ország területét gyarapító I. Lajosnál is.

  47. Doki szerint:

    Tán tilos bemásolni értelmes, a témához kapcsolodó írást? 😀

  48. joságos szerint:

    Nem tilos. Főleg ha a bemásoló nem rendelkezik kellő tudással ennek ellenére akarja osztani az észt!

  49. felix szerint:

    A minimum “

  50. Doki szerint:

    Magyaráznak a liberálisok 😀

  51. Doki szerint:

    Tehát amikor ti bemásoltok egy Origo és Index cikket, akkor ez azért van, mert nincs önálló gondolatotok a politika terén? Ezt eddig is tudtuk. 🙂

  52. joságos szerint:

    Ami engem illet sem az Origóból sem az Indexből nem másoltam be semmit. Ezen felül nem tartoztam semmilyen politikai csoportosuláshoz így a liberálisokhoz sem. Egyszerűen a véleményemet írtam le. Az önnáló gondolatok pedig magánál mások írásainak bemásolását jelenti!

  53. bonifác szerint:

    Úgy látom, egyre silányabb emberek kerülnek a “bal” vezetésébe. A magyar múlt csak
    az idióta “a múltat végképp eltörölni ” nóta alapján elképzelhető a számukra. Nem tudom,
    miért itt indul, ha nem magyar identitású.Pl: turulmadár. A nyilasok felhasználták, vele együtt a puskát, és a kötelet is. Ezeket miért nem akarják betiltani a tengereszűek?!
    Fogadni mernék, hogy száz fasiztázó közül kettő sem tudná meghatározni, mi az.De jól
    hangzik, és sok hülye vevő van rá. A mostan nyugati vezető degeneráció a szovjet eszme
    emlőin nőtt fel, akiket Sztálin “hasznos idiótáknak nevezett. Ezek pártolják hazai haszontalan kártevőinket. (PL: Horváth Gyula)

  54. ebihal szerint:

    Na megjött a nagy Kinyilatkoztató!

  55. huszárlegény szerint:

    ….és a felesleges szócséplő,

  56. Öreg nyugger szerint:

    Doki szerint: 2014. augusztus 31., vasárnap – 14:21 “Belátható, hogy ilyen helyzetben csak erős kézzel és erős akarattal lehetett esély az ország megmentésére. ” Ja, Doki, az akarat valóban sziklákat mozgat, a bajor katonai segítség, Gizella révén, valamint a német római császár (Ottó) sógorsága az hatékony érvek, mind Vata, mind Koppány ellen.
    Ha a mostani gondolkodásmódjukat alkalmaznánk, akkor az derülne ki: “István hazaáruló volt!”
    Na, mit szólnak ehhez, uraim, hölgyeim! Volt időszak, amikor az Árpádházi magyar királyok tíltották a rovásírást!
    Bonfác: Büszkén mondhatom, hogy a kötél olyan módon való alkalmazásának a bal-liberális Göncz vetett véget, a konzervatív Antallal egyetértésben.

  57. bonifác szerint:

    Jó-jó kedves Öreg, de a szegény madár még mindig csípi szokásosan mindent félreértő
    liberális(mitől?) ellendrukkerek szemét. A vén komcsik tiltakozása a liberális aljasságok
    meg nem értésén alapszik. És egyáltalán: mi az a turul?! (És ki?!)

  58. bonifác szerint:

    Most végig olvastam Horváth ELVTÁRS bicskanyitogató, bigott kommunista ” kiáltványát”
    A Rákosi idők legbigottabb uszításait idézi. Ez az ember olyan, mint a Bourbonok: “Semmit
    sem felejtettek, és semmit sem tanultak” Ez az ember akarja Csepelt képviselni? A kutyámat se bíznám rá!! Ha olyan nagy szervező,rendezzen buzikarnevált Koppenhágában!
    Ott sok vevő van rá.

  59. hajrácsepel szerint:

    Már nem kell törődni csepelen sem a komcsikkal,vesztettek,ha ha ha!

  60. […] A politikus szélsőséges fasiszta-fóbiája azért nem új keletű: korábban nyilasnak nevezett egy komplett középiskolai osztályt, amiért azok székely-magyar rovásíráss…. […]

Itt lehet hozzászólni !