Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

Csepel.info

A Csepel.hu-n közzétett fényképekkel ellentétben a megemlékezésen sem csak az MSZP-tagok voltak jelen, többek között ott voltak az SZDSZ és a Fidesz képviselői is

Kihúzták a Fidesz csepeli elnökének a nevét a helyi önkormányzat honlapján megjelent részvétközleményéből – értesült a Csepel.info. A Fidesz helyi vezetői a megdöbbentő kettős gyilkosság áldozatai családjának, munkatársainak és párttársaiknak fejezték ki részvétnyilvánításukat. Az ellenzék véleményének cenzúrázása általános gyakorlat Csepelen, ilyen mélyen sértő esetre azonban még nem volt példa.

Polgár György, a Csepel.hu szerkesztője korábban többször konfliktusba került Ábel Attilával, a Fidesz helyi elnökével, mivel az bírálta a kerületi újság és az önkormányzat honlapjának folyamatos cenzúráját és félrevezető, egyoldalú cikkeit. Az ellenzéki frakció szerint a polgármester főtanácsadója cenzúráztatja közleményeiket, és ennek esett áldozatul a frakció karácsonyi jókívánsága is. Az MSZP-s főtanácsadó korábban szájmosásra szólította fel a cenzúrát kritizáló Ábel Attilát, most azonban – úgy tűnik – egyszerűen csak törölte a nevét.

Nincs sok kétségünk arról, hogy Polgár György szándékosan törölte részvétnyilvánításunkból a képviselőtársam nevét. A politikai főtanácsadót szerintem vérig sértette, hogy Ábel Attila kritizálta a helyi lap és az önkormányzati honlap cenzúrájáért. Decemberben már volt részünk egy nagyon gusztustalan és aljas bosszúban, akkor a Csepel újságban megjelentetett karácsonyi üdvözletünket kicsinyítették le és vágták össze annyira, hogy ne lehessen elolvasni. Ez a mostani eset csak a folytatás, de gátlástalanságban túl is tesz az előzőn, hiszen kegyeletsértő is – mondta el lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakció vezetője.

A Csepel.hu-n Ábel Attila neve már nem jelent meg

A Csepel.hu-n ugyan látszólag megjelent a Fidesz és a Fidesz-KDNP frakció részvét-közleménye, ez azonban valóban csak a látszat. Ahogy a képünkön is látszik, a közleményt ott csak ketten írták alá. Ehhez képest a Fidesz csepeli szervezetének oldalán jól látszik, hogy három aláíró volt, Németh Szilárd és Borbély Lénárd választókerületi elnökökön kívül Ábel Attila, a helyi szervezet elnöke is.

Szokás lett a névkitörlés

Nem ez az első eset a csepeli MSZP-nek nem tetsző emberek neveinek törlésére, sőt, lassan azt is mondhatjuk, hogy ez lett az “új divat” Csepelen.

A múlt hét pénteken megjelent Csepel újság például címsorban szerepelteti, hogy az önkormányzat képviselő-testülete megtiltotta a dohányzást a csepeli játszótereken. Azt azonban a lap már nem közli, hogy a javaslatot Németh Szilárd nyújtotta be, aki ellenzéki frakcióvezető. Arról sem ír a lap, hogy a fideszes képviselő egy másik javaslatát a képviselő-testület MSZP-s többsége elutasította. Ez arról szólt, hogy az önkormányzat minden iskolában gondoskodjon legalább egy olyan tanár felkészítéséről, aki vészhelyzetben életmentő egészségügyi ellátást tud adni az arra szoruló diákoknak vagy  pedagógus társainak.

A javaslat előzménye, hogy az elmúlt években több olyan eset is volt az országban, hogy vészhelyzetben azért nem tudtak ellátni pedagógusok gyerekeket, mert nem tudták, hogyan kell. A Fidesz javaslata szerint a pedagógusok – minden iskolából legalább egy – felkészítéséről a Vöröskereszt gondoskodott volna. Úgy tudjuk, hogy a javaslatot a helyi SZDSZ képviselői is támogatták, azonban az MSZP frakció önmagában is képes volt annak leszavazására.

A Csepel újság legutóbbi száma adott hírt arról is, hogy új könyvet mutattak be, amely Drucker Tiborról, a Csepeli Munkásotthon egykori igazgatójának életéről szól. A lap egyetlen dolgot felejtett el közölni, hogy ezt a könyvet ki írta. A rejtély megfejtése nem nehéz: Udvarhelyi András, a könyv egyébként baloldali szerzője ugyanis korábban szintén összeütközésbe került Polgár Györggyel, akit a lapfőcenzoraként is említett.

Csepel.info

Udvarhelyi András levele

Kedves Barátaim!

Újabb adalék a kicsinyességre. A Csepeli csevegések című sorozatom 18. kötetének bemutatója 2008. december 17-én volt a Munkásotthonban telt ház előtt. Nemcsak könyvbemutató volt, hanem egy szép kis műsort is szerveztem a nyolcvan éves Drucker Tibor tiszteletére, aki 1956-61 között a Munkásotthon igazgatója volt.

A beszélgető-füzet címe: Udvarhelyi András Budapesti beszélgetések. A könyvszakma mágusa Drucker Tibor történész, népművelő, könyves.

Nos, a legutóbbi Csepel újságban Mucsi Ferenc, aki a cikket írta és Bárány Tibor, a felelőtlen szerkesztő az újságíró szakmai előírásokat és sajtóetika legelemibb szabályait is megszegte. A cikk ugyanis nem közli, hogy kinek a könyvéről szólt a könyvbemutató, és ki vezette a műsort és a szereplőket sem említi. Nyilván bosszúból nem közölték nevemet. Ez kicsinyes és nemtelen viselkedés és a közéletiséghez semmi köze.

Ezt már megcsinálta a Mucsi-Bárány páros néhány hónapja, amikor a műsort én vezettem a Tamási Lajos Olvasó Munkás Klubban Madár János költő és Hanácsek Erzsébet költő estjén, amikor én olvastam fel két kis esszémet, de nevemet akkor sem említették. Polgár Györgynél a lapfelügyelőnél panaszt tettem, de választ nem kaptam.

Egyébként a Tamási Lajos Olvasó Munkás Klub Csepelben megjelent ingyenes hirdetéseiből, amely hivatalos, rendszeresen elhagyják a nevem, mert nem tetszik nekik, hogy nem vonultam ki Csepelről. Gondolom ti is úgy gondoljátok, a lap nem Bárány és Mucsi lapja, hanem a csepelieké, így tudósítani félrevezetés. No, ennyit a csepeli demokráciáról, sajtószabadságról, a lapjáról és felelős szerkesztőjéről. Felhatalmazlak benneteket, hogy levelem fontosabb részeit közöljétek, és ha lehet az önkormányzati ülésen megemlítsétek. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akivel így bánnak.

Barátsággal és felháborodottan: U.A. segédfogalmazó

A cenzúrához kapcsolódó korábbi hírek időrendi sorrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Miről nem ír a Csepel újság?

Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága

A gyilkossághoz kapcsolódó cikkek időrendben:

Lelőttek két embert egy csepeli iskolában! + videók

A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség

D. Gábor a társtettes?

Takács Józsefet és Papp Lászlót gyászolja Csepel

Sírva könyörgött az életéért a csepeli tanár – hétfőn zárhatják ki Demét az MSZP-ből

Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt

A Nagy Delete

Döbbenetes és váratlan fordulat

Tanári példamutatás? Saját tanítványára terelte a bűncselekményt

Ma dönthetnek a gyilkossággal vádolt politikus kizárásáról

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

A TV2 Napló és a Mokka adásai

Nem volt Zuschlag ügy, most nincs pártügy

Ezt vette fel a magnó

34 hozzászólás “Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Fúj, ezek a ronda fideszes képviselők még a péntek délutáni megemlékezésre se voltak képesek elmenni!
    Bezzeg Tóth Mihály, Orosz Ferenc és Borka-Szász Tamás ott volt, sőt még fehér szekfűt is vittek!

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1279

  2. Öreg halász szerint:

    Hogyan lehet ilyen mélyre süllyedni? Ez a csepeli MSZP? Ilyen?

    Akkor meg nem pártügyről van szó, amikor egy aljas gyilkosság tettese is innen kerül ki?

    LB, adok rá esélyt, hogy kiderüljön, a fideszesek is ott voltak, csak az ő fényképük szintén nem jelenhet meg.

  3. Dave szerint:

    Ott voltak, én láttam.

  4. LB szerint:

    Az kevés! Fotó?

  5. Laja szerint:

    Ez már tényleg a legalja… Vagy van még lentebb? Remélem nincs.

  6. LB szerint:

    Nyugi van! Sajnos. 🙁

  7. Dave szerint:

    Én nem azért mentem oda, hogy fényképezzek LB!!

  8. LB szerint:

    A csepeli MSZP hivatalos oldalán jelenleg is ez olvasható:

    “Símaszkos gyilkos oltotta ki Takács József intézményvezető és Papp László igazgatóhelyettes életét 2009. január 7-én 18 óra 40 perckor a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola Széchenyi utcai épületében.”

    http://www.csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=46&Itemid=50

    4 napja, közel 100 órája tudjuk, hogy ez NEM IGAZ! Ennek ellenére még mindig azt állítják, hogy egy símaszkos ismeretlen tettes volt az elkövető! 🙁 🙁 🙁

  9. LB szerint:

    Ezzel a képpel most mit akartatok bizonyítani?
    A középen állő fiatalembert felismerni vélem, de kik a többiek?

  10. Földhözragadva szerint:

    Akik nem szavazatgyűjtésre mentek…:(

  11. admin szerint:

    Majd szerzünk olyat is, ahol a fideszesek gyújtanak gyertyát. Most komolyan: a fotóról szól már minden, és ha nincs kép, akkor ott sem volt senki?

    Úgy tudjuk, hogy a csepeli pártok színe-java megjelent az MSZP-től az SZDSZ-en keresztül a Munkáspártig, a Fidesz-KDNP frakcióból pedig négyen vettek részt a megemlékezésen: Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila, Zupkó János. Ha valakit még így is kihagytunk, elnézést, nem szándékos.

  12. Földhözragadva szerint:

    Dícséret Adminnak, jó válasz…

  13. Kál Károly szerint:

    A tények magukért beszélnek akár melyik oldalról szemléljük. A Fidesz-KDNP ott volt a megemlékezésen.

    Kál Károly
    SZDSZ kerületi elnök

  14. LB szerint:

    Ebben én eddig is biztos voltam, csak egy újabb “érdekességre” szerettem volna felhívni a figyelmet!

    Kál Úr! Ön szerint a csepel.hu működését a MSZP finanszírozza?
    Amennyiben nem, hogy fordulhat elő, hogy gyakorlatilag pártoldalként működtetik?

  15. Politikamentesen szerint:

    A megemlékezés napjának estéjén csak a Tóth Mihály helyszíni fotói voltak fenn a csepel.hu-n, más nem volt látható, majd beszerezték Mizik Zsuzsa által készített képeket, azokon láthatóak más kegsyeletet leróvó személyek is! Biztos, nem véletlen!

  16. Csaba szerint:

    Szánalmas a cenzor kisstílű bosszúja, azonban ettől eltekintve valahol sajnálom a szocikat. Pedig nem szeretem őket. Abba belegondoltatok már, hogy ezentúl azzal a tudattal élhetik mindennapjaikat, hogy ha valamin összeakadnak saját párttársukkal, az akár agyon is lövetheti őket. Jó szar lehet így dolgozni a saját frakción belül.

  17. Politikamentesen szerint:

    Ebben az a szomorú, hogy Tóth Mihálynak is nagy a felelőssége ebben az esetben, mert Ő is tudta, hogy milyen gondok vannak az iskolában. Erre egyébként az ügyvéd is célzást tett,”fél Csepel tudott az ügyről”, s biztos vagyok abban is, hogy mielőtt fel lett függesztve a Deme, akkor ezt is leegyeztették, mivel a pártalapszervezet reményteljes ifjú titánja volt. Nem véletlenül nyilatkozta azt Tóth, hogy azért nem lett feljelentve, mert nem akarták tönkretenni Demét, akartak adni neki még egy esélyt!!!. Milyen lehet a fegyelem, ha köztörvényes bűncselekmény elkövetőjét takargatják? Őszintén sajnálom az elhunytakat, de meggyőződésem, hogy kis odafigyeléssel megelőzhető, elkerülhető lett volna a tragédia.

  18. Gordon szerint:

    Polgár (szájmosató) elvtárs befejezhetné már a csepeli közélet manipulálását. Nem kellene az emberek által választott képviselők egy részével szemben így viselkednie. Még akkor sem, ha esetleg nem kedveli őket.

  19. matyi szerint:

    Csaba igazadvan!
    A fideszesek ott voltak ! miröl beszélnek már megint?????????
    csepel újságot gyüjtik! Papir gyüjtésnél !! hozátok bármilyen huladék lerako helyre!!
    Pont ott voltam gyergyát gyujtani mikor a Fideszesek!!!!
    Kál Károly most ez ,hogy is van?ide is oda is huzunk!!
    Hajrá Csepel !!!!
    Infartus ! !!!!misi 72 ! mindig az igazat irod ,én már csak tudom!!!! most én is harcolok ! mindenhova irányitanak itt a hivatalban! senki nemtud mondani semi okosságot ! Ráadásul a szomszédom komoly ,biztos székes az MSZP tag!!
    ez van!
    Ugyan már mondodtam! öszite részvétem a családoknak!!!!!

  20. Gordon szerint:

    Politikamentesen!
    Valóban felmerül a gyanú, hogy Tóth Miskáék bűnpártolást követtek el a Deme korábbi ügyeivel kapcsolatban. Még egy esély? Ugyan már, szerintem börtön jár az ilyen Deméknek.

  21. Papi szerint:

    Gyanú? ugyan ténykérdés az egész Tóth mihály felelőségéről. Azért én a rendőrkapítányt is megkapartatnám a beajánlott bűnőző miatt. Ha jól tudom (de lehet, hogy tévedek) erkölcsi bizonyítvány kell az ilyen álláshoz.

  22. Papi szerint:

    Egyébként elégé piti kicsinyes dolog volt amit csináltak Tóth Miskáék a megemlékezésen. Méghogy nem politikai ügy ugyan már!!!!!

  23. miska72 szerint:

    Kát kisimulhatna az EKG-juk! Mi az hogy kihúzták? És beírták a Deme nevét helyette? NÓÓÓRMÁLIS? 🙂

  24. miska72 szerint:

    Matyi!

    NE ADD FEL!

  25. Temesvári szerint:

    Kedves Udvarhelyi András Újságíró Úr,

    örömmel értesültem a gugliból arról, hogy Csepelre emigráltál. (Jelentkezésem tehát véletlenül esik egybe a sajnálatos kettős gyilkossággal.) A telefonkönyvben nem vagy, csak azt remélhetem, hogy a leveledet is közreadó fenti írás visszhangját figyelemmel kíséred. És hogy kifejezett kérésemre a lap kiadja Neked a címemet. Örülnék, ha válthatnánk -csak így online -pár mondatot.
    Üdvözöl Temesvári László

    Tehát kifejezetten kérem, hogy amennyiben Udvarhelyi András úr igényli, adják ki részére az e-mail címemet. Köszönöm T.L.

  26. miska72 szerint:

    Amit a szocialista megígér, abból nem lesz semmi.

    Nagyapónak mennyire igaza van!
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

    Deme: Lopott is! Hazudik is!
    MSZP megcsináltuk! Új Magyarország!

  27. […] Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét […]

  28. […] Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét […]

  29. […] Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét […]

  30. […] részvétnyilvánításaiból vesszőfutás lesz. A helyi önkormányzat honlapján előbb a Fidesz elnökének nevét törtölték az ellenzéki párt közleményének végéről, az önkormányzati lapban azonban már semmi sem […]

  31. […] nevek törlése lett. Ez történt, amikor a Csepel.hu-n a csepeli Fidesz elnökének nevét törölték egy gyászközleményből, de a névtörlés általánossá válására hívta fel a figyelmet annak idején Udvarhelyi […]

  32. […] Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét […]

Itt lehet hozzászólni !