Kártérítést kaphat Marian Cozma családja

Az elkövetők életük végéig törleszthetik az összeget

Veol.hu, MNO

Kártérítést kaphat Marian Cozma családja

A Veol.hu úgy értesült, hogy 211 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság a 2009-ben meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma családjának.

A nem jogerős döntés értelmében az emberölésért elítélt Raffael Sándornak, Sztojka Ivánnak és Németh Győzőnek a meggyilkolt sportoló édesapjának, édesanyjának, testvérének és menyasszonyának fejenként 52 millió 750 ezer forintot kell fizetnie – írja a Veol.hu.

Ha jogerőre emelkedik a vagyoni kártérítésről szóló bírósági döntés, akkor az elkövetők akár életük végéig törleszthetik az összeget, amíg rács mögött vannak, addig börtönkeresetükből vonják majd le a pénzt.

Brutális veszprémi gyilkosság

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben egy szórakozóhely előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet pedig életveszélyesen megsebesítették. Az emberölési ügyben a Kúria döntése szerint Raffael Sándor és Németh Győző 18-18 év, Sztojka Iván pedig 13 év börtönbüntetést kapott.

2013 novemberében ismét elítélték Raffaelt, Sztojkát és Némethet, ekkor a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal és más bűncselekményekkel vádolták meg őket.

Forrás: MNO

3 hozzászólás “Kártérítést kaphat Marian Cozma családja” bejegyzésre

  1. Serial szerint:

    ” Ha jogerőre emelkedik a vagyoni kártérítésről szóló bírósági döntés, akkor az elkövetők akár életük végéig törleszthetik az összeget ”

    Ha kijönnek pedig úgysem lesz legális jövedelmük..

  2. grün szerint:

    Kedves Malacka!
    Te mint az életfogytra ítélt bűnözők és körülményeik nagy ismerője és közgazdászi vénával megáldott szakember.
    Segíts!
    Mennyi most a minimális börtönkereset, amiből ha levonjuk a fogvatartott saját ellátására fordított összeget, kifutja-e egy élet a hozzátartozóknak megítélt kártérítés előteremtését?!
    Vagy addig hosszabbítanak, amíg ki nem fizetik?! 😛

  3. elhallgattatni szerint:

    vagyonelkobzást.

Itt lehet hozzászólni !