Éjjeli dokumentumfilm-forgatás a tett helyszínén

Csepel.hu

csepeli-kettos-gyilkossag-terfigyelo-kamera

Az eredeti helyszínen, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában veszik fel a csepeli kettős gyilkosság tragikus perceinek jeleneteit, amelyek 2009. január 7-én késő délután történtek. A dokumentumfilm legmegrázóbb képsorait július 1-jén kedden és július 2-án szerdán este 7 órától másnap hajnalig forgatják le.

A film készítői arra törekszenek, hogy a gyilkosság perceit rögzítő diktafonon hallható párbeszédek, lövéshangok, valamint a nyomozati anyagok alapján percre pontosan rekonstruálják a véres eseményeket.

Az esti jelenetekre azért van szükség, mert annak idején is sötét volt már kora délután. Az eredeti helyszínen való forgatás lehetőséget kínál arra, hogy végképp eloszlassanak bizonyos kételyeket. A gyilkosságban való részvételért életfogytiglani fegyházra ítélt Deme Gábor ugyanis azzal védekezett, hogy már nem tartózkodott a tett helyszínén, amikor a halálos lövések eldördültek. Vajon tényleg így volt-e? Ki hol állt? Mi a jelentősége annak, hogy Kun Tamás az irodai ajtó bejáratánál lecövekelt? Miféle mozgások történtek a párbeszédek idején és a lövések után?

S még előbb: mit mondott Papp László Demének és Kunnak, amikor beengedte őket az iskola épületébe? Miért telefonált Deme Gábor Takács József intézményvezetőnek már az épületbe érve, amikor Takács is ott tartózkodott? Mi bizonyíthatja azt, hogy Deme Gábor feltehetően szintén felvételt készített a megbeszélésről? Miért vártak hosszú perceken át a gyilkosok arra, hogy tettüket végrehajtsák? Hogyan hangzott az a mondat, amellyel Deme mintegy jelt adott Kunnak a mészárlásra? Miféle jól hallható mozdulatsort tett Deme az első gyilkos lövés előtt? Miért remegett meg Kun hangja Takács lelövése előtt az utolsó másodpercekben? Hogyan rejtegette Papp László kardigánja belsejében a diktafonját hatalmas lélekjelenléttel, amikor már tudta, hogy őt is lelövik? Milyen távolságra állt Deme Papp Lászlótól, amikor Kun végzett az áldozatával?

A film készítői nyomon követik a gyilkosság utáni perceket, amikor Kun és Deme közösen tüntetik el a nyomokat és együtt hagyják el az iskolát. Felvételek készülnek arról, hogy Kun a szemközti zöldségeshez rohan át, és kiérkezik a rohammentő. Statiszták játsszák el a rendőröket, akik átfésülik az iskolát, majd órákkal később a Tesco parkolójában találják meg Demét. Miféle alattomossággal mutatta be Deme azt a színjátékot, hogy a rendőröktől hall először az iskolai lövöldözésről?

A dokumentumfilmben sajátos technikával láthatóvá válik, ahogyan megdöbbent emberek százai futottak össze az iskola elé és egész Csepelt lezárták.

Néhány tévétársaság előre jelezte a filmet készítő stábnak, hogy helyszíni riportműsorban számolnak be az iskolában készülő dokumentumfilm forgatásáról.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Éjjeli dokumentumfilm-forgatás a tett helyszínén” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Takáccsal az egész pártot kivégezte Deme Gábor, Orosz Ferenc és Tóth Mihály üdvöskéje. Szenteczky meg hiába látta, hogy a Deme egy idóta, erkölcsileg ő sincs sokkal magasabb szinten. Jelenelg Szenteczky János fogságában szenved a csepeli pártszervezet.

  2. felix szerint:

    Demének semmi köze a Csepeli MSZP vesztéhez.
    Az azoknak köszönhető akik Jánost megszavazták megszavaztattak ill. a “saját” embereinek.

  3. Balos szerint:

    Már hogyne volna köze. Ha nincs a kettős gyilkosság, a csapat egyben maradt volna, nem mennek el olyan sokan.

  4. felix szerint:

    Tudtommal senki sem ment el a gyilkosság miatt.
    Szenteczky miatt sokan, még a korábbi támogatói és az általa felépített saját csapat tagjai közül is.

Itt lehet hozzászólni !