BKV-ellenőrök és új buszok Csepelen

Csepel.info, BKV

Ellenőrök büntetnek

Ellenőrök büntetés közben

Rába-Volvo-7900A-_

Az új, magyar buszok

Borús idővel és jegyellenőrökkel indult a hétfő Csepelen: olvasónk fotója szerint az ellenőrök nem cicóztak, a közterület-felügyelők támogatása mellett büntettek is rendesen. Jobb hír, hogy új buszokat állít csatasorba a BKV a 38-as és 938-as járatokon.

2014. június 30-ától (hétfőtől) a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Csepelről Szigetszentmiklósra (Lakihegyre) közlekedő 38-as és 938-as buszjáratokon is új, alacsonypadlós és akadálymentesített járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a VOLÁNBUSZ Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére – adott hírt az új buszokról a Budapesti Közlekedési Központ.

A menetrendek, a járatszámok és a tarifák továbbra is a meglévő fővárosi BKK-rendszerbe illeszkednek. A járatok menetrendje kis mértékben változik, a járatsűrűség és az útvonal változatlan marad. A jelenlegi ütemben az érintett vonalakon csuklós Rába-Volvo 7900A autóbuszok állnak forgalomba. Az agglomerációs vonalakra érkező, összesen 167 klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát autóbusszal nagymértékben növekszik a szolgáltatás színvonala az érintett vonalakon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzési pályázatán nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. 8 + 2 évre kapta meg a jogot az agglomerációs vonalak üzemeltetésére. A társaság a pécelin, a solymárin, a pilisborosjenőin, a remeteszőlősin, a nagykovácsin, a gyálin, a kamaraerdein, a diósdin, a budaörsin, a törökbálintin, a csepelin és a szigetszentmiklósin (lakihegyin) kívül a budakeszi agglomerációs járatcsoportot veszi át ütemezett időpontban.

A 106 darab MAN A21 Lion’s City és a 61 darab Rába-Volvo 7900 típusú autóbusz minden korszerű igénynek megfelel: a járművek teljes hosszukban alacsonypadlósak és akadálymentesítettek, kamerarendszer működik bennük, az utazást légkondicionáló teszi még komfortosabbá. Az új buszok megkönnyítik az idősek, a mozgásukban korlátozottak és a babakocsis szülők közlekedését. A kerekes székes utazást kihajtható rámpa is segíti.

A Rába-Volvo autóbuszokat a továbbfejlesztett és csökkentett CO2-kibocsátású Euro 5 EEV motorral szerelték fel. A MAN járműveket a közösségi közlekedésben Magyarországon először megjelenő Euro 6 normának megfelelő motorral és a környezetterhelés csökkentését is segítő legkorszerűbb automata sebességváltóval gyártották. Minden harmadik új járműbe a beépített automata utasszámláló rendszer támogatja a forgalomszervezési feladatokat. A buszokat felszereltük a FUTÁR-ral, így az utastérben és a jármű oldalain elhelyezett belső és külső kijelzők folyamatosan aktuális tájékoztatást adnak a járat útirányáról és a soron következő megállókról. Az új buszok üzembe állításának köszönhetően Budapest és az agglomeráció levegőszennyezettsége igen jelentősen csökkenthető.

Csepel.info, BKK

15 hozzászólás “BKV-ellenőrök és új buszok Csepelen” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    nem magyar buszok.

  2. Zulu szerint:

    Akkor ne utazz rajtuk! 🙂

    A 148-asra be kéne vezetni az első ajtós felszállást.

  3. Jakab szerint:

    NEM a BKV állítja forgalomba az új buszokat, hanem a Volánbusz, a BKK megrendelésére.
    BKV-ellenőrök már évek óta nincsenek, a jegy- és bérletértékesítés és az ellenőrzés a BKK hatásköre.
    A képaláírás is hibás, hiszen a forgalomba állított buszoknak még nincs hazai hozzáadott értéke (később tervezik elérni a 30%-os értékhányadot), kivéve a hátulján levő “Delivered by Rába” matricát.

    Egyébként örömteli hírek.

  4. Éva szerint:

    Szerintem minden járatra be kellene vezetni az első ajtós felszállást.

  5. grün szerint:

    Nem sok jót jelent, hogy mint a háttérben látható, mentőt is visznek magukkal ellenőrzéshez!
    Előfordulnak verőszakos cselekmények is?! 😛 😀

  6. grün szerint:

    Éva!
    “Szerintem minden járatra be kellene vezetni az első ajtós felszállást.”
    Díjazom a zötletet!
    Első ajtón felszállnak az ellenőrök, a bliccelők a középsőn meg leszállnak!
    Így elkerülhetők az összetűzések! 😛 😀

  7. cs szerint:

    Évike!

    Butuska vagy megint, menj haza főzni.

  8. Klarissza szerint:

    Míg nem fizetünk a szolgáltatásért – addíg ne is reklamáljunk!

  9. Klarissza szerint:

    Grün: a bliccelőknek is az első ajtón kellett felszállniuk! Vagy csak úgy lettek a buszon?

  10. grün szerint:

    Klarissza!
    Ha nem bennszülöttek, akkor mivel magyarázható a dolog és ki a felelős?! 😛 😀

  11. és ezt így hogy? szerint:

    Üdv

    remélem valaki az önkormányzattól válaszol erre: most olvasom a BKK Balázs Mór tervét.
    HÉV hosszabbítás csepeli részen: 1 megálló, erdősor utcáig. ez komoly? akkor hozzá se fogjanak! mi értelme van ennek?

    volt régen szó arról, hogy m0/auchanig, vagy hogy a temető után elkanyarodva felsőtagon át a ráckevei hévbe becsatlakoztatni. előbbinek lenne is értelme, de minimum temetőig/hárosig mindenképpen meg kéne hosszabbítani, ugyanis a lakótelepi rész odáig tart. erdősor utcáig mi értelme van? a zrínyi/cservenka/erdősor részen lakóknak most is elérhető a végállomás akár gyalog is.

    és 2030ra? 2020ra is késő lenne.
    a 35/36ossal való kacskaringózás viszi el a legtöbb időt ha az ember a csillagtelepről be akar jutni a belvárosba. szent imréről már megy a dolog pikpak, de félóra onnan, hogy kilép az ember az ajtón és a szent imrén felszáll a HÉVre.
    pedig ha itt lenne a rákóczin a HÉV, akkor 20 perc alatt a borároson lehetne mindenki.

    szóval örülnék neki igazán sokezer csepelivel egyetemben, ha Német Szilárd polgármester úr latba vetné a befolyását és ettől a tervtől, és a boráros-astoria hosszabbítástól függetlenül kijárná a HÉV csepeli szakaszánk hosszabbítását legalább a temetőig/hárosig, vagy 2 ütemben akár az auchanig. (akkor ki lehetne vinni oda a volán buszok végállomását is és a 138ast is)

    jah és mindez annak fényében vicces, hogy a terv szerint a ráckevei hévet erzsébeten alagútban bevezetnék erzsébet-városközpont alá. szóval megint csepel(és azon belül is a külső részen lakók) lesznek lesz@rva?

  12. xy szerint:

    @és ezt így hogy?

    ezt az polgarmester@csepel.hu-ra írd meg.
    egyúttal kérdezz rá a gerincút befejezésének és a két csepeli hídnak a terveire is.

  13. Klarissza szerint:

    Grün: nem válaszoltál!
    Értem a problémádat. Talán a vezető a felelős, ha felszivároghatnak ilyen alakok!

  14. grün szerint:

    Klarissza!
    A nőkkel nem szabad kérdés-felelet párbajt játszani mert a választ előre tudják, csak arra kíváncsiak, hogy a másik fél tudja-e! 😛 😀

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Ebben a rendszerben semmi új nincs, az EU előírása, (baromság) hogy egy társaság nem végezheti a városi és az agglomeráció tömegközlekedését. Mivel a Volánbusz a térség szolgáltatója, így vélhetően a Borsod Volán nem is pályázott. 🙂 Az agglomerációs buszközlekedésért a BKK ugyanúgy fizetni fog a Volánbusznak, mint a kiszervezett városon belüli közlekedést – nagyobb részben – biztosító VT-Arrivának.

Itt lehet hozzászólni !