Párttársait is félrevezette Kunhalmi?

Mno

Kunhalmi Ágnes MSZP

Saját párttársai elől is eltitkolta Kunhalmi Ágnes, hogy korábban jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Pedig az országgyűlési választásokat megelőző kampányban be kellett volna számolnia mindarról, amivel esetleg támadható. Közben egyértelművé vált: az őszi önkormányzati választásokon való indulás alapvetéseiben sem értenek egyet a baloldali pártok.

A választók mellett MSZP-s párttársait is félrevezethette a múltjával kapcsolatban Kunhalmi Ágnes – tudta meg a Magyar Nemzet. A fiatal politikus a lap információi szerint még az MSZP-ben sem vallotta be, hogy évekkel ezelőtt jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt. A Magyar Nemzet szocialista forrásai arra hívták fel a figyelmet, amikor valaki az MSZP országgyűlésiképviselő-jelöltje lesz, ki kell töltenie egy etikai nyilatkozatot. Ebben fel kell tüntetnie az őt érintő olyan ügyeket, amelyekkel a választási kampányban esetleg támadhatják ellenfelei. Kunhalmi az áprilisi parlamenti választásokra készült közös baloldali lista előkelő, 13. helyén szerepelt, illetve egyéniben is elindult a százmillióit rejtegető megbukott szocialista elnökhelyettes, Simon Gábor körzetében a XVIII. kerületben. (Végül csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.) A Magyar Nemzet információi szerint azonban az etikai nyilatkozatban ennek ellenére sem jelezte korábbi bírósági ügyét. Szocialista párttársai is csak annyit tudtak a múltjáról, hogy nincs meg a diplomája.

Kunhalmi Ágnest vasárnap többször is kereste a lap telefonon és írásban, ám lapzártáig nem érték el, és visszahívást sem kaptak. Az MSZP politikusa, aki országgyűlési képviselősége mellett jelenleg a párt budapesti elnöki posztjára aspirál, saját maga ismerte el másfél hete a Hvg.hu-nak adott interjújában, hogy volt már dolga a törvénnyel. 2005 novemberében ugyanis jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért egy diákigazolvánnyal való visszaélés miatt. Elmondta, a lejárt gimnáziumi diákigazolványára ragasztott egy érvényesítő matricát – amit az egyik barátja szerzett neki –, hogy diákbérletet tudjon venni. A csalást azzal indokolta, hogy a diákbérlet sokkal olcsóbb volt, ő pedig nehezen jött ki akkori fizetéséből. Bírósági ügyét arra hivatkozva vallotta be, hogy „ne a Fidesz-média legendagyártásából lehessen valami áltörténetet megismerni”. Ennek ellentmond, hogy azt is elismerte, az elmúlt hónapokban többen is érdeklődtek már nála, hogy valóban elítélték-e korábban.

Kunhalminak nem ez első kínos ügye a múltja miatt. A Magyar Nemzet írta meg márciusban, hogy a végzettségéről szóló adatokat utólag módosították az MSZP honlapján.

Eltérő tervek a baloldalon

Eközben a balliberális oldalon egyre távolabbinak tűnik, hogy az érintett pártok között valamilyen egyezség szülessen arról, hogy milyen felállásban induljanak az őszi önkormányzati választáson. Az MSZP-s Horváth Csaba ugyanis újra teljes baloldali összefogást javasoltBudapesten, amelyben a főpolgármester-jelöltet, a kerületi polgármesterjelölteket és az összes önkormányzati képviselőjelöltet is közösen indítanák, és a listák is közösek lennének. Miközben a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nyitottságot mutat, az Együtt-PM határozottan elzárkózott a tervtől. A Szigetvári Viktor által vezetett párt önálló jelöltet állítana több kerületben is, egyes városrészekben pedig szerintük nincs is értelme összefogni, mert nem lehet legyőzni a fideszes indulót.

Budapesti harc

Még a héten eldől, hogy ki fogja vezetni a jövőben az MSZP budapesti szervezetét. Az elnöki posztért Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata, a párt közgyűlési frakcióvezető-helyettese szállt ringbe. A Magyar Nemzet szocialista forrásai szerint Kunhalmi az esélyesebb. Információik szerint korábban Steiner Pált és a XIII. kerületben egyéni mandátumot szerző Hiszékeny Dezsőt is próbálták meggyőzni, hogy induljon Kunhalmi ellen, ám ezt egyikőjük sem vállalta.

A Fidesz szerint közröhej, ami a baloldalon zajlik.

A teljes cikket a hétfői Magyar Nemzetben olvashatja!

Forrás: Mno

4 hozzászólás “Párttársait is félrevezette Kunhalmi?” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Párttársait is félrevezette Kunhalmi?”
    .
    A Smitti Paja talán dicsekedett a lopott diplomájával és a felfüggesztett jogerős börtönnel mikor megszívatta Vezírt?! 😛 😀

  2. Tóth Mária szerint:

    Háát, az mszmp-ben ez nem egyedi eset! az összes erkölcsileg “gyanús” személyt pozíciókért indítják!

  3. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Tasnádi László a Vezír régi harcostársa is tudta már ’89-ben, hogy 2014-ben rendészeti államtitkár lesz, ha titkolja a megfigyelést?! 😛 😀

  4. nagyapó szerint:

    Ez a szocialista erkölcs. Lopott, hazudott, “na és”. Még tartja magát a zigazi maffiabaloldali erkölcs. Gyurcsány(i), Simon, Bajnai és még hosszú sor, benne a csepeli elvtársak “is”, amúgy Kádár módra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !