Titokban alkusznak meg Tarlós ballib kihívójáról

Mno, Csepel.info

Hagyó Miklós visszatéréséről egyelőre nincs szó

Az MSZP közös jelöltek indítását javasolja a baloldali pártoknak Budapesten az önkormányzati választáson – jelentette be az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón. Az elsődleges alkalmassági feltétel az, hogy az illető vállalja a jelöltséget – mondta Horváth Csaba, megjegyezve: ez a sajtóban megjelent emberek egyikéről sem derült még ki.

Csepelen információink szerint a DK-s Horváth Gyulának, az MSZP korábbi alpolgármesterének van nagy esélye arra, hogy a balliberális pártok közös jelöltje legyen. Az egyeztetéseket nehezíti, hogy ő és Szenteczky János, az MSZP pártelnöke finoman szólva sem kedvelik egymást.

A győzelem stratégiája a teljes összefogás, a legjobb ajánlatot kell a budapestieknek tenni – indokolta kezdeményezésüket Horváth Csaba. „A budapestiek többet érdemelnének, mint csak a Fidesz” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért és a Fidesz által módosított választási törvény miatt javasolják a teljes összefogást.

Horváth Csaba szerint április 6. azt bizonyította, hogy győzni lehet Budapesten az összefogással, május 25. pedig azt, hogy a külön indulással csak veszíteni lehet. Hozzátette: minden kerületben teljes összefogás kell, közös jelölt, közös lista, valamint közös főpolgármester-jelölt. A politikus azt javasolta, hogy „a vitatott helyeken” a közel azonos támogatottságú jelöltek között aláírásgyűjtéssel döntsenek. A főpolgármester- és a 23 kerületi polgármesterjelölt mellett 297 önkormányzati képviselői körzetben javasolnak közös jelölteket indítani – ismertette.

Az MSZP igazából tesz a májusi választás végeredményére

Véleménye szerint a május 25-ei európai parlamenti választás nem az egyetlen értékmérő, amely a megállapodás politikai alapjait rendezi. Az önkormányzatiság lényege a beágyazottság, valamint az, hogy a civil szervezetek támogatják-e a jelöltet – fejtette ki, fontosnak nevezve a szervezeti erőt és a kampányképességet is.

A főpolgármester-jelölt személyét firtató kérdésre Horváth Csaba azt mondta, az erről szóló tárgyalás, „hogy ne öltsön casting jelleget”, nem a nagy nyilvánosság előtt zajlik. Az elsődleges alkalmassági feltétel az, hogy az illető vállalja a jelöltséget – mondta, megjegyezve: ez a sajtóban megjelent emberek egyikéről sem derült még ki.

Egy másik kérdésre elmondta, hogy Hunvald György volt VII. kerületi polgármesterének, a párt kerületi elnökének ügye nincs lezárva, nemcsak a bíróságon, hanem a jelöltségével kapcsolatban sem.

Csepelen egymást fúrja az ifjú pár

Hiába indultak meg az egyeztetések, továbbra is óriási a belső feszültség a csepeli MSZP és a DK szervezete között – értesült a Csepel.info. Információink szerint a DK Horváth Gyulát indítaná Csepelen polgármester-jelöltként, akit a Szenteczky János által vezetett helyi MSZP minden lehetséges, meglehetősen övön aluli módszerrel próbál megfúrni. Hasonló, de épp fordított törekvések vannak a DK részéről, akik viszont Szenteczkyt és a Csepel FC-ből szervezett kampánygárdát nem látnák szívesen befutó helyeken. Az Együtt-PM csepeli szervezete eközben elárvult kisgyerekként figyeli az eseményeket: ahhoz nincs sem elég aktivistájuk, sem elég erejük, hogy a nagyok közötti rivalizálásba valódi, független erőként szálljanak be.

Horváth Gyula jutalmazásai: Szenteczky közel 37 milliót kapott jutalomként és prémiumként

Könnyen lehet, hogy az is a csepeli balliberális belharchoz kapcsolódik, hogy az elmúlt hetekben újabb bűncselekményekről, bűncselekmény-gyanús ügyekről szóló bejelentések érkeztek a fideszes önkormányzati vezetőkhöz, melyek kivétel nélkül Szenteczky Jánoshoz kapcsolódnak. Ezzel együtt a Csepel.info olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, melyek szerint Horváth Gyula úgy vette fel még alpolgármesterként a saját magának megítélt önkormányzati jutalmait a Rendelőintézet felújításakor, hogy a frissen felújított épületben súlyos épületgépészeti és más építészeti hiányosságok voltak. A dokumentumokat még vizsgáljuk, de amennyiben valósak, a bennük leírt információk egyeznek a Horváth Gyulát bíráló, korábbi névtelen levélben leírtakkal.

Csepel.info, Mno.hu

6 hozzászólás “Titokban alkusznak meg Tarlós ballib kihívójáról” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Csepelen csak akkor van esélye a maffiabaloldalnak, ha, mint tavasszal, megkapják a Jobbik támogatását.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Reménykedjünk, hogy a népesség normálisan gondolkodó részének elege van a fityesz mutyikból!
    Akkor pedig biztos a siker! 😛 😀

  3. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Gondolja, hogy “a népesség normálisan gondolkodó részének” a Hagyó, Molnár, Simon, meg a volt csepeli komcsik kellenek?
    A maffiabal legnagyobb sajnálatára mindig csak a rágalmazásig jutottak. Ez nagyon vékony!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. grün szerint:

    Öreg Gyagya!
    Ha látják, hogy ez a garnitúra hová süllyesztette Csepelt, akkor igen!
    Remélem nem komoly, hogy a Hagyó itt akar polgi lenni?!

    Ahogy ma már szeretettel és nosztalgiával gondolnak a Kádárra még az is elképzelhető!
    Ősi dakota bölcsesség, hogy “Az utódok teszik naggyá az elődöket!” 😛 😀

  5. Pákozdi József szerint:

    nagyapó!
    A Fidesznek akkor van esélye ha kisebb lesz az arca a polgármester jelöltjüknek, és a választó polgárokkal is törődnek nem csak az anyagiakkal!

  6. felix szerint:

    Mit kapott Csepel az elmúlt 4 évben a fidesz kormánytól?

Itt lehet hozzászólni !