Szilveszter este tartsuk zárt helyen a kutyát!

Inforadio.hu

Duplán figyeljünk kedvenceinkre!

A szilveszteri petárdázások időszaka nagyon megviseli a háziállatokat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke. Gönczi Gábor azt tanácsolja a kisállattartóknak, hogy amennyiben az állat amúgy is érzékeny a hirtelen hanghatásokra, konzultáljanak az állatorvosukkal.

Éjfél körül durran el a legtöbb petárda, ekkor mindenképp zárt helyen kell tartani a kutyát, valahol olyan helyen, ahol a legkevésbé érzékeli ezeket a hangokat, így nem tud megszökni – mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke, Gönczi Gábor.

Mint mondta, érzékenyebb kutyáknak nyugtató gyógyszerkészítményt is lehet adni. Ha megbeszéljük az állatorvossal, hogy mit adunk neki, akkor nem fog károsodni az egészsége. Vannak olyan nyugtatók, amelyek az emberre nézve nyugtató hatásúak, de az állatokra hatástalanok – figyelmeztetett az állatorvos.

Egy kölyökkutya, aki még nem találkozott ilyen hangokkal, lehet hogy vehemensen, pánikkal reagál a puffogtatásra. A petárdázást a legjobban a középkorú kutyák tűrik el – tette hozzá Gönczi Gábor. Legrosszabbul szavai szerint az amúgy is élénkebb, kistestű kutyák viselik a petárdázást, de jelentős különbség nincs a fajok közt.

“Címezzük meg”!

Névvel, címmel ellátott bilétát kell a kutyákra tenni, így könnyebben megkerülnek a szilveszterkor elkóborolt kedvenc – mondta az InfoRádiónak az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Seres Zoltán felhívta a figyelmet, hogy ha bajban lévő állatot találunk, próbáljunk meg neki segíteni.

Forrás: Inforadio.hu

Egy hozzászólás “Szilveszter este tartsuk zárt helyen a kutyát!” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Kicsi vagyok, székre szállok, onnét nagyot kiáltok, hogy mindnyájan meghalljátok: Boldog Új Évet kívánok!
    Örömöd sok legyen, bántod semmi, segítsen a sors boldognak lenni. Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek, kívánok Neked szép Boldog Új Évet!
    A szerencse banknál a 2008-os számú számládra átutaltam 365 nap szerencsét, egészséget, és jókedvet. Minden jót az elköltéséhez! Boldog Új Évet!
    Virradjon rád szép nap, köszöntsön rád jó év, kedves hajlékodba költözzön a jólét. A lelkedbe boldogság, a szívedbe béke, ezt kívánom neked az újévre.
    Ha olykor mégis gyötör az élet, azért most örülj a jónak a szépnek. S szívedbe csendüljön mindig az ének: Hogy vannak, akik szeretnek téged!

Itt lehet hozzászólni !