Mesterházy feljelentése miatt vizsgálódik Brüsszel

A baloldal akciója illeszkedik hazánkat lejárató politikájába

MNO

Mesterházy feljelentése miatt vizsgálódik Brüsszel

Megküldte véleményezésre a magyar hatóságoknak az Európai Bizottság azt a panaszt, amely az E.ON gázüzletágának állami megvétele miatt érkezett a brüsszeli testülethez – közölte Antoine Colombani, a bizottság versenyjogi szóvivője.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke novemberben jelentette be, hogy az üzlet miatt Brüsszelhez fordulnak, mert úgy ítélik meg, hogy a kormány a gázüzletág valódi értékénél 200 milliárd forinttal többet fizetett a német nagyvállalatnak, amit az uniós jog szerint tiltott állami finanszírozásnak tartanak.

A kormány egy független vagyonvizsgálatra hivatkozva azt állítja, hogy a 280 milliárdért megvásárolt gázüzletág valójában 400 milliárdot ér, a vagyonértékelés részletei ugyanakkor nem nyilvánosak.

Colombani az MTI kérdésére válaszolva hangsúlyozta, hogy a panasz befogadása és véleményezésre küldése még nem jelent hivatalos versenyjogi eljárást. Minden panaszt megküldenek az érintett tagállamnak, hogy kifejthesse azzal kapcsolatos álláspontját – ismertette a szóvivő.

Illeszkedik a lejárató politikába

A baloldali ellenzék akciója illeszkedik eddigi, hazánkat lejárató politikájába. A szocialisták brüsszeli áskálódására számos példa akadt 2010 óta. A legutóbbi ilyen ügy a hazánkat elítélő Tavares-jelentés, amelyről később kiderült, hogy Göncz Kinga és Tabajdi Csaba szocialista képviselők állnak mögötte – miközben hónapokig tagadták, hogy közük lenne hozzá. 2011-ben pedig, néhány nappal a magyar uniós elnökség programjának bemutatása előtt a kormányt antidemokratikusnak és antikapitalistának beállító, lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az Európai Parlamentben – ezt is egészen addig tagadták, amíg nyilvánosságra nem került a körlevél.

Az E.ON gázkészletével csökkenhet tovább a rezsi – nyilatkozott korábban egy szakember. Mint mondta, az állam a német energetikai cég magyarországi leányvállalatának megvásárlásával több milliárd köbméter párnagázhoz jut, amelyet értékesíteni is lehet a jelenlegi alacsony fogyasztás mellett.

Forrás: MNO

5 hozzászólás “Mesterházy feljelentése miatt vizsgálódik Brüsszel” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Egy uszító cikk hülye gyerekeknek.

  2. grün szerint:

    0
    inShare

    “Több ponton is megszegte a kormányzat az Európai Uniós szabályokat, hogy “unortodox” módszerekkel manipulálja a hazai energiapiacot, és extraprofithoz juttassa a hozzá közel álló üzleti köröket. A haszon zömét egy olyan offshore hátterű cég fölözte le, amelynek tulajdonosi hálójában a Wallis-alapító Nagy György és az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló üzletember-focicsapat-tulajdonos Garancsi István is feltűnik. Eközben a kormány a földgáz, áram- és a távhőszolgáltatókat veszteségessé tette. A Hozzáértők úgy vélik: a szabályszegésekért Magyarország előbb-utóbb felelni fog, s a számlát majd a lakosság fizeti. Mint ahogyan az is a háztartások zsebére ment, hogy a kormány töredékáron piacra dobta a vészhelyzet esetére felhalmozott földgáz jelentős hányadát”
    .
    http://nepszava.hu/cikk/1009282-a-vesztartalekkal-manipulalta-a-kormany-a-foldgazpiacot

  3. nagyapó szerint:

    A gerinctelen komcsik ’90-ig Moszkvába rohangáltak, igaz egymást jelentgették. ’90 után, hogy ne essenek ki a gyakorlatból, a Kiváló Vezető Brüsszelbe megy feljelentemi.
    Ami rossz az országnak, jó a komcsiknak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  4. ebihal szerint:

    nagyapó!
    És mi van, ha igazuk van? Akkor inkább hazudjanak a Fidesz kedvéért?

  5. Tarjányi László szerint:

    Jól jön a kampányban az a harminc milliárd, ami az olcsógáz-mutyin “keletkezett”? 😉

Itt lehet hozzászólni !