Viszik a galvániszapot!

Szöveg: Csepel.info, OrientPress, Fidesz-KDNP, fotók: Ábel Attila

Galvániszap-elvitel

 

 

 

MSZP-sek zavarták meg a miniszter sajtótájékoztatóját
Csepel.info

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter indította útnak csütörtökön az első olyan kamiont, amely az 1200 tonna mérgező, szivárgó, a környezetre rendkívül veszélyes csepeli galvániszapot szállítja el egy hulladéklerakóba. A miniszter azokkal az ellenzéki képviselőkkel tartott közös sajtótájékoztatót, akik kezdettől fogva a méreg elszállítását követelték. Fájt azonban az igazság az egyik csepeli MSZP-s önkormányzati képviselőnek, aki bekiabálással próbálta megzavarni a sajtótájékoztatót.

A zöldtárca kezdeményezésére megkezdődött a csepeli galvániszap felszámolása. A veszélyes hulladék szakszerű átcsomagolásával és elszállításával pont kerül a közelmúlt egyik legnagyobb környezetvédelmi veszélyét jelentő ügyének végére. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter meghívására az eseményen részt vett Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa, valamint Németh Szilárd, a csepeli önkormányzati Fideszes képviselője, akik a kezdetektől szorgalmazták a galvániszap elszállítását.

Fodor Gábor a tájékoztatón elmondta: a szennyezés megszüntetése annak a cégnek a felelőssége lett volna, amelyik a galvániszapot a helyszínre szállította. A cég ellen felszámolási eljárás folyt, s amíg volt esély arra, hogy saját költségén elszállítassa az iszapot, addig a tárca nem léphetett. A miniszter hangsúlyozta, hogy a veszélyes hulladékot tároló edények rendkívül rossz állapotban voltak, szivárogtak, ráadásul a közelmúltban molotov koktéllal is megpróbálták a galvániszapot felgyújtani. Mindezen okok miatt szükség volt a gyors és szakszerű cselekvésre. A zöldtárca pályázati úton választotta ki a kármentesítést elvégző céget. A csepeli telepről az előkészítést és átcsomagolást követően így indulhatott el az első galvániszapot szállító különleges jármű, az első abból a 70-ből, amely Dunaújvárosba szállítja a mintegy 1200 tonna veszélyes hulladékot. A közbeszerzési pályázat nyertese, a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft., amely karácsonyig tisztítja meg a területet.

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakciójának vezetője és Illés Zoltán, az ellenzéki párt környezetvédelmi szakértője elmondták: 2004-ben szereztek tudomást a szabálytalanul tárolt galvániszapról. Azóta folyamatosan szorgalmazták a veszélyes hulladék elvitelét, amelyre sajnos a korábbi minisztériumi vezetés annak ellenére sem volt hajlandó, hogy kétséget kizárólag kiderült, a veszélyes anyag szivárog. Németh Szilárd a csepeliek nevében is megköszönte Fodor Gábornak, hogy a sok éve húzódó probléma megoldását ilyen határozottan felvállalta. Mint azonban kezdettől fogva, most is azt képviseljük: ne csak a veszélyes hulladék és a szennyezetté vált talaj ártalmatlanítása történjen meg, hanem a felelősök megbüntetése, és az okozott kár megtéríttetése – jelentette ki. Illés Zoltán arra kérte a zöldtárca vezetőjét, hogy vizsgálja meg a galvániszap elvitelére kiírt közbeszerzési pályázat döntéshozatalának körülményeit és a galvániszap elhelyezésére szolgáló dunaújvárosi lerakó műszaki alkalmasságát és biztonságosságát.

A sajtótájékoztatót rendhagyó módon az egyik MSZP-s önkormányzati képviselő bekiabálással zavarta meg. Gergely István azt kiáltotta, hogy „Németh Szilárd nem mond igazat!” Az MSZP-s képviselő ezek után maga kívánta folytatni a sajtótájékoztatót, és elmondta, hogy a csepeli képviselőtestület – a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének állításával szemben – nem adott engedélyt a galvániszap elhelyezésére. Gergely István mellett Tóth Mihály MSZP-s polgármester is megszólalt.

Lapunk információi szerint sem a bizottsági elnök, sem a csepeli polgármester megszólalása nem szerepelt zöldtárca sajtótájékoztatójának terveiben. Ráadásul úgy tudjuk, senki nem állította, hogy a képviselőtestület adott volna engedélyt a galvániszap lerakására. Azt azonban Németh Szilárd dokumentumokkal is bizonyította, hogy az önkormányzat valóban elvi engedélyt adott ki a veszélyes hulladék lerakására és kezelésére, ráadásul az egyik érintett telek esetében a kerület résztulajdonos is.

A kisebb politikai vitát követően Fodor Gábor miniszter útnak indította az első kamiont a 70-ből, amely végleg elszállítja majd a mérgező anyagokat.

Csepel.info

Kapcsolódó cikkeink:
Félelem és reszketés a galvániszap nyomában
A Teraszol viheti az iszapot
Újabb mutyi-botrány – ezúttal Csepelen
Zöldhatósági engedéllyel rakták le a csepeli galvániszapot?
Gyerekmese volt a galvániszap-sztori?

 

 

Viszik a galvániszapot!
OrientPress Hírügynökség

Csütörtökön megkezdődött Csepelen annak az 1200 tonna galvániszapnak az elszállítása, melyet még 2004-ben fedeztek fel. A veszélyes hulladék ügye-mely a Duna ökológiáját és a helyiek ivóvízbázisát is veszélyeztette – évek óta húzódott, most gondoskodnak a szakszerű elszállításról. Ellenzéki képviselők a felelősöket is szeretnék fülön csípni.

Megkezdődött az elszállítása Csepelen a még 2004- ben felfedezett mintegy 1200 tonna galvániszapnak.

Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter sajtótájékoztatóján jelentette be az ügy megoldódásának hírét. Kijelentette, a minisztérium addig nem léphetett, amíg a galvániszapot a helyszínre szállító cég ellen felszámolási eljárás folyt, ugyanis addig volt esély arra, hogy azt saját költségükön ők szállítják el.

Miután ez nem valósulhatott meg, közbeszerzési eljárást írtak ki, ennek eredményeként most a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft. a telepről Dunaújvárosba viszi a különösen veszélyes hulladékot. Ígéretük szerint Karácsonyra megtisztult a csepeli telep.

A sajtótájékoztatón részt vett egyébként Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa, valamint Németh Szilárd, a csepeli önkormányzati Fideszes képviselője is, akik a kezdetektől szorgalmazták a galvániszap elszállítását.

A képviselők azt is szeretnék elérni, hogy mielőbb felelősségre vonják az ügy elkövetőit. Szerintük nem elég, ha csupán a veszélyes hulladék és a szennyezetté vált talaj ártalmatlanítása történik meg: a felelősök megbüntetését, és az okozott kár megtéríttetését szeretnék elérni.

Fodor Gáborral egyetértenek abban, hogy az évek óta szakszerűtlenül tárolt galvániszap már kezdetben is komoly kockázati tényként veszélyeztette a Duna ökológiáját, a csepeli ivóvízbázist és a kerületi lakosság, a telephelyen dolgozó emberek egészségét, biztonságát. Nem értik ugyanakkor azt, miért kellett éveket várni az elszállítással.

Mint közleményükben fogalmazzák: „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a százmilliós kárt okozó bűncselekmény költségeit közpénzből, az adófizetők pénzéből fedezzék. Az állam helyesen cselekszik, amikor gondoskodik a környezetszennyezés megszüntetéséről és ártalmatlanításáról. A számlát azonban azokkal kell kifizettetni, akik a környezetszennyezésért felelősök! Véleményünk szerint, ők a rendelkezésre álló információkból, dokumentumokból kiolvashatók.

A közvélemény sokáig úgy tudta, hogy a környezetszennyezés egyszemélyes felelőse a Fríz Kft., és annak tulajdonosa, Jakab István vállalkozó. A kft. és a vállalkozó anyagilag tönkrement, esély sincs a kár megtérítésére – állítják azok, akik el akarják hallgatni a valóságot.”

„A Fidesz-KDNP csepeli frakciója 2007. augusztusában vaskos anyagot készített, fényképekkel, iratokkal dokumentáltan az ügy hátteréről, a cégek és az önkormányzat kapcsolatrendszeréről. Ma ezt átadtuk Fodor Gábor miniszter úrnak is, hogy felhasználhassa a szennyezés körülményeinek kivizsgálásában, a felelősök kézre kerítésében. Arra kértük továbbá a miniszter urat, hogy vizsgálja meg a galvániszap elvitelére kiírt közbeszerzési pályázat döntéshozatalának körülményeit és a galvániszap elhelyezésére szolgáló dunaújvárosi lerakó műszaki alkalmasságát és biztonságosságát”- teszik hozzá.

 

Forrás: OrientPress

Galvániszap a zsákokban

 

Németh Szilárd és Illés Zoltán közös közleménye

 

Büntessék meg a felelősöket!

Amikor 2004-ben felfedeztük Csepelen az 1200 tonna rendkívül mérgező galvániszapot, azt követeltük, hogy vitessék el a hulladékot, és büntessék meg a felelősöket. A mai napon megkezdődött a veszélyes hulladék elvitele, ártalmatlanítása. A csepeliek nevében köszönetünket fejezzük ki Fodor Gábor miniszter úrnak azért, hogy a sok éve húzódó probléma megoldását ilyen határozottan felvállalta. Mint azonban kezdettől fogva, most is azt képviseljük: ne csak a veszélyes hulladék és a szennyezetté vált talaj ártalmatlanítása történjen meg, hanem a felelősök megbüntetése, és az okozott kár megtéríttetése.

Fodor Gábor miniszter úrral egyet értettünk abban is, hogy az évek óta szakszerűtlenül tárolt galvániszap már kezdetben is komoly kockázati tényként veszélyeztette a Duna ökológiáját, a csepeli ivóvízbázist és a kerületi lakosság, a telephelyen dolgozó emberek egészségét, biztonságát. Miért kellett akkor évek várni az elszállítással?

Azért, mert nem akadt egyetlen hivatalos szerv, ember sem, se a csepeli önkormányzat vezetésében, se környezetvédelmi felügyelőségen, se a minisztériumban, aki cselekedett volna. Sőt, minden szakértői vélemény ellenére azt próbálták a közvéleménnyel elhitetni, hogy itt bizony semmi probléma sincs. Számunkra érthetetlen, hogy mi motiválja az ilyen politikusi és hatósági magatartást.

Mint ahogy arra se kaptunk eddig magyarázatot, hogy miért adott ki hatósági engedélyt a csepeli önkormányzat arra, hogy az önkormányzat tulajdonában is álló ingatlanra rakhassák le a galvániszapot? Azt sem értjük, hogy Tóth Mihály polgármester miért titkolta másfél éven át a képviselő-testület és a csepeli lakosok előtt a mérgező hulladék voltát?

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a százmilliós kárt okozó bűncselekmény költségeit közpénzből, az adófizetők pénzéből fedezzék. Az állam helyesen cselekszik, amikor gondoskodik a környezetszennyezés megszüntetéséről és ártalmatlanításáról. A számlát azonban azokkal kell kifizettetni, akik a környezetszennyezésért felelősök! Véleményünk szerint, ők a rendelkezésre álló információkból, dokumentumokból kiolvashatók.

A közvélemény sokáig úgy tudta, hogy a környezetszennyezés egyszemélyes felelőse a Fríz Kft., és annak tulajdonosa, Jakab István vállalkozó. A kft. és a vállalkozó anyagilag tönkrement, esély sincs a kár megtérítésére – állítják azok, akik el akarják hallgatni a valóságot.

A Magyar Köztársaság 1995. évi LIII. törvényének 102. § szerint a környezetvédelmi jogsértő felelősség annak az ingatlannak a tulajdonosát és birtokosát (használóját) is egyetemlegesen terheli, amelyen a tevékenységet folytatták. Ez alól a felelősség alól a tulajdonos a törvény szerint akkor mentesülhet, ha megnevezi az ingatlan tényleges használóját, és kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a felelősség nem őt terheli.

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója 2007. augusztusában vaskos anyagot készített, fényképekkel, iratokkal dokumentáltan az ügy hátteréről, a cégek és az önkormányzat kapcsolatrendszeréről. Ma ezt átadtuk Fodor Gábor miniszter úrnak is, hogy felhasználhassa a szennyezés körülményeinek kivizsgálásában, a felelősök kézre kerítésében. Arra kértük továbbá a miniszter urat, hogy vizsgálja meg a galvániszap elvitelére kiírt közbeszerzési pályázat döntéshozatalának körülményeit és a galvániszap elhelyezésére szolgáló dunaújvárosi lerakó műszaki alkalmasságát és biztonságosságát.

Budapest, 2007. november 8.

Németh Szilárd
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP csepeli frakció

Illés Zoltán
Környezetvédelmi szakértő
Fidesz-MPSZ

Védőruha osztás

Védőruha felvétel

Gépekkel pakolják a galvániszapot

 

Illés Zoltán és Fodor Gábor

Illés és Fodor

Fodor Gábor beszél

Németh Szilárd

Kézfogás

Illés Zoltán

Pakolják a galvániszapot

Utolsó simítások

Németh Szilárd és Illés Zoltán

 

29 hozzászólás “Viszik a galvániszapot!” bejegyzésre

  1. kovács ernő szerint:

    Szilárd, emlékszel a mi iszapunkra? Te, jobbra mentél az iszapba, én balra!

  2. Laja szerint:

    Végre! Köszönetet mondok a csepeliek nevében Németh Szilárdnak, hogy ennyit foglalkozott a galvániszap ügyével. Ennek az áldozatos munkának köszönhető, hogy végre elviszik ezt a mérgező szemetet. Örülök továbbá, hogy Fodor Gábor, mint környezetvédelmi miniszter segítséget nyújtott ebben az ügyben. Ez jó példa arra, hogy felül lehet emelkedni a politikai hovatartozáson egy közös ügy érdekében.

    Mégegyszer köszöjük!

  3. Temesi István szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Mivel nem ismerem közvetlenül az Ön e-mail elérhetőségét, engedje meg, hogy ezen a blog fórumon keresztül szólítsam meg. Az Áruház téren lakom, az elmút 4 választáson nem támogattam Önt a szavaztaommal. Családi vonalon teljes mértékben szocialista érzelmű vagyok.

    Munkájával azonban meggyőzött arról, hogy érdemes arra, hogy támogassam.

    Köszönet azért, hogy nem hagyta annyiban, hogy a galvániszapot Csepelre hozták, köszönetet mondok a Csepel SC ügyében végzett munkájáért, valamint minden másért, amit a csepeliek érdekében tesz.

    Tisztelettel:

    Temesti István

  4. LB szerint:

    Végre, épp ideje volt!

    De azért van egy kis hiányérzetem.

    A csepel.hu-n – a kerület hivatalos oldalán – ez olvasható:
    “… a Csepeli Önkormányzat és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) együttműködésének eredményeként október 30-án a volt Csepel Művek gyártelepén – minden külsőséget mellőzve – megkezdődött az illegálisan lerakott és tárolt mintegy 1200 tonna galvániszap elszállításának előkészítése.”

    Most, a munkálatok tényleges elkezdésekor hol voltak a kerület vezetői???

  5. Csaba szerint:

    Kit érdekel, hogy hol voltak. Nekik semmi munkájuk, semmi érdemük az ég világon nincs abban, hogy ma ott tartunk, hogy elviszik az iszapot csepelről. Ők többszörösen leszavazták az elvitelét, mert szerintük nem volt veszélyes. Ehhez képest nagyon érdekes, hogy a tegnap esti hiradókban mindehol az hangzott el, hogy nangyon veszélyes, az emberre ártalmas, stb. Sőt, ha jó láttam, a munkások a tévében elég komoly védőruhában voltak.

    Csak szegény Kál Károly képviselő urat, kerületi honatyát sajnálom, hogy ezentúl nem veheti fel a szaftos lóvét az iszap állítólagos őrzéséért. Szegény szdsz-es képviselő úr, azért még a biztosan maradt más megrendlés a cége számára a szoci haveroktól.

  6. Csaba szerint:

    Ja, és LB, szerintem a honlap kitűnő szerkesztője (csepel.hu) véletlenül elírta, illetve kihagyott egy kicsi részt (NAGYBETŰVEL KIEMELVE):

    “… a Csepeli Önkormányzat FIDESZES KÉPVISELŐI és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) együttműködésének eredményeként október 30-án a volt Csepel Művek gyártelepén – minden külsőséget mellőzve – megkezdődött az illegálisan lerakott és tárolt mintegy 1200 tonna galvániszap elszállításának előkészítése.”

    Csocsi mindenkinek, éljen a Péntek!

  7. LB szerint:

    Csaba tévedsz!

    Semmit sem csinálnak véletlenül ….

    Másrészről én igenis hiányoltam a kerület vezetőit és szeretném tudni, miért nem voltak ott:
    – Lehet, hogy nem is tudtak az egészről?
    – Nem érdekli őket az egész?
    – Úgy gondolják, számukra egy miniszter nem megfelelő partner?
    ….

  8. Picúr szerint:

    Köszönet mindenkinek aki tett valamit azért, hogy végre elvigyék Csepelről a szemetet.
    Most már csak pár szemét van, akik akadályozták, hogy ez hamarabb megtörténhessen, és még engedélyt is adtak a lerakásra. Őket is fel kéne tenni az egyik teherautóra.

  9. Katalin szerint:

    Kedves Szilárd! Köszönjük neked és a többieknek is akik ebben az ügyben sziklaszilárdan kiálltatok a többség érdekében. Politikai hovatartozás nélkül mindenki egészségét károsítja a galvániszap, még ha a “szociálisan érzékeny” baloldal ezt nem is akarja bevallani. Most már csak azt reméljük, hogy az elszállított mérgező anyag ténylegesen megsemmisítésre kerül. Apropó: nem lehetne-e a folyamatot végig ellenőrizni, anélkül, hogy bárki tudna róla rajtatok kívül? A történelemben már megtörtént, hogy megtisztított és ártalmatlanított földként visszavitték a káros anyagokkal szennyezett földet ugyanoda, ahonnan elhozták (pár órányi félreállás után). További sok sikert kívánok!

  10. miklos szerint:

    Tisztelt Nemet Szilard Ur es valamennyien akik tettek az ugy erdekeben.

    Koszonet nekik a keruletert es lakoiert tettek,ez is egy lepes a kovetkezokhoz is kivanok kitartast s hozza jo egeszseget.
    Miklos.

  11. Csepeli Galvániszap szerint:

    Hurrá, hajrá!

    Végre történt valami. Szerintem korrekt, hogy azokkal tartotta Fodor a sajtótájékoztatót, akik kezdettől a veszélyes hulladék elvitelét szorgalmazták. Most már azt is értem, hogy miért nem hagyták a csepeli szocik, hogy a minisztérium jelentse be a galvániszap elvitelét, miért Polgár György volt a hírvivő. Pont ő. Meg lehet nézni a “Csepel.hu szerkesztője” által szerkesztett Csepel.hu-t, megint nem derül ki a közölt linkekből, hogy mi történt valójában. Úgy félnek Németh Szilárdtól, mint ördög a tömjénfüsttől 😉

  12. Olivér szerint:

    Tóth elvtárs és Gergely elvtárs elég pofátlanok, hogy odamentek hőzöngeni. Semmi közük az elvitelhez, csak a lerakáshoz. Miért nem akkor nyüzsögtek? Vagy akkor is ott voltak, csak fű alatt…???

    Az ellenzéki frakciónak pedig gratulálok! Szép munka volt Szilárd!

  13. Nagyapó szerint:

    Nagyon örülök, hogy a mérgező galvániszapot elszállítják. Az elszállítás költségeit az állampolgárok állják, azaz mi, akiknek semmi közük a galvániszap keletkezéséhez.
    Igaz, hogy tönkrement a feldolgozásra alakult Kft, de hol van az “előállító” cég. Nem hiszem, hogy ezt a mennyiség a volt Csepel Művek területén kívűl keletkezett.
    A CSM területén a motorkerékpár-, varrógép-, kerékpár gyártás területén rengeteg galvánozási (nikkelezés, krómozás, feketítés, stb.) feladat volt. Ezekből csak a kerékpárgyártás maradt. Az itt keletkező iszap hol van?

  14. galvániszap szerint:

    Annak idején “állampolgári bejelentőként” sikerült elindítanom ezt az ügyet, aminek közeledő befejezését örömmel üdvözlök. Mint csepeliként, mind egyébb okból napi szinten jártam a helyszinen, jól ismerem a tényeket, amelyeknek egy része most okafogyottá vált, más része csak ezután fog felértékelődni.

    Mindenkinek köszönöm, aki segítette a hordók elvitelét, különösen neked Szilárd, köszönöm hogy lehetőséget adtál, hogy a problémát eléd tárjam.

    És mindenkinek üzenem: “A haza mindenek előtt!”

  15. János szerint:

    Gratulálok mindenkinek, akinek köze volt ahhoz, hogy ez a galvániszap végre eltünik az egykori gyárból. Ott dolgoztam nem messze tőle egy felszámolás alatt lévő cégnél. Kérdezgettük mi, hogy mi az ami ott van de mindenki mélyen hallagatott. Azok sem mondtak semmit, akik közvetlenül mellette még dolgoztak. Úgy gondolom most eszi a méreg az MSZP.-s urakat, hogy nem ők szállitatták el onnan az iszapot. Mégegyszer köszönet Németh Szilárdnak és mindazoknak akik kiharcolták,hogy az iszap eltünik onnan. Neked Sziárd pedig külön gratulálok.
    Hasonló csepelieket érintő ügyekben – függetlenül a pártállástól – a jövőben is illene összefogni.
    Kis -Duna , Gerinc út, Csepel SC, stb, stb. !!!

  16. Bubus szerint:

    Végre valami jó is történik. Őszintén szólva a Fodor nagyon meglepett. Ugyanakkor szerintem a csepeli szocik remegnek az idegtől, hogy nem velük brillírozott a miniszter, hanem az ellenzékkel.

    Szerintem Fodor Gábor úgy akar lelépni a politikai porondról – vagy folytatni a pályáját -, hogy maradandót tesz a zöld tárca élén. Ma ő az egyetlen, aki fel tud mutatni eredményeket, és nem utálja a fél ország. Másrészt szerintem ha Kóka bukfencezik – márpedig ez nagyon úgy tűnik – lehet, hogy megint pályázik az SZDSZ elnökének. És akkor elég jó poziból tud indulni, talán az SZDSZ-t is fentebb tudja húzni. Szerintem ugyanakkor az SZDSZ nem érdemli meg, hogy parlamenti párt legyen.

  17. DFK szerint:

    Azt hiszem, ez pontosan megmutatta, hogy ki kicsoda. Vannak akik Csepelért dolgoznak (Németh Szilárdék) és vannak akik Csepelből élnek, de a csepeliek nem érdeklik őket (MSZP).

  18. István szerint:

    Nekem semmi bajom a MSZP-érzelmü emberekkel.De nem kőszőnőm meg nekik hogy a Csepel ellenségei ülnek a bársonyszékben,és minket csepelieket tesznek tőnkre.Ez egy remek példa rá.Akik rászavazott azoknakk gratulálók.Igy tovább, hátha holnap már nem leszünk mert megmérgeznek és tőnkretesznek azok akik most felveszik az adozók pénzeit,hacsak ilyen emberek nem lesznek akik megvédenek.

  19. Csepeli Galvániszap szerint:

    Most meg Szolnokon és Dunaújvárosban “szabadult el a pokol”. Olyan híreket kaptam, hogy nemcsak a galvániszapot, de a galvániszap-bírkózást is sikerült exportálnunk.

  20. Laja szerint:

    Tisztelt Szerkesztőség!

    Sokféle hír információs honlapot olvasok, ezért azt szeretném kérdezni, és egyben javasolni, hogy azok a hírek, amelyek véleményem szerint vezető hírek, sok mindenkit érdekel, azok miért nincsenek “címlapon” hosszabb ideig. Gondolok itt arra, hogy pl. nem lehetne valahogyan azt megoldani, hogy a galvániszap ügye legyen az első hír a honlapon, mert szerintem ez elég nagy horderejű. Vagy legalább valahogy kiemelni a honlap tetjén egy linkkel, vaqy akármi.

    A szándékom csupán a honlap fejlesztésére irányul.

    Üdvözlettel

    Laja

  21. Laja szerint:

    Főleg abban az esetben, ha az ügynek lesz folytatása és az előző bejegyzéshez csatolják.

  22. Itt élned, s halnod kell! szerint:

    Az anyag nem vész el, csak átalakul, avagy az iszap nem tűnik el, csak helyet cserél. Szép és jó, hogy eltünt Csepelről, de az igazi megoldás a megsemmisítés ill. ártalmatlanítás lenne. Egy olyan hírnek jobban örülnék. Tehát ez csak fél megoldás, majd kezdődik előlről az egész Dunaújvárosban. Ennyit tudnék hozzáfűzni egyszerű parasztésszel.
    Azért lenne egy ötletem, ha az ártalmatlanítás a techika jelenlegi szintjén lehetetlen: vigyék inkább Németo.-ba vagy Ausztriába, Franciaországba!
    Csatlakozom Galvániszap zárszavához:“A haza mindenek előtt!”

  23. Martoni Zoltán szerint:

    Köszi Szilárd!A komcsi vezetőink szégyelljék magukat, bár ilyet nem várok tőlük!
    T.Temesi úr!Örülök,hogy végre tisztán lát.Próbálja a többi baloldali társának is felnyitni a szemét!-Már csak néhány tizezer csepelinek kell a szemléletét megváltoztatnia.

  24. Márta szerint:

    Hajrá !!!és köszönet Csepel nevében SZILÁRD!!!!!!!!!!!!!!!
    A Tanács elnök úr és a beosztotja ,Toth úr
    ITT az idö KI a Bársony székböl ,jön a postás hoza a nyugdijat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mennyit ?hüüü sokat hisz fél Csepel ELADVA !!VAGY BÉRBE ADVA! CSEPEL ÉBRESZTÖ!!!!!!
    SZILÁRD KÖSZÖNET KÖSZÖNET!!!!!

  25. Adrienne szerint:

    Kedves Németh Szilárd!
    Köszönöm azt a sok fáradozást, kitartó munkát, amit kerületünk megtisztításáért végzett. HAJRÁ!!!!!! Továbbra is azt kérem Öntől, hogy tegyen meg mindent a XXI. kerületben lakók jobb közérzetéért.

  26. Gabca szerint:

    Valóban kezd kitörni a félelem Szolnokon és Dunaújvárosban. Pedig, ha helyesen tárolják ezt a hulladékot, nem lehet vele gond. Csepelen az volt a baj, hogy minden létező szabályt megszegtek, és gyakorlatilag a szabad ég alatt, esőben-szélben-fagyban volt a veszélyes hulladék. Ez a szégyen volt, hogy elviszk, az meg egy kis elégtétel.

    De: a felelősök feleljenek! Igaza van a Fidesznek, de ez egy sokkal nehezebb meló lesz, mint elvitetni a szutykot. És sokkal kevesebb embert érdekel innentől… 🙁

  27. […] Viszik a galvániszapot! A Teraszol viheti az iszapot Újabb mutyi-botrány – ezúttal Csepelen Zöldhatósági engedéllyel rakták le a csepeli galvániszapot? Gyerekmese volt a galvániszap-sztori? […]

  28. Csaba szerint:

    KEDVES CSEPELIEK!

    OLVASSÁK EL, HOGY A CSEPEL ÚJSÁG TALPNYALÓ SZERKESZKTŐJE MILYEN CIKKET HOZOTT LE A SZENNYLAPJÁBAN A GALVÁNISZAP ELVITELÉRŐL.

    GUSZTUSTALAN, AHOGY HAZUDIK. A LAP SZERKESZTŐJE bárány tibor, AKINEK A NYELVE MINDIG SZAROS…

  29. […] számoltunk be, ráadásul olyan szerencsés körülmények között, hogy a galvániszap elvitelét és a Kis-Duna part mellett talált hulladékdombok felszámolását is végigkísérhették […]

Itt lehet hozzászólni !