Takács Krisztián: színlelt szerződés volt

Nem ismerte el bűnösségét az MSZP-s politikus

Csepel.info

Takács Krisztián Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölttel és Szenteczky János csepeli pártelnökkel

Takács Krisztián, a csepeli MSZP magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalt, jelenleg sikkasztással vádolt képviselője szerint nem bűnös a sikkasztás vádjában. A pénteken délelőtt kezdődött bírósági tárgyaláson az ügyészség másfél millió forintos károkozással vádolta a szocialista politikust, aki válaszul azt állította, hogy ő jó célt szolgált, és csak egy általa nem ismert, nem értett tartalmú, színlelt szándékú szerződést írt alá – értesült a Csepel.info.

Takács Krisztián vallomása szerint, amikor az önkormányzat tulajdonát képező műfüves pálya palánkját eladta az önkormányzatnak, csak egy általa nem teljesen ismert, de jó szándékú, színlelt szerződést írt alá. Ennek a szerződésnek szerinte nem az volt a célja, hogy az önkormányzat tulajdonát képező palánk saját tulajdonként történő eladásából pénzhez jusson, hanem az, hogy a labdafogó háló megépülhessen. A bírósági tárgyalásról Ábel Attila tájékoztatta lapunkat.

Hol vannak a vádlottak?

– Kicsit kevesen vagyunk. Hol vannak a vádlottak? Hol vannak a védők? Remélem nem kell intézkedni az azonnali elővezetésükről – mondta nyitásként a pénteki bírósági tárgyaláson a bírónő, miután sem a vádlottak, sem az őket képviselő ügyvédek nem jelentek meg időben.

A bírónő ez után tíz perces szünetet rendelt el. “Előfordul, hogy eltévednek” magyarázta sejtelmesen, majd hozzátette: kénytelen lesz az azonnali elővezetésről intézkedni, amennyiben a szünet alatt sem érkeznek meg. Az “eltévedt” vádlottak azonban a szünetben valóban befutottak, de újabb szünetet kellett elrendelni, immáron az első rendű vádlott ügyvédje miatt, aki a közlekedés nehézségeire hivatkozva nem tudott időben megérkezni.

A bírósági tárgyalás a második szünet után az első rendű vádlott, K. István ügyvédjének bejelentésével kezdődött, amely szerint ügyfelét olyan törvénypont alapján vádolják, amely már nem volt az elkövetés időpontjában hatályos. Ezt az ügyészség vádbeszéde követte. Sértetti képviselőként a csepeli önkormányzat ügyvédje is megszólalt. Beszédében ő azt emelte ki, hogy a vádlottak a tevékenységükkel a csepeli önkormányzatnak – az adófizetőknek – okoztak kárt.

A lakóknak nem tetszett az állandó dübörgés

Ezt követte K. István elsőrendű vádlott, aki elmondta, hogy már a vádat sem érti, nem tudja értelmezni, bűnösnek pedig nem érzi magát. Önálló vallomást nem kívánt tenni. Ugyanakkor a bírónő kérdésére elismerte a korábban, még tanúként tett vallomását, és a kérdéseke is hajlandó volt válaszolni. Így a bírónő olvasta fel K. István korábbi vallomását, mely szerint ő az akkori szokásoknak megfelelően vigyázott az önkormányzat vagyonára, és próbálta azt “gyarapítani”.

A bírónő azt is kiemelte, hogy a vádlott korábban már volt büntetve számviteli rend megszegése miatt. Az elsőrendű vádlott vallomása szerint lakossági panaszok miatt kellett a műfüves pálya palánkját lecserélni, ő ugyanis nem tudta, hogy eleve a labdafogó hálóval kellett volna azt megépíteni. Elmondása szerint nem tudta mi állt az eredeti szerződésben, és így azt sem, hogy mi teljesült abból. Így nem volt tudomása arról, hogy Takács Krisztián cége nem építette meg a szerződés szerinti labdafogó hálót, és azt sem tudta, hogy az önkormányzat tulajdonába átkerült focipálya palánkja az önkormányzat tulajdona.

K. István a korábban tett vallomásában hangsúlyozta, hogy többször kellett egyeztetni a nagy zajra vonatkozó panaszok és a pálya körüli palánk miatt. Kiemelte, Takács Krisztián állította, hogy a pálya körüli palánk az ő tulajdonukat képezi. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy a tulajdonjogot mivel igazolták. K. István a vallomását szóban nem kívánta kiegészíteni.

Jó szándékú, színlelt szerződés?

Takács Krisztián másodrendű vádlott is otthonosan mozgott a tárgyalóteremben. Azonnal tudta, hogy vádlottként hová kell állni, ülni a tárgyalás különböző szakaszaiban. Látszott, hogy nem most került először szembe a törvénnyel. A bírónő felidézte a Takács Krisztián múltját képező magánokirat-hamisítási ügyét. Mivel abban 2010 januárjában marasztalták el és egy év próbára bocsátották, most a magánokirat-hamisítást ismét megnyitották és egyesítették a jelenlegi üggyel – fejtette ki a bírónő.

Takács Krisztián a vallomását azzal kezdte, hogy nem érzi bűnösnek magát abban, amiben vádolják, jövedelmi helyzetéről pedig nem kívánt nyilatkozni. Elmondása szerint megfelel a valóságnak, hogy az ő tulajdonában működő V-tel Kft. építette a műfüves pályát. A palánkot szerinte az önkormányzat kérésére, az ő határozott ellenkezésére szerelték le, a környéken élőknek ugyanis nem tetszett a palánknak csapódó labdákkal járó állandó hanghatás. Mint mondta, azért ellenezte a palánk lebontását, mert a kiskorú gyerekek focitudását a palánkos pálya jobban segíti.

Szerinte valóban aláírt egy vételi szerződést, de szóban több más dolgot is mondtak, így ő azt másként értelmezte és semmilyen hátsó szándék nem vezérelte. A palánk eladása ezzel együtt elmondása szerint nem állt szándékában. Szerinte ez meg is valósult, mivel az eladott palánk árából vették a védőhálót (amellyel eredetileg a pályát meg kellett volna építeni). Ezért szerinte valótlan az az állítás, hogy a palánk eladása valódi szerződés volt, az szerinte színlelt szerződés volt, amiről senki nem kérte ki aláírása előtt a véleményét. Politikusként és sportszerető emberként csak jót akart ezzel.

K. István: Takács tudta mit ír alá

K. István első rendű vádlott a Takács Krisztián által elmondottakra megjegyezte, hogy az önkormányzat és az OSZI két különböző intézmény volt. Takáccsal pedig állításával szemben többször is egyeztettek a szerződés ügyében. Szerinte így nem igaz, hogy Takács Krisztián nem tudott arról, hogy mit ír alá.

Takács Krisztián védője ezek után azon véleményének adott hangot, miszerint nem lett kára az önkormányzatnak abból, hogy megvette Takács Krisztiántól azt a palánkot, amely egyébként is az önkormányzat tulajdona volt, mert a palánk az önkormányzat tulajdona maradt. Így valahol fizikailag megvan, létezik, még ha nem is használják.

A bíróság azzal fejezte be a pénteki tárgyalási napot, hogy bekérte a pályához kapcsolódó engedélyezési, kivitelezési és átadás-átvételi dokumentációt, a következő tárgyalási napra pedig kitűzte 2014. február 6-át.

Csepel.info

32 hozzászólás “Takács Krisztián: színlelt szerződés volt” bejegyzésre

  1. Zsolti szerint:

    Most komolyan! Van valaki, aki azt hitte, hogy Takács Krisztián elismeri a bűnösségét???

    Az, hogy a Jedlikben öt tárgyból bukott, még nem jelenti azt, hogy ne lenne elég rafkós.
    Csak meg kell nézni, hol tart most. Komoly vagyonnal rendelkezik, emellett önkormányzati képviselő. És nem a “tanulós” esze miatt. Mert az ugye nincs neki.

    Nem véletlenül a szocik hajójában ücsörög! A lehetőségek pártja…

  2. realista szerint:

    ‘Az, hogy a Jedlikben öt tárgyból bukott’

    Biztos értelmes csákó lehet…..arcra is ez lejön! 🙂

    …deee szilcsiből se nézni ki a zérettségi. első blikkre a nyócosztály se!

  3. "?!" szerint:

    Jól figyeljétek az alábbiakat infos bértollnokok, és más itt hazudozó és vádaskodó narancsmérgezésben szenvedő gerinctelen véglények!

    Bírósági ítéletet megelőzve, éppen akkor tupírozzátok ezt a feljelentésetek alapján Takács Krisztián ellen folyamatban lévő ügyet, amikor a fidszes képviselőtestület két olyan döntés meghozatalára készül a november 28-án tartandó képviselő-testületi ülésen, amelyek külön-külön is nagyobb kárt (bérleti díj bevételkiesést) okoz a Csepeli Önkormányzatnak, mint amilyen összegű károkozással Takács Krisztint és Szenteczky Jánost vádoljátok.

    Ráadásul, mivel csak annyi eszetek van, mint egy hintalónak, harmadik baklövésként ismét nyilvánosan bizonyítottátok be a testületi ülésen tárgyalandó 355. számú előterjesztéssel, hogy milyen szavahihetetlen mocskos hazudozó és alaptalanul vádaskodó gané alakok vagytok!

    A 355. előterjesztés határozati javalatának a szövege a következő:

    „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata úgy dönt, hogy az MLSZ által kiírt Országos Futbalpálya-építési Program IV. üteme keretében a Hollandi út 8-10. számú Ifjúsági Tábor területén megépítendő 20×40 méteres műfűves futbalpályához szükséges 30 %, azaz 9.753.600 Ft önerőt biztosít a Felhalmozási céltartalék “északi bevételből” előirányzat terhére.”

    Tehát a gátlástalanul hazudozó csepeli narancsos banda, még a regnálásuk negyedik évében is az évekig eltűntnek hazudott „északi-bevétel” maradékából kíván a focimániás nemzetvezető kedvében járni azzal, hogy bevállalják egy focipálya létesítését a Kis-Duna partján, miközben az emelt számú tornaórák megtartásának a feltételei sincsennek biztosítva a kerületben lévő iskolák minden osztálya számára!

    A lényeg azonban most a mocskos gazemberek által eltűntnek hazudott „északi-bevétel”-ből történő finanszírozáson van!

    Az előterjesztés határozati javaslatában maguk leplezik le az idióták, hogy pofátlanul hazudott a csepelieknek a rezsirikkancs polgármeterünk 2010. őszén, amikor a választási szórólapján azt állította, hogy „senki nem tudja megmondani, hogy hová tűnt el az Észak-Csepelért kapott bevétel”.

    Továbbá azt is leleplezik, hogy a választások hazugságokkal és hazug ígéretekkel történt megnyerése után, az alpolgármesteri fizetésért ezt az infos oldalt működtető gerinctelen Ábel Attila tovább tupírozta a főnöke választási propaganda hazugságát, és a 8 millió Ft közpénzből előállított Vörös Csepel című hazugsággyűjtemény 77. oldalán azt az ordenáré hazugságot írta le, hogy „Az Észak-Csepelért kapott sok pénz elment, eltűnt örökre, miközben senki nincs aki meg tudná mondani, hogy a vegytiszta tolvajláson és pénzszóráson túl, mire költhették el”.

    Ezek felidézése után három kérdésem van hozzátok narancsos gazemberek.

    1.) Hogy nem sül le a mocskos pofátokról a bőr ilyenkor, amikor az aljasságotokat Ti magatok leplezitek le azzal, hogy a regnálásotok negyedik évében, magatok által bevallottan is, az elődeitek által az utolsó forintig eltűntetettnek hazudott „északi-pénz” maradványából fényezitek magatokat, és kedveskedtek a nemzetvezetőnek?

    2.) Mikor fizetitek be az önkormányzat kasszájába azt a 8 millió forintot, amelyet a csepeliek átverése, és a politikai ellenfeleitek lejáratása céljából a Vörös Csepel című hazugsággyűjtemény előállítására és terjesztésére elherdáltatok?

    3.) Mikor külditek el saját költségetekre a bocsánatkérő leveleteket minden csepeli családhoz azért, mert a rezsi-rikkancs választási szórólapján a választások megnyerése érdekében, a Vörös Csepel című hazugsággyűjteményben leírtakkal pedig a politikai ellenfeleitek lejáratása céljából átvertétek az összes csepeli lakost?

    Hazudozás és vádaskodás helyett, a fenti kérdéseimre válaszoljatok gerinctelen szarháziak!

  4. Éva szerint:

    A jómadarak nem kerülhetik el a büntetésüket!

  5. Bugi szerint:

    Írásjel, örülj, hogy a házatokat is rendbetette az önkormányzat, miután te alkalmatlan voltál errre. És örülj, hogy a kommunista szennyest is kimossák lassan.

  6. Bugi szerint:

    Amúgy a színlelt szerződések jogszerűek? Nekem úgy rémlik nem. Elég nagy szarban lehet Takács, hogy az egyik törvénytelenséget egy másikra hivatkozva próbálja menteni.

  7. "?!" szerint:

    Bugris “Bugi”, hogy Te mekkora marha vagy!
    Mindig feladod a magas labdát, hogy legyen mit leütni.

    Ha volt pofád felemlíteni a narancsos bandátok szégyenének nevezhető társasház felújítási ügyünket, én meg nem leszek rest ezt a szennyeseteket kiteríteni, és a trágyátokat a fejetekre borítani, ha lesz időm, akkor még ezen a hétvégén!

    Biztosíthatlak róla, hogy ez a téma is torkotokon fog akadni!

  8. Éva szerint:

    Megbolondult ez az ember (“?!”)?

  9. Bugi szerint:

    Fáj, hogy kész a felújítás, és bezárt az aranybánya? 🙂

  10. szigetország szerint:

    Írásjelre nem érdemes szót vesztegetni, de az alábbi mondatát muszáj korrigálni, mert hazudik:

    “károkozással Takács Krisztiánt és Szenteczky Jánost vádoljátok.” (mármint a Fidesz)

    Jelzem, hogy Takácsot és Szenteczkyt nem a Fidesz, hanem az ügyészség vádolja. Tessék elolvasni figyelmesen a bírósági tudósítást.

  11. Narancsvírus szerint:

    Az ügyészség nem független, mert az Orbán haverja a feje, aki számos Fidesz ügyet elsimított! Remélem egyszer az összes trafik mutyis szarházi fideszes is láncon fog menni a helyére!

  12. Éva szerint:

    Ha “?!” az ilyen Takács-féléket veszi a védelmébe, akkor saját magát járatja le a csepeliek előtt.

  13. nagyapó szerint:

    Narancsvírus! Ugye a remény hal meg utoljára? Jelenleg viszont a maffiabaloldali szarházi szocik ballagnak a kaptárba. Ez így igazságos, így van jól.
    Eddig nem találtak Fidesz-KDNP-hez köthető mutyit (majd gyártanak videót, mint Baján), legfeljebb rágalmazni próbálnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Vátesz szerint:

    Bugi, aztán magyarázd már el, miért feküdt össze Németh Szilárd meg a csepeli Fidesz Tóth Mihállyal és az MSZP-vel a Wallis-Észak-Csepel ügyben 2000. november 7-én (sic!)? Jó lesz nektek a nagykoalíció, egy kutya kölykei vagytok!

  15. szigetország szerint:

    Írásjelre igaz a mondás: madarat tolláról, embert barátjáról. Ő ugye most Takács nagy barátja.

  16. "?!" szerint:

    “Éva”!
    Csak a bibliai Ádám agyatlan oldalbordájához hasonló ostoba “Éva” gondolja, hogy “Megbolondult ez az ember (“?!”)”.
    —————————————————–
    “Bugi”!
    Ne türelmetlenkedj Te kleptomániás szaralak!
    Meg kapod majd a tájékoztatást a “aranybánya” általatok történt kirablásáról is!
    —————————————————-
    “szigetország”!
    Neked meg üzenem, hogy hazudik anyád!
    Takácsot és Szenteczkyt a narancsmérgezésben szenvedők vádolták be, azaz jelentették fel, és vádolják veled együtt, mert elvakult rögtön ítélkező olyan barmok vagytok, akik a mások szemében meglátják a szálkát, de saját szemetekben nem veszitek észre a gerendát!
    Azt pedig jobb ha tőlem tudod, hogy soha nem voltam sem kis-barátja, sem nagy-barátja egyik mszp-snek sem, és ha indokolt volt, akkor velük is megütköztem.
    Kérdezd meg két seggnyalás közben az általad ajnározott hazug rezsi-rikkancstól!

  17. szigetország szerint:

    Üzenem a kedves hozzászólóknak, hogy Takácsot az ügyészség vádolta meg és nem a Fidesz. Jogállamban így szokás. Akinek nem tetszik a jogállam, az olyan, mint a beteg agyberendezésű írásjel.

    A mániákusan hazudozó, többszörösen visszaeső, alulinformált és alultáplált, vese- és gyengelméjűségben szenvedő, prosztataproblémákkal kínlódó “írásjel ” folyton dörgölőzik, most éppen Takácshoz. Madarat tolláról…

  18. Vátesz szerint:

    Takács és Németh nem a Jedlik legeszesebb diákjai voltak, így hát beálltak politikusnak. Aztán nyírják egymást, hogy az alattvalókat elkábítsák, pedig a színfalak mögött a teljes rendszerváltó politikai elit ugyanannak a hatalomnak a helytartója.
    ?! keresd meg Samu barátodat, neki a kisujja többet ér az egész csepeli elitnél, s kezdj valami újba!
    A walliszos mszp-fidesz-bajnai konglomerátumra nem a magyar népet, de egy kutyát sem szabadna rábízni!

  19. Aladár szerint:

    Csak szólok, hogy a vádiratban az ügyész azt javasolja, hogy pénzbüntetést szabjon ki a bíróság a vádlottakra. Szóval lehet itt álmodozni, hogy majd mennek a “kaptárba”, meg javasolni a vazelint, stb., de erre aligha fog sor kerülni 😀

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Még mindig nem értik, sajnos nagyon sokan, a színfalak mögötti rendezéseket.
    Más dolog illúzióra építkezni, abban hinni, más az életszerű (tlen) valóság. Embertől életidegen, jelenség.

    E honban, már szinte mindenki sértődött valamilyen oknál fogva, amin egyébként nem csodálkozom. Hiszen becsaptak már szinte mindenkit, valamilyen szinten kifosztottak csak nem mindenkit. Az hogy el is árulták? Hát, sajnos az velejárója az egésznek, hiszen azzal kezdődik minden.
    KONSPIRÁCIÓ!

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. VÁTESZ!
    Ne élje bele magát egyikbe sem, mert csalódni fog, bármelyikbe tagozódik, asszimilálódik.
    Az embereket ilyenné “alakították, formálták,” hogy a bizalmatlanság legyen úrrá, amely minden normális emberi kapcsolatot kikezd, tönkre tesz.
    Sajnos ilyen a világ, mert amilyen holnap lesz, olyan ma is.
    Számomra úgy tűnik hiú ábránd mind az, amit az emberiség szeretne, -Békében szeretetben élni,- hogy ha vannak akik az ellenkezőjére törekszenek.
    Mióta nem vagyunk képesek elérni?

  22. jojo szerint:

    rezesová, rezesová, rezesová – magyar igazságszolgáltatás!!!!!!!!!

    takács, szenteczky, – magyar igazságszolgáltatás???????

  23. grün szerint:

    “a következő tárgyalási napra pedig kitűzte 2014. február 6-át.”
    .
    Addig heti két-három bejegyzés biztosítva van!
    Köszönjük Krisztián! 😛 😀

  24. Narancsvírus szerint:

    Nagyapó, jó hogy nem vagy a közelemben meg a szarházi fideszes komcsi barátaid! Ma megkaptam a gázfűtés éves + szopatását! A jó édes ku..a anyátokat, takarodjatok a rezsicsökkentésetekkel!

  25. Vátesz szerint:

    T. Gondolkodó! Én nem élem bele magam semmelyik csoportba, nekem a rendszerváltás óta eltelt 24 évben sohasem sikerült kormánypártinak lenni, előtte meg pláne nem! Szemét egy képmutató, haszonelvű törtető világ van, ezért is drukkolok inkább az iszlámnak meg a keleti népeknek. A nyugat a hazug euroatlanti, zsidó-keresztény berendezkedésével egy rothadó világ, mert ma legkevésbé keresztény, hanem csak zsidóság rabszolgája. Ahogy Ovadia Joszéf szefárd főrabbi kijelentette, a gojok azért vannak hogy bennünket szolgáljanak. Mi csak eszünk, ők meg hordják alólunk a ganét. Szabad az a nép, amely a saját hagyományai szerint él, hát itt senki sem szabad, csak a zsidók. A kereszténység a szeretet vallásaként indult, hát a “felvilágosodásnak” nevezett szabadkőműves mozgalomnak sikerült szétzúznia.

  26. Narancsvírus szerint:

    Ügyészség, bíróság, alkotmánybíróság,köztársasági elnök, parlament elnöke, és a többi közméltóság is az Orbán embere, a Fideszé! Ezt én nem nevezném demokratikus országnak!

  27. grün szerint:

    Kimaradtak az egyházak és a zegyházi főméltóságok!
    Így teljes a demokrácia! 😛 😀

  28. Pimpike szerint:

    Van itt néhány nagyokos aki biztos nem járt a csepel pálya közelében sem mert ha ezt megtette volna nem írna így erről az emberről aki időt, pénzt, munkát nem sajnálva dolgozik azon hogy több száz kisgyerek és felnőtt focizhasson, meccsre járhasson, sportolhasson. A fűnyírástól a locsolásig, a mű fű telepítésétől a kerítés festéséig mindent ő szervezett meg és vett részt benne társadalmi munkában a szülőkkel egyetemben. A felnőtt foci csapatot létrehozta, majd megszervezte a négyéves korosztálytól a 21 évesig az utánpótlás csapatokat nincs olyan ember akivel nem emberi hangnemet ütne meg, mindenkinek segít bármi probléma van. Ha Krisztián nem volna mszp-s képviselő állítom most mindenki kedvence lenne de hát az elvakult fidesz rajongók csak a pártállást látják azt hogy a fidesz vezetés első intézkedése az volt hogy elvette a bérletet az önkormányzati dolgozóktól és maguknak meg rögtön autókat vásároltak korlátlan használat mellett mert ők maguk a fontosak nem a csepeli gyerek meg dolgozó.

  29. robi szerint:

    Pimpike szerint:
    2013. november 24., vasárnap – 12:12

    …” a fidesz vezetés első intézkedése az volt hogy elvette a bérletet az önkormányzati dolgozóktól ”

    A hír most meglep. Bár semmi kapcsolatom a csepeli közélettel, aludni járok csak haza, de ezt még nem olvastam. Húztak egyet a beosztottak nadrágszíján?

    Bugi büszke a kétmilliárdos megtakarításra, állandóan előhozakodik vele ( bár keveri a megtakarítás és az elszámoltatás fogalmakat, de ezt elnézzük neki, ne várjunk tőle csodát). Nem sok olyan kerület lehet a fővárosban, amelyben az önkormányzati dolgozóknak nincs bérletük.

  30. Aladár szerint:

    Felhívom a figyelmet arra, hogy ez a cikk úgy van aláírva: csepel.info.
    Ugyanakkor az előző cikknél az I. rendű vádlott Kiss István hozzászólt, és elmondta, hogy a tárgyaláson ott ült Ábel Attila és egy netbookon gépelt.

    Tehát teljesen világos: Csepel.info = Ábel Attila. Egyedül, egy személyben!
    Abba lehet hagyni a “kis baráti társaságról” való blöfföléseket, fantáziálásokat.

  31. figyelj22 szerint:

    Ki ez a Takács Krisztián? Csak annyit tudni, hogy a Csepeli képviselő. És hol vannak a többiek, Podolák, Avarkeszi, Zárai, Horváth Gyula, Tóth Mihály a Csepel Sc ügye? Egyszer talán szint vallanak. Nem hiszem? Ezekre várom a válaszokat.

  32. admin szerint:

    A Takács Krisztián peréről szóló beszámolót Ábel Attilától kaptuk, amit természetesen bele is írtunk a cikkbe Aladár. Tehát olyasmit versz nagy dobra, ami ott volt leírva a cikkben. Az admin viszont nem Ábel Attila – ahogy azt már elég sokszor leírtuk. Ahogy Ábel vagy Mr. Gabee vagy mások esetében is, oda szoktuk írni, hogy kitől kaptunk információt.

    http://csepel.info/?p=30492

Itt lehet hozzászólni !