11,1 százalékos csökkentés november 1-től

Fidesz.hu

A Fidesz-KDNP támogatja a Németh Szilárd által benyújtott indítványt, amely azt jelenti, hogy november 1-jétől csökkeni fog a villamosenergia, a gáz és a távhő ára 11,1 százalékkal – jelentette ki Rogán Antal Németh Szilárddal tartott hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, a frakcióülésen döntés született arról is, hogy munkacsoport fogja vizsgálni a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását.

A Németh Szilárd által benyújtott törvényjavaslat tartalmazza: a számlán levő minden tétel esetében érvényesíteni kell a 11,1 százalékos csökkentést a villamosenergia, a gáz és a távhő árának esetében. Egyértelműen azt szeretnénk, hogy azonos fogyasztás mellett 11,1 százalékkal alacsonyabb legyen a decemberi számla a novemberinél – mondta el Rogán Antal.

A hétfői frakcióülésen szó esett a szocialisták által benyújtott, a rezsiüggyel összefüggő alaptörvénymódosító javaslatról is. Megállapítottuk, a szocialisták nem változtak semmit – jegyezte meg Rogán Antal. Elmondta, nem tudják támogatni az MSZP javaslatát, mert az nem az embereknek, hanem a multinacionális cégeknek jó. Ha elfogadnánk ezt a javaslatot, az azt jelentené, ugyanaz történne, mint a szocialisták kormányzása idején: a jövőben is lehetne emelni, akár korlátlanul a villamosenergia, a gáz vagy a távhő díját, mert az MSZP javaslatában egy szó sem esik az árakról – tette hozzá. A Fidesz nem támogatja a szocialisták javaslatát – szögezte le a frakcióvezető.

Rogán Antal arról is tájékoztatott, hogy a frakcióülésen lefolytatták a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásáról szóló vitát is. Az érvek, ellenérvek sokfélék, ezért a frakció azt a döntést hozta, hogy létrehoz egy munkacsoportot – jegyezte meg a politikus. A munkacsoport feladata, hogy megfogalmazza, az alaptörvény szintjén milyen szövegszerű javaslattal lehet bebetonozni a rezsicsökkentést, azaz hogyan és milyen formában lehet kétharmadossá tenni a nonprofit szolgáltatásokról szóló törvényt – fejtette ki. A munkacsoport egy konkrét szövegszerű javaslatot terjeszt elő, és ezt követően dönt a frakció arról, hogy azt beemelik-e az alkotmányba, vagy önmagában elégséges-e a nonprofit közműszolgáltatásokról szóló törvény elfogadása. A munkára körülbelül három hetet kapott a fideszes Szájer Józsefből, Gulyás Gergelyből, Németh Szilárdból, Fónagy Jánosból, valamint a KDNP-s Bagdy Gáborból álló munkacsoport.

Németh szilárd emlékeztetett, az EUROSTAT adata alapján a 2010-es kormányváltás előtt az unióban a magyar emberek fizették – a keresetükhöz viszonyítva – a legtöbbet a gázért, és a második legtöbbet a villamosenergiáért. 2013 november 1-től Magyarország ezen a listán vissza fog csúszni a gáz árának tekintetében a 11., a villamosenergia tekintetében a 13. helyre.

Újságírói kérdésre válaszolva Rogán Antal hangsúlyozta, szinte biztos abban, hogy ismét győzni fog a Fidesz-KDNP jelöltje a bajai 23-as szavazókörben, ahol meg kell ismételni az időközi önkormányzati képviselő-választást. Elmondta azt is, tiszteletben tartják a bírósági döntést, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesznek szintén voltak olyan beadványai, amelyek kampánycsendsértésről szóltak.

A Fidesz frakcióvezetője, aki egyben a parlament gazdasági bizottságának elnöke is a sajtótájékoztatón arról is tájékoztatott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Windisch Lászlót jelölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, harmadik alelnökének. Elmondta továbbá, a gazdasági bizottsági ülésen meghallgatják Kandrács Csabát is, aki az MNB Monetáris Tanácsának lehet az új, külső tagja.

Forrás: Fidesz.hu

7 hozzászólás “11,1 százalékos csökkentés november 1-től” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    a számlán levő minden tétel esetében érvényesíteni kell a 11,1 százalékos csökkentést a villamosenergia, a gáz és a távhő árának esetében. Egyértelműen azt szeretnénk, hogy azonos fogyasztás mellett 11,1 százalékkal alacsonyabb legyen a decemberi számla a novemberinél

    Akkor az áfát is lecsökkentik ?

  2. nagyapó szerint:

    Ilyen okosakat 1/2eszű1/2x szokott kérdezni. Névváltoztatás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Kovács József szerint:

    Jó lenne ha végre nem csak az alpdijakat csökkentenék,mert az a legkevesebb,és a rezsi nem csak abból áll!

  4. Éva szerint:

    100 ezerszer el lett már mondva, hogy a végösszegből kell lejönnie a rezsicsökkentésnek. Az én számláim rendben vannak.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Éva, miért hazudik? Nézze meg az előző és ezévi gázszámláját!

  6. Aladár szerint:

    “A munkacsoport feladata, hogy megfogalmazza, az alaptörvény szintjén milyen szövegszerű javaslattal lehet bebetonozni a rezsicsökkentést”

    Nagyon egyszerű, azt kell beleírni: “Magyarország államformája a rezsicsökkentés.”

  7. felix szerint:

    Hülye szemétláda’
    Azokat sem tudtad soha sem megérteni és ezért megválaszolni sem.
    Mi lenne ha minden hülyére azt mondanám, hogy te vagy az.

Itt lehet hozzászólni !