Lefokozzák a kapitányságokat?

MTI, Népszabadság, Duna TV

Regionális rendőrkapitányok és régiós bűnügyi főkapitányi biztosok kinevezésével, valamint öt budapesti bűnügyi körzeti hatóság felállításával 2010-re “szinte teljesen lefokozná” a kerületi kapitányságokat Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány – értesült a pénteki Népszabadság.

A napilap úgy tudja, az “egy város, egy rendőrség” elvével indokolt elképzelések máris ellenérzéseket váltottak ki, sokan ugyanis nem hisznek az új modell életképességében.

A változtatások kísérleti jellegűek, mivel a rendőrség nem rendelkezik egyetlen, a várható következményeket modellező hatástanulmánnyal sem – áll a cikkben.

A BRFK egyelőre nem adott részletes tájékoztatást a Népszabadságnak, a sajtóosztály szerint a nyilvánosság kellő időben, akár még az idén megismerheti a részleteket. A főkapitányság – vélhetően hasonló okokból – egyelőre a fővárossal sem osztotta meg elképzeléseit – olvasható a lapban.

dunatv.hu

17 hozzászólás “Lefokozzák a kapitányságokat?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Megéljük még azt is, hogy rendőrkapitányság sem lesz Csepelen? És a rendőr Budafokról, vagy Kőbányáról jön majd?

  2. Papi szerint:

    Gordon nem lesz olyan mert ott sem lesz rendőr, csak a Gyurcsány rabolt villája előtt.

  3. baniko21 szerint:

    A honvédő katonaság után, a rendfenntartó erőket is szélnek eresztik.
    Minek ide bármi? Most csak a bérüket csökkentik, ahogy hallottam.
    Nem hiszem el, hogy nem akarnak valami balhét mesterségesen csi-
    nálni, hogy megusszák a sok-sok piszkosságot amit csináltak. Észnél
    legyünk, mert ha arra megy ki a játék, akkor az oroszok helyett, a
    NÁTÓ rendfenntartók csináljanak rendet, akkor majd mozdulnunk sem
    lehet, tiltakoznunk sem lehet. Lesz itt akkora demokrácia, hogy bele-
    döglünk! Jogai itt csak a gazembereknek van!

  4. miska72 szerint:

    Nem minden rendőr rendőr! Akin pkt 23.-án nem volt azonosító, az nem rendőr, hanem TERRORISTA! Vanaki meg rendőrnek született, és az is maradt! A hamis adatokat nem veszik észre! Ez is egy bűnszervezet! Hamis adatok alapján jelentettek fel!

  5. Szilveszter szerint:

    Hogy tudtok így élni? Ilyen gondolkodással? Komolyan mondom, ha nincs valami parázni való, akkor rosszul vagytok. De hogy ne legyetek rosszul, hogy ne legyen elvonási tünetetek, csináltok Magatoknak parázni valót.
    A honvédő katonaság után, szélnek eresztik a rendfenntartó erőket? Ez vicces! Megszűnt a kötelező sorkatonai állomány, merthogy mindenütt megszűnt, helyette hivatásos állomány van. Lehet menni katonának, van honvédségünk.
    Rendőrség? Hát 2006 óta az a mondóka, hogy brutalitás, rendőrállam! Ha pépesre verik a hőzöngőket, az a baj, ha nem verik szét, igazoltatják, akkor az a baj. Most meg ha “szélnek eresztik” akkor az a baj? 🙂 Az efféle iránytalanságról már írtam itt. El kellene dönteni valamiféle irányvonalat.
    Nincs előzetes hatásvizsgálat, ez valóban elég aggasztó dolog. Egy ekkora intézményt, mint a Magyar Rendőrséget valóban akkor lenne szabad átszervezni, ha arrólelőzetesen hatásvizsgálat készül. Így is komoly gond, hogy nincs elég rendőr az utcákon, és akik vannak, nem feltétlenül jól képzettek. Elsősorban a hétköznapi jelenlétre gonolok, amikor valóban szolgálnak, és védenek. (a jelenlegi állomány 65 %-a nem beszél idegen nyelvet) Szóval van dolog bőven. De azért várjuk már meg, hogy mi a koncepció, mert fogalmunk sincs. A nyilvánosság kellő időben…. Akkor majd lehet mondani, hogy ezért, vagy azért ez, meg az.
    Banikó Te is csak hallottál a bércsökkentésról, még nem látod, nem tapasztalod. Az már mellékes, hogy bércsökkenés címszó alatt az van, hogy szinten tartják a béreket, ami azért csökken, mert az infláció. Neked is, nekem is, és még sokunknak. De nekünk megmarad a munkánk. A versenyszférások meg elveszítik a munkájukat, mert amit legyártanak, az mostanság nem kell a külföldi anyacégnek, lévén nincs megrendelés. És ez az, aminek semmi köze nincs Gyurcsányhoz, csak hát ezt annyira nehéz felfogni, én megértem!
    Nátó rendfenntartók Magyarországon? Hát ez meg milyen jövőkép? A Szovjet hadsereg mit csinált itt 56 óta? A világon semmit. Sokba kerültek, aztán nagy nehezen elkotródtak. A Nátó haderők nem jönnek, mert nem az a dolguk. De azért híreszteljük, parázzunk, hadd ívódjon az agyakba, hogy itt Nátó elnyomás lesz, katonai jelenlét. Ha sokat van leírva, mondva, akkor azt előbb utóbb csak benne lesz a fejekben, kitörölhetetlenül. Mint ahogy a többi agyrém.

  6. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Nem tudom, lehet-e hinni a Kossuth rádióban a híreknek? Én ott hal-
    lottam, hogy a rendőröknek csökkenteni akarják a munkabérét. Szó
    sem volt az infláció miatti okról. Az természetes, nem szorul külön ma-
    gyarázatra, ha nem kapsz fizetésemelés, de az árak nőnek, akkor csök-
    ken a jövedelmed. Ezt aligha mondták volna be a hírekbe. Igazad van,
    van katonaságunk, mert sok fiú ezt a módját tudja választani a meg-
    élhetésének. Bérkatonaság, de hol is vannak? Tudod, szeretném ha
    agyrém lenne a NÁTO beavatkozás. Tisztában vagy Te az emberek
    életminőségével? Kicsit függetleníts magad a pártállásodtól, és legyél
    annyira őszinte, hogy ennyi szegény ember a 20-as években volt Ma-
    gyarországon, – amikor is “amerikás magyarok” lettek – mivel más kiút
    nem volt.Szerinted ez a remek rendszerváltásnak csúfolt történelmi
    baki kinek hozott valami jót? Most nem beszélek arról a kb 1, másfél
    millióról akinek tényleg hozott valamit az ország kiprivatizálása. A
    többinek a “nagy szabadságon” kivűl mit hozott? Klassz új munkahelye-
    ket, tisztes megélhetést, szebb-boldogabb jövőt? Lehet mondani, hogy
    ez vagy az az éppen aktuálisan kormányzó párt mit is akar, de bárme-
    lyiket nézem, minden 4.-ik év után siralmasabb állapotban kerülünk.
    Tudod, sok 4.-ik után lassan eltelik az élet és még mindég arra várunk,
    hogy történjen már valami jó a néppel is! Szives tudomásodra hozom,
    hogy mindezt, mint baloldali ember érzékelem.

  7. miska72 szerint:

    Szilveszter amit írtam arra BIZONYÍTÉK VAN! Az állításomat Közigazgatási Bírósági I T É L E T Bizonyítja! Nem kicsit! NAGYON!

  8. Papi szerint:

    baniko21!
    A Szilveszterrel kapcsolatban hiába beszélsz neki falra hányt borsó semmi értelme. Megont olyan ostoba rosszindulatú megjegyzést tesz amiről ő is tudja, hogy nem igaz. Elkövettem azt a hibát, hogy már többször leírtam naki mi is volt 2006-ban de ennek ellenére újra és újra leírja ugyan azt. Szerintem csak szórakozik az emberek idegeivel és ha valaki durván vagy nyersen válaszol neki mert elszakadt a cérnája akkor rögtön jön a szöveg, hogy lám már megint ilyenek ezek. Nemérdemes reagálni reája.

  9. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    Valószínüleg Szilvesztert hitnotizálták, kapodt egy jó agymosást. Ő még mindíg HISZ az MSZP-ben és a Csepeli vezetésben. Biztossan az MSZP szekta tagja.

  10. Szilveszter szerint:

    Banikó! El nem hiszed, hogy én mennyire függetleníteni tudom magam a pártállásomtól. Több helyen leírtam már, hogy én is épp úgy látok hibákat, és igen sok mindent másképp csinálnék. Konkrét dolgokat egyrészt lojalitásból nem írok itt le, másrészt meg nem akarok ötleteket adni a következő kampányhoz. Én tudom, és kész.
    A Fidesz meg nem tudja. Miska nem sérült meg 2006 okt. 23.-án, de azért rendőrállam. Ha mondom, hogy nem kellett volna a hülyeséget csinálni, akkor az van, hogy én nem értem, mi volt 2006. ban. No persze az a Fidesznek nagyszerű, hogy bizonyos csoportok elvégzik a piszkos munkát az utcákon, nekik már csak rendőri brutalitást kell lebegtetni 2 éve, és az sem baj, hogy ez már a kutyát nem érdekli rajtuk kívül.
    Papi! Sok helyen veséztük már az én dolgaim, és éppen annyiszor leírtam, hogy számomra inkább kedves baráti egy-egy hozzám intézett szavatok. Sosem vettem sem nyersnek, sem bántónak, ugyanis nincsennek bennem ezek a dolgok, vagyis nem is feltételezem Rólatok sem, hogy bántanátok. Épp ezért nem is állhat meg az a véleményed, hogy rögtön jön a szöveg,hogy lám már megint ilyenek ezek. Ilyet én nem hiszem, hogy bárhol leírtam volna.
    Beszélgetünk itt, elmondjuk, hogy hogy látjuk, mi a véleményünk. Ennyi ez, és nem több. Nem váltjuk meg a világot, nem is győzzük meg egymást. Csupán ammondó vagyok, hogy az embereket az bosszantja, amit nem értenek. Ha megértik, már nem bosszantó. Csak ha már az elszakadt cérna szóba jött. Ne bosszantson, ha nem érted, emondom szívesen mégegyszer. Türelmem van bőven, és nyitott vagyok a párbeszédre.

  11. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Engem abszulut nem is érdekel, mi volt 2006-ban. Törvénytisztelő
    ember vagyok, igaz nem annyira, hogy egyoldalúan elfogult legyek.
    Az utcai randalirozást mindig is elitéltem. A tüntetést nem, ha normá-
    lis célokért zajlik. Volna ok bőven rá, de nem törni-zúzni. Az okozott
    kárt is nekünk adófizetőknek kell megfizetni. Ha vannak ötleteid, miért
    nem teszed közkincsé, az okos tud tanúlni, a buta meg úgysem értené.

  12. Szilveszter szerint:

    Kedves Banikó!
    A demonstrációval a világon semmi bajom nincs. Az nagyonis rendben van, hogy ha bizonyos csoport másképp már nem tud hangot adni elégedetlenségének. Nekem is a törés-zúzással van bajom, pláne, hogy annak már semmi köze nincs a demonstrációk eredeti céljával.
    Egy-két ötletem leírtam már itt, még egyik esetben meg is jegyeztem, hogy én adok ötletet az ellenzéknek.

  13. Bubus szerint:

    Érdekes, hogy azok a törő-zúzó szélsőségesek csak akkor törnek-zúznak, amikor Gyurcsánynak jól jön a balhé, hogy elterelje a figyelmet aktuális baromságairól. A mostani október 23 előtt fogadást is kötöttem, hogy nem lesz balhé, mert most rosszul jönne Gyurcsányéknak. Hát mit ad Isten, most nem is volt.

  14. Szilveszter szerint:

    Mennyire másképp látjuk a dolgokat! Bár semmi köze a valósághoz annak, ahogy én látom, de mintha kicsit fonák lenne ez a Gyurcsánynak mikor jó a balhé dolog. Lement a cirkusz 2006 ban, és a Fidesz még mindíg ezt emlegeti. Miért? Ha Gyurcsány ügyeivel kellene foglalkozni, akkor a Fidesz miért azzal foglalkozik, ami szerinte a Gyurcsánynak jó volt, mondván, hogy eltereli a figyelmet. (csak mielőtt: Nem vagdalkózom, és nem a Fideszt emlegetem, amikor Gyurcsányról van szó!)
    Mi van akkor, ha most is lett volna cirkusz, csak a rendőrség rajta volt az ügyön annyira, hogy alapból kezelte megelőző intézkedésekkel az ügyet. Most nem volt balhé. És ennyiben maradt az ügy? Egy fenét! Most éppen az volt a baj, hogy a rendőrség lezárta a fél várost, és igazoltattak. Ment ugye a békésszándékú tüntetni vágyó, és igazoltatták. Gondolom, hogy figyelmeztetve is volt, hogy a békés magatartát vagy őrizze meg, vagy nyerje vissza. Mit az Isten pár óra múlva megint igazoltatják. Békés magatartás miatt… No akkor zutty a kocsiba. Kész. Hát akkor kiáltsunk személyes szabadság megsértését! Úgy van!
    Azon már nem is érdemes elgondolkodni, hogy annyira rezgett a léc, hogy nagyon-nagyon nem kellett a cirkusz. De könyöürgöm! Ez csak Gyurcsánynak volt jó, hogy most nem volt balhé? Budapest lakosságának nem volt jobb, hogy nem gyújtották fel a kocsikat, megmaradt az utca?

  15. Bubus szerint:

    Az előbb mintha még a Himnuszt is emlegetted volna a Fidesz kapcsán, odáig sikerült leturkálnod Gyurcsány védelmében. Én is hallottam már olyanokat, akiknek mindenre az volt a válaszuk, hogy Tokajt szőröstül-bőröstül megvette Azorbán, és mindenki rabszolgaként dolgozik narancssárga rabruhában. Mindenre lehet ez is a válasz, és máris a jó öreg MSZP legintelligensebb szónokainak szintjére emelkedünk.

    Viszont azt kell mondanom, hogy ha 2001-ben egy nagygyűlésen, mondjuk május 1-jén az MSZP sátraknál a rendőrök megpróbálták volna a szemedet kilőni, téged viperával, gumibottal összeverni, és könnygázt nyomtak volna a szemedbe, akkor ez neked ma is rosszul esne.

    Csakhogy akkor demokrácia volt, és nemcsak a kirakatban. Csakhogy akkor még működött az ország, és nem Magyarország volt a válság epicentruma, hanem az éltanuló volt a volt kommunista országokban.

    Emlékszel az akkori slágerszövegre? TÖBB PÉNZT AZ EMBEREKNEK!

    Na, ez sikerült, kölcsönökből. Azért tartunk itt, mert a tahó, dilettáns MSZP-SZDSZ kormány csak a tolvajlással foglalkozott, eladtak minden mozdíthatót amit csak tudtak (a maradék most jön), és tönkretették az országot.

    Egyetlen olyan közgazdász sincs ebben az országban, aki ne ismerné el, hogy a baloldal vitte ide az országot. Még a 2006-ban dübörgő gazdaságról propagandaszöveget daloló, full MSZP-s szolgaközgazdászok is max. annyit tesznek hozzá, hogy “de már Azorbán kormány is osztogatott”. Pedig 2002 tavaszáig nem történt semmi olyan “osztogatás”, amelyet ne termelt volna ki az ország gazdasága.

  16. Szilveszter szerint:

    Több pénzt az embereknek? Aha, emlékszem. A jövő meg elkezdődött! (erre is emlékszem)

  17. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Először is a Fidesz nem tüntetéseket szervez hanem nagy gyűlést egész pontosan ünnepi megemlékezést tarot 2006-ban is és később is. Még egyszer mondom nem tüntetést hanem ünnepi nagy gyűlést tartott 2006-ban is. Tüntetést a szakszervezeteknek kellene vagy tarthatnak tiltakozásul a mindenkori kormány politikája miatt. Már többször leírtam csak egy ünnepi nagy gyűlést tartott a Fidesz. Ezt zavarták meg rendőri segítséggel ezen már nem lehet változtatni. Emlékez vissza szintén 2006-ban nov.4-én már nem tudtak bele kötni mert a Fidesz kénytelen volt saját rendezőket alkalmazni és nem is volt a Fidesz ismétlem a Fidesz megemlékezésen semmi rendbontás.
    Még annyit a rendőrségnek alapvetően az a feladata, hogy a bejelentett nagy gyűléseket vagy akár tüntetéseket kötelesek biztosítani, hogy ne legyen rendbontás.

Itt lehet hozzászólni !