A polgármester tiltakozik a várható felháborodás miatt

Csepel.info

Tóth Mihály polgármester a Szabadkikötő út menti nyárfasor kivágásának tervére reagálva levélben fordult Kerényi László Sándorhoz, a tervezett favágásban illetékes Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztály vezetőjéhez. A polgármester arra kéri a fővárost, hogy csak a valóban beteg és veszélyes fákat vágják ki, a kivágottakat pedig pótolják.

Mint arról a Csepel.info-n hírt adtunk, a fővárosi önkormányzat arra hivatkozva akarja kivágatni a Szabadkikötő út menti nyárfasort, hogy a fasor jobb oldalán kivétel nélkül betegek és életveszélyesek a fák. Lapunk több fórumozója is megjegyezte, sajnos a csepeli önkormányzatnál is az a bántóan szemet és jó érzést sértő gyakorlat alakult ki, hogy egy-két veszélyessé vált fa kivágása címén egyész utcasorokban irtják ki a jól megszokott, árnyat adó növényeket (nyáron 2-3 fokkal is hűvösebb van a fás utcákban).

„Ezek a nyárfák a Szabadkikötő út, ezzel együtt Csepel városképének meghatározó elemei, az itt lakók számára hozzá tartoznak a városképhez. Eltávolításuk ezért várhatóan nagy felháborodást fog okozni az itt lakók körében. Polgármesterként határozott kérésem, hogy kizárólag azokat a fákat vágják ki, amelyek valóban élet- és balesetveszélyesek” – fogalmazott Tóth Mihály csepeli polgármester abban a levélben, amelyet a fővárosi önkormányzat főosztályvezetőjének írt a tervezett fakivágásokkal kapcsolatban. A polgármester azt kérte a főosztályvezetőtől, hogy a kivágásra kerülő fákat olyan fajokkal pótolják, amelyek képesek rövid időn belül a megszokott látványt pótolni.

Lapunk szerkesztősége őszintén bízik abban, hogy a jövőben a polgármester kérése nemcsak a fővárosi kezelésű csepeli utak mentén, hanem a csepeli önkormányzat által kezelt utak mentén is megvalósul.

Csepel.info

8 hozzászólás “A polgármester tiltakozik a várható felháborodás miatt” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Ha a fapótlás és a késöbbi karbantartás a nagykönyvben előírtak szerint történne, érdemes volna az összeset kivágni egyszerre…De én szkeptikus vagyok ezügyben, főleg a késöbbi karbantartással kapcsolatban. Persze, ha öt éven belül egyesével és pótlás nélkül vagdossák ki, azzal sem vagyunk előrébb…

  2. Nagyapó szerint:

    Azt írták, hogy lakossági bejelentések miatt vizsgálták a fákat, és egy szakértő betegnek találta őket.
    Ez nekem büdös.
    Pro primo először. Hány lakos van a Szabadkikötő út mentén?
    Pro primo másodszor. Minden fa beteg? Igaz, ha nincs fa nincs probléma.
    Pro primo harmadszor (ahogy az egyszeri párttitkár mondta). A fákat nem lehet gyógyítani?
    Füvet mindenhova!
    A Szebeni úton, a Komáromi és a Kassai út között, 50 cm átmérőjű, életerős fákat vágtak ki, pótlás nélkül. A természet pótol, mert a ki nem ásott tuskókból már 2 m-es hajtások nőttek. Bravó CSEVAK.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. lolka szerint:

    Azon törtem a fejemet, miért lett ilyen hirtelen baleset veszélyes a fasor? Mert, hogy egyenesen szemből nem mondanak semmit az tuti..bizalmatlan
    vagyok, nem tehetekróla, de azért elolvasnék legalább ött levelet amiben , kérik a fák kivágását ! SZERINTEM , MONDOM ÉN SZERINTEM A FA KOMPOSZTÁLÁSHOZ KELL MAJD , HA INDUL A SZENYVIZTISZTITÓMÜ A SOK FA ITT VAN HELYBEN EGY-KÉT ÉV KELL, HOGY KOMPOSZTÁLÓDJON, ÉS MÉG MESSZE SEM KEL SZÁLITANI!

  4. büki szerint:

    Nem férnek el a nagy dög autók, amik a sz…rt szállítják majd. A fákat még előtte kell kivágni, mert ha egy-két kocsi beleakad, tényleg életveszélyesek lesznek.

  5. […] Mint arról a Csepel.info hírt adott, a csepeli polgármester a fairtással kapcsolatban levélben tiltakozott “a várható felháborodás miatt”, Németh Szilárd, a  Fidesz-KDNP frakcióvezetője […]

Itt lehet hozzászólni !