Orbánt kitüntette a WHO

MNO

Orbán Viktor miniszterelnök kapta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) díját a dohányzás visszaszorításáért tett erőfeszítésekért – jelentette be Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi irodájának vezetője hozzátette: Magyarország több olyan intézkedést hozott az elmúlt két évben, amelyekhez politikai döntéshozói támogatás kellett, a díj ennek a támogatásnak az elismerése. „Az idei évben nagyon gondos mérlegelés következtében, néhány más prominens személyiség mellett Magyarország és Magyarország miniszterelnöke kapta meg ezt a díjat, elismeréseként annak, ami az elmúlt években történt a dohányzás visszaszorítása érdekében” – mondta az irodavezető.

A méltatás azt tartalmazza: „az elmúlt évek során Magyarország figyelemre méltó előrehaladást ért el a dohányzás visszaszorításában, különösen a zárt, nyilvános helyeken történő dohányzás tiltásának hatálybalépésével. Ezek az eredmények Magyarországot globálisan a dohányzás ellenőrzése területén élen járó országok közé emelték. Mindez nem válhatott volna lehetővé az ön erőteljes vezetése és legmagasabb szintű politikai támogatása nélkül”. A szervezet reméli, „más tagállamok is hasznosítani fogják Magyarország jó példáját”.

Szócska:A GDP 1,7 százaléka vész el

Az egészségügyért felelős államtitkár úgy vélte, a díj feltétele nemcsak a jogszabályok megalkotása, hanem azok következményeinek követése, illetve a leszokást támogató lehetőségek életbelépése, fejlesztése. Szócska kiemelte, a dohányzás Magyarországon még mindig a legsúlyosabb probléma, de erőteljes szabályozással kezelhető, ami nem minden népegészségügyi kérdésre igaz. Emlékeztetett arra, hogy a parlament 2011 áprilisában módosította a nemdohányzók védelméről szóló törvényt, ennek értelmében 2012. január 1-jétől tilos dohányozni a zárt és közforgalmú helyeken.

Az államtitkár adatokra hivatkozva elmondta, nem igazolódtak azok a félelmek, hogy az éttermek vagy a szórakozóhelyek forgalma csökkent volna, és a lakosság nagy többsége egyetért ezzel a szigorú szabályozással. „Csak pozitív visszajelzés van, és ez egy komoly eredmény” – fogalmazott Szócska. Statisztikai adatokra hivatkozva az államtitkár elmondta, hogy évente több mint 20 ezer ember hal meg a dohányzás okozta megbetegedések miatt és Magyarország még mindig világelső a tüdőrák-megbetegedésekben. A szív- és érrendszeri halálesetek egynegyede a dohányzásra vezethető vissza, és Magyarország nemzeti össztermékének 1,7 százaléka „vész el” a dohányzás miatt évente.

18 milliós bírságot szabtak ki

Pusztai ismertetése szerint világszerte hatmillióan halnak meg a dohányzás következményei miatt, ebből hatszázezren nemdohányzók. Az európai régió sem „büszkélkedhet”, 1,6 millióan halnak meg a dohányzás okozta betegségekben – mondta az irodavezető. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2004-ben az elsők között ratifikálta a dohányzásellenes keretegyezményt, azonban több kísérlet is kudarcba fulladt a dohányzás visszaszorításában. Az elmúlt években hoztak olyan intézkedéseket, amelyek lényegi változást hoztak, ilyen volt a zárt, közforgalmú helyeken történő dohányzás tiltása, a dohánytermékeken megjelenő illusztráció megjelenítése vagy a dohánytermékeket sújtó jövedéki adó emelése.

Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos elmondta, tavaly 57 ezer ellenőrzést végeztek és 18 millió forint bírságot szabtak ki. Kiemelte, a biztosok nemcsak munkaidőben, hanem munkaidőn túl, éjszaka is végeztek ellenőrzéseket, hiszen a szórakozóhelyek többsége este-éjszaka üzemel. Hiányosságokat főként a közterületeken, villamos- és buszmegállókban, játszótereken, bevásárlóközpontokban, de sportlétesítmények ellenőrzésekor is találtak.

Léder László, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OÉTI) főigazgatója arról számolt be, hogy a Dohányzás Fókuszpontot külön szervezeti egységgé nyilvánította a hatékonyabb munka érdekében. Elmondta azt is, hogy az idén is megismétlik az OÉTI-dohányfelmérését.

Minden évben egy kisvárosnyi ember veszti életét

Mint ismert, Magyarországon évente egy kisvárosnyi ember veszti életét a dohányzás miatt kialakuló betegségekben. 2010-ben 20 470 ember halt meg Magyarországon dohányzás következtében, ami az összes halálozás egyhatodát (16 százalék) tette ki. Férfiak esetében az összes halálozás közel negyede (23 százalék), nőknél a tizede (9 százalék) volt a dohányzás következménye.

A dohányzással kapcsolatban a legveszélyeztetettebb a fiatalkorúak, valamint a nők számítanak. Csak 2010-ben 80 milliárdos veszteséget okoztak Magyarországnak a dohányzással kapcsolatos kiadások, amely összeg megegyezik az évente az építőiparnak juttatott költségvetési támogatással.

Osztrák mintát követ Magyarország

Orbán az InfoRádiónak adott május 30-i interjújában az egészségügyi szempontokra hivatkozva úgy fogalmazott, „összességében jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés”, és az új rendszer elindulását követő három hónap után mindenki el is fogja ismerni: ez egy jobban működő szisztéma, mint a korábbi. Ha rajtam múlna, holnap reggel betiltanám – mondta személyes országos törekvéséról Lázár a Heti Válasz május 9-i számában a trafiktörvény ügye kapcsán megjelent interjújában.

A trafikpályázatok előéletéről szólva elmondta, „három éve győzködöm a miniszterelnököt, hogy az osztrák mintára szervezett árusítási rendszert be kell vezetni, mert egyedül ez akadályozhatja meg a dohányzás terjedését a fiatalok körében”. Kiemelte, az átalakítás legfőbb és egyetlen igazi ellensége a Philip Morris dohánycég volt, amelynek nincs hazai gyártókapacitása, mégis uralja a piac 35-40 százalékát, és „súlyosan sérti az érdekeit” az, amit Lázárék csináltak. A politikus ismer is jó néhány újságírót, akit kiutaztattak Amerikába a cég érdekében, egy „kis” kampányra „nem számít néhány száz millió forint”.

Forrás: MNO

54 hozzászólás “Orbánt kitüntette a WHO” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    “az átalakítás legfőbb és egyetlen igazi ellensége a Philip Morris dohánycég volt, amelynek nincs hazai gyártókapacitása, mégis uralja a piac 35-40 százalékát, és „súlyosan sérti az érdekeit” az, amit Lázárék csináltak. A politikus ismer is jó néhány újságírót, akit kiutaztattak Amerikába a cég érdekében, egy „kis” kampányra „nem számít néhány száz millió forint”

    Ez a független sajtó?…
    Érdekemberek.
    Maffiabaloldal.

  2. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Gratulálok a Miniszterelnök urunknak a kitüntetéséhez !

  3. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ja és ne felejtsük el, ma van az 50. születésnapja is.
    DEAR MR. PRESIDENT, HAPPY BIRTHDAY 😉

  4. csapajev szerint:

    Jézus…!!!
    Vagy szemellenző van rajtuk,vagy ők is kaptak trafikokat….
    Undorító!!!

  5. Tóth Kati szerint:

    Mi van csapajev savanyú a szőlő?
    Gratulálok a Miniszterelnök úrnak!

  6. felix szerint:

    A célt díjazták és nem az eszközt.

  7. Gordon szerint:

    Cél és eszköz. Mind a kettő rendben van és megérdemli ezt a magas rangú kitüntetést.

  8. nagyapó szerint:

    Isten éltesse Orbánt!
    Hajrá Magyarország!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. felix szerint:

    Gordon a tolvajok oldalán.

  10. felix szerint:

    Maffia= fidesz vezetés.

  11. Etikus szerint:

    Elborult az a pici elme is? (trafik, rezsidíj csökkentése, stb. mindent egybevéve)
    Hiába való zagyválás, ferdítések tömkelege…………….

    A közelmúltban írtam, hogy normális dem.-ben hatósági eljárást kezdenének néhány itt fórumozó ellen. Nagy nyilvánosság előtt kijelenteni ilyen súlyos vádat, hogy micsoda a FIDESZ vezetés!
    Két súlyos problémát vethet fel:
    -súlyos elmebeli zavarodottságot,
    -súlyos rágalmazás, hitelrontás, b. sértés, stb. kategóriákat,
    amelyek már nem férnek bele a szabad vélemény nyilvánítás kategóriájába sem.

    Papp Petiéknek illene lépniük!!!
    HIVATALBÓL!!!

  12. felix szerint:

    etikus!
    Amikor gordon és a többiek írják ezt a baloldalról akkor nem működik a jogérzéked?
    Átlátszó vagy.
    A fidesz vezetés nem személy nem jogi személy és nem szervezet.
    .

  13. felix szerint:

    etikus!
    Mielőtt hülyére törnéd a fejed a vezetés egy cselekmény és az nem szokott perelni.

  14. Perspektíva! szerint:

    Ajánlom:
    E szerény, reálisan megírt, de tanulmányozásra feltétlen alkalmas cikket fórumozó társaim figyelmébe Hölgyeknek és Uraknak egyaránt.

    Die Presse: Orbán hazafi, ezt nem szeretik az Unióban
    A A A
    MHO/MTI
    – 2013. május 31., péntek
    A konzervatív osztrák lap szerzője érti és elfogadja a magyar kormány politikáját
    Érző és értő cikket közölt az osztrák Die Presse a magyar kormány politikájáról. A konzervatív lap szerzője szerint hiába szapulja Orbán Viktort a nyugati média, az autógyárakat ez nem befolyásolja:.
    Hirdetés

    A Die Presse című osztrák lapban megjelent vendégkommentár szerzője, a Reiner Liesinger írói név alatt publikáló publicista-történész azt írta, hogy amióta Magyarországot egy nemzeti konzervatív kormány irányítja, „hűvös szél fúj” Brüsszel felől. A publicista szerint ez a szél egyre erősebb lesz. Ez viszont nem befolyásolja például az autóipart.
    A kétharmados többséggel felruházott kormány európai uniós mércével mérve nem konvencionális eszközökhöz nyúlt, hogy felszámolja a „posztkommunista-oligarcha struktúrákat” – fogalmazott a szerző a vezető osztrák konzervatív lapban. Orbán pártja tagja az Európai Néppártnak, amelyhez az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a német Kereszténydemokrata Unió (CDU), illetve a Keresztényszociális Unió (CSU) is tartozik – jegyezte meg. Mindenekelőtt azonban – írta – Orbán Viktor magyar hazafi, nem pedig egy „helyes fiú”, ahogy azt ő maga is hangsúlyozta egy interjúban.
    A szerző kihangsúlyozza, hogy Orbán korábban azt mondta: a választók nem azzal bízták meg, hogy fősodorbeli politikát folytasson. „A hazaszeretet azonban a mai uniós világban megütközést kelt” – vélekedett Liesinger. Míg a publicisztikában és a politikában folytatódni fog „Orbán szapulása”, az autóipar „az előítéletek helyett a tényekre épít”, az Audi például Győrben működteti legnagyobb motorgyárát – írta.

  15. Etikus szerint:

    Nem vagy tisztában az alapvető fogalmakkal, csak hablatyolsz 0-24-ig.

  16. felix szerint:

    Taníts mesterem.
    Bár rólad és az adott témákkal kapcsolatos véleményedről semmit sem tudni, így azt sem, hogy egyáltalán van e fogalmad valamiről is, látatlanban mesteremmé fogadlak.

  17. Etikus szerint:

    Sajnos az alapvető hiányosságaid miatt, nem nyerhetsz felvételt a kurzusra.
    Javaslom egyenlőre látogasd egyre gyakrabban a szemináriumokat, s maradj ébren!
    Alvó emberek fejét nem lehet “tömni sem.”

  18. felix szerint:

    Más szóval nincs mit átadnod.
    Gondoltam, de a kibúvód ügyes.
    Ezt mondták neked az általánosban és milyen jól megjegyezted.
    Az emlékező tehetséged tehát jó.

  19. Etikus szerint:

    Látod, milyen balga vagy?!
    Még mindig nem érted, hogy mi az amiről írok hosszú éveken át. (ezért sem férsz a kurzusba!)
    Egyet írok, a sok közül, amelynek meglétével gyakorlásával szebbé, jobbá tehető az emberiség jövője.

    Szívvel, lélekkel, emberséges módon gondolkodó, önzetlen cselekvőkészséggel tettre készséggel bíróakra van szüksége az emberiségnek, boldogulásához!!!
    Vajon melyik van meg benned, ezek közül?
    Én tudom, ne írd le!!!
    Magadnak, tükör előtt, s nem egy ember előtt, ha nem az emberiség előtt!!!

    “Szállj magadba, s szűnj meg habzsolni a világnak!” (Shakespeare)

  20. felix szerint:

    Etikus!
    Látod nem tudsz te rólam semmit, de magadról azt hiszed, hogy megfelelsz a saját elvárásaidnak.
    Tudod beszélni nem beszélek ilyesmit, de az életemet ennek a jegyében éltem, ameddig a körülményeim engedték.
    Veled ellentétben mindent támadok ami nem felel meg az általad leírtaknak-
    Ezt tettem az MSZP-ben is, léteznek rá tanuk, mivel nem sikerült elérnem kiléptem.
    Nem dumálni tenni!

  21. ebihal szerint:

    Azt hiszem itt valami hibádzik! Mert, hogy szívvel, lélekkel dolgoznak saját maguknak
    az látni, de emberséget és önzetlenséget? Na ne kábítsuk egymást!

  22. felix szerint:

    ebihal!
    Nézd végig etikus megszólalásait.
    Már azok is hibáznak, mert etikátlanul jobbra, talán szélső jobbra húznak.
    FENNKÖLT SEMMITMONDÓ.

  23. John Doe szerint:

    A szeretett vezér 50. szülinapja alkalmából nincs semmi az “egyesen”? 😉
    Gordon, ne köpdösd a PM-t, saját véred, vérünk, én vállalom, veled ellentétben, te senki.

  24. felix szerint:

    Központi akaratra bármit…………..

  25. John Doe szerint:

    Azt mondta a vezér mise ügyben:

    A Képviselő Funky blog Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét kérdezte meg az üggyel kapcsolatban és nem más, mint maga Orbán Viktor válaszolt. “Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését”

  26. felix szerint:

    Vannak türelmetlenek.

  27. Vátesz szerint:

    Seggnyalás a köbön! A zsidók tarthattak Budapesten világkongresszust, az ujgurok nem!

  28. felix szerint:

    Ne idegeskedj, valahol a te nyelvedre is vár egy, ha mégsem akkor szólj.

  29. Etikus szerint:

    Láthatja mindenki, ez vagy Te!
    Sugárzik belőled a sátáni gonoszság, gyűlölet.
    Emlékeztető: a kommunista jellemzője, Szolzsenyickitől, ez vagy Te!!! Hiszen 0-24 az egész életedben ezt tetted. Pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj……………………..

  30. ebihal szerint:

    Belőled mag a hülyeség sugárzik!

  31. felix szerint:

    Etikus!
    Az antiszemita Vátesz az nagyon bejön neked. Ő zene füleidnek, mert az antiszemita az neked nem gyűlölködő.
    Egyébként nagy tévedésben vagy. Nem gyűlölök senkit, csak hülyítem a hülyéket.

  32. felix szerint:

    Tudod etikus, olyan vagy te mint a szertettől csöpögő hittérítő aki himlővel fertőzőt takarót osztogat Isten szeretett indiánjainak, de te ezt a magyarokkal teszed.

  33. Doki szerint:

    Be akarja záratni a Magyarok Házát a Katasztrófavédelem, mondvacsinált
    indokokra hivatkozva! – Jogtalan volt az ujgur küldöttség elleni fellépés!

    Bezáratná a Magyarok Házát a Katasztrófavédelem, mondván, veszélyes az
    az épület, ami egészen a mai napig megfelelt a követelményeknek. Az ürügy:
    az épület adott volna otthont az ujgur fiatalok világkongresszusának, amit felszámolt a hatóság.

    Május 30-31-én és június 1-jén Budapesten ülésezett volna az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozata. A Kína által megszállt ujgur nép a magyarokat tartják egyik legközvetlenebb rokonuknak.

    Akár kínai parancsra, akár nem, az ujgurok vezetőjét, Ümit Amitot május 30-án
    a rendőrök a budafoki úti kapitányság fogdájára szállították, mondván, a
    papírjai nincsenek rendben. A diplomáciai szabályokra fittyet hányva tették
    ezt, utána kvázi bezáratták az ujgurok szálláshelyét, tűzvédelmi
    hiányosságokra hivatkozva.

    Mindezek után a Magyarok Házában akarta a Magyarok Világszövetsége elszállásolni a fedél nélkülivé vált magyarokkal rokon vendégeket. Itt bombariadóra hivatkozva
    bezáratták az épületet és mindenkit kitessékeltek az utcára.

    A jelenetek kísértetiesen hasonlóak a Dalai Láma budapesti látogatásán
    történtekhez, csakhogy a tibetiekkel ellentétben az ujgurok még igen közeli
    rokonaink is, akiket bizonyos okok miatt ezek szerint nem testvéri
    vendégszeretettel, hanem ittlétük ellehetetlenítésével köteles fogadni a
    hatalom.

    Ümit Amitot pár óra fogva tartás után kiutasították az országból, az ujgur
    küldöttség pedig első felháborodásában el is hagyta Magyarországot. A
    katasztrófavédők a Magyarok Házát -mondvacsinált okokra hivatkozva- be akarják záratni.

    Valószínűleg itt arra megy ki a játék, hogy még jobban eltitkolják a magyarság szkíta-hun turáni eredetét.

  34. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Van egy könyv az a címe HUN BIRODALOM. Már az elején szét sírtam magam rajta, amikor az egyenesági leszármazottak életét olvastam benne Álmos, meg Árpád, meg Attila, meg jajjj mindenkiét.
    Ott tudtam meg, hogy a kínai Nagy Falat épp a magyarok ellen húzták fel, amikor egyre inkább jöttek Nyugatnak. Sok-sok érdekességet leírtak a magyarokról hányféle csoportból tevődtünk össze, kik váltak le rólunk, kik csatlakoztak…. itt ismertem meg a székely-magyar kapcsolatot. Más források is említenek bennünket, kínai-örmény-arab-török, ahol szintén megfordultunk.

    Erről a szkíta-hun-turáni gyökerekről is ír.

    De kik ezek az ujgurok tulajdonképpen?
    Amit lehetett elolvastam róluk, pl ezt is: pill copy

    Ujgurok gyökerei – a nép, amely a nomádok közül csak a magyart tartja rokonának
    Az ujgur testvéreink (“fehér emberek hosszú, világos hajjal” – ahogyan egy korabeli kínai utazó látja őket), akik a Sárga folyó és a mongol sztyeppék között éltek. (akiknek őseit a bizánciak “fehér hunoknak” nevezték)

  35. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Etikus:

    “a kommunista jellemzője, Szolzsenyickitől”

    Áhá, na végre meg van az idézet szerzője! Nem Szolzsenyicin, hanem Szolzsenyicki!
    Hát ez okozhatta a sok félreértést!

    Most már csak az a kérdés, ki a rosseb az a Szolzsenyicki. Etikus talán tudja.

  36. Doki szerint:

    Az ujgurok Atilla leszármazottjai akárcsak a székelyek, a kazahok és mi magyarok is.

  37. Gordon szerint:

    Hányan vannak ezek az újgurok? Nem találtam róluk semmit.

  38. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Az ujgur egy kelet-közép-ázsiai népcsoport, amely ma Kína területén él.
    Egyébként mi magyarok sem vagyunk Attila leszármazottai.

  39. Gordon szerint:

    Hát te biztos nem. 😛

  40. felix szerint:

    Te meg pláne .:)

  41. Doki szerint:

    Hajós, te csak a magad nevében beszélj. Te tényleg nem Atilla leszármazottja vagy, hanem Mózesé… 😀

  42. Doki szerint:

    Gordon!

    Nem jó helyen keresgélsz!

    Az ujgurok több ezer éves történelemmel rendelkeznek és a magyarokat rokonaiknak tartják. Elődeik tagjai voltak a hun törzsszövetségnek.
    Már évszázadokkal korábban magas szinten volt az írásbeliségük, felfedezték az akupunktúrát, jártasak voltak az építészetben, a művészetekben és a zenében. Évszázadokkal Gutenberg előtt ismerték a könyvnyomtatást.

    1876-ban Kína elfoglalták hazájukat, melynek során egymillió őslakost mészároltak le. Az ujgurok többször szerveztek fegyveres felkelést a megszállók ellen. Kétszer is kivívták önállóságukat. 1933-ban létrehozták a Kelet-Turkesztáni Iszlám Köztársaságot, és 1944-ben kihirdették a Második Kelet-Turkesztáni Köztársaságot. Az előbbi 3, az utóbbi 5 évig állt fenn.

    1949-ben a kommunista Kína végleg bekebelezte az országot. Autonómiájuk csak papíron létezik. Az ujgurisztáni kínai betelepülők különböző kiváltságokat élveznek, míg az őslakosoknak az anyanyelvi iskolákat és a szabad vallásgyakorlást sem engedik, miközben hazájuk területén kínai atomkísérleteket hajtanak végre.

  43. felix szerint:

    Doki!
    A genetikai kutatások szerint a vezérek és a törzsek tagjai nem azonos genetikai oldalhoz tartoznak.
    Ebben mennyi igazság van? /ez tudomány

  44. Doki szerint:

    Felix!
    Ezt melyik magát tudósnak nevező személytől hallottad/olvastad?

    A magyarság azon kevés népek közé tartozik, melynek hamisították a történelmét. Itt van mindjárt a finnugor elmélet… Aztán a 896-os honfoglalás(?), mely valójában hazatérés volt. Végezetül, hogy az iskolákban máig azt tanítják, hogy Árpád-ház és nem azt, hogy Turul-dinasztia. Az Árpád-ház megnevezést azért kezdték el használni, hogy elvegyék a magyarság múltját, mert egy népet úgy lehet a legjobban leigázni, ha elveszik a történelmét, kultúráját, nyelvét. Ezt a Habsburgok sikeresen alkalmazták.

    És miért pont Árpád-hoz? Miért Árpádtól eredeztetik? És miért nem Álmostól, aki Árpád apja volt, vagy Ügyektől, aki Árpád apai nagyapja volt? És így szép lassan vissza is lehetne menni és olyan neveket leírni, melyekről szerintem sok okoskodó fórumozó nem is hallott.

  45. Doki szerint:

    Elnézést, Árpád-házat szerettem volna írni.

  46. John Doe szerint:

    Doki, egészen a dinoszauruszokig vissza? 😉

  47. ... Grün szerint:

    Doki!
    Tudod e hogy a török kisgyerekeknek meg a nagyobbaknak is, azt tanítják, hogy az egykori török birodalom legsúlyosabb katonai vereségét Mohácsnál szenvedte el 1526-ban? Mivel csak a hivatalos verziót ismered, azok alapján kérdezem ha diadalmas, megsemmisítő győzelmet értek el, miért csak 16 évvel később 1541-ben foglalták el Budát?
    Ha a történelmet meg akarjuk ismerni, nem szabad kizárni a tájékozódást, ill. a gondolkodást. A mohácsi csatában TOMORI SEREGE GYŐZÖTT. BÁRMILYEN HIHETETLEN IS. 😀

  48. felix szerint:

    Doki!
    Ceizler Endrétöl.

  49. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Dokikám, a legendákat meg a történelmet némiképp összekevered.

  50. Gordon szerint:

    De hányan vannak az újgurok?
    Ezt nem találtam a neten.

  51. Gordon szerint:

    A Mohácsi csata

  52. Gordon szerint:

    De azért a végén kivertük a muzulmánokat, még ha ennek a Jobbik nem is örül…

  53. Doki szerint:

    Gordon!

    Úgy kb 10 milliós lélekszámmal rendelkeznek.
    Egyébként pedig hogy jön ide a Jobbik és török hódoltság? Ha már itt tartunk; a török megszállást követte a Habsburg, mely időben tovább is tartott és nagyobb pusztítást végzett a magyarság körében.

    Egyébként pedig ne tereljük el a témát! Arról írtam, hogy a Magyarok Háza, mely eddig megfelelt a biztonsági előírásoknak, hirtelen tűzveszélyessé vált… Mindez persze rögtön akkor, mikor a Magyarok Világszövetsége az intézményben szerette volna elszállásolni az ujgur delegációt, melynek vezetőjét jogtalanul állította elő a rendőrség.

    Pintér Sándornak ki kellene vizsgáltatnia az esetet és ha bebizonyosodik, hogy valóban jogtalanul léptek fel a rendőrök, akkor fel kell mentenie őket a szolgálat alól. Továbbá arról is meg kellene bizonyosodni, hogy a Magyarok Háza valóban tűzveszélyes-e, ugyanis egészen idáig megfelelt a biztonsági előírásoknak, így erős a gyanú, hogy a Katasztrófavédelem jogtalanul járt el.

    Egyébként pedig valaki elmagyarázhatná, hogy hogy is van az, hogy míg a zsidók tarthattak kongresszust Budapesten, addig az ujgurok nem…

Itt lehet hozzászólni !