Széll Domonkos az evezős Európa-bajnokságon

Csepel.hu

Illusztráció

Sevillában május 31. és június 2. között rendezik meg a 2013. évi evezős Európa-bajnokságot. Olimpiai bajnokokkal, érmesekkel teletűzdelt mezőny gyűlt össze az idei versenyszezon első eddigi legnagyobb eseményén, ahol a Csepel Evezős Klubot Széll Domonkos képviseli.

A több mint 500 versenyzőt számláló, rekordszámú mezőny 35 nemzetet képvisel, s a magyar evezős válogatott öt, ezúttal csak férfi hajóegysége – kormányos nélküli kettes, egypárevezős, könnyűsúlyú kétpárevezős, könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, könnyűsúlyú négyes – indul a kontinensviadalon. A világbajnoki ezüstérmes Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) az idén hajóegységet váltott, és a szegedi Matyasovszki Dániellel könnyűsúlyú kétpárevezősben próbál szerencsét.

Az egyik legnépesebb mezőny ebben a versenyszámban gyűlt össze, az előfutamokban a 22 hajó közül csak a futamgyőzelem jelent azonnali továbbjutást, a többieknek még reményfutamozniuk kell. A csepeli Széll Domonkos, aki Simon Béla partnereként, kormányos nélküli kettesben indult Londonban az olimpián, és tavaly az Európa-bajnokságon Varese-ben hatodik helyet szerzett, most visszatért az egypárevezőshöz. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a mezőnyben ott van többek között a tavalyi olimpiai ezüstérmes, cseh Onderj Synek, az idén remek formát mutató, német Marcel Hacker és a háromszoros Európa-bajnok litván Mindaugas Griskonis is. A Révész testvérek, Péter és Zoltán könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben állnak rajthoz. Mindketten a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub versenyzői. Simon Béla és Juhász Adrián újra egy hajóban evez, a kormányos nélküli kettesben hazai fölényük megkérdőjelezhetetlen.

A szezon eleji versenyeken jó formát mutatott a csapat, bizakodva várják a holnapi előfutamot, ahol a német, lengyel, görög és olasz hajók mellett az olimpiai ezüstérmes franciákkal is meg kell küzdeniük. Könnyűsúlyú négyesben a bajai Cselinácz János, Miskolci Dániel, Bodrogi István, Vermes Péter képviseli hazánkat. Ebben a versenyszámban az ellenfelek közül érdemes kiemelni a tavalyi olimpiai bronzérmes dán csapatot, akik a hajóegység összetételében apró változtatással próbálják visszaszerezni verhetetlenségüket.
Az előfutamok május 31-én, pénteken 9 órakor kezdődnek, és élő kommentárral követhetők a www.worldrowing.com honlapon.
Előfutamok: Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős (Galambos, Matyasovszki) 9:28 Férfi egypárevezős (Széll)11:06 Férfi könnyűsúlyú korm. nélk. kettes (Révész Z., Révész P.) 11:34 Férfi korm. nélk. kettes (Simon, Juhász) 12:16 Férfi ks. négyes (Cselinácz, Miskolci, Bodrogi, Vermes) 13:12

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !