Halálos gázolás miatt akadozott órákig a csepeli HÉV-közlekedés

Csepel.info

A csepeli HÉV Szabadkikötő melletti állomása

Egyelőre tisztázatlan körülmények között elgázolt egy fiatalembert csütörtökön hajnalban a HÉV-szerelvény a Szabadkikötőtől nem messze. A közlekedés órákig egy vágányon zajlott, amíg tartott a halálos baleset miatti helyszínelés – értesült olvasóitól a Csepel.info .

“Egyébként rajta ültem a HÉV-én, közvetlenül a mozdonyvezető mögött… Megyünk, megyünk, BUMMMM, majd lassan megállunk. Mozdonyvezető kiszáll, hátramegy, majd rémült arccal jön vissza: egy félmeztelen fazont elütöttünk. Majd leszállított mindenkit, gyalog indultunk el a város felé. Ez pontosan 6 óra 9 perckor történt. Már elég világos volt, legalábbis 50-60 méterre tuti el lehetett már látni. Kíváncsi lennék, adnak-e majd bővebb tájékoztatást az esetről… Ha egy félmeztelen ürge bóklászna a sínek mellett, hát gyanús lenne nagyon…” – írta egyik olvasónk a balesetről.

A BKK e-mailben először arról értesítette utasait, hogy a H7-es HÉV megnövekedett indítással közlekedik, és a vonal teljes szakaszán kisegítő pótlásként autóbuszok is szállítják utasaikat. Később már arról adtak tájékoztatást, hogy a hajnali szerelvény egy 20-30 év körüli férfit gázolt el a Szabadkikötő és a Kvassay híd közötti szakaszon – ezt Bartha László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese mondta el.

A BKK reggel nyolc előtt nem sokkal újabb tájékoztatást adott ki arról, hogy ismét rendben járnak a szerelvények. Lapunk úgy tudja, hogy a szerelvények fél kilenckor még fel voltak torlódva a Szent Imre térnél, majd a közlekedés rendje valóban helyreállt.

Részvétünk az elgázolt fiatalember családjának.

Csepel.info

127 hozzászólás “Halálos gázolás miatt akadozott órákig a csepeli HÉV-közlekedés” bejegyzésre

  1. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Az öngyilkos fiatalember jól kibaszott pár száz csepelivel ma reggel…

  2. csumpika szerint:

    jó lesz az ezernek is…
    sosem értettem, hogy miért kell úgy öngyilkolni, hogy közben a fél várossal is kicsesszen. ettől függetlenül részvétem az illető családjának!

  3. csepeli pali szerint:

    “A BKK e-mailben arról értesítette utasait”

    Emailban, az utasokat? Mégis hogyan?

  4. felix szerint:

    Nem kéne elfogadni valami öngyilkossági kódexet?
    Nehogy már bezavarjanak ezzel is.
    A hajléktalanok már így is elegez zavarják a tisztest polgárt, most meg még az öngyilkolók is.
    Hát hol élünk ?
    Kérdem én.

  5. admin szerint:

    Kedves pali, a BKK-hírlevélre bárki feliratkozhat.

  6. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves Pali és Admin!

    Az a gond az email szolgáltatással, hogy későn kapod meg. Pl a Szabadkiküötőnél szálltuk le a HÉVről, akkor már hiába jött az email. Ezt előre sosem fogják tudni kezelni.
    Én azt nem értem, hogy a helyszínelés miatt miért kell “órákig” ott maradnia a szerelvénynek. Ezen a protokollon kellene valahogy változtatni, és nem zavarna annyi embert más “menekülése”.
    Én sem értek egyet azzal, hogy úgy vet valaki véget az életének, hogy másoknak is “bosszúságot” okoz. Ráadásul az öngyilkosság semmit sem old meg, csak még nagyobb terhet ró a szerető családra.

  7. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Részvétem az illető családjának, de én is azt kérdezem, hogy ha valaki el akarja dobni az életét, akkor miért kell ennyi emberrel kicseszni? Lehet, hogy valakit ma pont azért küldtek el a munkahelyéről, mert mondjuk ma reggel elkésett. Az is lehet, hogy valakit azért rúgtak ki az iskolából, mert ma reggel elkésett…

    Szóval kedves csepeliek és nem csepeliek! Semmire sem megoldás az öngyilkosság, de ha mindenáron úgy döntötök, hogy eldobjátok az életet magatoktól, akkor azt ne így tegyétek!

    Egyébként pedig baszhatják a hírlevélre feliratkozott olvasók az értesítést… Hajnalban, mikor az ember munkába, vagy iskolába készül, esetleg orvoshoz, mosakszik, zuhanyozik (már aki szokott :D), reggelizik, nem sok ideje van e-mailt olvasni…

  8. Admin!
    “a BKK-hírlevélre bárki feliratkozhat.”
    Az életem árán túl drágának tűnik egy ilyen felíratkozás!

  9. Panda szerint:

    Akinek van okos telefonja es oda kapja az emailokat annak hasznos. mar egy parszor nagy segitseg volt, hogy tudtam azt hogy nem erek haza idoben mert kaka van a jarattal amivel utazom.

  10. csepeli pali szerint:

    Egyébként rajta ültem a HÉV-én, közvetlenül a mozdonyvezető mögött…

    Megyünk, megyünk, BUMMMM, majd lassan megállunk. Mozdonyvezető kiszáll, hátramegy, majd rémült arccal jön vissza: egy félmeztelen fazont elütöttünk.

    Majd leszállított mindenkit, gyalog indultunk el a város felé.

    Ez pontosan 6 óra 9 perckor történt. Már elég világos volt, legalábbis 50-60 méterre tuti el lehetett már látni. Kíváncsi lennék, adnak e majd bővebb tájékoztatást az esetről… Ha egy félmeztelen ürge bóklászna a sínek mellett, hát gyanús lenne nagyon…

  11. admin szerint:

    Elég ritka, hogy azonnal tudni lehet egy közlekedési problémáról. A mi tapasztalataink szerint a BKK e-mail szolgáltatása kimondottan jó, és kétségtelen, hogy nem mindig azonnali.

    De hát az is elvárható, hogy egy ilyen esetben pl. a mentők és a rendőrség hívása valamint a pótlóbuszok megszervezése legyen az első, nem pedig az, hogy egy sajtósnak adnak tájékoztatást.

  12. csepeli pali szerint:

    Azóta is az a “hang” jár a fejemben…

  13. lucifer szerint:

    Végig olvastam a kommenteket. mindegyik arról szól, hogy a szerencsétlen hogy kicseszett néhány száz, netán néhány ezer úgymond tisztességes emberrel.

    Arra senki sem gondolt, hogy mi lehet az oka egy ilyen öngyilkosságnak? Amikor már minden összeomlik az ember körül? amikor már nincs tovább? Mert csodálatos, demokratikus vadkapitalista rendszerünk ezt biztosítja?

  14. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves Lucifer!

    Majd ha Neked is büntetésből pl levonnak a béredből, mert késtél, meg fogod érteni azokat, akiket “felháborít” az ilyen eset.
    Ne a társadalmat hibáztasd egy-egy ember gyengesége miatt. Nem én tehetek arról, hogy olyan gondja volt, amit egyedül nem tudott megoldani. Minden esetre (értsd: lelkisegélyszolgálat) van megoldás.
    Amiről még nem “emlékeztünk” meg most, hogy az a szerencsétlen HÉV vezető, mit él át ilyenkor…

  15. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Sátánka! A nevemből ki tudod olvasni, hogy mit gondolok, de azért erősen túlzás ezért is a kormányt hibáztatni…

  16. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Barkóczi Zoltánnak igazat adok!
    Szerintetek milyen érzések kavaroghatnak most abban a vezetőben? Egy ilyen tragikus esemény egy életre befolyásolhatja őt… Arra nem gondol senki, hogy mi van akkor, ha egy cukros is utazik és ez miatt később tud mondjuk étkezni, vagy beadni magának az inzulint?

  17. J szerint:

    Az egy dolog hogy több ezer utassal kicseszett ők max csak morogtak, de lehet egy embernek(a sofőr) örökre tönkretette az életét. Nincs az a szar helyzet, ami bárkit feljogosítana ilyenre.
    Nekem van egy haverom, aki buszsofőr volt. Nem öngyilkost ütött el, hanem egy figyelmetlen gyereket. Sajnos esélye nem volt elkerülni a balesetet. Neki gyakorlatilag ketté tört az élete emiatt. kb 10 éve volt, de a mai napig azon rágódik mi lett volna ha valamit másképp csinál.

  18. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Panda! Okos telefon… irtó sok eszed van barátom, csak arra nem gondoltál, hogy nem mindenkinek futja olyan készülékre.

  19. Egy előrelátó cukrosnál mindig van egy napi hidegélelem és inzulin!
    Nem szokott gondot okozni, hogy akár a HÉV-en is magamba nyomjam az adagomat!
    Múltkor kérdezték, hogy drog?!
    Mondtam igen! Inzulinfüggő vagyok! 🙂

  20. nem aranyhal szerint:

    Gratulálok a sok mélyérzésű embernek akiknek ilyen tragédia után is az jut az eszébe, hogy mennyien elkésnek a munkából.

    Lelketlen alakok vagytok.

  21. csepeli pali szerint:

    Én láttam a mozdonyvezetőt… Alig lehetett érteni, mit mond, halálsápadt volt a remülettől… Mintha sokkot kapott volna…

    Annyit mondott, hogy nem megyünk sehová, meg kell várni a helyszínelőket. Majd bement a fülkébe, és ott várt…

  22. felix szerint:

    Ha ez az ország olyan szeméthely ahol azokat akik egy ilyen eset miatt késnek el, ki rúgják vagy egyéb retorziók érhetik, ott nem az öngyilkosokkal szemben kell kritikát megfogalmazni.
    Nem egy halottal kell megküzdeni, hanem az élőkkel.
    Nem gondoljátok.
    Mintha sok lenne a gyáva és ilyen környezetben több az öngyilkos.

  23. csepeli pali szerint:

    Az index már azt írja: Gázolt a HÉV

    http://index.hu/belfold/hirek/2013/02/28/baleset_a_h7-es_hev_vonalan/

    A cikk még csak meg sem említi az öngyilkosság tényét… Kíváncsi vagyok, az esti híradóban hogyan fogják majd tálalni…

  24. csepeli pali szerint:

    Csak még ezen pontosítanék:

    “a szerelvény pedig már nem tudott időben megállni, így elütötte”

    A mozdonyvezető valószínűleg nem is látta, mert nem volt vészfékezés… Mentünk a megszokott sebességgel, majd BUMMM… Utána is csak lassítottunk, szépen megálltunk. Szerintem a mozdonyvezető nem is tudta, mi lehetett az a koppanás, amit hallottunk…

    Továbbá a mellettem állók megjegyezték, hogy a HÉV a koppanással egyidőben “ellökött” magától valamit, de akkor még senki nem sejtett semmit…

  25. Csalódtam a Fideszben szerint:

    felix és nem aranyhal!

    Arra nem gondoltak, hogy aki a hév elé feküdt, annak az illetőnek családja van? Nekik milyen lehet most? És a vezető? Honnét tudjátok, hogy őt nem fogják elővenni az eset miatt? Járkálhat a rendőrségre vallomást tenni és élete végéig kísérteni fogja ez a mai nap, pedig nem ő volt a hibás, de magát fogja hibáztatni, mert ő vezette azt a járművet, ami átment azon a szerencsétlenen, aki túl fiatal volt ahhoz, hogy eldobja magától az életet.

  26. admin szerint:

    Nem ismerünk olyan beszámolót, amely egészen pontosan írná le az esetet. Az sem lehetetlen, hogy ittas vagy bedrogozott fiatal volt, és egyáltalán nem öngyilkossági szándékkal ment a sínen vagy mellette.

    Egyelőre azonban ennyit hallottunk, hogy öngyilkos lett, és, hogy elütötte a HÉV. Mindenesetre egy kicsit még átírjuk a címet meg a szöveget.

  27. Csepel-sziget szerint:

    A HÉV-vezető semmiképp sem hibáztatható ebben az esetben. Nyilván kikérdezték, de ez csak rutineljárás. Egy 50-60-nal robogó, 6 kocsis, szerelvényt megállítani egy a pirkadatban váratlanul felbukkanó akadály előtt gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis a fékút nagyobb, mint a látótávolság. Mozdonyvezető ismerőseim elmondása szerint vannak a MÁV Trakció állományában olyan vezérek, akik már több ízben is gázoltak, továbbra is mozdonyvezetőként dolgoznak, de van olyan is, aki egyetlen gázolás után képtelen volt tovább vezetni. Nyilván a BKV-nál is így van ez, a vezető lelkületén múlik, hogy miként tudja feldolgozni.

  28. Csepel-sziget szerint:

    Azért aki ilyen járművet vezet, az tisztában van vele, hogy ez nem személyautó, hogy a váratlan akadály esetén rálépek a fékre és jó esetben meg is tudok állni. Itt több száz tonnák szaladgálnak a síneken, amiknek sebességtől függően akár több száz méter is lehet a fékútja. Teljesen mindegy, hogy ki vezeti a szerelvényt, nincs érdemi befolyása az ilyen eset végkimenetelére. A legjobb, ha az illetéktelen személyek nem mászkálnak, fetrengenek, ugrálnak a síneken. Az azért szerencsére ritka, hogy a vonat, HÉV, villamos lejön a sínről és elüti a tisztességesen, járdán közlekedőket.

  29. oltós szerint:

    Az eset kapcsán érdemes lenne arról is szót ejteni, hogy a statisztikák szerint a kormányváltás óta megnövekedett az öngyilkosságok száma. Lehet, hogy ez az illető is pl. egy szerencsétlen devizahiteles munkanélküli volt? Az ennyire lecsúszott emberek helyzetén már semmit nem segít a rezsicsökkentés! A Fidesz azt ígérte, senkit nem hagy az út szélén. Ezzel szemben az a nagy büdös helyzet, hogy aki elveszíti a munkáját, annak iszonyú nehéz ismét elhelyezkednie. Tessék csak megnézni az ÁFSZ honlapján, az egész fővárosban kb. 100 munkahely a teljes kínálat. 90 napig jár a munkanélküli ellátás, ezt követően 22.800 forint szociális segélyből kell megélni. Közmunkára évente legfeljebb 3 hónapra hívnak be, napi 6 órás munkavégzésre, így a 49.000 forintos teljes munkaidős fizetés 6 órára vetítve még a 40 ezret sem éri el. Milyen alapon csökkentette a kormány 28.500-ról 22.800 ft-ra az aktív korúak ellátását, ha a rászorulók kieső jövedelmét más módon nem kompenzálja, nem biztosít számukra alternatívát? Az ún. kommunista diktatúra “átkos” rendszere, amelynek az áldozataira a napokban emlékezett az ország, képes volt kapun belülre hozni a munkanélküliséget, ezáltal egyfajta szociális biztonságot teremteni mindenki számára. Aki csöndben volt, annak nem volt oka félnie. Ezzel szemben ez a fene nagy “demokrácia”, amelyben ma élünk, nap mint nap szedi az újabb és újabb áldozatait, akiket egyszerűen leírnak, átlépnek felettük…

  30. admin szerint:

    Kedves oltós, az öngyilkosságok száma és aránya a rendszerváltás óta jelentősen csökkent, és 2005 óta nagyjából stagnál. Ez nagy valószínűséggel nem a politikának köszönhető, bármennyire is azt szeretnéd belevinni.

    “A nyolcvanas évek közepén még közel 5000 magyar vetett önkezűleg véget életének, az elmúlt 25 évben ez a szám fokozatosan csökkent 2500 köré, de a százezer főre vetített arányszámokkal Magyarország még így is rajta van a világ tíz legmagasabb öngyilkossági rátájú országának listáján.”

    http://www.origo.hu/egeszseg/20110909-evente-2500-magyar-lesz-ongyilkos-es-25000-kiserlet-tortenik.html

  31. Pompomgyerek szerint:

    Ilyen időben az jár félmeztelenül, aki nincs magánál. Mint oltós.

  32. csumpika szerint:

    @ oltós: gratulálok, sikerült egy egyelőre tisztázatlan gázolásról szóló hírbe beleszőnöd a politikai nézeteidet. nem semmi! mellesleg nem tudom észrevetted-e, hogy a nullás hitelek ideje lejárt. az a mocskosul visszasírt átkos úgy hozta kapun belülre a munkanélküliséget, hogy ész nélkül vette fel a hiteleket ennek a csodás rendszernek a működéséhez. közben egész generációkat nevelt rá, hogy nem kell tenned semmit magadért mert -idézlek- “aki csöndben volt, annak nem kellett félnie”. hát lehet, hogy félnie nem kellett, de dolgoznia sem. és ez a csodálatos mentalitás vezetett oda, hogy 100% selejt-aránnyal termeltek a vállalatok.
    nyilván a mocskos kapitalista tulajdonosok hibáztathatóak azért, hogy a hitelek megszűntével nem akarták saját pénzükből finanszírozni ezeknek a naplopóknak a “kapun belüli munkanélküliségét”.
    aki tehetséges, tanult és főleg dolgozni hajlandó ember volt, az vagy el sem lett küldve, vagy talált magának munkát.
    az egyik legnagyobb bűne a szocializmusnak az, amit próbáltál erényeként beállítani.

  33. Felnor szerint:

    Kedves Mindenki!
    Valóban az a megoldás, hogy a halott embertársunkat “mocskoljuk”?
    Részvét a családjának, ha egyáltalán van és szerették. Persze van lelki segélyszolgálat, ti hányszor hívtátok amikor bajotok volt, vagy volt komoly bajotok egyáltalán?
    Igen lehet hogy emiatt valaki rosszul járt. Ha a munkáltató nem megértő ilyen esetben (mert ugye teljes mértékben önhibáján kívül késik az ember) őt vonnám felelősségre (vagy tenném a sínekre). Ezek azok a munkáltatók akik pénzéhesek és rontják a magyar társadalom légkörét. Ébresztő! Nem tudom hogy minek kell még történnie, hogy az emberek rájöjjenek a gondok igazi okára…

    Valamiért így kellett lennie, ezt el kell fogadni.
    Való igaz, hogy nekem is van 2 csepeli HÉV vezető ismerősöm és egyik már egy gázolás miatt abbahagyta a vezetést, csak remélni tudom hogy nem a másik barátom volt… imádkozom érte hogy fel tudja dolgozni az esetet.
    Valóban nem így kell öngyilkos lenni (sehogysem)… de hogy mit érezhetett az az ember a síneken azt se tudom… és szerintem közülünk senki se. Egyszerűen csak törekedjünk arra, hogy meglássuk, ha egy embertársunk ilyen felé sodródik és megtenni ami tőlünk telhető! Valaki többet tud, valaki kevesebbet. Még a végén lehet hogy sikerül több 100 embernek az elkésését megakadályozni és megmenteni egy emberéletet 1 hülye kis szóval, vagy mondattal! 🙂 Csak pozitívan…

  34. Jeniszej szerint:

    Megmondta a Fater az öreg járgányokat már rég ki kellett volna selejtezni.
    A HÉV Csepelnek csak bajt okoz.
    A metró az igen. – No meg a kétéltű buszjárat a zászlórúd melletti szökőkúti végállomással.
    Hallottam, hogy a metró képes lesz vezető nélkül is közlekedni.
    Ez Csepelnek pont jó volna, mert a szegény HÉV vezetők így nem kerülhetnének a sok barom miatt ilyen nehéz helyzetbe.
    A zászló melletti rudat meg, úgyis őrzi mindig valaki.
    Tehát itt mindig van felügyelet.
    – Nem úgy, mint Csillagtelepen, ahol a kutyákat már falkában hordják a játszótérre dolgukat végeztetni.
    Nem ártana, ha a köztereseknek a zászlórúdon kívül másra is volna idejük. 🙂

  35. Heavy1 szerint:

    Én is ott álltam a HÉV-en legelöl. Csak érezni lehetett, hogy valamin átmentünk, a sofőr megállt, kiszállt, hátrament. Falfehéren visszajött, és motyogott csak, hogy nem megyünk tovább, mert egy félmeztelen fiatalembert elütöttünk. Tényleg rossz volt leugrálni a HÉV-ről, meg gyalogolni korán reggel, de mi legalább túléltük.
    Azt hiszem azért egy darabig erre fogunk jópáran gondolni amikor a 6 órás HÉV-vel jövünk reggelente.

  36. hajós szerint:

    Szerintem ha valaki öngyilkos lesz (már ha ez öngyilkosság volt), az nem azon gondolkozik, hogy jaj csak nehogy valaki elkéssen miattam a munkából, meg bosszúságot okozzak, stb. Ezt mondjuk pont leszarja. Az is hülye, aki az öngyilkoson számon kéri, hogy miért nem úgy öngyilkolta meg magát, hogy őt ne zavarja vele.

  37. szigetország szerint:

    Tessék nagyobb empátiával lenni egy szerencsétlen iránt, aki vélhetően öngyilkosságot követett el!
    Csak nem gondolja azt bárki is komolyan, hogy szándékosan akart bosszúságot okozni azoknak, akik elkéstek a munkából? Mi a nagyobb tragédia: elkésni a munkából vagy elveszíteni egy életet?
    Részvétem az elhunytnak! Részvétem a mozdonyvezetőnek is!

  38. Csalódtam a Fideszben szerint:

    szigetország!

    Az öngyilkosság semmire sem megoldás! Ez megkeserítette az illető családjának életét, de a vezetőét is, mert ez egy életre ki fog rá hatni, hogy már nem tudott megállni és átment azon a szerencsétlenen. Különben is, ismered azt, hogy az öngyilkosság bűn?

    De persze az is elképzelhető, hogy ez véletlen volt…

  39. oltós szerint:

    Kedves admin! Igazad van, de engedd meg, hogy általad idézett cikkből én az alábbi mondatot emeljem ki:
    “Az okok között első helyen a szerelmi a csalódás áll, az esetek 30 százalékában pedig a gazdasági válsággal, az egzisztenciális kilátástalansággal magyarázzák tettüket az öngyilkossági kísérletet elkövetők.”
    Tehát az esetek közel egyharmada mögött közvetetten politikai okok állnak. Mert az egyes egyének egzisztenciális kilátástalansága mögött gazdasági okok állnak, a gazdasági okok mögött pedig gazdaságpolitikai és szociálpolitikai döntések.

    Emellett szeretném kiemelni, hogy a cikk csak a befejezett (sikeres) öngyilkosságokat veszi alapul, míg a statisztikai módszertan az öngyilkossági kísérleteket is ide számítja, és ebben a vonatkozásban romlott a helyzet. “Ma Magyarországon évente körülbelül 2500-an lesznek öngyilkosok, az öngyilkossági kísérletek száma ennek a tízszerese.” Az elsősegélynyújtás (idetartozik az is, hogy ma már szinte mindenkinek van mobiltelefonja, így azonnal segítséget tud kérni) és az egészségügyi ellátás fejlődésének (többek között az orvostechnika fejlődésének jóvoltából lerövidült a sürgősségi ellátás, a gyors és pontos diagnózis felállításának ideje) köszönhetően ma több öngyilkosságot megkísérlő személyt tudnak megmenteni, mint 1-2 évtizeddel korábban, ezáltal csökkent a befejezett öngyilkosságok száma!

    Még egy fontos mondat: “Hússzorosára növeli a kockázatot, ha a családban előfordult már korábban öngyilkosság, a munkanélküliség pedig 2,5-3-szorosára növeli a kockázatot.” A munkanélküliséggel függ össze az is, hogy “a falusi környezetben élők között a leggyakoribb az öngyilkosság, és a fővárosban a legkedvezőbb a helyzet.” Ezenkívül: “A szakma kétféle krízisről beszél. Egyrészt baleseti krízisről, ami előre nem kiszámítható, és nem feltétlenül szükségszerű: ilyen például, amikor egy hozzátartozó meghal balesetben, vagy az illető elveszíti a munkahelyét.”

    És a végére egy tény: “A százezer főre jutó öngyilkosok számát tekintve hazánkat az Európai Unióban csak Litvánia előzi meg.”

  40. joságos szerint:

    Csumpika! Azt a sok süket hazug marhaságot amit 12:08 írásában olvashattunk, nem rég befejezett iskolai tanulmányai során sikerült elsajátítania?

  41. nem aranyhal szerint:

    Csalódtam a Fideszben szerint

    Szerintem nem érted amit leírtam, az én véleményem pont az, hogy egy ilyen esetben nem azon kell rágódni, hogy mennyi ember késik el a munkából (ugye Barkóczi úr ), hanem aki nem bír az írási kényszerével az csak annyit tegyen , hogy részvétet kíván.

    Gondoljon bele mindenki abba, hogy mit érezne akkor, ha valamelyik hozzátartozója lenne ott, akkor is a tájékoztatás hiányát és a melóból elkésést fájlalná.

  42. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves Nem Aranyhal!

    Ha jól értem, én vagyok a feketeseggű, amiért szóvá merem tenni, hogy aki öngyilkos akar lenni, az tegye úgy, hogy azzal másokat ne kényszerítsen kellemetlen helyzetbe.
    Amúgy nem hinném, hogy csak én késtem el…

    Szóval az öngyilkosság nem old meg semmit, mint ahogy azt már korábban is írtam, és azt is írtam, hogy a szerető családjával csúnyán elbánt. És azzal, hogy a szerető családjára gondoltam, részemről az együttérzésemet fejeztem ki.

  43. nem aranyhal szerint:

    Kedves Barkóczi Úr!

    Nem feketessegű, de egyszerűen ilyenkor nem az a fontos, hogy ki késik el és ki nem, mert ha valakinek az a fontos akkor az empátiában nem bővelkedik.

  44. csumpika szerint:

    Jóságos! nem hiszem, hogy a téma megvitatása ebbe a topikba való, de ha lenne szíves tételesen megcáfolni az általam írottakat, nagyon boldoggá tenne.
    nem ígérem, hogy rögtön tudok reagálni, mert dolgozom, szerencsére nem házon belüli munkanélküliként, így nem áll módomban egész nap a net előtt ücsörögni. 🙂
    az általam írottakat fenntartom, annyival kiegészíteném, hogy örülök, hogy ma már nem csak annak nem kell félni, aki csendben lapít, de bárki akár hangosan is elmondhatja a véleményét pro és kontra.

  45. Tóth Mária szerint:

    Egy halálhírből azért nem kellene viccet csinálni/ sok idétlen beszólás/. Ki tudja szerencsétlen, miért választott így.

  46. lolka szerint:

    Ez egy nagyon sajnálatos baleset…Részvétem, de had említsek meg annyit, hogy akinek ez miatt a munkahelyén probléma támad, az valószínű, hogy gyakran késik és mindig az jár a fejében:hogy csak el ne késsek ma is…Aki évekig késés nélkül érkezik a munkahelyére nem hiszem, hogy egy ilyen tragédiánál problémát okoz egy késés…

  47. Tibor szerint:

    Nem értem, hogy milyen világban élünk.. Azon aggódni, hogy ki késett el munkából, iskolából.. Kit rúgtak ki emiatt.. Hát emberek, szégyeljétek el magatokat és gondolkodjatok el egy kicsit.. Ha a munkáltató emiatt levon a bérből, az pont azt jelképezi, hogy miért tart itt ez az ország. A nép másik felének, akik a politikával keverik össze ezt a dolgot, azoknak külön szeretnék gratulálni.

    Bízom benne, hogy a vezető túl tudja tenni magát ezen a tragédián és nem lesz emiatt hosszú távon depressziós.

    Utólagosan jegyezném meg, hogy én is elkéstem a munkából, csak tudjátok ez engem egy kicsit sem érdekel azok után, ami történt.

  48. Atesz szerint:

    Itt nem a “csak” kormánnyal van gond meg a politikai helyzettel, hanem az átlag magyar hozzáállással. A magyar nép szeméből ordítva sugárzik az ÖNZŐSÉG! -ennyit jelent az ÉLET!
    Őszinte részvétem az elhunyt hozzátartozóinak!

  49. Edgar szerint:

    Nem öngyilkosság volt, a férfi csupán ittas állapotban volt. Életvidám, jó kedvű sportoló volt. Inkább napokig álljon le a tömegközlekedés a fővárosban, mintsem hogy egy ilyen ember meghalljon.
    Nyugodjon Békében, őszinte részvétem.

  50. Edit szerint:

    Szomorú,hogy egyes emberek a pontos tények nélkül ítélkeznek és maguk kreált teóriákat gyártanak! Én ismertem a fiatalembert és a családot nem hinném,hogy öngyilkosság lett volna…majd a rendőrség remélem kideríti az igazságot! Ne törjünk pálcát senki felett hiszen mindannyian esendő emberek vagyunk! Részvétem a családnak…éppen elég tragédia ez egy anyának,nem azon kell rágódni,hogy elkéstem a munkából…ez a szerencsétlen fiatalember bár naponta késne…

  51. Edit szerint:

    Csatlakoznék Edgar-hoz…pontosan így van…Nyugodj Békében…emléked szívünkben örökké él!

  52. Tóth Kati szerint:

    Oltóskától szeretném megkérdezni,hogy mit csinált a “bal”oldali kormány nyolc évig,hogy ekkora nyomor maradt a multimilliárdos kommunista nagyurak után?

  53. NYÁRI ZSUZSANNA szerint:

    KEDVES CSEPELIEK!
    REGGEL MIKOR INDULTAM A MUNKÁBA OLYAN 07:00-KÖRŰL CSAK A BUSZON LETTEM TÁJÉKOZTATVA HOGY GÁZOLÁS MIATT INDÍTOTTAK HÉV PÓTLÓT.
    AMIKOR A HELYSZÍNRE ÉRT A BUSZ A SZERENCSÉTLEN EMBER KEZÉT LÁTTAM A HULLAZSÁK ALÓL. NAGYON MEGRÁZOTT!!!!!!!!!!
    AZÉRT HA VAN VALAKIBEN MÉG LELKIISMERET MERT AZÉRT LÁSSUK BE A MAGYAR EMBER MÁR NEM FOGLALKOZIK EMBERTÁRSAIVAL.
    GONDOLJANAK BELE HOGY AZ A SZERENCSÉTLEN EMBER MIT ÉLHETETT ÁT AMIKOR AZ A NAGY EREJŰ HÉV ÁTMENT RAJTA ILLETVE A VEZETŐ AKI FELFOGTA HOGY EGY EMBEREN MENT ÁT…
    ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HALOTT CSALÁDJÁNAK ÉS BARÁTAINK.

    AZ ESTI HÍRADÓBAN NEM LÁTTAM MEGEMLÍTVE A TRAGÉDIÁT.

  54. John Doe szerint:

    Sajnálatos egy ilyen dolog. Kérdezem, hogy milyen szintű elkeseredettség kell ahhoz, hogy egy ember elszánja magát arra, hogy az életét egy vonattal oltatja ki?! Létezik más megoldás is az öngyilkosságra és mégis ezt választotta. Feltételezve, ha ez a valós történet. A vezető valóban vagy fel tudja ezt dolgozni, vagy nem. Remélem előbbi?! Egy kötött – nyílt – pályán erre nem lehet felkészülni. Valaki írta, hogy “csak fékztünk”. Miért lett volna jobb több száz utas mellett egy vészfékezés, több tucat sérülttel? A késésért aggódoknak azt hozzátenném, hogy mi más a felállás egy műszaki hiba esetén? Néha gondolkodjunk is.

  55. John Doe szerint:

    Tóth Kati: Ön egy igazi bunkó! Hogy lehet idehozni a politikát. Menjen másik posztra a zagyvaságokkal.

  56. akikicsitkorábbanottjárt szerint:

    5:21-kor a Borárosról mentem ki Csepelre. Amikor elhagytuk a hidat a hév sípolt, mint a veszett fene. Még ki is néztem, hogy mi a történés, de semmi. Ez a szerencsétlen ember már akkor ott volt és már akkor a sínekre szeretett volna feküdni. 50 percel késöbb meg is volt a baj. Nyugodjon békében.

  57. NYÁRI ZSUZSANNA szerint:

    kedves akikicsitkorábbanottjár!
    Ön láttam az embert? milyen állapotban volt?
    Ott állt a sinkenél?
    Akkr már félmeztelen volt,?
    Akkort ez szándékos öngyilkosság,

  58. akikicsitkorábbanottjárt szerint:

    Nem, sajnos nem láttam senkit, sötét volt. Nagyon elszomorító volt hallani a rádióban az esetről. Azért is néztem ki, mert azon a részen nem nagyon szoktak járkálni a síneken, közötte. Ahogy olvastam 6:20 körül történt. Én 1 órával korábbi héven voltam a 2. ajtónál. Próbáltam mind a 2 oldalt nézni a sípolás után. A hév vezetőket biztos megkérdezték, hogy ki mit látott.

  59. NYÁRI ZSUZSANNA szerint:

    borzasztó dolog.
    nagyon sajnálom
    én csak a hulla zsák alól láttam a kezét
    a hatása alatt vagyok
    szegény ember mit érezhetett

  60. szigetország szerint:

    Jó érzéssel olvastam el azokat a hozzászólásokat, amelyekben részvétüket fejezték ki egy szerencsétlen honfitársunk iránt.
    A legtöbb hozzászólás azt igazolja: a keresztényi felebaráti szeretet vagy egyszerűen csak a szeretet nem halt ki minden emberből.
    Kívánom, hogy a HÉV-vezető is megtalálja lelki nyugalmát!

  61. Fedora szerint:

    Nem biztos,hogy ott volt.A híd után,mivel van egy átjáró a síneknél,szokott jelzést adni a vonat,pláne,ha mondjuk látja a járművezető,hogy valaki át akar menni..Ha valaki látványosan a sínek között bóklászik már egy órával az eset előtt,biztos,hogy történt volna valamilyen intézkedés,hisz ilyenkor a járművezetők értesítik egymást,és az illetékest is..

  62. print szerint:

    Az egész eset borzasztó. Azt senki nem említette, hogy a méltósághoz való joga, hol volt ennek a fiatalembernek. Ugyanis, aki háromnegyed nyolc körül járt a baleset helyszíne felé nem “csak” a kezét láthatta, hanem egész félmeztelen vérző testét, miközben a rendőrség és a halottszállító már ott volt :((

  63. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    honnan tudják hogy öngyilkos lett?
    félmeztelenül???
    és ha a manapság “divatos” módon kábítószert raktak valahol az italába és kirabolták, így bódultan került a HÉV alá???

  64. John Doe szerint:

    frappáns… : a mai világban ennek a sajnálatos dolognak a történetét nem fogja senki megtudni. Mivel minden szörnyűség a “költői” kategóriában elakad és itt is csak a találgatások olvashatók.

  65. joságos szerint:

    csumpika! 14:39 írására próbálok válaszolni röviden. Nem nekem kell önt meg cáfolnom. meg teszi ezt helyettem az élet. Attól,hogy a rendszer /KÁDÁR/ sok sok hibával működött ki tartott 33 éven át. Tudom erre a válasz az lesz mert terrorizálták a népet. Na már most, én akkor voltam fiatal.Ingyen tanulhattam. Ha nem tetszett valami azt nyugodtan meg lehetett mondani. Igen az előny volt ha valaki KISZ tag vagy MSZMP tag volt! Úgy tudom most sem hátrány ha valaki a FIDESZ tagja! Bizony bizony az az átkos rendszer vezette be a teljesítmény bérezést! Persze! Voltak olyanok akik azt sem tudták miért kapták a fizetésüket! Ezek az emberek azonban a párt helyi aktivistái, vezetői, egyéb káderei voltak. Amint látom most sincs másképp! Szerénységem már megért 66 évet így valószínű, hogy valamivel többet tudok arról a korról mint Őn! Ha lenne olyan kedves és el mondaná hány lakó telepet épített ez a fényes jelent biztosító kaptalista rendszer 1990 és 2013 között? Nem tudom mikor vásárolt az ország határon túl? Mert a 70-es évtized éveiben Ausztriában, NSZK-ban, Franciaországban az élelmiszer boltokban ott voltak a magyar élelmiszer ipar termékei/Glóbusz, Nagykőrösi Konzerv Gyár stb./ Ez nem mese mint amit maga irt. Ez az a tény, amiről volt alkalmam személyesen meg győződnöm. Ma hány konzerv gyár üzemel MAGYAR TULAJDONBAN? Mindenből importra szorulunk. Akkor meg exportáltunk! Ami rossz volt az rossz volt akkor is és most is. Ami a 100%-os selejtet illeti! A Magyar gyártmányú UV Villamosok majd 40 évet szolgáltak ki! A Ganz Csuklósok szintén ezt a kort közeliik! Az Ikarusok nélkül pedig le állna a busz közlekedés! Pedig ezek is elmúltak már 20 évesek! Nos ahogy mondtam én nem kívántam semmit cáfolni. Biztos, hogy valami nagyon el lett tolva. Ám azt nem a mindég szorgalmasan dolgozó kisemberek tolták el! Ezért sértő az amit le méltóztatott írni

  66. Vargabi szerint:

    A 6 óra 15-ös 152-es buszon már jelezték hogy hévpótlók közlekednek a Boráros tér felé.A sofőr korrekten tájékoztatta az utasokat,és azt is mondta,hogy aki a Boráros tér felé megy nem kell átszállnia másik járműre.

  67. NYÁRI ZSUZSANNA szerint:

    Kedves print !
    Ön akkor azon a helyszínen volt?
    Meg azt nem értem hogy 06.20-tól miért kellett a szegény halottat ott tartani?
    A híradóban miért nem volt szó róla?

  68. lolka szerint:

    csumpika szerint:
    2013. február 28., csütörtök – 14:39

    Jóságos! nem hiszem, hogy a téma megvitatása ebbe a topikba való, de ha lenne szíves tételesen megcáfolni az általam írottakat, nagyon boldoggá tenne.
    -Szégyellem is magam, mert valóban nem ide vág a téma, de ezt nem tudnám kihagyni…úgy érzem boldoggá lettél téve…
    -“aki csendben lapít, de bárki akár hangosan is elmondhatja a véleményét pro és kontra.”…na akkor próbáld meg most hangosan elmondani a véleményed, ami nem építő jellegű…lehet azt mondanák- “holnap már nem kell jönni, csak a papírokért, de lehet, hogy postán megküldjük”…

  69. ice szerint:

    Kedves Nyári Zsuzsanna!
    Irigylem, amiért az elhunytnak csak a takarás alól kilógó kezét látta!
    Az én buszom a gázolás után néhány perccel ért oda, amikor az első rendőrautó is, s épp azért néztem ki a buszablakon, mert arra próbáltam rájönni, miért nem jár a hév, és mit néznek a rendőrök. Azt gondoltam, valami szokásos kábellopás. Ekkor láttam meg az elhunytat… letakaratlanul. Nagyon szeretném elfelejteni a látványt és őszintén nem értem, miért kell elméleti katasztóraturistaként viselkedni, mi értelme bogoztatni azt, hogy miért ekkor és akkor takarták, vagy nem takarták le, miért eddig és eddig helyszíneltek a rendőrök, és miért történt egyáltalán ez és ez… valamint, hogy emiatt hány ember késett el ma reggel.
    Megtörtént, sajnálatos, szörnyű. Ha volt családja, nekik mindenképp. És még valakinek, a hév vezetőjének.

    Nem lehetne ezt az egész elmélkedést lezárni azzal, hogy részvétet kívánunk annak, aki gyászolja az elhunytat és felejtést kívánunk a hév vezetőnek?

  70. bacsinszki tibor szerint:

    Kedves Emberek!
    Én a héven voltam és mindent láttam, láttam hogy az embert magával sodorta a hév és azt is amikor a sok birka nézelődőt, most ebből a balesetből származó családi tragédia nem lehet be szennyezett, illetve senki nem gondol a hévvezetőre aki ki tudja milyen nyomáson megy keresztül hogy elgázolt egy embert?
    Csak azt nem értem hogy most ki találja ki hogy eléugrott vagy le fekűdt?
    hogyan is volt?

  71. bacsinszki tibor szerint:

    mert normális ember nem megy hajnalba félmeztelenűl az utcán és nem megy át olyan helyen ami puszta szerű
    véleményem szerint a halott valamilyen káros szenvedély betegség alatt állt.

    A HIRADÓ, MIÉRT NEM ADTA LE?

  72. felix szerint:

    Véleményem szerint a csepeli hév ma reggel elütött egy embert aki belehalt sérüléseibe.
    Szerintem ennyi tartozik ránk.
    A mennyiben a balesetnek lesznek “hasznos” tanulságai azt valaki írja meg ízlésesen.

  73. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater sajnos az emberek meggondolatlanok. Nem a kijelölt gyalogátkelőn járkálnak. Nem tudják felmérni a HÉV féktávolságát sem.

  74. Matt szerint:

    Sziasztok. Az én személyes ismerősöm volt az ózdi fiatalember. A srác (Dávid) nem lett öngyilkos, valószínűsíthető, hogy a hajnali órákban megverték, kirabolták és a sínekre lökték őt. A hozzászólások milyenségéről meg csak annyit, látszik milyen emberek vagytok. Szégyelhetitek magatokat… :'(

  75. Rann szerint:

    Kedves Matt!

    Eddig nem szóltam hozzá, vártam, hátha tud valaki biztosat…, tavaly az én barátommal történt hasonló eset, és sokkolóak a rosszindulatú, okoskodó hozzászólások… De ő szerencsés volt… Ami az ismerősőddel történt az borzasztóan megrázó. :,( Ha vannak tettesek, remélem mihamarabb kézre kerítik őket. Milyen világban élünk…? :(((( Szörnyű! Őszinte részvétem Neked, a barátoknak, és a családnak… 🙁

  76. Füredi András szerint:

    “Kedves” kommentálók!

    Én a “szerencsétlen” ember egyik legjobb barátja voltam, és még hajnalban velem volt az illető, 21 éves életerős, életvidám, kiválló sporteredményekkel rendelkezett! Gyerek korától fogva ismertem és 5 éves korától sportolt, sosem használt kábítószert és egyetlen káros szenvedélye volt a dohányzás!!! Egy szórakozó helyen voltunk a baleset előtt 1 órával válhattunk el mivel én buda felé jöttem ő pedig csepel felé. Igaz ittunk az éjszaka folyamán de nem volt részegek, bódultak maximum jó hangulatban volt! Amikor elváltunk teljesen tudatánál volt és NEM FÉLMEZTELEN!!! Nem tudom, hogy mi történhetett az elkövetkezendő 1 órában de ebben 100%-an biztos vagyok, hogy nem akarta eldobni az életét, mivel imádott élni mindenki szerette a légynek nem tudott volna ártani!!! Biztos, jól fizető munkája volt, semmi indoka nem lett volna eldobni az életét!!!
    Akkor kérdem, én olvastam a kommenteket, hogy lehetet FÉLMEZTELEN???? Nem gondolnak arra esetleg, hogy megverték vagy kirabolták??? Értelmes ember miért lenne félmeztelenül reggel 6:10 kor az utcán??!!! Márpedig ő értelmes ember volt, hisz ismertem! Szeretném ha valamelyik ember ,aki ott volt a héven és beszámítható állapotban volt , írna egy értelmes kommentet mert 3 féleképp hallottam az esetet. 1 feküdt a sineken 2. ült a sinken 3. elsodorta a hév melyik az igaz?!!! Kérem ha valaki tényleg látta az esetet és hogy mi történt az írjon , mert egy nagyon jó emberrel lett szegényebb a világ!!!! Sajnálom a hév vezetőt és kívánok neki nagy lelki erőt a történtek feldolgozásához, elfelejtéséhez!!! De kérem értsenek meg engem is, én egy IGAZ BARÁTOT veszítettem el és az űr ,amit maga után hagyott mindig is itt lesz a szívemben!!!!

    Ui: Azoknak az embereknek, akik az öngyilkosságot taglalják és az a legnagyobb gondjuk, hogy elkéstek a munkából azt kívánom tiszta szívből, hogy a legfontosabb embert ugyanígy veszítsék el az életükből és megtudják azt, hogy milyen ezeket a sorokat végig olvasni!!!! TISZTA SZÉGYEN A MAGYAR NEMZET!!! EUROPA SZÉGYENE!!!!!

    Tisztelettel:
    Füredi András

  77. Sonka szerint:

    Szánalmas 1-2 kommentelő, akinek a legnagyobb baja, hogy elkésett a munkából, vagy épp nem volt ideje reggel kávét inni…. Abba bele se gondoltok, hogy mi is lehetett valójában? Persze a legegyszerűbb rögtön lázadni, SZÁNALMASAK VAGYTOK!!!! Legszívesebben leszakítanám a fejeteket a kezemmel, ti szánalmas kis buzik! EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. ( Dávid egyik barátja)

  78. "?!" szerint:

    Őszinte részvétem az elhunyt hozzátartozóinak és barátainak!

    Azok az idióták pedig, akik csak magukat és a HÉV vezetőjét sajnálják, mert egy fiatalember halála miatt zavar keletkezett a HÉV forgalomban, továbbá azok akik élvezettel gyalázzák az elhunytat, miközben fogalmuk sincs arról, hogy valójában mi történt és miért történt, azok szégyeljék magukat!

  79. Szégyeld Magad! szerint:

    Hmm.. Majdnem az összes hozzászólást elolvastam..
    Egy 21 éves Ózdi fiatalemberről van szó akit elég régóta ismertem. Van egy ugyan ennyi idős ikertestvére elképzelni sem tudom, hogy most min mehet keresztül az egész család…
    Az, hogy némely embernek az a legnagyobb problémája, hogy késett szánalmasnak tartom.. Nem tudom mihez kezdenének ha egy közelebbi hozzátartozójukkal történne ilyen eset. Nem öngyilkossági szándékkal ment a sínekhez..
    De pár ember annyira okosnak érzi magát, nem értem miért kell itt politizálni stb..
    Ha az ember nem tud értelmes hozzászólást írni akkor inkább ne írjon semmit Én ezt gondolom..
    Nem tudom elképzelni néhány ember, hogy bír ilyen hozzászólásokat alkotni.. Nektek lehet, hogy csak egy “Akadály” volt a munkába vezető úton de másoknak egy igaz Barát..
    Nagyon sajnálom F. Dávidot kiváló ember és sportoló volt!
    Őszinte részvétem az egész családjának!
    Nyugodj Békében 1992-2003!

  80. Szégyeld Magad! szerint:

    Nyugodj Békében 1992-2013!**
    Elnézést elírtam..!

  81. Valaki szerint:

    Micsoda undoritó emberek vannak itt…. mi köze ennek a politikához vagy az öngyilkossághoz? Milyen érzés ezt olvasni nekünk, akik ismerték és szerették Dávidot?!?! Kár hogy a késés miatt nem rúgtak ki a munkahelyedről…!!!!!!!!!!!!

  82. Fedora szerint:

    Részvétem az Őt gyászolóknak…Az,hogy miért volt félmeztelen,úgy gondolom,a rendőrség kideríti..Én úgy tudom,ültéből talán felugrott,és úgy üthette el a vonat..Talán egy pillanatnyi rossz,vagy felelőtlen döntés miatt is lehetett a síneken..Talán ha kiderül,megtudja,akinek meg kell..

  83. Edit szerint:

    Valóban jó lenne,ha jelentkeznének szemtanúk és végre tisztán lehetne látni dolgokat! Több verzió is napvilágot látott és eléggé kesze/kusza történet bontakozott ki! A vezető elmondása szerint Dávid ült a síneken…nem látta meg időben,amikor észlelte dudált…a fiú felállt és megtörtént a baleset…nem tudott időben megállni…félmeztelenségről nem beszélt…kiderülhetne már az igazság…legyen már valaki gerinces ember és mondja el mit látott valójában!…szörnyű,hogy ismeretlenül pocskondiáztok/pocskondiáznak embereket…bárkivel megtörténhet hasonló tragédia…EMBEREK!!!!! LEGYÜNK MÁR VÉGRE VALÓBAN EMBEREK…ez egy tisztességes család…becsületes emberek…családcentrikusak…és szenvednek,mert nem értik mi történt…aki tud valamit segítsen!

  84. :( szerint:

    Őszinte részvétem a gyászoló családnak! Nagyon sajnálom!:( A kedves hozzászólóknak üzenném hogy őszintén ki nem szarja le hogy elkéstek az iskolából vagy a munkahelyről…? Bárcsak rúgták volna ki mindet akibe nincs ennyi érzés. De ha talán tapasztalnák azt az érzést amit most a család érez akkor más lenne a véleményük, korcsok, kutya emberek….őket kellett volna elütni! Talán majd ha valamelyik kedves utas abba a helyzetbe csöppen amibe szegény fiú vagy a szülei akkor nem vitázik majd itt a BKK hírlevelein..! Mocskos szívtelen csepeli utasok….

  85. Csepeli szerint:

    Kedves Füredi András!

    Én az első hévvel mentem ami közlekedett csepel felöl a Boráros térre, kb 06:20 kor értünk a helyszínhez. A hév ablakából láttam a fiút és a mentősöket hogy hallgatják a szívét, reménykedtem benne hogy nem halt meg. Valóban félmeztelen volt, nem volt rajta se nadrág se polo. Biztos vagyok benne, hogy NEM feküdhetett SEM ülhetett a sineken mikor elütötték, mert nem volt véres egyáltalán a teste. Ha így lett volna azt gondolom nem kerülhetett volna ki a vagon alol egyészben. Nem tudom elfelejteni azt a látványt, azóta is a fejemben van szegény fiú. Sajnálom nagyon, de abban biztos vagyok hogy nem volt rajta a sineken, maximum magával sodorhatta a hév és úgy beüthette a fejét…… Nagyon sajnálatos ami vele történt és Részvétem a családnak és barátoknak!

  86. csepeli szerint:

    Mikor a csepeli martinba kerültem, olyan büszke voltam, hogy nagyszerű embereket ismertem meg!
    A tegnapi baleset kapcsán olyan indulatos és durva kommenteket olvastam, hogy a szégyen mivé válnak az emberek!
    Reményt ad, hogy vannak még emberek, aki azok tudtak maradni, ami miatt itt maradtam a városban!
    Mi lehet más azok lelkében, akik a tragédia kapcsán ennyire kifordulnak magukból?
    Nyári Zsuzsa és a többi EMBER véleménye jelzi, hogy még van emberség.
    Részvétem a fiú családjának! Bízom abban, hogy a normálisan gondolkodók, még mindig többen maradtak és ehhez semmi köze annak, hogy milyen a vallása és milyen a politikai elkötelezettsége. Valakik szerették és ez a legnagyobb dolog, amit az ember életében elérhet. Sajnálom,hogy neki ennyi adatott meg! Bizonyára megfogjuk tudni mi okozta a szerencsétlenséget!

  87. Déna szerint:

    Részvétem és nagyon sajnálom a dolgot, meg azt is hogy már szinte nem is vagyunk emberek sőt… ez már az állati szint, elnézést de ez már az!
    Én is igazán kíváncsi lennék mi lett vele mivel itt azt írták hogy kizárt hogy öngyilkos lett..és sok verzió van!
    Bár ha öngyilkos lett, ahhoz is minden körülmény megvolt félhomály, üres nyílt szakasz, és ruha sem volt rajta elvileg .. szóval nem értem az egészet!
    Aki tényleg eltudna mondani egy konkrétabb verziót kérem tegye meg!

  88. Dávid egy ismerőse szerint:

    Nem értem az embereket, nektek annyit ér az a kib*szott munka hely mint egy ember élete? kit érdekelnek a csepeliek, amikor egy ember meghalt? 21 évesen.. Én nem kívánom senkinek h ilyen történjen akár egy ismerős szinten is, de csak gondoljatok bele..
    Embertelenek vagytok!!! Ja és AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA!!!

  89. egyismerős szerint:

    EZ HIHETETLEN. NÉHÁNY EMBER AZÉRT MAGÁBA NÉZHETNE. AZÉRT MERT KÉSEL 2 ÓRÁT MUNKÁBÓL, ISKOLÁBÓL……… ISTENEM DE NAGY DOLOG. ÉS HA IVOTT MI VAN AKKOR? FIATAL (sajnos már csak volt) SZÉGYENEK VAGYTOK “EMBEREK” HOGY CSAK MAGATOKKAL TUDTOK TÖRŐDNI ÉS MINDENKI MÁSRA SZ*RTOK EGY JÓ NAGYOT! BELEGONDOLTATOK MÁR ABBA HOGY MI VAN AKKOR HA EZ A TI HOZZÁTARTOZÓTOKKAL TÖRTÉNIK??? MERT ÁLLÍTOM HOGY NEM…… ÉS SZIDJÁTOK AZ ÓZDIAKAT HOGY ILYEN OLYAN SINTEREK CSAK AZÉRT OTT ÁLLJUNK MEG HOGY NEKIK VAN SZIVÜK ÉS BÁRMIJÜKET ODAADNÁK AZÉRT HOGY ILYEN EMBEREK MEGMENTSENEK MINT AMILYEN DÁVID! RÉSZVÉTEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK, SOK ERŐT KÍVÁNOK NEKIK EHHEZ A NEHÉZ ÉS FELFOGHATATLAN DOLOGHOZ!!!

  90. szigetország szerint:

    Kedves Déna!

    A balesetről megjelent az első hivatalos hír a csepel.hu híroldalon és a csepel.infon is a friss hírek között.

  91. Déna szerint:

    Köszönöm szépen!
    Bár kitudja kiderül-e hogy tényleg mi is történt szegénnyel..

  92. Norbi szerint:

    Én F.D.baràtja voltam és ismertem.Sokan szerettük és sokan nem értjük ezt a felfoghatatlan tragédiàt.Egy nagyon fiatal,szinte még gyerek sportolóról van szó,aki sohasem kàbítószerezett és nem gondolom,hogy öngyilkos akart volna lenni.Szerette a csalàdjàt,az ikertestvérét,a szüleit.Szerette a csapattàrsait,imàdott focizni és most így tàvozott közülünk..Nekem abban,hogy fêlmeztelen volt,valami nem tiszta.Nem lehet,hogy bàntottàk,hogy kiraboltàk azon a gyönyörü környéken?Erre gondoljatok,férgek,mielött az emlékét pocskondiàzzàtok!Kik vagytok ti,csíràk?Elkéstetek??Le vagytok szarva.Nekem meg meghalt a baràtom.Semmi politikàt ne keverjetek ebbe,mert nem volt devizahiteles meg semmilyen hiteles sem.Egy szerencsétlen fiatal fiú,akinek a rokonai most ordítva zokognak a fàjdalomtól.Az egész baràti kör nevében köszönjük az egyûttérzö hozzàszólàsokat,aki meg nem tud normàlisan írni,az rohadjon meg.Dögevö,szemét,rohadt férgek vagytok.

  93. Füredi András szerint:

    Kedves Csepeli!

    Köszönöm Őszinteséged és azt is, hogy vetted a fáradtságot leirni amit láttál!
    Most már biztos vagyok benne, hogy itt bűncselekmény történt mert semmi nem indokolná azt, hogy levegye a felsőjét és a nadrágját hajnal 6 órakor!

    Még annyi segítséget szeretnék kérni, hogy nem tudja esetleg valaki van e arrafelé valami térfigyelő kamera vagy ilyesmi ?! Aki tud valami hasznosat írni azt kérem tegye meg!!!

    Ennyivel tartozunk Dávidnak!! 🙁 🙁 🙁

  94. Bugi szerint:

    Részvétem a családnak. Az ilyen tragédiák mindig megmagyarázhatalanok maradnak.

  95. hihetetlen szerint:

    Lehetetlen… ő még él, ez nem lehetséges…… :(:(:(

  96. Edit szerint:

    KedvesSzemtanúk! Legyetek szívesek segítsetek egy családon akik elveszítették szemük fényét…őszintén nyíljatok meg és osszátok meg az információkat amiket láttatok,hallotatok…egy család várja a miértekre a választ…tudom ezzel nem hozzátok/hozzuk vissza Őt,de a bizonytalanság a halál körülményének tragikus kimenetele így még szörnyűbb,hogy nem értik mi történhetett…aki tud segítsen megérteni ezt a szörnyű tragédiát!

  97. Edit szerint:

    Kedves Szemtanúk…így helyes!

  98. Edit szerint:

    Hallottatok…sorry a hibákért,de annyira a hatása alatt vagyok az esetnek…nem bírom felfogni…a család nagyon kedves ismerősöm…és fáj látni,hogy mennyire szenvednek!…ismertem Dávidot is a lányommal egyidős…egy iskolába jártak…tudom rendes, családját imádó, vidám,fiatal srác volt…érthetetlen mi történt!…a városban minden jóravaló embert megrázott a tragédia…kérem aki tud segítsen!

  99. Gabike szerint:

    Én harmad magammal autóban utaztam. Egyszerre értünk oda a mentővel. 1 rendőrautó már ott volt 2 rendőrrel. Rettenetes érzés volt látni szegény, most már tudom fiút. Nem lasssítottunk, nem bámézkodtuk. Amit futólag láttam, jellegzetes halott pózban feküdt a tőltésen. Nem volt véres. Fekete felsője fel volt huzódva (én azt hittem melltartó) fekete alsó volt rajta és a farmerja le volt csúszva, kilátszott a hasa és a melkasa egy része. Azt találgattuk, hogy biztos bűncselekmény áldozata lett. Olyan volt, mitha kidobták volna a HÉV-ből, persze ez lehetetlen. Mi fiatal nőnek néztük. A Boráros felé mentük, úgy hogy elég messze volt. De azon a környéken nem sétál önként senki, főleg a sineken. Nagyon sajnálom szegényt, remélem kiderűl az igazság, bár ez Őt már nem hozza vissza. Most is borzasztó visszagondolni rá, főleg a kommenteket végig olvasva.
    Őszínte részvétem a szüleinek, testvérének és a barátainak.

  100. Edit szerint:

    Gabike! Köszönet az információért…most legalább tisztázódott,hogy nem félmeztelenül és hiányos alsóruházat nélkül feküdt ott szegény Dávid! Nem tudom akik azt írták,hogy meztelen felsőtesttel mászkálhatott a kora reggeli órákban nem gondoltak bele,hogy ez mennyire elviheti a család és barátok gondolatait teljesen más irányba!…azt viszont nem értem,hogy ha 5ó.21. pec környékén észlelték,hogy arra mászkálgat miért nem jelezték a pályarendőrségnek…talán megakadályozhatták volna a tragédia bekövetkezését!…ezt az infót egy korábbi hozzászólásból merítettem!

  101. Edit szerint:

    Kedves Barkóczi Zoltán ! a tények ismerete nélkül ne alkoss véleményt—ne süsd rá valakire,hogy öngyilkos akart lenni—-először tudj meg többet a háttérről utána ítélkezz!…öngyilkosság kizárva,ha valakit ilyen jellegű baleset ér nem kell rögtön arra gondolni,hogy eldobta önszántából az életét!

  102. Gergő szerint:

    undorító néhány hozzászólás….

  103. szigetország szerint:

    Kedves Edit!

    Légy szíves szóljál Füredi Andrásnak (Ózd), mert a facebook oldalán van egy üzenet. Ha megkapta, jelentkezzen.

  104. Edit szerint:

    Kedves Szigetország!

    Üzentem Füredi Andrásnak…remélem hamarosan jelentkezik!

  105. Ficzere Marcell szerint:

    Csepeliek!
    Egy kérdésem lenne,hogy van térfigyelő kamera a Kvassay híd és a Szabadkikötő között?

  106. Vátesz szerint:

    Szerintem a Szabadkikötőnél van, pont ahol az autók kikanyarodnak és gyalogátkelőhely is van, de az nem lát fel a HÉV-hez!

  107. Ficzere Marcell szerint:

    Köszönöm! hát akkor ezzel nem mentünk sokra…

  108. B szerint:

    Az nem baj, ha nem lát fel a hévhez, attól még láthatott használható dolgokat! Remélem hamarosan kiderül, hogy mi történt és az egész eset teljesen borzasztó! Részvétem az egész családnak és a hozzátartózóknak! Sok kitartást kívánok!

  109. Csepeli szerint:

    Igen a gyalogátkelőnél van egy kamera, utána pedig a belváros felé haladva az Agip kútnál van egy a lámpás kereszteződésben. Nem tudom mekkora lehet a látó sugara, de azt gondolom csak a kereszteződést figyeli.

  110. Egy régi munkatársa szerint:

    Kérdések…..
    Miért indul el valaki a Boráros Térről gyalog,ha már közlekedik a HÉV?
    Ez nem logikus,nem valóságos!
    Ha valaki gyalogol,…látni kellett volna a szembejövő Hévvezetőknek valamit,valakit a pálya mellett,hiszen addigra már szemből kb.5 hévnek is el kellett mennie abban az órában.
    A B.Téren vannak térfigyelő kamerák, nem is egy.
    Ezek felvételeit,és a többi telepített térfigyelőt kellene megnéznijük az illetékeseknek.
    Nem szólt a hír, hogy voltak-e nála értékek,telefon,pénz,íratok…amiket az ember általában magánál hord.

    Sok kérdés merül fel, és szeretnénk válaszokat kapni ezekre…
    Részvétünk a gyászoló Családnak, és Barátainak!

  111. John Doe szerint:

    Kamerák, amik szóba jöhetnek:

    A IX. kerületben, a Lukoil kútnál van 3 db, hogy valamelyik “fellát”-e a töltésre – a növényzet lomb nélkülisége – nem tudom. A következő az Agip kútnál van, az mozgatható kamera – tudtommal nem működik – ami elvben körbelát. A Szabadkikötői gyalogátkelőnél van egy szintén mozgatható kamera, ami “nem lát fel” a töltésre. Sajnos ennél több nem jut eszembe. Talán a MÜPA kültéri kamerái?! Amennyiben gyalogolt Dávid a pálya mellett a Lágymányosi hídnál? Utána a volt Hídépítő porta? Ennyi tippem van.

  112. John Doe szerint:

    A Kvassay híd utáni trafóházon esetleg…

  113. B. Linda Beatrix szerint:

    Csak annyit szólnék a dologhoz hogy az összes rosszindulatú vagy a csicska munkáját féltő embernek üzenném hogy Nyomorodjatok le!!! Csak azt tudjátok amit éppen leírnak és az vagy igaz vagy sem… Eléggé sok dolog felmerült már hogy mi történhetett mi okozhatta a tragédiát… És ha képesek vagytok ilyen érzéketlenek lenni és leírni h “úristen elkéstem a csicska munkámból” akkor egy szar semmit érő embernek nem mondható valamik vagytok..! Lehet hogy ez visszaszáll, de kívánom hogy veletek is essen meg és tudjátok meg milyen érzés ez mikor ennyire se**fejek az emberek… Nem kell senkinek sem együtt érzőnek lennie, de akkor tartsa meg magának a hülye véleményét… Remélem kiderül a pontos igazság…

    Nyugodj Békében Uncsitesóm 🙁

  114. G.N szerint:

    Hogy lehet ennyi buta rosszindulatú ember??? le van szarva hogy 1órával később érsz be a munkahelyedre amikor egy nagyon jó ember halt meg. és honnan tudjátok hogy öngyilkos lett?és ha nem? előbb tájékozódjatok mielőtt megszólalnátok ha meg nem tudjátok mi is történt fogjátok be a szátokat.
    Nyugodj Békében Dávid!

  115. Edit szerint:

    A pontos igazság kiderítéséhez több őszinte szemtanú megosztott leírására lenne szükség…ahelyett,hogy a hülyeséget boncolgatjuk/boncolgatják hasznos informácikat kellene közzétenni! CSEPELIEK AKIK OTT VOLTATOK HA TUDTOK VALAMI HASZNOSÍTHATÓ ÉRDEMLEGES INFÓT OSSZÁTOK MEG LÉCCI! MÉG MINDIG “SÖTÉTBEN” TAPOGATÓZUNK! Egy aggódó,gyászoló édesanya várja,hogy legalább kiderüljön miért kellett féltett és imádott gyermekének ilyen tragikus körülmények között életét veszíteni-e!

  116. Edgar szerint:

    Aki többet tud az ügyről, legyen szíves megosztani velünk. Sokan írták, hogy félmeztelen volt, erre jött az hogy volt rajta ruha, csak felcsúszva a mellkasára. De csupán pólót írtak, nem kabátban indult el? Az is elhangzott, hogy Dávid ült a síneken, majd hirtelen felállt de már túl késő volt. Ezt is többen megcáfolták. Azzal, hogy nem volt véres, teljesen összekuszálódott a fonál. Voltak nála értékek? Megvoltak mikor a rendőrök megérkeztek? Hol sérült meg? Van e rajta testi erőszaknak nyoma illetve hogy került a sínekre? Miért pont ott akart átmenni? Pláne, ha “nem volt ittas”. Öngyilkosság teljes mértékben kizárva. Mit akart a síneknél? Ki támadt rá( már ha támadás volt).?
    Hihetetlen ez az egész, pont Ő távozott el közülünk. Felfoghatatlan. És ez az egész értelmetlen. Ezért is lenne fontos, pontosítani hogy mi történt. Baleset történt, vagy valaki ártott neki???
    Még egyszer szeretném kifejezni Őszinte Részvétetemet a Családnak.

  117. szigetország szerint:

    Kedves Edit, Edgár!

    Dávid hozzátartozói közvetlenül a rendőrségnek is feltehetik ezeket a kérdéseket, akik kötelesek ezekre válaszolni. Pl. arra, hogy milyen értéktárgyak voltak Dávidnál, milyen ruhában volt. stb.
    Vegyék fel a kapcsolatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívüli halálesetek osztáláyával. A szülők érdeklődését nem utasíthatják vissza. Ha így nem megy, fogadjanak ügyvédet vagy forduljanak egy jogvédő szervezethez.
    Ne hagyják ki a sajtó nyilvánosságát sem! Tárják a nyilvánosság elé, ha a sértett félre vonatkozóan a hatóságok nem tartják be az emberi jogok alaptörvényét és az elemi együttérzés szabályait!

  118. Edit szerint:

    Kedves szigetország!

    Köszönjük a tájékoztatást/felvilágosítást reméljük hamarosan sikerül elfogadható magyarázatot kapni a MIÉRT-ekre….talán könnyíthetnének a mérhetetlen fájdalmat…bár szegény Dávidot ez már nem hozná vissza,de legalább megérthetnénk mi vezetett a tragédiához!…azért aki látott valamit /minden apró részlet fontos lehet/ írja le észrevételét…köszönöm a család nevében is!

  119. csabi szerint:

    Ezúton szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni a családnak.Az egész dologban a legpontosabb infót a hév vezetőjének kellene tudni,de mint ha ő sem volna egyértelmű az esettel kapcsolatba.Az utas állítása nagy bumm aztán fékezünk.A hév vezetője: kürtöltem,dudáltam,de már nem tudtam megállni.A másik utas:a vezető mögött ültem és láttam,hogy elsodortunk egy embert.Vészfékezés nem is volt.Az utas állítása:lassan megálltunk.A hév vezetőjének fingja sem volt róla,hogy egy embert elütött.Amikor leszállt azt állította,hogy egy félmeztelen embert elütött.Mindig ez a félmeztelen verzió.Igazat adok szigetországnak,hogy mindent meg kell próbálni hogy kiderüljön az igazság.A hév vezetőjét kérném,hogy esetleg cáfolja a kitalált dolgokat és mondja el,hogy mi történt.A család fájdalmán talán segít,ha megtudják az igazságot.

  120. ésha szerint:

    Lehet, hogy a Hév vezető nem olvassa ezt a fórumot.
    Mindenesetre a magam részéről őszinte részvétem a családnak, sok erőt, kitartást kívánok nekik ! Szomorú, hogy ilyen világban élünk, Ahol az emberek ráugranak egy témára és találgatnak, ostaobaságokat írnak, meggyalázzák egy fiú emlékét.
    Ha a síneken gyalogolt volna, akkor a HÉV vezetők jelezték volna a központba, tehát ez a verzió nem valószínű.
    Nem feküdt a sínen, mert akkor nem tudja kidobni a HÉV. Márpedig ez történt. Ergo állt, vagy éppen félig felállni készülő pozicióban lehetett, így kapta el a HÉV.
    Nyilván a mozdonyvezetőnek is kell ilyenkor vallomást tenni. Nyilván meg is tette. Nyilván látta, hogy a sineken egy ember van, de már nem tudott lefékezni Egy ekkora több tonnás X km /órás sebességgel haladó vonatot nem lehet csak úgy pikk pakk megállítani.
    Szóval a sok szemtanú egymásnak ellentmondó állításokat sorakoztat fel.
    Nem lehet egy olyan verzió, hogy kirabolták, esetleg leitatták valami droggal? Sok ehhez hasonló rablás történik. Nem lehet, hogy ott hagyták sorsára és nem is tudta hol van, mert nem volt magánál? (nem az alkohol miatt) Nem volt a kezébe semmi? NEm találtak a környéken valami üveget, fehér folyadékkal? Remélem kiderül mi történt !

  121. Balázs szerint:

    EMBEREK! Egy emberről beszélünk aki meghalt és egyáltalán honnan tudjátok, hogy öngyilkos lett? Gondolkozzatok már el min megy keresztül most a családja a barátai és a barátnője?! Ti meg arról beszéltek,hogy így késett úgy késett meg ilyen hírlevél stb.. Jézusom ez gusztustalan amit írogattok büszkék lehettek magatokra!

  122. Edgar szerint:

    Nem tudom igaz-e, de egyes hírek szerint Dávid erőszakos támadás érte. Két roma származású férfi támadta meg, kifosztották ( cigaretta, kabát eltűnt), majd a sínhez vonszolták. Ha a hír téves, elnézést kérek, de számomra is így tűnik világosnak az egész eset. Hiszen “csupán egy póló volt rajta”. A hajnali órákban pedig nincs az a nyári idő, hogy egy szál pólóban járkáljon az ember.

  123. bbb szerint:

    Kedves Mindenki! Frissíteném az újabb hírrel ezt a rovatot.
    http://csepel.info/?p=27287#comment-170410

Itt lehet hozzászólni !