Gegesy válaszolt, folytatódnak a kitelepítések

Csepel.info

Dzsumbuj

A “dzsumbuj” lakói is költöznek

Nagy többséggel fogadta el a csepeli önkormányzat képviselő-testülete szeptemberben azt a javaslatot, amely alapján a városatyák felszólították a ferencvárosi önkormányzatot a közelmúltban nagy botrányt kavaró roma-kitelepítések befejezésére. Gegesy most válaszolt: folytatják. Időközben ismét, most épp 16-ra nőtt a bevallottan Csepelre kitelepített roma családok száma.

Egy 17 fős ferencvárosi roma család csepeli, 52 m2-es lakásba történő kitelepítésére a Csepel.info hívta fel a figyelmet még augusztus 6-án.  Hamarosan az is kiderült, hogy a IX. kerületnek nem ez volt az első ilyen lépése. „Mi Ferencvároshoz közel veszünk lakásokat, mert a ferencvárosiak nem szeretnének messzire költözni” – magyarázta ezt Gegesy a Csepp TV-nek adott interjúban, ahol további 5 olyan lakásról is említést tett, amelyeket erre a célra vásároltak meg a XXI. kerületben.

A romák otthonukba, Ferencvárosba való visszaköltözését először a fővárosi MSZP és az SZDSZ akadályozta meg. A Németh Szilárd által előterjesztett, és a Fővárosi Közgyűlés ülésén is tárgyalt javaslat elutasítása akkor egyetlen szavazaton múlott. Így gyakorlatilag Horváth Gyula fővárosi képviselő – aki korántsem mellékesen csepeli alpolgármester – voksa döntött a kérdésben, aki tartózkodott a szavazásnál. A szeptemberi csepeli testületi ülésen elfogadott javaslat már határozott álláspontot fogalmazott meg a kitelepítésekkel kapcsolatban, és azt a csepeli MSZP, Fidesz-KDNP, Centrum Párt és az MDF képviselői is támogatták – a szavazásnál csak az SZDSZ két képviselője tartózkodott.

A nagy többséggel elfogadott határozati javaslat kijelentette: „Felszólítjuk a Budapest IX. Kerület Ferencváros Képviselő-testületét, hogy önkormányzatuk a szociális okokból lakásra szorulók szervezett csepeli áttelepítését azonnal szüntesse be, és a korábban Csepelre költöztetett családok szociális helyzetének rendezése érdekében az elvárható intézkedéseket tegye meg.”

A ferencvárosi polgármester szeptember 29-én kelt levelében hosszasan magyarázza, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat “nem a saját szociális problémáját exportálja” Csepelre. Gegesy ugyanakkor az eddig általa állítottakkal szemben most már 16 Csepelre költöztetett családról beszél, amelyek közül legújabb álítása szerint “mindössze” kettő családnál kellett hosszas bírósági eljárás után felmondaniuk a bérleti szerződést összeférhetetlen magatartásuk miatt.

Gegesy Ferenc válaszát itt olvashatja

Csepel.info


A témában korábban megjelent cikkek időrendi sorrendben:

Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?

A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Nyílt levél Tóth Mihálynak a ferencvárosi romák kitelepítése ügyében

Exportált szociális feszültség

Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz

Csepelre száműzték a roma családot: támogatja az MSZP és az SZDSZ?

Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?

Ne Ferencváros döntse el, kik költöznek Csepelre!

Magunkon és házon kívül

Botrányos cenzúra Az Este műsorában

Csepel a kitelepítések befejezését követeli

Nem kér Csepel a kilakoltatottakból

Folyamatosan ürítik a “dzsumbuj” házait

(Ki)telepítési verseny

7 hozzászólás “Gegesy válaszolt, folytatódnak a kitelepítések” bejegyzésre

  1. csollány szerint:

    Nagy tekintélyű kerületi vezető urak! Úgy néz ki, az Önök levele Gegesy úr szemétkosarában landolt. A csepeliek felkészülhetnek a folytatásra. A ferencvárosi polgármester legalább őszinte: elárulta, 16 lakásnál tartanak. Kösz.

  2. büki szerint:

    Miska! Ébresztő! Még nem vagytok nyugdíjban, ne álljatok le a tiltakozásokkal! A lakótelep országgyűlési képviselője is megmutathatja, harcol a csepeli érdekekért!

  3. infósferi szerint:

    A romák asszimilálásának erőltetése nekik legalább annyi szenvedést okoz, mint nekünk. Tanult emberek elszégyellhetnék magukat azon, hogy a család intézményéhez mennyire ragaszkodnak, ahogy védik egymást.
    Az egyértelmű, hogy a ferencvárosi eset nem véletlen. Valakik ezt az egészet sunyi módon, a háttérből táplálják. A nyilvánosság előtt nem vállalják. Dilettáns, alkalmatlan szócsöveiket pedig felhasználják céljaikhoz.

  4. hamu szerint:

    Elolvastam a Ferencvárosból küldött levelet a Csepel.hu-n. Azt gondolom, hogy a levél közzététele ebben a formában, adatvédelmi aggályokat vet fel! Ebben az interneten olvasható levélben jól azonosítható adatokat közölnek( megnevezésre kerül a család) egy olyan családról, akik elszenvedői ennek az önkormányzatok közötti adok kapoknak. A család helyében pert indítanék a Csepel.hu üzemeltetője, valamint Tóth Mihály ellen, mivel a levelet előbbi a név kitakarása nélkül nyilvánosságra hozta, míg utobbi a név kitakarása nélkül az érintettek beleegyezzése nélkül , közre bocsájtotta!
    A törvényeket kérem szépen, még az ilyen magas rangú tisztségviselőknek is be kell tartani, mint Tóth Mihály!
    A törvények betartása erre az esetre, illetve minden másra is vonatkozik!
    Egyszer majd felelni kell mindezekért! Ugye ?
    Szeretném felhívni a jogvédő szervezetek figyelmét a fent leírtakra! Lehet ügyet csinálni!
    Horváth Aladár merre jár?

  5. lolka szerint:

    Más kerület nem tudna senkit ide költöztetni, ha nem lenne eladó
    lakás. Ha az önkormányzat adja el akkor, szemét dolog, mert sok
    csepelilakosnak is szüksége lenne lakásra, ha magán ember ad
    el lakást akkor nem lehet mit tenni

  6. csollány szerint:

    Ma a Jedlik előtt, fényes nappal, lelopták egy közeli hozzátartozóm új gépkocsijának 4 db dísztárcsáját. Azt tanácsolták ismerőseim, ne tegyünk feljelentést, mert ha a tetteseket elfogják, a szembesítés után megnézhetjük magunkat. Rossz, aki rosszra gondol?

  7. jani szerint:

    Azon a környéken / Jedlik és a lakótelep között/ csak egyszerre több embernek ajánlatos menni,mert világos nappal letépik a nyakláncot,ékszert első sorban a nőkről. Sajnálatos modón volt itt már halálos emberverés is.
    Állítolag azért szaporodtak meg az ilyen esetek, a rendőrség szerint, mert a belváros bekamerázottsága miatt ,a külső kerületekbe teszik át székhelyüket a bünőzők. Ebben lehet valami igazság. Egyébként a lakótelepen nem is olyan régen több kocsiról lelopták a disztárcsákat, de az értesített rendőrség időben érkezett. A tolvajok a zsákba gyüjtött disztárcsákat hátrahagyva elmenekültek.Igy másnap akinek lelopták a kocsijáról visszakapta.
    Én rossz vagyok, mert rosszra gondoltam és bizony feljelentést tettem,mert a feleségem nyakából is letépték a nyakláncot a jelezett helyen.Eredmény: a tettes ismeretlen !!

Itt lehet hozzászólni !