Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (Frissítve)

Gyertya

Életveszélyre való hivatkozással lebontják a Csepel SC stadionjának lámpáit, ezzel pedig megpecsételhetik a csepeli sportélet jövőjét – tudta meg a Csepel.info. Október 18-án, csütörtökön 19 órától a csepeli gyerekeké és sportbarátoké lesz a pálya – de már csak gyertyafényben. A kerület sportéletéért aggódók így tiltakoznak az érthetetlen döntés ellen.

A kerületi önkormányzat ugyan a közelmúltban 11,3 milliárd forintért adta el Észak-Csepelt, új lámpákra azonban nem kíván pénzt adni. Igaz, a lámpák a szurkolók szerint nem is életveszélyesek, a bontás célja valójában éppen a sportélet ellehetetlenítése – az ugyanis zavarja az ingatlan más célú hasznosítását.

A sportklub létesítményeinek jövője hónapok óta vita tárgya Csepelen. A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója a sportolók, sportvezetők aggodalmai miatt korábban olyan javaslatot nyújtott be a képviselőtestület elé, amely szavatolta volna, hogy a Csepel központjában álló, rendkívül értékes ingatlant a jövőben is kizárólag sportcélokra lehessen felhasználni. A csepeli MSZP képviselői többször is bojkottálták az ellenzéki párt javaslatát, majd leszavazták azt.

A Csepel SC Alapítvány szeptember 7-én adta be a világítási tartóoszlopok bontási engedélyezési tervét, a bontás még ebben a hónapban megtörténhet. A szurkolók, sportbarátok körében a bontás híre óriási felháborodást váltott ki, ezért döntöttek úgy, hogy a csepeli gyerekek csütörtöki meccsét tiltakozásul gyertyafényben tartják meg.

Németh Szilárd sporttanácsnok előterjesztései

Az alábbiakban letölthető Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok villanyvilágítással kapcsolatos hivatalos álláspontja, valamint a csepeli képviselőtestület elé terjesztett határozati javaslatai:

Sporttanácsnoki véleményezés

Előterjesztés

Korábbi híreink:

Elbontják a stadion lámpáit?

Kilátástalanná vált a csepeli sport jövője

Az alábbiakban a Csepel SC világítási tartóoszlopainak bontási engedélytervét közöljük, kommentár nélkül.

01

02

03

04

05

06

07

08

28 hozzászólás “Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (Frissítve)” bejegyzésre

  1. Gabca szerint:

    Szégyen.

  2. Nándi szerint:

    Mint már mondtam, inkább valami mást bontanának el. Mondjuk akik ide juttaták a csepeli sportot, azokat kéne elbontani.

  3. Karcsi szerint:

    Gyertyafényes focival búcsúztatják Csepelen a villanyvilágítást 2007. október 18-án (csütörtökön) 19.30-kor!

    A csepeli futballista gyermekek gyertyafénybe öltöztetik a Csepel SC alapítvány futballpályáit, ugyanis szoktatni kell a szemüket a sötétséghez és a gyertyával való világításhoz. Az alapítvány tulajdonában lévő stadion és három edzőpálya villanyvilágítása a napokban bontásra ítéltetik. A kuratórium vezetői keresztül húzzák a gyermekek sportolási lehetőségét, mert értékesíteni kívánják a tíz darab lámpatestet. A XXI. században, ahol mindenki fejleszt, és előre megy, Csepelen a “sötétségre” szavaznak.

  4. RedSnake szerint:

    Húsz éve még lehetett edzeni a Sporiban… Hogy miért kell hagyni, hogy megdögöljön ez is… nem fogom fel ésszel.
    És ha a felújítás többe kerül, mint a bontás??? ERRE miért nincs pénze Csepelnek???

  5. Bubus szerint:

    Megyek. És persze viszek magammal még egy embert. 😉

  6. Márta szerint:

    SZÉGYEN!!!!!!
    ÚRAK MILESZ MÉG???????????????????????????

  7. N. szerint:

    EZT MIÉRT KELL??? MINDENT ELVESZNEK????

  8. Csepeli Galvániszap szerint:

    Vannak pillanatok, amikor igenis rajtunk múlik. 10 sms-t mindenki ki tud fizetni. Küldjétek el a barátaitoknak a következő üzenetet, ami elfér egy sms-ben: Lebontják a a csepeli stadion lámpáit. Ma 19 órától a helyszínen gyertyás focival tiltakoznak a sportolók, várnak minden sportszerető csepelit! Add tovább!

  9. DFK szerint:

    Na, ennyit számítanak a csepeli emberek a szociknak. Mi lesz a helyén, plaza?

  10. Csaba szerint:

    Mi folyik itt Csepelen? Már a tököm tele van mindennel. Wellness az nekünk bezzeg ku..ára kell, meg a galvántelepek. Normális sport, na az nem kell.
    Akik ide juttatták a stadiont, azoknak kellene a seggükbe dugni egy dugót, hogy akkor világítsanak ők a lámpák helyett a jövőben.

  11. kovács ernő szerint:

    Egy pozitívuma lehet a dolognak! Ma megmutathatjuk csepeliek, hogy összetudunk fogni egy nemes cél érdekében. Itt most nem számít, hogy ki milyen párttal szimpatizál, hanem Csak a Csepel!

  12. admin szerint:

    A segítségeteket szeretnénk kérni. Kiküldenénk egy sajtómeghívót az esti focihoz. Mindössze annyi kell hozzá, hogy legyen egy kapcsolattartó szemény telefonszámmal.

  13. P. János szerint:

    Hogy miért nincs pénze erre Csepelnek?
    Azért barátaim, mert ellopták? Elloptak minden egyes Forintot, most meg már a csavarokat és szögeket is viszik…

  14. Bombi szerint:

    Ahogy olvastam a korábbi cikkekben, Kál képviselő úr jó sok pénzt keresett kemény munkával abból, hogy nehéz helyzetekben mindig segítettek a cégei drágalátos önkormányzatunknak… Ha már akkora lokálpatrióta igazán felajánlhatna rongyos pár milliót, hogy segítsen a csepeli sportbarátokon!

    Ne felejtsétek el a ma esti gyertyás focit!!!

  15. admin szerint:

    Most az egyszer arra kérek mindenkit, hogy maradjunk a témánál!

  16. admin szerint:

    Kiment a sajtómeghívó az alábbi szöveggel:

    Tisztelt Szerkesztőség!

    Csepeli gyerekek, sportolók, sportbarátok ma este gyertyafény mellett fognak szurkolni azért, hogy a nagy múltú sportlétesítmény stadionjának lámpaoszlopait ne bontassa le a Csepel SC Alapítvány.

    Csepel sportszerető közönsége szeretettel várja Szerkesztőségük képviselőjét ma este 19 órától a stadionban (Béke tér 1.), ahol 19:30-kor kezdődik a gyertyafényes futballmeccs.

    Internet:
    http://csepel.info/?p=232
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9153894

    Üdvözlettel

    Csepel.info
    http://csepel.info

  17. János szerint:

    Ott leszek, és akit tudok értsitek ! Több vonalon kaptam infót a mai demonstrációról. Ezt az Csepel SC alapítvány féle bagázst nem lehetne valahogy elhajtani mielőtt még ledozerolják az egész pályát.

  18. marcsika54 szerint:

    Rohadjon szét a kezetek,aki hozzá mer nyúlni a csepeli stadion lámpáihoz változzon sóbálvánnyá mint Lót felesége.Vigyázz az én átkom utolér!

  19. galvániszap szerint:

    Orosz alpolgármester úrt idézve, “nem hagyjuk magunkat zsarolni….”.
    Persze erre nincs pénz, de arra van, hogy a kiskedvenceket repülővel, teljes ellátással spanyolországba küldjék, a testület Erdélybe jár fürdeni, meg hajókirándulásos Esztergomi kihelyezett testületi ülésre.

  20. Guzmics szerint:

    Nagyon sajnálom, hogy a volt csepeli állitolagos lokálpatrióták, akik már különböző biznicekből úgy meggazdagodtak, hogy a saját édesanyjukat eladnák még több profit reményében, ilyen nagyhírű népszerű, kész sport létedítményt is eltékozolnak. A “Spori” 60 éven keresztűl mindenkié volt. Azt a cEzeknek nincs se hazájuk, se hazaszeretetük, mert a pénz érdekében elfelejtik, hogy hol kezdték, hova jártak sportolni, korizni, stb. Pedig az aki a gyökereit megtagadja saját rohadt pillanatnyi még nagyobb meggazdagodása érdekében

  21. Guzmics szerint:

    az ” sehonnai bitang ember”. A történelem fekete betüvel írja majd a nevűket. Mert letagadni lehet, de felejteni soha.

  22. Guzmics szerint:

    Pollák Lajos úrnak nem kellett évi 300000 Ft-os energia megtakarítás egy rohadt szerződés modósításból. Ez bizonyitható tény,valószinüleg már a rohasztáson fáradozott 2006. januárjában

  23. János szerint:

    Valakiknek -talán jogvégzetteknek- utána kellene nézni, hogy egyáltalán joga volt az önkormányzatnak odaadni az egész Csepel SC.-t az alapítványnak. Valami nagy umbulda lehet a háttérben. A csepeli, önkormányzati képviselő kiszállt,a országgyülési képviselő kiszállt az alapítvány vezetőségéből, hogy nehogy azt lehessen mondani ök felelelősek bármiért is. Tudomásom szerint csepeli nincs benne. Az alapítvány elnökéről azt mondják felszámolással foglakozik. Ha nem tudja valaki, az nagyon nagy pénzes buli. Az önkormányzat szerintem, még nem adott elfogadható magyarázatot arra, miért kellett odaadni az Csepel SC.-t szőröstől, böröstül.? Útólag nem lehet ezt megtámadnai valamilyen módon ? .Elvégre ez a mienké volt csepelieké

  24. […] Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (2007. október 17.) […]

  25. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  26. […] Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? […]

  27. […] Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? (2007. október 17.) […]

  28. […] a cenzúra Az igazi Kovács Pistike Nyílt levél Csepel országgyűlési képviselőihez Futballmeccs gyertyafényben – a vég kezdete Csepelen? A Munkásőrséget védik Csepelen Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése? Amit […]

Itt lehet hozzászólni !