Három helyett egy díszpolgár

Csepel.info

Ludasi, Kozmann és Kiss

Ludasi Róbert, Kozmann György és Kiss Tamás kivetítőről izgulták újra végig a döntőt (fotók: Ábel Attila)

A pekingi olimpián kenu kettesben nyújtott kimagasló teljesítményéért csütörtökön – egyhangú szavazással – díszpolgári címmel tüntette ki Kiss Tamás kenust a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Társát, Kozmann Györgyöt valamint edzőjüket, Ludasi Róbertet azonban csak díszoklevéllel és pénzjutalommal tüntette ki az önkormányzat. A díszpolgári címet valamint a sporttársak díszoklevelét Tóth Mihály polgármester délután négy órakor adta át az önkormányzat Szent Imre téri épületében.

Németh Szilárd sporttanácsnok az önkormányzat ülésén olyan módosító javaslatot terjesztett a képviselők elé, amely lehetővé tette volna, hogy – ahogy az eredeti javaslatában is szerepelt – Kiss Tamás, Kozmann György, valamint az edzőjük, Ludasi Róbert együtt kaphassák meg Csepel díszpolgárságát.

A sporttanácsnok módosító javaslatában kiemelte, hogy „a sportolók és edzőjük (mindhárman!) – sok-sok elődjüket követve – ismét példát mutattak elszántságból és hűségből a csepelieknek, öregbítve ezzel kerületünk hírnevét határainkon innen és túl.”

Torta

Kozmannt és Kisst tortával is meglepték

„Csepel büszke lehet rájuk, méltón emelheti őket piedesztára! A Csepel SC utánpótlása – legyenek akár kajak-kenusok, birkózók, futballisták vagy bármely sportág kis küzdői – is méltó példaképüknek tekinthetik őket.”

A sporttanácsnok arra kérte képviselőtársait, hogy mindennemű megosztást eredményező szempontokon felülemelkedve támogassák mindhárom kiváló és példamutató sportember csepeli díszpolgárrá avatását.

Az ehhez szükséges módosító javaslat tárgyalását valamennyi párt támogatta – egyet kivéve. A 2006-os önkormányzati választások eredményeképpen a testület abszolút többségét adó MSZP-sek azonban egyedül is éppen elegen voltak ahhoz, hogy megakadályozzák a módosító javaslat napirendre vételét, így Kiss Tamás egyedül lett Csepel díszpolgárává választva.

A díszpolgári címet és a jutalmakat Tóth Mihály, Csepel polgármestere délután négy órakor, az önkormányzat nagytermében adta át a kitüntetetteknek és Sastin Mariannak, a Csepel Birkózó Klub olimpikonjának.

Csepel.info

Kiss Tamás

A díszpolgári cím átadása

 

 Ünnepeltek

 Ünnepeltek

 

 Sporttanácsnok

 Sporttanácsnoki gratuláció

10 hozzászólás “Három helyett egy díszpolgár” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Ez egyszerűen arcátlanság amit ezek csináltak. Én nem fogadtam volna el semmit ettől a bandától.

  2. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! De a Csepeli Önkormányzat meg kiérdemelte a Csepel Díszpintyei rendet. Tehet Dr. Dp. Szele , Tóth, Szélhámos és a többi GAZEMBER. No comment.

  3. Hobo szerint:

    Gratulálok a sportolóknak,de a IX. kerületi díszpolgárok helyett inkább Őket

    kellett volna szeretetünkbe fogadni.Ha majd a választó fülkébe mentek

    gondolkozzatok !

  4. Lexon szerint:

    Gratulálok a díjazottaknak!

  5. Boni szerint:

    Teljesen jellemző ez a kicsinyes, földhöz ragadt gondolkodásmód
    kerületünk vezetőire. Mert miröl is szól a történet? Németh Szilárd mind sport tanácsnok, és (nem mellékesen) A Fidesz frakció vezetője előbb javasolta a 3 sportember díszpolgárrá választását. Mint annyi más, ennél jelentősebb kérdésben mi a másik nagy párt reakciója? – Fidesz? – ezt nektek! – és látom is az egyértelmű mutogatást. Ez a fajta politizálás, vezetői stílus megbocsájthatatlan – BŰN – velünk választópolgárokkal szemben, mert mi SZOLGÁLATOT és nem öncélú HATALMASKODÁST várunk el a választott vezetőktől.
    A hármasfogatnak gratulálunk, minden csepeli a szívébe zárta ŐKET, gondolatban megsimogatja a lelküket. Tamáska nagyon fiatal, tapasztalatlan, őt könnyű megvezetni. Biztos vagyok benne, hogy ha néhány évnyi tapasztalattal bölcsebb lett volna nem fogadja el a “megtiszteltetést” ebben a formában!

  6. Kati szerint:

    Gratulálok mindhármuknak. Csepel lakosai szemébe mindhárman Csepel
    Díszpolgárai még akkor ha ez a gazember banda nem így gondolja.

  7. matyi szerint:

    gratulálok mindhármuknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    MIKOR MEGY INNEN EZ A GAZEMBER TÁRSASÁG? SOS ! SEGITENI KÉNE NEKIK :::::::::::::::::::::::::::::

  8. lb szerint:

    “Az ehhez szükséges módosító javaslat tárgyalását valamennyi párt támogatta – egyet kivéve.”

    Kérném ezt pontosítani. A teljes szocifrakció utasította el, vagy valamelyik bizottság szoci tagjai.

    Akár az első, akár a második eset áll fenn, szeretném a “nem”-mel szavazó vagy tartózkodó képviselők névsorát itt olvasni, hogy alkalmasint számon lehessen rajtuk kérni.

  9. mics szerint:

    Gratulálunk a sportolóknak,de ezek az emberek (tisztelet a kivételnek )észrevehetnék hogy ez már nem a Lenini út és nem intézhetünk el mindent egy kitüntetéssel,egy díszpolgárrá avatássalvagy egy megkoszorúzással .Nekik lenne kötelességük példát statuálni,de nem abba amiben mostjárnak az élen..

  10. kareszapu szerint:

    Mind hármuk érdeme az olimpiai arany,nem hinném hogy megkülömböztetést kellene tenni.Mind hármuknak egyforma köszönettel tartozunk,és Csepel diszpolgárának választásuk csak öregbitené Csepel hirnevét.Ezuton is gratulálok nekik a sikerért és további sikeres munkát kivánok nekik.Eggyes embereknek Pedig az elgondolkozás tényén kellene gondolkozni,mert egy nem egyenlö hárommal!

Itt lehet hozzászólni !