Nekiment az MSZP a csepeli csatornázásnak

MTI, Csepel.info

Nem tetszik az MSZP-nek a csepeli csatornázás...

Az MSZP hivatali visszaélés és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a csepeli szennyvízcsatornázás egyik alprojektjével összefüggésben. A párt 2010-től kezdve próbálja ellehetetleníteni a csepeli beruházást, attól tartanak ugyanis, hogy a teljes csatornázás a Fidesz megítélésének kedvezne.

Amennyiben a feljelentés sikerrel jár, az MSZP által feltételezett 1 milliárd forintos kivitelezési többletköltség helyett legalább 10 milliárdos kára lehet a fővárosnak, és félbeszakadhatnak a csepeli munkálatok. Uniós projektek leállítása vagy sikertelensége esetén ráadásul az érintett települések több évre elesnek az EU-s támogatásoktól is.

Simonka Csaba, a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szocialista delegáltja hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (BKSZT) beruházásának egyik szennyvízcsatornázásra vonatkozó alprojektjével kapcsolatban visszaélés gyanúja merült fel. Hozzátette: a 40 milliárd forint összértékű beruházásban a feltételezett közbeszerzési visszásságok legalább 2-3 milliárd forint kárt okozhatnak a fővárosnak, de az összeg az uniós támogatás elvesztése esetén 10 milliárd forintra is nőhet.

Ismertette, hogy a csepeli – részben megépült, részben készülő – szennyvízcsatornázásban az az ajánlattevő nyert, aki összességében 1 milliárd forinttal magasabb ajánlatot tett, mint a legolcsóbb. Úgy vélte: ez a budapestiek pénzének elherdálása, s most jutott abba a helyzetbe, hogy konkrét bizonyítékai legyenek a feljelentéshez.

Amennyiben a feljelentés sikerrel jár, az MSZP által feltételezett 1 milliárd forintos kivitelezési többletköltség helyett legalább 10 milliárdos kára lehet a fővárosnak, és félbeszakadhatnak a csepeli munkálatok. Fontos tudni, hogy uniós projektek leállítása vagy sikertelensége esetén az érintett települések több évre elesnek az EU-s támogatásoktól, ezzel pedig a főváros vesztesége több tízmilliárd forintra is nőhet. Uniós projekteknél ezért nem jellemző, hogy a közbeszerzési döntőbizottság elbírálása és a bírósági döntések után még feljelentéseket is tegyenek a pártpolitikusok. A Csepel.info úgy tudja, hogy az MSZP által kifogásolt közbeszerzési döntésnél a pórul járt pályázót kizárták, a kizárást pedig a Közbeszerzési Hatóság jogszerűnek találta.

A sírból hozták vissza

A csepeli csatornázás a sokéves előkészületek ellenére is több sebből vérzett. A 2009-es, sikertelen közbeszerzések jogorvoslatai és az új közbeszerzések kiírásának időkorlátai és jogorvoslatai miatt 2012 tavaszáig csúszott a beruházás megkezdése, miközben a munkákat 2012. december 31-ig el kell végezni. De nem csak a beruházás megszervezésével, hanem a tervezéssel is komoly problémák voltak. Az egyik utcában például csak az ott lakó volt MSZP-s képviselő házáig ér el a csatorna, de gond volt az ikerházak bekapcsolásával is, több utcáról pedig egyszerűen megfeledkeztek. A jelenlegi városvezetés ugyan elérte az ikerházak ingyenes bekötését, de még több mint tíz kilométeres hosszban szeretné növelni a csatornahosszt, amit közbeszerzési döntés megtámadása szintén negatívan befolyásolhat.

A csepeli MSZP támadását váltotta ki a Sáska utca csatornázása is, amely 20 családi házat, a Szárcsa Általános Iskolát valamint egy önkormányzati és további két alapítványi fenntartású óvodát érint. A kivitelezés közben ugyanis kiderült, hogy ez, és még néhány másik útszakasz annyira szűk keresztmetszetű, hogy szennyvízcsatorna és a csapadékvíz-elvezető csatorna nem fér majd el egymás mellett. Ezért vagy egyszerre kell megoldani a két csatorna lefektetését, vagy újra fel kell majd bontani, megépíteni és engedélyeztetni a már elkészült szennyvízcsatornázást. A problémát a kivitelező jelezte az önkormányzatnak, hangsúlyozva, hogy a Szárcsa utcán kívül még több olyan útszakaszra lehet számítani, ahol a két csatorna együttes lerakásával sok tízmillió forintos többletköltséget tud megtakarítani az önkormányzat.

Az MSZP frakció ugyanakkor vehemensen kifogásolta, hogy Németh Szilárd polgármester Sügér utcai házának (amelyen nem lesz esőcsatorna) bejárati oldala a Sáska utcára nyílik, így egyike lesz annak a húsz családi háznak, iskolának, óvodáknak, amiket a csatornázás – részben – pozitívan érint majd. Az MSZP frakció ezért kikapcsolta a szavazógépet, és nem támogatta az utca – és ezzel az iskola év óvodák – csatornázását.

MTI, Csepel.info

127 hozzászólás “Nekiment az MSZP a csepeli csatornázásnak” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Mindenki magából indul ki! Ezt tudják az mszpések is, mivel ugyanazok a cégek építik a csatornát, mint akik az ő idejükben, hát gyanakodnak. Ők tudják hogy alkudtak meg a cégekkel, hát ilymódon saját gyakorlatukból kiindulva feltételezésekbe bocsátkoznak. Egyébként meg tényleg borúsan tekinthetnek a jövőbe, mi az a teljesítmény, ami alapján mégegyszer hatalomba kellene szavazni őket? Most legalább fejlődik Csepel! Tóth Mihály vezetése idején el kellett volna menni néhány vidéki városba, hogy láthassák Tóthék nem csináltak semmit! De azt legalább sok pénzért! Adva volt egy gyár meg sok képzett munkás és mérnök, amivel kezdeni kellett volna valamit! Székesfehérvár és Győr tele van újabbnál újabb gyárakkal, itt meg bugyiraktár lett a gyárból! Köszönjük meg ezt az állampártból kikecmergett sok elvtárs-kapitalistának! Magam kis szemétdombján én vagyok az úr, minek ide befektető! Annak idején én javasoltam Orosznak a DENSO autóipari alkatrészgyártó óriást, dehát 220 kistulajdonos elvtársat nem lehetett volna rábírni a terület át illetve eladására. Jött is a DENSO és gyárat létesített Székesfehérváron! A csepeli munkást kivágták a gyárból, de még a gyerekének sem biztosítottak jövőt! Elvtársak, nektek nincs helyetek sem Csepel, sem az ország vezetésében! Amennyiben a választók mégis rátok szavaznak, hát a ti uralmatok alatt kiásott sírjukban sajátkezüleg fogják a földet magukra húzni!

  2. Bugi szerint:

    Mekkora állatok. A károkozás a specialitásuk.

  3. ebihal szerint:

    Kíváncsi lennék, melyik seggnyaló írta ezt a sok hazugságot!?

  4. Bugi szerint:

    Mi nem igaz vörössegg nyaló? Te magad is ellenzel mindent, aminek van haszna, értelme.

  5. Dr. grün szerint:

    “Milliárdos közbeszerzési bukta: feljelentés hűtlen kezelés miatt

    Ahogy azt korábban megírtuk: harmadával megugró projektköltségek, papíron hónapok alatt felépülő csatornák, rendre elbukó hatástanulmányok, megbírságolt közbeszerzési eljárások, és mindjárt érkező uniós ellenőrzés – így menedzseli beruházásait a főváros.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=590776

  6. felix szerint:

    Most mi a gond?
    Olyan nincs, hogy a FIDESZ csaljon.
    Akkor viszont nem kell beszarni és riogatni a 10 milliárddal.
    Legfeljebb felsül az MSZP.
    Mosolyogjatok.
    Vagy talán……………

  7. Bugi szerint:

    Teljesen érthető minden. A cél a károkozás, ne épülhessen meg a csepeli csatorna.

  8. felix szerint:

    Nem kell rögtön ítélkezni.
    Az is lehet, hogy minden rendben van.
    Vagy nem hisztek az ártatlanságban?
    Lehet, hogy kételkedtek a jobb oldal ártatlanságában?
    Vagy tudtok valamit?

  9. Tóth Mária szerint:

    A lejáratás, a hazug hírek keltése, ez a cél! Ez a lételemük. Szolzsenyicin, hol vagy?

  10. felix szerint:

    Hát igen ez a FIDESZ, de miért most jutott az eszetekbe?

  11. ebihal szerint:

    Bugi!
    Te nem vagy vitapartner!
    A fijjug elbasztak valamit és most zsarolni próbálnak!

  12. Manitu szerint:

    Az MSZP bevallottan minimum tízszer akkora kárt akar okozni – plusz leállítani a csepeli csatornázást – mint amennyi szerintük esetleg történhetett. Ha sikerül nekik, akkor egymilliárdos kárt okoz a közbeszerzési bíráló bizottság és tízmilliárdos kárt az MSZP.

    Ja, és persze Csepelen meg nem fejezik be a csatornázást. Mekkora öröm lenne ez az MSZP-nek, akik 16 éven keresztül gátolták a kerület fejlődését, bezártak és eladtak mindent, és addig züllesztették Csepelt, hogy a legutolsó lett a fővárosiak életszínvonalában!

  13. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    Ezt a faszságot már nagyon nehéz lesz áttestálni a zemeszpére! 🙂

  14. Paul szerint:

    Így talán a szennyvíztisztító építése körüli visszaélésekre is fény derül. Ennek csak örülni lehet.
    Az MSZP-nek, az a célja, hogy minden támogatást megvonjanak Magyarországtól, és büntessék az országot.

  15. felix szerint:

    Két évig ment a eltűnt kétmilliárd, most meg nem baj az egy.
    Nőnek szülni dicsőség, fidesznek “lopni ” kötelesség?
    Most nem állampolgári kötelesség a csalás gyanú bejelentése?
    Mondom, várjátok ki a végét, még az is lehet, hogy most nem volt lopás.
    Ki tudja??

  16. Tóth Kati szerint:

    Az mszp szlogenje:mindegy mi módon és hogyan,csak ártani ez a lényeg.Pusztítani,hazudni,lopni,csalni=mszp.

  17. bonifác szerint:

    A minél rosszabb, annál jobb elvtársi bajkeverést járatják csúcsra. Grün elvtárs legnagyobb bánatára túl sok esélyük nincs. “rágalmazzatok, mindig ragad valami.”
    Miska fiú még nincs a helyén,de még lehet. Az biztos: A MSZP névből az “M” betű
    kissé megkérdőjelezhető. Az EU ? esetleg….De majd megsegíti őket az anarchista,
    maoista, elvtársi kőr az EU-ban.

  18. október szerint:

    A Népszava hiteles forrásához csak gratulálni tudok. Jöjjön ki Csepelre és nézze meg a készültséget!! Több mint 70%-os.
    ALIG KEZDŐDÖTT EL????????

  19. felix szerint:

    Mintha tegnap történt volna.
    Az ellenzék vezére azért szólalt fel az EU-ban, hogy ne adjanak pénzt hazája kormányának.
    Kétharmadot kapott érte.
    A cél ma is az, csak a másik oldalon.
    Mintha a kettős mércét panaszolnátok máshol.

  20. Dr. grün szerint:

    bonifác!
    “A feltételezett 1 milliárd forintos kivitelezési többletköltség helyett legalább 10 milliárdos kára lehet a fővárosnak, és félbeszakadhatnak a csepeli munkálatok. Uniós projektek leállítása vagy sikertelensége esetén ráadásul az érintett települések több évre elesnek az EU-s támogatásoktól is.”
    Hol itt a bajkeverés?!
    Valakiknek feltűnt, hogy valahol, valakiknél eltűnt egy fél manitu! (egy mrd.)!
    Ami ha bebizonyosodik öt manitu büntit (10 mrd.) jelent és a további lopásokat megakadályozandó EU-s támogatás megvonását Budapesttől!
    Ennyi a történet röviden!
    Kívánom, hogy győzzön a zigazság! Legyek inkább bánatos és ne legyen okom röhögni rajtatok!

  21. A szomszéd és a tehene szerint:

    AKKOR DÖGÖLJÖN MEG A SZOMSZÉD TEHENE!!! DÖGÖLJÜNK MEG MINDANNYIAN!!! – A PLANÉTA SZÉGYENE EZ AZ EMBER-ALATTI GENNYBANDA.

  22. felix szerint:

    Egyetértünk
    Egyet értünk?

  23. Szarjancsik! szerint:

    “Amennyiben a feljelentés sikerrel jár, az MSZP által feltételezett 1 milliárd forintos kivitelezési többletköltség helyett legalább 10 milliárdos kára lehet a fővárosnak, és félbeszakadhatnak a csepeli munkálatok.”

    Én nem tudom kik döntöttek úgy a közbeszerzés során, hogy az az MSZP-nek nem tetszett, és nem tudom, hogy miért nem tetszett. Azt sem tudom, hogy igaz-e a vád. De ha az MSZP cserében tízmilliárd forintos kárt akar okozni, és meg akarja akadályozni a csepeli emberek által negyven éve várt beruházást, akkor van egy üzim:

    A jó k. anyját az összes mocskos kártékony féregnek, aki a hatalom hiánya miatt most a csepeli embereken veri le a kínját!

  24. felix szerint:

    Kezdem érteni a jobb oldali erkölcsöt.
    A kárt nem az okozza aki esetleg megsérti a szabályokat, hanem az aki felfedi a szabálysértést.
    Úgy kell lopni, hogy a leleplezés hatása nagyobb legyen mint a lopásé.
    A jó k. anyját az összes mocskos kártékony féregnek, aki a hatalmát arra használja, hogy kilopja a szemem.
    Legyen az bármelyik párt tagja.

  25. Dr. grün szerint:

    Ne keverjük Jancsi!
    Az egy manitu kárnak, ha meg lesz a gazdája és az az MSZP lesz, akkor ők okoztak plusz öt manitu kárt!

  26. csepi szerint:

    felix, te ennyire nem lehetsz setét. XD Itt most arról van szó, hogy ha a feljelentés miatt le kell állítani a munkálatokat, akkor garantált a büntetés, akkor is ha kiderül, hogy nem történt lopás. Mi nem abból indulunk ki, hogy mi van ha kiderül, hogy loptak mert ez egy feltételezés, hanem a tényekből, hogy ha leáll a projekt, azzal mindenki veszít és lehet a semmiért. Ennyi.

  27. felix szerint:

    A feljelentés miatt biztosan nem kell leállni, mert igy minden beruházás leállítható lenne.
    Szerintem az a sötét aki ezt benyalja.

  28. csepi szerint:

    felix, te aztán nagyon tudod, hogy tényleg loptak-e. Csak nem ott voltál te is, amikor történt? Akkor nem volt ekkora a szád?

  29. felix szerint:

    Csepi.
    Ezek szerint, ha igaz akkor vigyék a pénzt?

  30. csepi szerint:

    Ott van a ha. Te abból indulsz ki, hogy ez egy tény. Pedig csak feltételezés lehet jelenleg.

  31. Szarjancsik! szerint:

    Itt arról van szó, hogy akár igaz az MSZP vádja, akár nem, egy állítólagos egymilliárd forintos visszaélés miatt – ami lehet, hogy egyáltalán nem visszaélés volt, hanem szokványos és érthető közbeszerzési döntés – most tízmilliárd forintos kárt szeretne okozni az MSZP, és mindezt úgy, hogy talán a negyven évig várt csatornázás félbeszakad.

    Bárki találta ezt ki most, nem véletlenül most találta ki és nem akkor, amikor lement a csatornázás, és a folyamatot még évekig meg lehetne támadni. Ez azért van, hogy NE SIKERÜLJÖN! Ez azért van, hogy mi csepeliek pórul járjunk!

    Nekem ne védje senki ezeket az MSZP-seket se a fővárosban se itt, mert a hatalomféltésükben lementek a mocsokba, csak hogy kárt okozzanak, hogy ne sikerüljön semmi!

  32. felix szerint:

    Csepi!
    Kezdődik. Elfogytak az érvek.
    Nem mondtam, hogy tudom.
    Azt mondom, hogy ha van olyan gyanú amit elégségesnek tartanak a feljelentéshez akkor azt meg kell tenni.
    A többi esély latolgatás, mi van ha………

  33. csepi szerint:

    “A Csepel.info úgy tudja, hogy az MSZP által kifogásolt közbeszerzési döntésnél a pórul járt pályázót kizárták, a kizárást pedig a Közbeszerzési Hatóság jogszerűnek találta.” Tehát valószínűleg ha mutyi háttér alku lett volna a dologban, akkor nem lett volna jogszerű. Egyéb kérdés?

  34. felix szerint:

    Orbán mondta a parlamentben.
    Ha valaki visszaélésről tud akkor kötelessége feljelentést tenni.
    A szavaknak súlya van.

  35. Katka szerint:

    Szarjancsik! szerint: Mért 8 évig a fidesz mocsok mit csinált. Mindenbe belekötött, lementek mocsokba, már a szavaiddal élve, mindent megtettek azért, hogy ne sikerüljön semmi, ne tudjanak csinálni semmit. Mi az visszanyal a fagyi?? 2002 óta mint az állat károgott Orbán, mert elvették a játékszerét. Jaj mindent csak a fidesznek lehet, más meg kussoljon, hát nagy lópikulát nektek.

  36. felix szerint:

    Igen van.
    Akkor miért hisztiztek?
    Hiszen tudjátok, hogy nem lehet 10 milliárd kár.

  37. Szarjancsik! szerint:

    Katka: mit csinált Csepelen az MSZP, amit a Fidesz megakadályozott? Nem csináltak semmit 16 évig, csak a töküket lógatták! Volt csatornázás? Nem volt! Negyven éve várnak rá a csepeliek!

  38. csepi szerint:

    Katka, te hol élsz? A fideszen múlt, hogy 8 évig nem jött össze semmi, csak a hazudozás éjjel-nappal és az állami vagyon apasztása? Túl sokra tartod ezek szerint a fideszt, meg Orbán “károgását”. Ezek szerint még az is többet ért, mint a kormány összes igyekezete együtt véve? xD Akkor elég siralmas a teljesítőképességük, ha csak ennyin múlott.

  39. csepi szerint:

    Szarjancsik! A korrektség kedvéért tudatom, hogy valamennyi csatorna épült ki, évente pár km. De ennél sokkal többet kellett volna, ez tény.

  40. A szomszéd és a tehene szerint:

    Katkának és társainak tökmindegy, mi van/volt – annál rosszabb a valóságnak. Csak magán kívül üvölt, mert gyilkolni nem tud/nem mer.
    Az olyanokba, mint a félix beledöglik az egész ország. Olyanok, mint az eszement autós a sztádán, aki letarol egy családot – csak ez ebben az esetben pár milliónyi magyar.
    Félix és Katka és a többi gyűlöletben fuldokló háborodott, persze, már a kukacok hasában fog üvöltözni a földben, mire a paroxizmusban tovább vonagló utódaik cca. 12 éven belül adminisztratíve is eltörlik a Föld színéről és minden okiratokból Magyarországot. Nagyon bűzös latrína marad majd a helyén: beledöglik az a nép is, amelyik elözönli majd a földjét.

  41. csepi szerint:

    felix: “Amennyiben a feljelentés sikerrel jár, az MSZP által feltételezett 1 milliárd forintos kivitelezési többletköltség helyett legalább 10 milliárdos kára lehet a fővárosnak, és félbeszakadhatnak a csepeli munkálatok.” Tehát ha a feljelentés után elkezdenek ezzel foglalkozni, akkor ez lesz, amit fent írt. Félbe szakadhatnak a csepeli munkálatok. És ez senkinek sem lehetne érdeke. Egyéb kérdés?

  42. felix szerint:

    A szomszéd és a tehene.
    Kicsit messze szaladt az eszed./ha volt/
    Érvek helyet ez a hülyeség amit összehordtál kevés.
    A csatorna jó dolog.
    Az nem jó, hogy minden babért a FIDESZ akar learatni.
    Ezt mondtam és ennél többet nem tudsz a számlámra írni.
    Ha büdös a latrina nem dagonyázz benne.
    Érdekes, hogy a kaszinó ügyében egy fideszesnek sem jutott eszébe, hogy mennyit veszített az ország azon, hogy nem valósult meg.
    Akkor nem számoltatok.
    Ölni meg nem akarok és soha sem akartam, ezzel vádolni valakit baromság.
    Ebben a vonatkozásban oltári nagy barom vagy.

  43. Tóth Kati szerint:

    Drága Félix sajnálod,hogy nem mehettél az izraelihez a kaszinójába takarítani?
    Egyébként meg a szociknak volt 16 évük a babérok aratására,de egy nyamvadt babérlevélkét sem tudtak összekapirgálni.

  44. felix szerint:

    Tóth Kata!
    Szóval az volt a baj, hogy izraeli.
    “Fél” Csepel a szocik alatt épült./ Ha már utódpártnak nevezik/
    Ez ne zavarjon .Az elmúlt 16 évben is voltak változások, de az is igaz, hogy bukniuk kellett.

  45. csepi szerint:

    felix: Csepel épült? Inkább lepusztult. Az SZTK-t felújították valóban, de a kórháznak annyi lett. Lettek EU-s játszóterek, de az uszodák lerohadtak. Van korszerűbb piacunk, ez jó dolog, a központban is a sétáló utcánál szépen megcsinálták. De ennél sokkal több fejlesztésre lett volna szükség, ezt lássuk be. :/ Székesfehérváron már minden panel energiatakarékos fűtést élvez, mert ott hőszigetelték a panelokat.

  46. csepi szerint:

    A kaszinóval pénzt veszítettünk, de olyan természeti értéket őriztünk meg, ami nem pénzben mérhető.

  47. Manitu szerint:

    A Fidesz is megakadályozott egy-két dolgot. Például a Csepel SC lerombolását és plázává meg lakóparkká alakítását, a Kis-Duna part beépítését, és 2010-től azt is, hogy az MSZP-s elvtársak ugyanúgy évi kétmilliárd forintot mutyizzanak el, mint korábban.

    De mindez vitathatatlanul Csepel érdekében történt. Ellentétben azzal, amit az MSZP tesz, hiszen nyilvánvaló, hogy kizárólag károkozásról van szó.

  48. felix szerint:

    Csepi.
    Ebben igazad van.
    Lehetett volna többet fejleszteni és ezt minden kurzus után el lehet majd mondani.
    Az okokat fel kéne tárni, hogy okulni lehessen belőlük.
    A mindent elloptak okként való megjelölése nem vezet sehova.
    Egy kerület fejlődése minimum az aktuális kormánytól a fővárostól és a kerülettől függ.
    Lehet azt szajkózni, hogy mindenhol a szocik voltak, de összemosása a dolgoknak.
    Pl. csatorna.
    Ki tudja, hogy miért éppen most került rá sor. A főváros a kerület vagy netán a kormány hibázott. Kinek a hibájából volt állandó ígéret.
    Tételezzük fel /csak a példa kedvéért, hogy a jelenlegi csepeli vezetés mindent jól csinál és mégis megbukik a FIDESZ országos politikája miatt.
    Akkor minden hibát rajtuk kel majd leverni?

  49. csepi szerint:

    Jól van Manitu, én nem ezekre gondoltam, hogy ezeket kellett volna megvalósítani, hanem olyanokat, ami valóban a kerület és a lakosság érdekét szolgálja. A Kis-Duna part és a sportpálya beépítése nálam nem az a kategória.
    Uszodákat hagyták lepusztulni, Csepel SC-t is. Csapadékvíz elvezetés problémák bőven vannak (az önkormányzattól nem messze lévő parkolóban gigantikus tócsák), a szennyvízcsatornázás nagyon lassan haladt, évente pár km-t. Kerékpárutak kialakítása is szükséges lett volna, zöldterületeken szemét volt szinte mindenhol.
    Most pl: sokkal kevesebb szemét van a Kis-Duna öbölnél és kevesebb gaz, mint pár éve. Ez pusztán a véletlen műve lenne? Szóval a a kis dolgok néha többet számítanak, mint a gigantikus, látványos tervek, amikből aztán egy szűk érdekcsoport húzna hasznot.

  50. csepi szerint:

    felix: az SZDSZ volt a főváros élén. Nem is rövid ideig. És több fejlesztési dolog (Gerinc út, szennyvíztisztító) nem is a kerületen múlott, mert ezek fővárosi hatáskörrel bírnak. A kerület az együttműködik ilyen esetekben ha a főváros biztosítja a forrást. De a Gerincút kb. 20 év után lett elkészítve ahhoz képest amikorra ígérték. Ez azért jelent valamit. Mégpedig, hogy jó ideig sz@rtak a fejünkre, hiába volt nagyrészt kormánypárti az önkormányzatunk vezetése. :/ Nem igaz, hogy ilyen méretű beruházások nem voltak a fővárosban 15-20 éve, amire ennyi pénzt rászántak. Persze nem lehet csak a fővárosra fogni mindent, de azért ők is közrejátszanak a fejlődés elősegítésében, hátráltatásában.
    Szerintem ha már fejlesztünk, akkor ne csak a befektetői érdek valósuljon meg, hanem a kerület és a lakosság érdekei is, mert így fair, hogy azért veszi meg a területet tőlünk, hogy neki anyagi haszna legyen, mi meg ha már rá bíztuk, akkor valami plusz szolgáltatást kapjunk általa.

  51. Gordon szerint:

    Ha az mszp megakadályozza Csepel csatornázását, akkor politikailag kivégzi magát.

    Ez ilyen egyszerű.

  52. Rycki szerint:

    Tudom nem a témába vág de mindenki annyira hozza a Fidesz-Mszp érveket és ellen érveket.
    Nekem van egy kérdésem, ugye volt a Bős-Nagymaros-i vízlépcső terv Miért kellett vissza bontani a 95% ban elkészült duzzasztót?
    Lenne olcsó áram, lenne víz Győrben a Mosoni-Dunában stb stb. Ez a Fidesz érdeme volt.
    Következő. Amikor Bajnai volt a miniszterelnök sír a kis Viktor mint egy szopós csecsemő hogy azonnal csökkentsék a benzin és a gázolaj jövedéki adóját.
    Amikor megkapták az ERŐT érdekes módon nem csökkentették hanem emelték, és a bioetanolét emelték, az LPG gázét januártól emelik 🙂 🙂
    Hogy is van ez?
    U.i: Amíg az Mszp volt hatalmon csepelen, nem történt semmilyen a Főváros alá tartozó útvonal (lásd ahol a buszok járnak) felújítás. Köszönhetően Demszky patkánynak.
    Szóval mindegyik pártot fel kellene akasztani.
    Kíváncsi lettem volna ha a 90-es években a Bokros csomagot megszavazzák most hol tartanánk, mert tuti nem itt.

  53. Gordon szerint:

    Rycikli!

    A Bősi probléma már a 80-as években a politikai közbeszéd részét képezte. A rendszerváltozás egyik legfontosabb kérdése volt. Ennyit azért illene tudnod.

    “Szóval mindegyik pártot fel kellene akasztani.” -írod.

    Bekattantá’!?

    “Kíváncsi lettem volna ha a 90-es években a Bokros csomagot megszavazzák most hol tartanánk, mert tuti nem itt.” írod.

    Okoska. Megszavazták.

  54. Dr. grün szerint:

    Ha a fityuszról kiderül, hogy azt milliárdot maguk között dobták szét ami miatt akár tízmilliárdtól esik el a főváros, az lesz majd a bukta!
    Teljesen függetlenül a feljelentő pártirányultságától!

  55. Gordon szerint:

    Ha nem lesz Csepelen csatorna és egyéb uniós projektek, akkor az az mszp fejére száll vissza.

  56. felix szerint:

    Csepi!
    Ismét igazad van szerintem.
    A baj az, hogy a csepelieknek ezekről a dolgokról fogalmuk sincs.
    Ezt azonban nem lehet felróni nekik, mert a részleteket szinte senki sem tudja.
    Ha lenne egy réteg szoci, fidesz meg akármilyen pártagsággal, vagy civil érték rendel rendelkezők, akik csak és kizárólag Csepel érdekeivel törődnének és csak a választások idején versengenének egymással, akkor mindegyiküknek nagy szüksége lenne a nyilvánosságra.
    A nyilvánosságon keresztül lenne lemérhető, hogy ki mit tett Csepel érdekében.
    Akkor kiderülne, hogy baromi nagy hülyeség az ha egy kerületet kér oldalról a Duna határól és ez a kerület gyakorlatilag szegény.
    Elég lenne csak ezt az adottságot kihasználni ahhoz, hogy senkinek ne legyenek elhelyezkedési problémái és ne a csepeliek keressenek a legrosszabbul.

  57. csepi szerint:

    Rycikli: viszonylag sík terepen nem annyira értelmes dolog a vízerőmű. Kb. több a hátránya, mint a haszna. Természetvédelmi, környezeti és gazdasági szempontból is. Attól helyileg olcsóbb lett volna az áram? Ez attól függ a szolgáltató honnan kapja az áramot, ami több erőműből áll.

  58. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    “Ha nem lesz Csepelen csatorna és egyéb uniós projektek, akkor az az mszp fejére száll vissza”
    Légy erős!
    Hálából mert a fityusz a csatorna miatt bukta, a zMSZP dafke megcsinálja! 🙂

  59. Dr. grün szerint:

    csepi!
    Magyarázd el ezt a szlovákoknak!
    Nekik működik! 🙂

  60. felix szerint:

    Lehet, hogy nem fogom megélni, de szinte biztosra veszem, hogy lesz a Duna magyarországi szakaszán síkvízi erőmű és duzzasztás, mert a víz egyre nagyobb kincs lesz és ami duzzasztva van az nálunk van.

  61. Gordon szerint:

    Az msz(m)p 41 éven át dafke nem csinálta meg a csatornát. 2014-től mi változna!?

    /Gordon legyint/

  62. Gordon szerint:

    Kár a vízlépcsővitát felmelegíteni…

  63. felix szerint:

    Gordon!
    Itt most az értelmes emberek “beszélgetnek”.
    Menj aludni és ne szopd az ujjad.

  64. csepi szerint:

    felix, ebben teljesen egyet értünk. A nyilvánosság a demokráciában kulcsfontosságú. Ha nincs megfelelő információ, akkor hogy lehet dönteni? Enélkül kb. semmi értelme sincs. Jogunk van tudni mi történik az adónkkal, a jelentősebb beruházásoknál a lakossági véleményeket is figyelembe kell venni. És jól írtad, a természeti értékek, amikkel rendelkezünk ( termálvíz, ivóvízbázis, Duna-partok) egyedülálló Budapesten, ehhez képest az utolsók között kullogunk a fejlesztéseknél.
    Nagyon remélem sikerül a csatornázás, mert ez az egész főváros érdeke.

  65. Gordon szerint:

    Felesleges gorombáskodni a régebb óta itt kommentelővel.

  66. Dr. grün szerint:

    Befejezi a hátralévő pár százalékot! Már hetvenben volt csatorna!
    Csak nem a fidesz csinálta?! 🙂

  67. csepi szerint:

    dr. grün, az az ő dolguk, ez meg a mienk. És nem mindegy mi milyen áron működik. És nekünk rengeteg felszín alatti vízkészletünk van, amiről mások csak álmodozni mernek. Ha már medencében vagyunk, legyen belőle hasznunk is. =)

  68. Gordon szerint:

    54 kilométeren 41 éve ígérték. 3500 háztartás és kb. 10 ezer embert vert át a csepeli msz(m)p 41 éven át.

    Annyival polgármesterit lehet nyerni Csepelen.

    A maszop helyében nem ingerelném azt a 10 ezer embert.

  69. felix szerint:

    Csepel további nagy előnye, hogy “vidék” a “bel”városon belül.
    A csatornázás civilizációs érdek és ha úgy lenne ahogy azt előbb írtam akkor Tóth Mihálynak is a szalagnál lenne a helye.
    De sajna ez ma még lehetetlen.
    Ha a lakosság birtokában van minden infónak akkor tudja azt is , hogy mi az érdeke.
    Ha nem informált akkor bemesélik neki.

  70. csepi szerint:

    dr. Grün! A királyerdei lakosokat az nem vigasztalja, hogy a belvárosban már régóta van szennyvízelvezető csatorna. És szerintem nekik mindegy ki építteti, csak legyen már meg végre.

  71. Gordon szerint:

    Szerintem is épüljön meg végre, az mszp ne próbálja megakadályozni a csatornázást (és a jövőbeni eu pályázatokat se).

  72. felix szerint:

    Gordon.
    Látom nem bírod a normális “csevejt”
    Neked a keverés az érdeked, mert akkor nem látszik, hogy kevés vagy?

  73. Dr. grün szerint:

    csepi!
    Hitted volna valaha, hogy étolajjal és etilalkohollal hajtanak autót?! Mikor emberek százmilliói éheznek?!
    Az emberi kényelem nem ismer drága energiát!
    A legolcsóbb az amit meg se termelünk!

  74. Dr. grün szerint:

    félix!
    Ne baszlasd a Gordont!
    Tiszteld a kórt! ))) 🙂 (((

  75. csepi szerint:

    felix: hát igen ne etessenek meg velünk olyat, ami aztán megüli a gyomrunkat. :s

  76. felix szerint:

    Dr grün!
    Én tisztelem, főleg ha nem gyógyítható.

  77. csepi szerint:

    dr. grün: azért az kicsit betesz a kocsinak, nem? De amúgy a bio-etanol dologgal nem értek egyet, mert tényleg mintha választani kéne, hogy az autó zabáljon, vagy a másik ember egyen. Az etil-alkohol viszont úgyis csak méreg a szervezet számára, azért nem is olyan kár. Az étolaj azért érdekes füstöt okozhat az égés során, hűű bele se merek gondolni.

  78. csepi szerint:

    További jó vélekedést mindenkinek!

  79. Gordon szerint:

    csepi szerint:

    “dr. Grün! A királyerdei lakosokat az nem vigasztalja, hogy a belvárosban már régóta van szennyvízelvezető csatorna.”

    Egyetértek és azt is tegyük hozzá, hogy nem csupán Királyerdőről van szó, hanem Ófaluról, Hárosról, Kertvárosról is. Őket is átverte 41 éven át a csepeli msz(m)p. Ígérgetések ott is voltak csatorna ügyben. Ezeken a városrészeken is csepeliek élnek. És a csepeli érdek az első!

  80. felix szerint:

    Az is baj, hogy a két különböző fogyasztásra szánt árai egymásra fognak hatni azért, hogy mindkét piacra érdemes legyen termelni.

  81. Dr. grün szerint:

    csepi!
    Ha hozzá igazítják a motort semmit nem veszel észre!
    Az etanolt tényleg kár eltüzelni, mert olcsóbb mint a felcsúti kordonbontó és nem is hülyít annyira!
    Vállalom a mérgezést is! Isten álgya meg aki rájött a pályinka titkára! 🙂

  82. felix szerint:

    Csépi-
    Jó éjt és köszi a “csevejt”.

  83. Rycki szerint:

    Elnézést kérek Gordon.
    A Bokros csomag meg nem szavazott részére gondoltam. 🙂 Jogos én kérek elnézést.

    De Tiszteljen már meg azzal hogy rendesen leírja a Nick nevem, tudom hogy nem sikerült elvégeznie a 8 általánost mert diszlexiás, de egy kicsit erőltesse meg magát.

    És nem kattantam be, csak jártam olyan országokban ahol a kormányon levő vezetőkkel ugyan úgy bántak mint az átlag emberrel.
    Sikkasztás, lopás, irány a börtön. 🙂
    Itthon ez csak álom marad, mentelmi jog ezt kéne eltörölni.

  84. Rycki szerint:

    Sajnos nem friss, de érdekes. Tudtam én hogy ebben az országban mindenki milliomos 😀
    http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/08/03/46-milliard-jott-haza-az-56-ezer-milliardbol/~~fokusz

  85. robi szerint:

    Ez a gazdaságilag és szellemileg süppedt ország azért tart itt és azért nincs jövője, mert a nehézségek is eltörpülnek a személyes érdekek mellett.
    Széthúzásban világbajnokok leszünk, mielőtt lemegy a roló.

    Mi az, hogy a FIDESZ vagy az MSZP csinálja?
    A nagy lóf@szt, kedves “objektív” hozzászólók!

    Az adófizetőkből csavarnak ki mindent.
    Széthúzásból, megosztásból jelesre vizsgáznak a bértollnokok.
    Na ja! Oszd meg és uralkodj.. az idomítottak szót fogadnak. Szánalmas népség.

  86. Perspektíva? szerint:

    robi Te tudsz valamit!
    Kieg.: Ja és évtizedek óta nem volt vezetője!

  87. Vátesz szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. október 08., hétfő – 14:13
    Mindenki magából indul ki! Ezt tudják az mszpések is, mivel ugyanazok a cégek építik a csatornát, mint akik az ő idejükben, hát gyanakodnak. Ők tudják hogy alkudtak meg a cégekkel, hát ilymódon saját gyakorlatukból kiindulva feltételezésekbe bocsátkoznak.

    Első hozzászólóként írtam, de eddig senkinek sem esett le. A MSZP bizonyítéka a saját gyakorlata, hogy egy beruházás összegének hány százaléka jár vissza az “üvegzsebbe! Na ettől vannak úgy kiakadva, feltételezik hogy ez ma is így van, hiszen ugyanazok a szereplők, attól eltekintve, hogy az önkormányzatot most mások jelentik. A Nagy Koordinátor eltűnt a politikai színtérről az MSZP-vel együtt.

  88. Perspektíva? szerint:

    Igen Vátesz, de mi lesz holnap? “Fordul már a Föld, omlik a gát, készül az új világ!”
    Miközben számszerűségét tekintve, soha nem látott méreteket ölt a “leendő földbirtokosok száma, egymás között.”

    ÁNGYÁN: ÖNFOGLALKOZTATÁS VAGY HALÁL ÁNGYÁN JÓZSEF INDEX VIDEÓ 2012.10.03. A FÖLDBÉRLETEK ELOSZTÁSÁRÓL.

  89. Dr. grün szerint:

    vátesz!
    Fordítva vagy bekötve!
    A jövőbe látás helyet a múltat tudod megjósolni?! Az ma a menő?! 🙂

  90. felix szerint:

    Jó régi patinás cég építheti most a csatornát Csepelen, ha 41 évvel ezelőtt a szociknak is ők dolgoztak.
    A kérdés csak az, hogy miként osztottak vissza a szocializmusban.

  91. Sebestyén László szerint:

    Valószínűleg ez csak egy politikai manőver, ami hamvába fog halni, mint a fityeszes kezdeményezések – vajon miért nincs gyurcsótány a börtönben Joáv Blummal együtt?
    Lehet alapja, de bizonyíthatatlanok ezek az ügyek.
    A fityesz és a maszop csak a koncon verekednek, látszólag ellenségek, valójában üzlettársak.

  92. Nobolsevik ! szerint:

    Ha már így benne vagytok a “ki mennyi pénzt síbolt el a Csepeli emberektől “,megtudná
    mondani egy mindent tudó,hányingert kiváltó volt kommunista-szdsz-es fővezér,hogy
    hova lett az sok milliárd ami a sziget fő eladásából származik?Amit fekete göndör hajú
    közel-keleti “SPANYOLOKNAK” adtak el ?!Előbb ezzel kéne elszámolni ! Ehhez képest az egy milliárd csak
    apró pénz! Különben,csak gratulálni tudok a csepeli Fidesz-nek,legalább tesznek is
    valamit Csepel-ért és nem a szájukat járatják. Szilárdnak csak gratulálni tudok.
    u.i Nem vagyok fideszes !

  93. felix szerint:

    Nobolsevik!
    Nem rég találták meg az elszámolást a jelenlegi úrak,
    és mit ad isten meg van a 3.5 keresett milliárd is az önkormányzat számláján.
    EZ A TÉMA KIFÚJT.

  94. "?!" szerint:

    Állítsátok már le magatokat, mocskos hazug tolvajbanda! Gordon, Bugi, Tóth Mari, Manitu, Paul, bonifác, szomszéd barma, szarjancsi, csepi kutyaeledel, és más idióták!

    Azért, hogy megnyugodjatok, a figyelmetekbe ajánlom az alábbiakat:

    1.) Nem kell attól félni, hogy azért nem valósul meg teljeskörűen a csepeli csatornázási projekt, mert azt a 2012. október 31.-i befejezési határidő előtt leállítják!

    Az október 31-ig rendelkezésre álló idő túl kevés a projekt leállításához is, és túl kevés a hátralévő csatornázási munkák elvégzéséhez is!

    Tehát a csatornázás jelentős része nem azért nem fog megvalósulni, mert a projektet leállítják, hanem azért, mert a 2010. októberben hatalomra jutott hazug tolvajbanda 18 hónapon keresztül csak a minél nagyobb összeg ellopására koncentrált, és a 2010. szeptemberben meghirdetett közbeszerzési eljárást csak 2012. április végén fejezték be azt követően, hogy a sorozatos szabálytalan értékelések miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a Fővárosi Önkormányzatot!

    Ennek a 18 hónapos töketlenkedésnek a következtében a tervezett 54 km szennyvízcsatorna kivitelezésére rendelkezésre álló idő lecsökkent 5 hónapra, amely idő alatt ezt ezt a feladatot egy lakott településen lehetetlen megfelelő minőségben teljesíteni!

    2.) A vak is látja, hogy Ti most itt nem csak azért röfögtök és vertyogtok, mert seggnyalás közben tegnap túlsok birkózó szart ebédeltetek, hanem elsősorban azért, mert Ti is látjátok, hogy a csatornázási projektet nem tudjátok az EU által jóváhagyott 2012. október 31.-i határidőre befejezni, ezért máris megkezdtétek a felelősséget azokra az elődeitekre hárítani, akik tálcán adták át részetekre a csatornázáshoz az EU-tól megszerzett támogatást, amelyből a Ti tolvajbandátok – a „közgépes” ügyekhez hasonlóan – milliárdokat akart ellopni!

    3.) Röfögés és vertyogás helyett jobban tennétek, ha a nyakatokon lévő október 31.-i határidő közelsége miatt ásót és lapátot ragadva beszállnátok a csatornázási munkákba!

    A szabadidőtökben pedig szorgalmasan olvasgatnátok a Borbély Lénárd alpolgármester által szeptember 27.-én a képviselő-testület elé terjesztett T-25. számú 36 oldal terjedelmű tájékoztatót, amely porig rombolta a csepeli szocik sok milliárdos lopásáról 2 éve folyamatosan hangoztatott hazugságaitokat, és az egész csepeli fideszes bagázs hitelességét!

    Ebből a T-25 számú tájékoztatóból tételesen és részletesen megtudhatjátok, hogy milyen fejlesztésekre és felújításokra fordították az észak-csepeli területekért kapott bruttó 11 milliárd Ft bevételt, amelyről 2 éven keresztül hazudozva (és a közpénzből előállított Vörös Csepel című könyvben) azt állítottátok, hogy „úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt mire költötték”!

    A T-25. számú tájékoztatóból megtudhatjátok azt is, hogy 2010. októberben az északi területért kapott bevételből, több mint 3,5 milliárd Ft-otot vett át a szoci vezetéstől a jelenlegi fideszes vezetés, de ennek a tényét két éven keresztül nyilvánvalóan azért tagadtátok le, mert a 3,5 milliárd Ft-ot el akartátok lopni a csepeli lakosságtól!

    4.) A „40 éve ígérgetett, de meg nem valósított csatornázásról” hablatyoló rövideszűeknek pedig arra hívom fel a figyelmét, hogy a most folyó csatornázás kezdetekor, hivatalosan is 85 %-os volt Csepel csatornázottsága, amely a mostani csatornázás eredményeként kb. 95%-osra fog változni!

    Mit gondoltok rövideszű barmok arról, hogy hogyan valósult meg tőletek függetlenül Csepel 85 %-os csatornázottsága?
    Talán azt, hogy a 85%-ot kitevő csatornahálózatot a mesebeli kisvakond, vagy az illegalitásban földalatti tevékenységet folytató volt kommunista fideszesek fúrták, azzal a szándékkal, hogy megfúrják a szocializmust, vagy a szocialistákat?!

    A fentiek miatt, fogjátok be a hazug pofátokat!
    Röfögés és vertyogás helyett menjetek csatornázni, és mentsétek azt ami még menthető!

  95. Gordon szerint:

    “?!” hozzászólásáról jut eszembe:

    “A gyűlölet rabja,
    majd kiforgatja,
    és átkoz”

    Pedig jobb lenne, ha lenyugodna, mert a stílusa elfogadhatatlan.

  96. Gordon szerint:

    “A „40 éve ígérgetett, de meg nem valósított csatornázásról” hablatyoló rövideszűeknek pedig arra hívom fel a figyelmét, hogy a most folyó csatornázás kezdetekor, hivatalosan is 85 %-os volt Csepel csatornázottsága, amely a mostani csatornázás eredményeként kb. 95%-osra fog változni!” – nyomja a szocipórázra kötött “?!”.

    Te szerencsétlen!
    Nézd már meg a térképen, hogy Csepel mekkora részét érinti a beruházás. Nem csak Királyerdőt, hanem számos további városrészt is (pl.: szeretett Hárosodat, bár ott már nem kellesz egy ideje – és főleg ezután nem kellesz majd, hogy ilyen lenézően beszélsz az ott élő tisztességes emberekről).

    3500 háztartás és közel 10 ezer ember élete fog javulni. Nem kell ilyen savanyúnak lenni és nem kell tőlük sajnálni.

    És főleg nem kell megakadályozni!!!

  97. Perspektíva? szerint:

    “Közeli helyeken, dombokon, hegyeken,
    kibelezett kőbányák üregében.
    Közeli helyeken, dombokon, hegyeken,
    Most is visszhangzik a léptem.
    Itt ül az idő a nyakamon,
    Kifogy az út a lábam alól.
    Akkor is megyek, ha nem akarok!
    Ha nem kísér senki utamon.
    Arcom mossa eső és szárítja a szél.
    Az ember mindig jobbat remél.”

    Ángyán József: Foglalkoztatottság vagy halál (kifogy a Föld a lábunk alól!) Miközben eszmét cserélgetünk, a színfalak mögött köttetnek a nagy és belterjes üzletek szingapuri ofsort irányítással. Alszotok? “?!” Vátesz és a többiek, mi van veletek? Egyáltalán tudja valaki, hogy mi folyik itt e szép kis országunkban?

  98. Perspektíva? szerint:

    ÖNFOGLALKOZTATÁS……

  99. ebihal szerint:

    Gordon!
    Ha nem érted, miért nem hallgatsz?

  100. SNOOPY! szerint:

    KÖCSÖG MSZP!TI SEMMIT SE CSINÁLTATOK MÍG TI VOLTATOK!LENYÚLTATOK SOK LÓVÉT A SEMMIÉRT!TŰZRE VELETEK!ŐK LEGALÁBB CSINÁLNAK VALAMIT!CSAK PÉNZELTÉTEK A MUNKANÉLKÜLI CIGÁNYOKAT!ENNYIT RÓLATOK!

  101. felix szerint:

    Ebihal.
    Gordon semmit sem ért, még azt sem, hogy őt ez miért nem zavarja.
    A csepeli csatornázást, amit lehet/vagy biztosan / elszúrtak állítja szembe az állam és a termőföld ellopásával.
    Nem az általuk ellopott pénz a legnagyobb kár, hanem az irányíthatatlanná vált ország.

  102. felix szerint:

    SNOOPY.
    Meg rólad.

  103. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te böfögve röfögő jellemtelen hazug disznó!

    A ma 11:18-kor írt hozzászólásodra válaszolva felhívom a figyelmedet arra, hogy szerencsétlen a Te jó édesanyád, mert ilyen jellemtelen hazug és tolvaj hajlamú fia van!

    A nehéz felfogásodra tekintettel, és a “specifikus”szellemi fejlődésed érdekében, alább megismétlem részedre a 10:14-kor elküldött hozzászólásomat:

    Állítsátok már le magatokat, mocskos hazug tolvajbanda! Gordon, Bugi, Tóth Mari, Manitu, Paul, bonifác, szomszéd barma, szarjancsi, csepi kutyaeledel, és más idióták!

    Azért, hogy megnyugodjatok, a figyelmetekbe ajánlom az alábbiakat:

    1.) Nem kell attól félni, hogy azért nem valósul meg teljeskörűen a csepeli csatornázási projekt, mert azt a 2012. október 31.-i befejezési határidő előtt leállítják!

    Az október 31-ig rendelkezésre álló idő túl kevés a projekt leállításához is, és túl kevés a hátralévő csatornázási munkák elvégzéséhez is!

    Tehát a csatornázás jelentős része nem azért nem fog megvalósulni, mert a projektet leállítják, hanem azért, mert a 2010. októberben hatalomra jutott hazug tolvajbanda 18 hónapon keresztül csak a minél nagyobb összeg ellopására koncentrált, és a 2010. szeptemberben meghirdetett közbeszerzési eljárást csak 2012. április végén fejezték be azt követően, hogy a sorozatos szabálytalan értékelések miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a Fővárosi Önkormányzatot!

    Ennek a 18 hónapos töketlenkedésnek a következtében a tervezett 54 km szennyvízcsatorna kivitelezésére rendelkezésre álló idő lecsökkent 5 hónapra, amely idő alatt ezt ezt a feladatot egy lakott településen lehetetlen megfelelő minőségben teljesíteni!

    2.) A vak is látja, hogy Ti most itt nem csak azért röfögtök és vertyogtok, mert seggnyalás közben tegnap túlsok birkózó szart ebédeltetek, hanem elsősorban azért, mert Ti is látjátok, hogy a csatornázási projektet nem tudjátok az EU által jóváhagyott 2012. október 31.-i határidőre befejezni, ezért máris megkezdtétek a felelősséget azokra az elődeitekre hárítani, akik tálcán adták át részetekre a csatornázáshoz az EU-tól megszerzett támogatást, amelyből a Ti tolvajbandátok – a „közgépes” ügyekhez hasonlóan – milliárdokat akart ellopni!

    3.) Röfögés és vertyogás helyett jobban tennétek, ha a nyakatokon lévő október 31.-i határidő közelsége miatt ásót és lapátot ragadva beszállnátok a csatornázási munkákba!

    A szabadidőtökben pedig szorgalmasan olvasgatnátok a Borbély Lénárd alpolgármester által szeptember 27.-én a képviselő-testület elé terjesztett T-25. számú 36 oldal terjedelmű tájékoztatót, amely porig rombolta a csepeli szocik sok milliárdos lopásáról 2 éve folyamatosan hangoztatott hazugságaitokat, és az egész csepeli fideszes bagázs hitelességét!

    Ebből a T-25 számú tájékoztatóból tételesen és részletesen megtudhatjátok, hogy milyen fejlesztésekre és felújításokra fordították az észak-csepeli területekért kapott bruttó 11 milliárd Ft bevételt, amelyről 2 éven keresztül hazudozva (és a közpénzből előállított Vörös Csepel című könyvben) azt állítottátok, hogy „úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt mire költötték”!

    A T-25. számú tájékoztatóból megtudhatjátok azt is, hogy 2010. októberben az északi területért kapott bevételből, több mint 3,5 milliárd Ft-otot vett át a szoci vezetéstől a jelenlegi fideszes vezetés, de ennek a tényét két éven keresztül nyilvánvalóan azért tagadtátok le, mert a 3,5 milliárd Ft-ot el akartátok lopni a csepeli lakosságtól!

    4.) A „40 éve ígérgetett, de meg nem valósított csatornázásról” hablatyoló rövideszűeknek pedig arra hívom fel a figyelmét, hogy a most folyó csatornázás kezdetekor, hivatalosan is 85 %-os volt Csepel csatornázottsága, amely a mostani csatornázás eredményeként kb. 95%-osra fog változni!

    Mit gondoltok rövideszű barmok arról, hogy hogyan valósult meg tőletek függetlenül Csepel 85 %-os csatornázottsága?
    Talán azt, hogy a 85%-ot kitevő csatornahálózatot a mesebeli kisvakond, vagy az illegalitásban földalatti tevékenységet folytató volt kommunista fideszesek fúrták, azzal a szándékkal, hogy megfúrják a szocializmust, vagy a szocialistákat?!

    A fentiek miatt, fogjátok be a hazug pofátokat!
    Röfögés és vertyogás helyett menjetek csatornázni, és mentsétek azt ami még menthető!

    Olvasgasd szorgalmasan a fentieket “Gordon”, Te jellemtelen böfögve röfögő hazug disznó!
    Ha sokszor elolvasod, akkor talán képes leszel megérteni az általam leírtakat, és még az a fejlődés is bekövetkezhet nálad, amely a kismacskáknál 10-14 napos korban szokott bekövetkezni.

  104. Paul szerint:

    Te paraszt kérdő felkiáltó jel.

    A CSATORNA NAGY RÉSZÉT MÉG AZ ÁTKOSBAN ÉPÍTETTÉK MEG ÖNERŐS BERUHÁZÁSBÓL, AMIT A MOCSKOS mszp INGYEN ÉS BÉRMENTVE ÁTADOTT A FŐVÁROSNAK, AKIK A FRANCIA ÉLŐSKÖDÖKNEK ELADTÁK, ÉS A PÉNZT AZ szdsz-l KARÖLTVE LENYÚLTÁTOK.

  105. felix szerint:

    Paul! Van még ilyen bölcsességed?

  106. Paul szerint:

    fél x helyett féleszű? IGEN VAN!

  107. felix szerint:

    Paul!
    Az önerős beruházásban készült csatorna automatikusan a csatornázási művek tulajdona lett, legjobb tudásom szerint.Az önerős vízmű beruházás is.

  108. Vátesz szerint:

    Szoclibek hallgathatnátok a Klubrádiót, ma például Jávor Benedekkel beszélgettek, s kiderült a baloldal nem tud összefogni, mert a politikai csoportoknak sem programjuk, sem jövőképük. Csak arról papolnak, le kell váltani a Fideszt, de hogy utánna mi lesz, azt senki sem tudja! Nekem egyébként az a véleményem, nem az a lényeg ki van hatalmon, hanem az hogy milyen munkatársakat választ és kik a tanácsadók! Gyurcsánnyal is az volt a baj, hogy saját eszement ötleteit akarta megvalósíttatni. Orbánnak is vannak rossz tanácsadói, Habony, Hegedűs Zsuzsa, Pintér, Rogán többek között. Azon meg röhögök, hogy a klubrádiósok milyen démoni erővel ruházták fel Orbánt, mintha magától fordult volna a radikális irányba. Az eszes parasztgyerek megfertőzte a gázár mémmel, a Jobbik Magyar Gárdája meg kényszerhelyzetbe hozta. Most mégjobban rá lesz utalva a nemzeti oldalra, ha egyszerre akar kedvezni a zsidóknak is meg a cigányoknak is, akkor megy a levesbe.

  109. felix szerint:

    És mim mérgezte meg az eszes parasztgyereket amikor az MDF helyét elfoglalta és rögtön köpködte a liberálisokat.
    Megmondom a hatalom vágy.
    Ez dolgozott benn amikor a térdre csuhások volt a menő és most is amikor majd elolvad az áhítattól.
    A hatalom érdekében úgy változtatja értékrendjét mint más a fehérneműjét.

  110. "?!" szerint:

    “Paul”, Te mszmp-s “Saul”-ból lett köpönyegforgató idióta patkány!

    Felhívom a figyelmedet Te takony, hogy az általatok emlegetett 40 év (amelyről Ti azt állítjátok, akkor Csepelen nem csináltak semmit, csak ígérgettek) 1972-től kezdődött, és Csepelen az ezt követő időkben több mint 15 ezer lakás épült a Városközpontban, az Ady lakótelepen, a Katona József utcai lakótelepen, a Szent László utcai lakótelepen, az Erdősor utcai lakótelepen, a Rakéta utcai lakótelepen, továbbá ekkor épült Csepelen több iskola, óvoda, művelődési ház, orvosi rendelő, stb!

    Arra is felhívom a figyelmedet Te patkány, hogy abban az időszakban a fent felsorolt lakótelepek teljes közművesítése mellet Csepel számos családiházas területének a teljes közművesítése és szilárd burkolattal történő ellátása is megtörtént!

    Továbbá, arra is felhívom a figyelmedet Te tudatlan bunkó, hogy a rendszerváltás után (a fenti hazugságod ellenére) nem önerős csatornázások zajlottak, hanem lakossági hozzájárulással megvalósított önkormányzati beruházásban készültek a csatornák, amelyeket az üzembe helyezés után ugyanazért adott át az Önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveknek, mint amiért a most épülő csatornákat is át fogják adni a sikeres műszaki átadás-átvételt követően!

    Arra is felhívom a figyelmed, hogy az 1972 utáni időszakban Csepelen olyan sok magasépítési és mélyépítési létesítmény épült, amennyit a Ti tehetségtelen kétbalkezes bandátok akkor sem tudna megalkotni, ha 200 évig folyamatosan hatalomban maradnátok!

    Felhívom a figyelmed arra is, hogy a fentieket csak azok a jött-ment alakok nem tudják, akiket a Fidesz máshonnan importált Csepelre, és azok a patkányok akik szándékosan nem akarják tudni, valamint azok akik később születtek, és ahhoz kevés az eszük, hogy a lakóhelyük akkori fejlődéstörténetét utólag megismerjék!

    Végül a 21:35-kor írt megszólításra reagálva, arra hívom fel a figyelmedet, hogy paraszt a kurva anyád aki téged világra hozott, és az Ő hülye fia!

    Világos, Te mszmp-s “Saul”-ból lett köpönyegforgató nagypofájú patkány?!

  111. bonifác szerint:

    ??!! Undorító frusztrált alak lehetsz. “Tiszteld felebarátodat, mint tenmagadat.” Én
    mélységesen sajnállak gyűlölettől fröcsögő stílusodért. Mondanám, szégyelld magad,
    de tudom, ezt a szót Te nem ismered. Jelzőidet, majd ha lemész az ólba a disznóidnak
    mondd!. Nálam elvesztetted az ARCOD .

  112. Manitu szerint:

    Írásjel orvosi eset. Nem szabad vele foglalkozni, ez a szakemberek dolga.

  113. felix szerint:

    Ha százszor írja le az igazat százegyedszer is tovább hazudtok.

  114. robi szerint:

    “?!” érdemi vitát is folytatna, de csak vérszegény reagálásokat kap a vitaképtelen, szánalmasan buta figuráktól.

  115. felix szerint:

    Paul!
    Akkor most ki a féleszű?
    Azt legalább tudod, hogy melyik országban élsz?

  116. ebihal szerint:

    A segghülyék kifogásolhatják írásjel stílusát, de amit leír az igaz!

  117. felix szerint:

    Éppen azért kifogásolják a stílusát mert igazat mond és másként nem tudnak belekötni.
    Csak figyeld meg! Ahogy normális vita kezd folyni megjelenik Gordon és jön a komcsizó miden tudást és szakszerűséget nélkülöző ostoba szövegeivel és megpróbálja áthangolni a fórumot.

  118. Manitu szerint:

    Mi is az igazság?

    Az igazság az, hogy az MSZP mindent megtesz azért, hogy ne sikerüljön a csatornázás. Emellett az is igaz, hogy tízmilliárdos kárt akarnak okozni: elvégre ezt el is mondták a sajtótájékoztatón. Az MSZP-s fórumozóink már az MSZP-nek sem hisznek? Ugyan már!

    És bizony az is igaz, hogy ha a 2009-ben indult közbeszerzésnél netán volt valami umbulda, akkor meg lehetett volna várni a munkálatok befejezését, ha az MSZP-nek csak egy picit is fontos lenne a csepeliek érdeke. Dehát most sem fontos, csak az, hogy pusztítsanak.

  119. felix szerint:

    Manitu!
    Azt ugye tudod, hogy a munkálatokat ezzel a lépéssel nem lehet leállítani, mert ahhoz a gyanú nem elég és a bizonyítás bőven a teljesítési határidő utánra esik.
    Azt nem értem, hogy mi a félelmetek alapja amikor egy tiszta erkölcsű párt vezeti az országot. Én tudom, hogy ez nem igaz, de legalább nektek hinnetek kéne ebben.
    Ha hiszel akkor nincs netán,csak a szemébe nevetése a feljelentőnek.

  120. "?!" szerint:

    Szörnyen kedves “Manitu”!

    Kizárólag a Te részedre, sallangmentesen megismétlem a kedden 10:14-kor írt, majd “Gordon”-nak címezve 19:53-kor megismételt hozzászólásom lényegét:
    ———————————————————–
    “Azért, hogy megnyugodjatok, a figyelmetekbe ajánlom az alábbiakat:

    1.) Nem kell attól félni, hogy azért nem valósul meg teljeskörűen a csepeli csatornázási projekt, mert azt a 2012. október 31.-i befejezési határidő előtt leállítják!

    Az október 31-ig rendelkezésre álló idő túl kevés a projekt leállításához is, és túl kevés a hátralévő csatornázási munkák elvégzéséhez is!

    Tehát a csatornázás jelentős része nem azért nem fog megvalósulni, mert a projektet leállítják, hanem azért, mert a 2010. októberben hatalomra jutott hazug tolvajbanda 18 hónapon keresztül csak a minél nagyobb összeg ellopására koncentrált, és a 2010. szeptemberben meghirdetett közbeszerzési eljárást csak 2012. április végén fejezték be azt követően, hogy a sorozatos szabálytalan értékelések miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a Fővárosi Önkormányzatot!

    Ennek a 18 hónapos töketlenkedésnek a következtében a tervezett 54 km szennyvízcsatorna kivitelezésére rendelkezésre álló idő lecsökkent 5 hónapra, amely idő alatt ezt ezt a feladatot egy lakott településen lehetetlen megfelelő minőségben teljesíteni!

    2.) A vak is látja, hogy Ti most itt nem csak azért röfögtök és vertyogtok, mert már Ti is látjátok, hogy a csatornázási projektet nem tudjátok az EU által jóváhagyott 2012. október 31.-i határidőre befejezni, ezért máris megkezdtétek a felelősséget azokra az elődeitekre hárítani, akik tálcán adták át részetekre a csatornázáshoz az EU-tól megszerzett támogatást, amelyből a Ti tolvajbandátok – a „közgépes” ügyekhez hasonlóan – milliárdokat akart ellopni!

    3.) Röfögés és vertyogás helyett jobban tennétek, ha a nyakatokon lévő október 31.-i határidő közelsége miatt ásót és lapátot ragadva beszállnátok a csatornázási munkákba!

    A szabadidőtökben pedig szorgalmasan olvasgatnátok a Borbély Lénárd alpolgármester által szeptember 27.-én a képviselő-testület elé terjesztett T-25. számú 36 oldal terjedelmű tájékoztatót, amely porig rombolta a csepeli szocik sok milliárdos lopásáról 2 éve folyamatosan hangoztatott hazugságaitokat, és az egész csepeli fideszes bagázs hitelességét!

    Ebből a T-25 számú tájékoztatóból tételesen és részletesen megtudhatjátok, hogy milyen fejlesztésekre és felújításokra fordították az észak-csepeli területekért kapott bruttó 11 milliárd Ft bevételt, amelyről 2 éven keresztül hazudozva (és a közpénzből előállított Vörös Csepel című könyvben) azt állítottátok, hogy „úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt mire költötték”!

    A T-25. számú tájékoztatóból megtudhatjátok azt is, hogy 2010. októberben az északi területért kapott bevételből, több mint 3,5 milliárd Ft-otot vett át a szoci vezetéstől a jelenlegi fideszes vezetés, de ennek a tényét két éven keresztül nyilvánvalóan azért tagadtátok le, mert a 3,5 milliárd Ft-ot el akartátok lopni a csepeli lakosságtól!

    4.) A „40 éve ígérgetett, de meg nem valósított csatornázásról” hablatyoló rövideszűeknek pedig arra hívom fel a figyelmét, hogy a most folyó csatornázás kezdetekor, hivatalosan is 85 %-os volt Csepel csatornázottsága, amely az EU által jóváhagyott október 31-i határidőig megvalósítható csatornázás eredményeként kb. 95%-osra fog változni!

    Mit gondoltok arról, hogy hogyan valósult meg tőletek függetlenül Csepel 85 %-os csatornázottsága?
    Talán azt, hogy a 85%-ot kitevő csatornahálózatot a mesebeli kisvakond, vagy az illegalitásban földalatti tevékenységet folytató volt kommunista fideszesek fúrták, azzal a szándékkal, hogy megfúrják a szocializmust, vagy a szocialistákat?!

    A fentiek miatt, röfögés és vertyogás helyett menjetek csatornázni, és mentsétek azt ami még menthető!”
    ———————————————————

    “Manitu” drága!
    Ne mellébeszélve, hanem tényeket felsorolva, próbáld meg megcáfolni a fentebb leírtakat!
    Mesélj “Manitu”, Te aranypofa!

  121. ebihal szerint:

    Manitu!
    A 08:39 második bekezdés hűen tükrözi a gondolkodásmódotokat! Le kellene nyelni a hazugságot, csalást, csak mert Ti csináltátok? Ennek érdekében még zsaroltok a
    csepeliek érdekeire hivatkozva?! Ezek után semmi jogalapod, hogy szóvá tedd az
    MSZP hasonló ügyeit!

  122. "?!" szerint:

    “Drága” Munitu”!
    Tekintettel arra, hogy a kedden 10:14-kor írt, de csak most elolvasott hozzászólásomban két hibát találtam, alább megismétlem részedre a ma 09:10-kor kizárólag neked küldött írásom sallangmentes és javított változatát!

    Szörnyen kedves “Manitu”!

    Kizárólag a Te részedre, sallangmentesen megismétlem a kedden 10:14-kor írt, majd “Gordon”-nak címezve 19:53-kor megismételt hozzászólásom lényegét:
    ———————————————————–
    “Azért, hogy megnyugodjatok, a figyelmetekbe ajánlom az alábbiakat:

    1.) Nem kell attól félni, hogy azért nem valósul meg teljeskörűen a csepeli csatornázási projekt, mert azt a 2012. október 31.-i befejezési határidő előtt leállítják!

    Az október 31-ig rendelkezésre álló idő túl kevés a projekt leállításához is, és túl kevés a hátralévő csatornázási munkák elvégzéséhez is!

    Tehát a csatornázás jelentős része nem azért nem fog megvalósulni, mert a projektet leállítják, hanem azért, mert a 2010. októberben hatalomra jutott hazug tolvajbanda 18 hónapon keresztül csak a minél nagyobb összeg ellopására koncentrált, és a 2010. szeptemberben meghirdetett közbeszerzési eljárást csak 2012. április végén fejezték be azt követően, hogy a sorozatos szabálytalan értékelések miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a Fővárosi Önkormányzatot!

    Ennek a 18 hónapos töketlenkedésnek a következtében a tervezett 54 km szennyvízcsatorna kivitelezésére rendelkezésre álló idő lecsökkent 5 hónapra, amely idő alatt ezt ezt a feladatot egy lakott településen lehetetlen megfelelő minőségben teljesíteni!

    2.) A vak is látja, hogy Ti most itt csak azért röfögtök és vertyogtok, mert már Ti is látjátok, hogy a csatornázási projektet nem tudjátok az EU által jóváhagyott 2012. október 31.-i határidőre befejezni, ezért máris megkezdtétek a felelősséget azokra az elődeitekre hárítani, akik tálcán adták át részetekre a csatornázáshoz az EU-tól megszerzett támogatást, amelyből a Ti tolvajbandátok – a „közgépes” ügyekhez hasonlóan – milliárdokat akart ellopni!

    3.) Röfögés és vertyogás helyett jobban tennétek, ha a nyakatokon lévő október 31.-i határidő közelsége miatt ásót és lapátot ragadva beszállnátok a csatornázási munkákba!

    A szabadidőtökben pedig szorgalmasan olvasgatnátok a Borbély Lénárd alpolgármester által szeptember 27.-én képviselő-testület elé terjesztett T-25. számú 36 oldal terjedelmű tájékoztatót, amely porig rombolta a csepeli szocik sok milliárdos lopásáról 2 éve folyamatosan hangoztatott hazugságaitokat, és az egész csepeli fideszes bagázs hitelességét!

    Ebből a T-25 számú tájékoztatóból tételesen és részletesen megtudhatjátok, hogy milyen fejlesztésekre és felújításokra fordították az észak-csepeli területekért kapott bruttó 11 milliárd Ft bevételt, amelyről 2 éven keresztül hazudozva (és a közpénzből előállított Vörös Csepel című könyvben) azt állítottátok, hogy „úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt mire költötték”!

    A T-25. számú tájékoztatóból megtudhatjátok azt is, hogy 2010. októberben az északi területért kapott bevételből, több mint 3,5 milliárd Ft-otot vett át a szoci vezetéstől a jelenlegi fideszes vezetés, de ennek a tényét két éven keresztül nyilvánvalóan azért tagadtátok le, mert a 3,5 milliárd Ft-ot el akartátok lopni a csepeli lakosságtól!

    4.) A „40 éve ígérgetett, de meg nem valósított csatornázásról” hablatyoló rövideszűeknek pedig arra hívom fel a figyelmét, hogy a most folyó csatornázás kezdetekor, hivatalosan is 85 %-os volt Csepel csatornázottsága, amely az EU által jóváhagyott október 31-i határidőig megvalósítható csatornázás eredményeként kb. 95%-ra fog változni!

    Mit gondoltok arról, hogy hogyan valósult meg tőletek függetlenül Csepel 85 %-os csatornázottsága?
    Talán azt, hogy a 85%-ot kitevő csatornahálózatot a mesebeli kisvakond, vagy az illegalitásban földalatti tevékenységet folytató volt kommunista fideszesek fúrták, azzal a szándékkal, hogy megfúrják a szocializmust és a szocialistákat?!

    A fentiek miatt, röfögés és vertyogás helyett menjetek csatornázni, és mentsétek azt ami még menthető!”
    ———————————————————

    “Manitu” drága!
    Ne mellébeszélve, hanem tényeket felsorolva, próbáld meg megcáfolni a fentebb leírtakat!
    Mesélj “Manitu”, Te aranypofácska!

    (Természetesen más bértollnok is megpróbálhatja tényekkel megcáfolni az általam leírtakat, ha bizonyítható tényeket tud felsorolni!)

  123. Perspektíva? szerint:

    A cél szentesíti az eszközt. Szépen elvagytok egymással foglalva, emberi módon, ahogyan illik. Miközben forgatják a zsebeiteket,

  124. Miksa szerint:

    Írásjel nem gyenge pszichopata (ezért tuti elküld az anyámba :-)), viszont köpi az igazat. Csodálkozom, hogy ezen a fórumon ezt így hagyják. Még a végén a leghüjébb itteni fórumozó (Tóth Kati) is elkezd gondolkodni és belátja, hogy amit más leír, az is lehet igaz.

  125. magyar szerint:

    Ha az mszp megvétózza az általuk beigért csatornázást,amit soha sem tudtak megvalósítani,akkor ne ugasson bele a mostani projektbe!
    A Fidesz nem olyan,mint amilyen ti voltatok,MOCSKOK!Nektek legalább 10%vagy annál több kellett a zsebbe!Tudom nagyon jól,hogy mi folyt itt biztos infóbol!Mentek a sittre mindannyian,csak idő kérdése.Jó utat!

  126. építőmérnök szerint:

    Csatornázás lehet elválasztott vagy egyesített rendszerű.
    Egyesített: csapadékvíz és a szennyvíz egy, közös csatornába folyik->ez lehetett eddig Csepelen.
    Elválasztott: külön kell vezetni.
    Ez olyan, mintha elindulok autót venni, és pl. veszek egy 20 éves Suzukit (hiszen az is autó), vagy veszek egy új Mercedes-t. Van különbség!
    De a te gondolkodásmódodat nem lehet megváltoztatni, mert begyöpösödött neokomcsi vagy 🙂

  127. […] Mint ismert, MSZP például a főügyészségen majd az Európai Unió szervezeteinél próbálta megakadályozni az 52 km-es csepeli csatornázást. Szabó Szabolcs ellenzéki parlamenti politikus – aki hivatalosan ma is Gyulán lakik […]

Itt lehet hozzászólni !