Csődbe ment a becsületkasszás pizzás

Webbúvár

Úgy gondolta, az emberek becsületességében meg lehet bízni, ezért olyan pizzériát nyitott egy kínai vállalkozó, ahol nem voltak előre meghatározott árak. A vendégeknek persze eszük ágában sem volt fizetni.

Azzal csábította éttermébe a vendégeket, hogy azt hirdette: csak annyit kell fizetni az ebédért, amennyit jónak látnak az íze alapján – csakhogy az éhes sereg mégsem értékelte annyira az ételeket, mint amennyibe azok valójában kerültek. Chen Ling Dél-Kínában nyitotta meg pizzázóját, de alig három nap alatt egymillió forintnak megfelelő élelmiszer fogyott el, miközben a kasszába még 70 ezer forintnyi jüan sem került.

Senki sem úgy tűnt, mint akinek nem elég finom az étel, nem tudtam eleget főzni belőle. Egyszerűen csak nem akartak fizetni” – panaszolta a pórul járt szakács, akinek most se pénze, se alapanyaga, így szomorúan állapította meg, hogy végérvényesen tönkrement. A világ számos pontján működnek egyébként olyan éttermek, ahol a vendég az elégedettsége arányában fizet, de általában megfelelő mértékben kerül a jól sikerült vacsora végén a kasszába.

Forrás: Webbúvár

6 hozzászólás “Csődbe ment a becsületkasszás pizzás” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Olvasva a bevezetőt, egyből az jutott eszembe, vajon miért is? Akár Magyarországon is lehetne!
    A választ sokan tudják.

  2. Barkóczi Zoltán szerint:

    Pedig ez Csepelhez kötődik biztosan, csak nem tudok a sorok között olvasni 😳

  3. Bugi szerint:

    Becsületkassza. Egy vezetői szinten kommunista országban, ahol a lopás és a vadkapitalizmus egyszerre nemzeti összjáték. Jellemző. Egyébként ez Csepelen nem működne, a nyugati határ szélén igen, a keletin meg még ki is rabolnák a fickót.

  4. Gordon szerint:

    Boleman és Ernővírus miatt ez kezdeményezés Csepelen egy napot se bírt volna ki.

  5. Gordon szerint:

    Plusz buktaleső csaba pétert se felejtsük el.

  6. lolka szerint:

    Szegeden működik egy étterem, olcsóbb árakkal és aki gondolja a becsület kasszába tesz egy gondolt összeget és a bedobott pénzből gyermek élelmezést végeznek…naponta 2-3 száz gyermek étkezik…

Itt lehet hozzászólni !