Nő a parlagfű a Kis-Duna parton – csak a marketing volt fontos?

Csepel.info

Pampa

Igazi “szafari-hangulat” az Elephant telkén: se kényszervágás, se büntetés?

Közel egy hónappal ezelőtt, augusztus 2-án Szenteczky János, a csepeli vagyonkezelő vezetője, a kerület MSZP-alelnöke kerékpártúrára hívta a csepelieket. „Elsősorban a Kis-Duna-part élővilágát, természeti adottságait, és főleg ezeknek a rombolását szeretnénk dokumentálni, majd azokat eljuttatni az illetékes hatóságok, szervezetek részére” – ígérték a túraszervezők.

A Csepel.info két napja ellenőrző túrára indult, vajon az MSZP-alelnök Szenteczky János vezette Csevak – mint az egyik legfontosabb illetékes szerv – a túra után valóban kiemelt figyelemmel kezelte-e a Kis-Duna partot. Nagyobb rendet és tisztaságot kerestünk, de leginkább lenyíratlan fűerdőt, benne nagyon sok, rendkívül allergén parlagfüvet találtunk. Hasonló következtetésekre jutott a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület is, amely hiába jelentette a Csevak felé a problémákat, nem történt semmi.

Parlagfű a Hollandin

Parlagfű a Hollandi út…

Parlagfű és pázsitfű-erdők növekednek végig a Hollandi út mentén és a Kis-Duna part vonalán, az Elephant pedig, amely több ezer csepeli tiltakozása ellenére kívánja luxuslakóparkkal beépíteni a Kis-Duna part egy részét, egyetlen alkalommal sem nyírta le építési telkén a füvet. Sajnos első látásra is ezekkel a benyomásokkal voltunk kénytelenek nyugtázni a csepeli MSZP legújabb nagy ígéretét, a Kis-Duna part szépségére, épségére való nagyobb odafigyelést.

Hasonló tapasztalatokat szerzett Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület is, amely emiatt közleményt juttatott el a lapunkhoz. A közlemény arra emlékeztet: a kötelező gyomirtás, kaszálás önkormányzat által meghatározott végső határideje június 30. volt. Az Elephant (Ibiza) telkén „a helyzet annyiban változott, hogy beérett a termés. Az Önkormányzat illetékese kérdésünkre, hogy miért nem gondoskodnak a terület rendben tartásáról, kitérő választ adott.” Lapunk úgy tudja, hogy az egyesület több alkalommal is jelezte a kötelező fűnyírás-kaszálás elmaradását a Csevaknak, de az ügyben előrelépés mégsem történt.

Parlagfű a Kis-Duna parton

…és a Kis-Duna part mentén

„Mi civilek szívesen segítenénk, mint ahogy tavasszal a partot is rendbe tettük jó néhány hétvége munkájával. Igaz az még nincs bekerítve – bejuthattunk oda! A Napközis Tábort tavaly egy rendezvényünkre szerettük volna használni, de nem nyertünk bebocsátást, (Ibiza-val szomszédos telek), mert attól tartottak az illetékesek, hogy „ha egyszer bejutunk, nem jövünk ki onnan”. Úgy látjuk, az Önkormányzat vezetői még mindig nem veszik komolyan a civil kezdeményezéseket, nem hajlandóak a párbeszédre és ez nem rajtunk múlik!” – fogalmaz az egyesület közleménye.

Csak a marketing volt fontos?

Mint ismert, az MSZP-ben a nyáron gőzerővel kezdődött meg a 2009-es EP-választási kampányra való felkészülés. Ennek keretében a pártszervezeteknek feladatul adták, hogy „politikamentes” rendezvényeket szervezzenek, és mérjék fel kerületük társadalmi kapcsolatainak felhasználási lehetőségeit a politikai kampány számára.

A Hírszerző korábban arról is írt, hogy augusztusra a pártban regionális felkészítéseket is terveztek. Ennek célja, hogy a helyi szervezetek vezetőit a szervezet- és hálózatépítéssel, illetve működtetéssel kapcsolatos feladatokra felkészítsék.

“A kommunikáció nem egyenlő a tényleges szervezeti munkával. Nem verbális csatákat akarunk megnyerni, mert az kevés. Egész nyáron egy jól kidolgozott forgatókönyv szerint zajlanak ezek a tréningek, összejövetelek, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a helyiekkel” – fogalmazott a Hírszerzőnek akkor a pártvezetés egyik tagja. Lapunk információi szerint a hálózatépítésre, és a társadalmi szervezeti kapcsolatok megerősítésére az MSZP szeptembertől több millió forintot biztosít minden választókerületi szervezetének – amelyből Csepelen kettő is van.

Úgy tűnik, hogy a csepeli MSZP-s pártvezetés a tervek ellenére egyelőre csak a kommunikációig jutott – igaz itt az sem kevés. Az ugyanis gyakorlatilag kizárt, hogy a helyi pártlapként működő, Polgár György „cenzor” által felügyelt Csepel újság leírja: semmi nem történt a Kis-Duna parti kerékpártúra után – azon kívül persze, hogy még magasabbra nőtt a parlagfű.

Csepel.info

A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület közleménye:

Senki földje?

Némi iróniával mondhatnánk szép termésünk, van! A felvételek a Hollandi út 18 alatti volt „Napközis Tábor” déli részéről készültek, még július első hetében. Köztudott, hogy a kötelező gyomirtás, kaszálás Önkormányzat által meghatározott végső határideje június 30. volt. Utána büntetnek!

Most augusztus 27. van. A helyzet annyiban változott, hogy beérett a termés.

Az Önkormányzat illetékese kérdésünkre, hogy miért nem gondoskodnak a terület rendben tartásáról, kitérő választ adott.

Zárójelben jegyezzük meg, többek között ez a telek a Magyar Államkincstár tulajdona, amit az Önkormányzat megigényelt a Magyar Államtól, ugyanis itt akarják majd felépítetni az új Ifjúsági Tábort. Hogy most milyen statusuk van a terület felett számunkra tisztázatlan.

Talán használók?

Persze mindezzel a parlagfű és a pollen gazdag pázsitfű – félék mit sem törődnek, – ők nőnek – ha hagyják őket. Nesze nektek allergiások!

Mi civilek szívesen segítenénk, mint ahogy tavasszal a partot is rendbe tettük jó néhány hétvége munkájával. Igaz az még nincs bekerítve – bejuthattunk oda!
A Napközis Tábort tavaly egy rendezvényünkre szerettük volna használni, de nem nyertünk bebocsátást, (Ibiza-val szomszédos telek) mert attól tartottak az illetékesek, hogy „ha egyszer bejutunk nem jövünk ki onnan”.

Úgy látjuk az Önkormányzat vezetői még mindig nem veszik komolyan a civil kezdeményezéseket, nem hajlandóak a párbeszédre és ez nem rajtunk múlik!

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület

32 hozzászólás “Nő a parlagfű a Kis-Duna parton – csak a marketing volt fontos?” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Úgy látszik Szenteczky Úr, aki a Csevak vezetője, elfelejtette eljuttani magához a dokumentációkat. Hiszen ő az illetékes szerv valóban.

    A politizálás helyett a kerület ügyeivel kéne foglalkozni… főleg akkor, ha az ember egy ilyen cég vezetője. Dehát a párt… az alelnökség…

  2. Politikamentesen szerint:

    Nem csak az Ibiza telkén, hanem az Önkormányzat által kezelt (kezelni kellene) Napközis Tábor területén, a Strand melletti un. csere telkén, valamint az Ifjúsági tábor elkerített területén is közel másfél méteres a parlagfű és az egyéb gaz. Hiába kezelik a környékbeliek a saját területeiket, a felmagzott gaz és parlagfű folyamatosan fertőz, s allergiás rohamokat idéz elő egyeseknél.
    Mást meg tudnak büntetni, a saját portájukon meg bármit eltűrnek.

  3. Lexon szerint:

    “Az Önkormányzat illetékese kérdésünkre, hogy miért nem gondoskodnak a terület rendben tartásáról, kitérő választ adott.”
    Itt rontották el. Nem kérdezôsködni kell, hanem feljelentést tenni, aminek nyoma van. Akkor kötelességük eljárni!
    Nem a Csevaknak kell szólni, hogy uraim, fáradjanak ki kaszálni! Akkor nem fog történni semmi. És akkor sem, ha itt hôbörög az ember.
    Hivatalos feljelentést kell tenni.
    Ennyi.

  4. galvaniszap szerint:

    Az önkormányzatok jegyzői maguk is növényvédelmi hatóságok. Büntetnek és köteleznek, kényszekaszálnak.

    A Csevak Önk–i tulajdonú így ügyében az önkormi nem járhat el. Elég egy sima irásos(!) bejelentés a Fővárosi és Pest- megyei Mezőgazdasági SZakigazgatási Hivatalnak (Gödöllő . Kotlán Sándor u.) és felszólítják – uram bocsá kötelezik és bírságolják a jegyzőt! Majd ő utána kiveri a tamtamot a Misinél!

  5. Lexon szerint:

    galvaniszap: pontosan. Nem blogbejegyzésben kell szidni az önkormányzatot, hanem a jogszabályok betartására kell kötelezni.

  6. Bubus szerint:

    Igazatok van, az egyesület meg a Csepel.info a hibás, amiért “csak” felhívják a figyelmet arra, amiről egyébként szerintem eddig is tudott mindenki. Mert ugyebár ez a hír is lényegében előre le lett írva itt a fórumozók részéről, az info csak kiment, fotózott és cikket írt belőle.

    Csak egy kérdés: mi a fittyfenének van akkor önkormányzat meg Csevak, ha ők viszont nem hibásak abban, hogy tojnak elvégezni a dolgukat? Tegyük már rendbe a dolgokat, a Csevaknak lépnie kellett volna, és az önkorinak is.

    Akkor meg miről beszélünk?

  7. Lexon szerint:

    De. Hibásak, nem kicsit, nagyon. Pont ezért kell megírni a bejelentést. Amíg ez a post íródott, bôven elkészült volna az a levél, és aztán csak fel kell adni a postára…

  8. baniko21 szerint:

    Van egy javaslatom. büntettesük meg őket úgy, ahogy ők büntetnének
    ha magántulajdon lenne. nem lennének szívbajosok! A befolyt büntetés
    árából vegyük vissza legalább az egyik telket.

  9. Lexon szerint:

    “büntettesük meg őket úgy, ahogy ők büntetnének ha magántulajdon lenne” ezt mondja a jogszabály is…

  10. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! Ez minden kétséget kizáróan megálapítható! Már a második pert nyertem meg a GAZEMBEREK ellen!
    2-0 ide!
    Az elephant legelje je a parlegfüvet!
    A jegyző felel a törvévyes működésért!
    JEGYZŐ úr Dr Szélhámos Gábor, Hivatalbol kérném intézkedni, a kényszerkaszálást elrendelni!
    Ha nem Tud intézkedni akkor fel kell álni az asztaltól és át kell adni a helyet másnak!
    Akit én beperelek, az NAGY bajban van! Nem kicsit! NYGYON!

  11. miska72 szerint:

    Lehet hogy ezért is nekem kell beperelnem őket?
    Akkor megint nyerek!
    Tisztelt Önkormányzat jobb kaszáltatni, mint még egy pert elveszíteni!
    Társadalmi célú hirdetést hallotak.

  12. miska72 szerint:

    IWIW Gazemberek a hivatalokban! Érdemes elolvasni.

  13. Hamu szerint:

    Lehet, hogy Orosz alpolgármesternek, inkább ezzel kellene foglalkoznia, Bárány bértollnoknak pedig erről kellene írni az udvari lapban, minthogy mennyire baromi jó az a Wellnes, meg hogy milyen sok munkahely kellene Csepelre! Szeretném, ha jelentkeznének azok, akik Wellnes Hotelbe szóló képesítéssel állás nélkül vannak, csepeli lakosok!
    Nagyot nézhettek a MSZP-s kerekezésen a tagok, hogy nem lelték a plakáton hírdetett kerékpár utat, azt ami 400 millióba került!
    Tényleg azzal mi van?
    A hidegben akarják csinálni? Vagy az is eltünt?
    Nagyon jó lenne, ha a porhintés helyett, lenne annyi vér az elvtársak pucájában, hogy meghallgatják azokat, akik nevében csinálják a dolgokat!
    NÉPSZAVAZÁST!
    Nem nép butítást!
    Orosz Úr! Bárány Úr! Azok az idők már elmúltak!
    Tényeket a CSepel Újságba! Hallgssunk meg mindenkit!Az újságot az önkormányzat adóforintokból finanszírozza, nem pedig az MSZP, annak vezetői a saját zsebükből! Ez sem az övék, mint ahogy a Csepel SC sem, a Dunapart sem, de az önkormányzat sem!

  14. Hiller Pista szerint:

    Hazugság a cikk. A cikkíró szerint parlagfű van a képeken, de téved. Kérdezze meg orvosát, biológusát!
    Vagy vegyen egy szemüveget!

  15. Bubus szerint:

    A wikipedián megnéztem, parlagfű.

  16. baniko21 szerint:

    Hiller Pistának!
    Nem kell ahhoz szemüveg, hogy az ember a derékig nőtt gazt észrevegye. Bár megjegyzem nekem nem megy annyira jól, hogy le-
    gyen külön orvoson (csak a házi orvos) vagy biológusom. 17 év tanú-
    lás után a koszon kivül talán ragadt rám annyi, hogy meg tudjam külön-
    böztetni a teljesen elhanyagolt gazos (parlagfüves) terülelet egy karban-
    tartottól.

  17. grál szerint:

    Várják a gárdát, hisz nekik legfőbb vágyuk a parlagfű kaszálása éjjel-nappal.

  18. miska72 szerint:

    Kedves grál

    Ez egy DEMAGÓG megjegyzás volt!
    No comment.

  19. miska72 szerint:

    Hiller Pista!

    Mi vagy te, BOTANIKUS?
    A az itt látható képekről csak a z állapítható meg hogy GAZ nől. ez igaz is. De ha kimész és megszemlézed a helyszínt, akkor már mefglátod hogy PARLAGFŰ is nől benne. Nem kicsit! NAGYON! Nől ott más is nem csak parlagfű ez 100%.

  20. miska72 szerint:

    Kedves grál!

    A GAZEMBR ÖNKORMÁNYZATUNK különben se várja a gárdát, hisz nem kívánatos szervezetnek nyilvánította csepelen.

  21. Bubus szerint:

    Miska, rosszul tudod, ilyen döntés nem volt. Másrészt a gárda eddig csak ártott abban, hogy valami megoldás születhessen. Lábak aszfalthoz való csattogtatásával, masírozással még egyetlen társadalmi problémát sem sikerült megoldani az elmúlt 30 ezer évben, vagy legalábbis azóta, hogy ismerni lehet a történelmet.

  22. baniko21 szerint:

    Miska72-nek.
    A gárda azt hiszem nemcsak az önkormányzatnak nem kívánatos, hanem legtöbb csepelinek sem. Igaza van Bubusnak, mert az ilyen
    társaság a világos semmit nem old meg. Illetve valamire jó lenne, csak
    azt nemigazán kívánja a normálisan gondolkozó ember. 1937-38-ban
    már ilyen társaság szerencséltette az akkori társadalmat. A megoldás
    bennünk van! Megpróbálhatnánk már mindentől elvonatkoztatva, csak
    azzal törödni, hogy mivel tudnánk magunkon segíteni. Az épkézláb ötlet
    nem a pártállástól függ.

  23. Hamu szerint:

    Az MSZP pártpénzből feladhat hirdetéseket, de közpénzből nem
    2008. augusztus 30. 11:54

    MNO
    A Fidesz „a hatalommal való visszaélés minősített esetének” tartja, hogy félig közpénzből fizették a miniszterelnöki programról szóló hirdetést, ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy saját pártpénzéből pótolja ezt az összeget – mondta Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

    A politikus az MSZP Vérmező utcai központja előtt tartott tájékoztatóján felháborítónak, elfogadhatatlannak és „a hatalommal való visszaélés minősített esetének” nevezte, hogy az emberek pénzéből fizették ki a miniszterelnöki programról szóló, a Népszabadságban közzétett fizetett hirdetés árának a felét.

    Mint mondta: a 4,5 millió forintos hirdetésből 2 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatal állt, és csak a többit az MSZP. Koszorús László ezért arra szólította fel a szocialisták pénztárnokait, hogy hétfőn azonnal fizessék ki ezt a 2 millió forintot, mert az MSZP pártpénzből feladhat hirdetéseket, de közpénzből nem. A fideszes képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői weboldalon vagy a miniszterelnök saját internetes oldalán ingyen is közzétehették volna a dokumentumot, de Gyurcsány Ferenc akár sajtótájékoztatókon is beszámolhatott volna elképzeléseiről.

    A Gyurcsány is csepeli, vagy Tóth et. tanul a főnöktől?
    A csepeli szegfüben fejtse ki Orosz et. a véleményét, vagy az udvari lap mindenkinek biztosítson helyet erre, egyenlő terjedelemben!

  24. grál szerint:

    Hamu Orbánék országimázsa hány száz millió pénzbe került az adófizető polgároknak. Az a baj mindegyik párt vizet prédikál és bort iszik. Más szemében a szálkát, magáéban a gerendát sem…. van még rájuk huzható sok közmondás….

  25. miska72 szerint:

    Itt törvénessen NEM lehet intézkedni! Hidd el TAPASZTALAT 2 pert már megnyertem de SENKI NEM LETT MEGBÜNTETVE! A perköltséget a MAGYAR ÁLAM VISELI! Nem a hibázó GAZEMBER ügyintézők! Mindenki tovább rörög a bársonyszékében! Senkit NEM vontak felelőségre!

  26. Papi szerint:

    grál!
    Te nagyon bölcs. betudsz menni az ajtón a sok eszedtől vagy esetleg ki kell bontani. Ha ilyen okos vagy akkor talán azt is megtudod mondani 4 év alatt 100 millió (Orbán) vagy 6 év alatt 20 milliárd (gyurcsány) melyika több? Okos tojás.
    Jó lenne ha végre a számokra is oda figyelnél te is meg a hozzád hasonlók.
    Meddig raboljátok ki az országot és az embereket okoska?

  27. Csaba szerint:

    Szevasz gárl! Csak annyit válaszolj meg: melyik párt irányítja az országunkat több, mint 6 éve?

    És hol vagyunk? A béka segge alatt. Úgyhogy kár itt “orbánoznod”, a főnököd juttatott ide minket. Meg a hozzá hasonlóak. És miért lehet ez így? Mert olyan buta emberek a támogatóik, mint te.

    Nem akarlak téged, és a hozzád hasonlókat megbántani, de nyilvánvaló, hogy a törzsközönség nem az értelmiségből származik.

    Engedd meg, hogy kérjek valamit tőled: a legközelebbi választáson kérlek, ne élj a szavazati jogoddal. Inkább nézz meg valami sorozatot a TV-ben és igyás egy jó hideg sört. Hidd el, sokkal jobb lesz neked is.

    Minden jót grál!

  28. […] A témához kapcsolódó cikk: Nő a parlagfű a Kis-Duna parton […]

  29. miska72 szerint:

    Kinek kell elrendenie a kaszálást? A JEYGZŐNEK! Dr. Szélhámos Gábornak!

  30. Papi szerint:

    Bubus a gárda részt vett az árvíz védelemben többek között részt vett parlagfű írtásban is. De egyetlen esetett sem tudsz mondani erőszakos cselekedettre a gárdával kapcsolatban.
    baniko21
    Ha már vissza megy 1937 – 38 – ba jólenne pontosítan az MSZP már akkor is létezett Magyar Nemzeti Szocialista Párt (a nyilaspárt) néven ez is történelmi tény utána lehet nézni. Aztán folytatták az MSZMP – ben (Magyar szocialista Nunkás Párt). Hamár a Magyargárdánál tartunk a “baloldal” félkatonai szervezetéről (Inkal Securyte) miért nem esik soha egyetlen szó semm pedig 2006 okt 23 – án ők is ott voltak az emberek szétverésénél.

  31. baniko21 szerint:

    Papinak!
    Isten mentsen meg attól, hogy vissza menjek azokba az évekbe.
    Az említett párt Mnszp volt. Az emlitett “baloldal” semmivel sem balabb,
    mint a Fidesz, vagy Szdsz, vagy a Magyargárda. Az, hogy az embereket
    úgy próbálják megnyerni, hogy baloldaliaknak titulálják magukat egy
    dolog. Mondjon egyetlen tettüket, amellyel az átlag állampolgárok hely-
    zetét akarták javítani. A legnagyobb kapitalisták. Tessék megnézni
    mennyi milliomos van közöttük. Biztos a “tisztességes” és “szorgalmas”
    munkájuknak köszönhetik. Mármint jól tudnak privatizálni!

  32. Papi szerint:

    baniko21!
    Biztam a válaszában valóban a baloldal mőgé bujnak. Csak érzékeltetni akartam mennyire aljas csaló banda van most hatalmon. De azt most is fenntartom, hogy a Magyargárdának csak az a bűne, hogy ez a neve. A fő célja elsősorban az egyszerű magyaremberek érdekeinek megvédése.

Itt lehet hozzászólni !