Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz

Független Hírügynökség, Hírszerző

Beköltöztek

 A Szent László utcai ingatlan

A Ferencvárosból Csepelre átköltöztetett 17 fős roma család kitelepítési határozatának visszavonását kezdeményezi a főváros szakbizottságának fideszes elnöke a IX. kerület polgármesterénél. Az erről szóló határozati javaslatot csütörtökön, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tárgyalja az önkormányzat esélyegyenlőségi, foglalkoztatáspolitikai és kisebbségi bizottsága.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes elnöke azért kezdeményezte a testület rendkívüli ülésének összehívását, mert augusztus elején egy 17 fős roma családot a Ferencvárosból átköltöztettek egy 52 négyzetméteres csepeli lakásba.

A bizottság csütörtöki, rendkívüli ülésén dönt arról a határozati javaslatról, amelyben felkéri a ferencvárosi polgármestert, hogy a roma család kitelepítését eredményező kiutaló határozatot saját hatáskörében vonja vissza, és gondoskodjon arról, hogy a nagycsalád a korábbi életviteli helyükhöz legközelebbi helyszínen, a IX. kerületben kapjon méltó lakhatást.

A másik határozati javaslat szerint felkérnék a főpolgármestert, hogy esélyegyenlőségi, emberi és kisebbségi jogi szempontok figyelembevételével, a hasonló helyzetek elkerülése érdekében dolgozzon ki intézkedési tervet. Egyeztessen a kerületi polgármesterekkel, a főváros szakbizottságával, a Kerületi Koordinációs Bizottsággal, illetve a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal.

Ha a bizottság többsége támogatja a javaslatokat, akkor azokról a fővárosi közgyűlés csütörtöki ülésén dönthetnek a képviselők.

Forrás: FH, Hírszerző.hu

A témához kapcsolódó további cikkek:

Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?

A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Nyílt levél Tóth Mihálynak a ferencvárosi romák kitelepítése ügyében

Exportált szociális feszültség

24 hozzászólás “Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz” bejegyzésre

  1. kovács ernő szerint:

    Csepelen már így is dunát lehet velük rekeszteni! Én személy szerint nem kérek többet!

  2. Bubus szerint:

    Állítólag a Csillagtelep lett kiszemelve az Illatos úti putritelep egyik utódjának. Úgy hallottam, hogy a Szabadság utcában vett legutóbb lakást a Ferencvárosi önkormányzat, de már több is van nekik a környéken.

  3. shadow187 szerint:

    Hát pont nem Csillagtelepet ill. a Szentlászló uti lakótelepet kéne tönkretenni és beszennyezni ezekkel az emberekkel … Csepelnek sajnos vannak olyan részei még amelyek gettó jellegüek miért nem oda utalják ki ezeket a családokat?? miért kell egy normáli életkörnyezetet tönkretenni velük? Én személyszerint nem a romákat hanem a legtöbb élet stílusát ellenzem… És igaza van Ernőnek nem kell több Csepelre.

  4. leslie szerint:

    A leírtak megtörténtek! Úgy néz ki, jön a folytatás! A “csepelen.hu” portálon megjelent “kitelepítés és a hallgatás fala” cikk 2. részét ajánlom mindenki figyelmébe. Az ott leírtak úgy tűnik, a helyi szocialisták véleményét tükrözi, tartalmától senki nem határolódott el. Ha így megy tovább, IX. kerület akadálytalanul véghez viheti elképzelését. Nem elég a kerületnek, hogy nincs munkahely, jóformán egy átjáróház az agglomeráció és a működő városrészek között, még ez a teher is nehezíti az itt élők sorsát.

  5. Jozso szerint:

    Hát most nem azért de nagyon sokan magukba nézhetnének.
    Mindenki megveti a roma közösséget én csak azt tudom erre mondani hogy senki sem különb a másiknál.
    Mindig megy a rasszizmus mert neki más a vére.
    Néha nézzenek már az emberek magukba egy kicsit.
    Nincs olyan hogy azért mert ők roma származásúak másként kell rá nézni senki nem tehet arról hogy milyen származású nézzetek már egy kicsit magatokba emberek vagy ti úgy vélitek megválogathattátok hogy ki legyen apátok anyátok?
    2 fajta ember létezik a jó és a rossz.
    Nem a vér meg a származás különböztet meg minket hanem a személyiség azért mert egy roma származású embert ismerünk akit nem vélünk jónak az nem azt jelenti hogy az összes roma ember rossz.
    Mert ha belegondoltok akkor fordítva is lehetne ugyanez.
    Lehet békében egymás mellet élni nem kell a másikat megszólni.
    Belegondoltatok már hogy a roma közösség része az életeteknek?
    Hisz Budapest nagy újítását roma közösség végzi mert nem hiszem hogy az ilyen nagyképű emberek mint az Ernő meg a büszke Shadow odaállna a csákány és a lapát mögé hogy árkot ássanak.
    A kemény munkát a roma közösség végzi nem nagyon kéne megszólni őket hiszen mint mondtam ti sem választhattátok meg ki legyen a szülőtök és hogy milyen nemzetiségűek akartok lenni.
    Az ilyen emberek süllyedjenek el a szégyenükbe.
    Senki sem tökéletes hisz ha azok lennénk akkor soha semmi gondunk nem lenne az életbe és nem itt tartana ez a világ.
    Szerintem ha ezt végigólvassátok és belegondoltok akkor rájöttök hogy nem mondtam nagy hülyeséget.
    Az olyan embereknek akik megszidják a roma közösséget üzenem hogy én már 24 évesen rájöttem arra amire ők soha nem fognak.

  6. kovács ernő szerint:

    Romák haza! /IX!/ Akik támogatják őket, azok is!

  7. kovács ernő szerint:

    A Csepel pályán a büfé hotelben,amit művelnek gyalázatos! A gyerekek odaszarnak az épület mellé! A teniszezőknek kellett eltakarítaniuk! Dolgozni nem szeretnek, de a segélykérésben profik! A magyar embert hülyének nézik! Ha így folytatódik Magyarországon a helyzet, akkor ebből még komoly konfliktusok is lehetnek!

  8. Bubus szerint:

    Igazad van Jozsó, mérhetetlenül aljas és bunkó eljárás az, amikor egy önkormányzat csak azért diszkriminál embereket, és üldöz el az otthonaikból, mert romák. Ha nem MSZP-SZDSZ-es lenne az önkormányzat, már megkapták volna a náci/fasiszta jelzőt, és pártjuknak már ki kellett volna utasítania őket soraikból,

    De minthogy MSZP-SZDSZ-es politikusokról van szó, nekik a média elnézi, ha romákat diszkriminálnak, vagy lerombolják pl. a budapesti zsidónegyedet.

    Nekik szabad. Mi, csepeliek pedig eltűrjük, hogy mindebben mi legyünk a vesztesek.

  9. leslie szerint:

    Sokunknak egy élete munkája a lakása. Miért örülnék annak, hogy az “új szomszéd”- aki mellesleg talán még nem is dolgozik-a nyugalmam zavarja?
    Miért kéne arra várnom, hogy lakásom milliókkal kevesebbet érjen? Ki ad érte napi árat? A Gegesy? A “Csavar” nevű blogíró?
    Egyes befolyásos emberek a forgalmat tereltetik el házuk elől, a többi meg menjen le népnevelőbe? Aki nem a személyes példamutatásával veszi védelmébe Őket, az hordószónok! Lehet jelentkezni szomszédnak!

  10. Papi szerint:

    T. Jozso!
    Sok mindenben igazad lenne de, és itt a bökkenő. Az országos cigányvajda szerint ma M.o-n 1,3 millió cigányember él. Ebből kb 150-200 ezer aki tiszteségesen dolgozik a többi nem ezeket ez embereket el kell tartani. Valamint nagy baj ha én mint fehérember azt mondom, hogy cigány akkor én rasszista vagyok (nem értem miért) ha a cigányember rám azt mondja, hogy fehér akor ő nem rasszista? Jó lenne leszokni arról, hogy mindenhol tűzet kiáltunk még akkor is ha parázs sincs. Még egy apróság: a házunkban lakik egy idősebb cigány asszony nagyon tiszteséges, becsületes nagyon jobban van mindenkivel, de ha roma asszonynak mondom kikéri magának, hogy ő nem roma hanem cigányasszony.

  11. Jozso szerint:

    Kovács Ernő én itthon vagyok Csepelen mindig is itthon voltam de ha neked ennyire nem tetszik ez a dolog akkor költözz!!!!!!!
    Mindenben van kivétel ha az emberek nagy része csak a rosszat tudja meglátni akkor inkább járjon csukott szemmel.
    Sok mindenki tudna sírni a roma közösségből is de hát ezzel élünk és mi el tudjuk viselni ha ennyire ellenszenves vagy és nem tudsz meg élni a roma közösség mellet akkor légy öngyilkos vagy költözz el mert más megoldást úgy se fogsz találni.
    De amúgy meg sokan csak arra féltékenyek hogy ők megszenvednek a dolgokért némelyik roma meg csak az eszét használja a biztos megélhetéséhez.
    Nem bírjátok elviselni ezt hogy nem tudjátok az eszetek használni.
    Nem megvetni hanem segíteni kell ezt a világot hogy szebbé tegyük.

  12. infósferi szerint:

    Jozsó! Szlovákiában miért nem féltékenyek az emberek a romákra?
    Mert ott nem rövidítik meg oly mértékben a dolgozó embereket a segélyezésekre.
    Egyébként nagyon használta az eszét az, aki uzsorások karmaiba került!!!

  13. kovács ernő szerint:

    Eszeteket használni mit jelent? Átvágni a másikat, hülyének nézni a magyart?

  14. Lora :) szerint:

    És ez csak egy finomított változatú sztori, Emberek! Va ám még a tarsolyukban ezeknek

    Nagyot fejlődött a IX.kerület az elmúlt 10 évben, bőven lehagyott jó pár gazdagabb, még frekventáltabb környezetben lévő kerületeket, valljuk be, jól csinálják, én csak nézek mint Rozi a moziban az új építésű ez, az új építésű az….huuu…eszméletlen! Ja és ők NEM eladják, hanem bérbe adják a területeket….na ezt kapjátok ki! De már megint a kisebbség a téma…uncsi már megmondom őszintén!

    Ti, akik ezt művelitek, Titeket Angliában, Németországban, Franciaországban, fényes nappal, mindenki szeme láttára, tarkón lőnének a fekete bőrűektől elkezdve a kínain át egészen a cigányokig, mindenki.

    Na vegyétek észre magatokat, Magyaroszág 93 ezer négyzetkm-nyi ország, Budapesten közel 1,7 millió ember él, és egyetlen egy kisebbséggel, a cigányokkal nem tudnak megint zöldágra verődni a nagykoponyák. Az is igaz, hogy a IX. kerület, Csepel, vagy tököm tudja a X. kerület is ott vesz lakásokat, ahol akar, ez eddig tiszta, senki nem bonyolódik vitába, de

    elnézést kérek azért az ott élő emberek arányát is meg kellene nézni. Azért jóideje Csillagtelepen élek, itt nőttem fel, még a fehéreké a nagyobb arány, ezt mindenki látja, de tényleg miért nem inkább a cigány családnak adják meg a döntési lehetőséget? Biztos, hogy azok sem Csepelre jönnének. Ez olyan mintha engem kényszerítenének az Orczy térre, vagy a Havanna lakótelepre…… mert ha ide Csepelre megtörténik a betelepítés, elhatalmasodik az ellenszenv, akár munkás cigány, akár segélyen élő cigányokról beszélünk! Valljuk be, tegyük a kezünket a szívünkre – sztereotípia az egész – mindenki a bűnözésre, verekedésre, tömeges lopásokra, autó feltörésekre, félelemre gondol, ha meghallja a felröppent hírt hogy jönnek a cigányok Csepelre.

    Személy szerint NEM foglalok állást e kérdésben, mert nem az én kezemben van a döntés. Mindenesetre MAGYAROK, gondolkodjatok el, miért és hogyan jutott el idáig Csepel? Pont Csepel, ami 1950. január 1-ig önálló település…., demokráciában a többség dönt, ha Ti továbbra is ezt a vezetést tartjátok jónak, amit megszavaztatok, akik rászarnak a Ti környezetetekre, arra, hogy az általuk kreált értékek szigete szlogen fikarcnyi komolyságot nem tartalmaz….akkor megérdemlitek, hogy ez történjen.

    Tényleg ennyire vakok vagytok? Ébredj MAGYAR!

  15. hollósi szerint:

    Most olvastam, Borsodban mázsaszám lopják el a termést fényes nappal, a gazda jelenlétében ” az eszüket használók”. Nem azért, mert éheznek, hanem eladásra. Aki tiltakozik, magára vessen. Következmények nincsenek.Remélem, miattatok nem lesz öngyilkos senki, nem értek annyit.Arra meg ne is gondoljatok, hogy miattatok egész Csepel elköltözik.

  16. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  17. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  18. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  19. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  20. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  21. […] Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz […]

  22. vermes szerint:

    Kovács Ernő!

    Ha valaki ebben a témában befoghatja a pofáját, az épp te vagy! Te szavaztál a legutóbbi választásokig az MSZP-re, aki a pozitív diszkriminációt alkalmazta a cigányokkal* szemben! Ha nem is te okoztad ezt, de szavazatoddal cinkosa voltál a Böszme-Kuncze/Fodor stb. féléknek!
    Kushadj!

    * – cigány és nem roma! A “roma” szó erőltetett elterjesztését az ún. jogvédők hozták be, hogy az évszázadok alatt (amúgy jogosan) kialakult negatív kicsengését elvegyék a szónak.

  23. Laci szerint:

    Ezek a Romàk nem lakàsba valóak hanem vidékre a tanyavilàgba ! Mennjenek kapàlni napszàmba.Ez lenne a megoldàs és Csepel hosszútàvú jövöjét illetőleg .Mellesleg a tanyàk még olcsóak!

Itt lehet hozzászólni !