Dunaújvárosi balliberális mutyi? – Rabosítják a volt MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket

DH-online.hu, Csepel.info

A Jobbik helyi szervezete bő egy évvel ezelőtt tett feljelentést a Zöld rendelő ügyében, a nyomozás akkor már folyt (Fotó: Vohlmann György)

Rabosították a Zöld rendelő eladásáról szóló közgyűlési döntéskor igennel szavazó képviselőket. A Jobbik nyilvánosságra hozta az ügyben tett feljelentés egyes dokumentumait – adta hírül a dunaújvárosi DH-online.hu. Az alábbiakban a helyi hírportál cikkét olvashatják.

“Nem érthető, hogy a hivatalnál miért nem tűnt fel senkinek sem az, hogy a közel 5000 négyzetméteres ingatlanon a fajlagos ár körülbelül 25 400 forintra jön ki… Példaként számos adat áll rendelkezésre irodai értékesítésre (Vasmű út 41, Irodaház) amelyekből 2004-ben aligha volt 100 ezer Ft/négyzetméternél alacsonyabb az ár.” – áll a Jobbik helyi alapszervezte által lapunkhoz eljuttatott dokumentumban, amely a Zöld Rendelő Társasház eladását vizsgálta, jelen esetben az ügyben végzett értékbecslői munkát.

A DH korábban több ízben foglalkozott a Zöld rendelő eladása ügyében folytatott nyomozással és az eladás hátterével. A Jobbik helyi alapszervezte több mint egy éve tett feljelentést az ügyben. Ehhez csatolt egy szakvéleményt a ház 2004-es piaci értékeléséről. Az említett szakvélemény számos ponton kifogásolja a társasház eladásához csatolt értékbecslői felmérést, és az ehhez kapcsolódó számításokat. Emellett még számos egyéb, ám fontos hiányosságot is említ a lapunknak megküldött utólagos szakvélemény. E dokumentumból emelünk ki az alábbiakban néhány fontos megállapítást.

A kifogások között említik, hogy a 2004-es közgyűlési döntés alapján az értékesítés lebonyolításához igénybe vett ingatlan-értékbecslő kiválasztásainak körülményei nem ismertek. Az értékelés szerint ilyen nagyságrendű ingatlan értékesítésénél elvárt alapelv, hogy legalább kettő, inkább három egymástól különböző forrásból származó értékbecslés készüljön, valamint egy igazságügyi ingatlan értékbecslő is elvégezze a feladatot. Emellett az ügyben felkért szakértő pontos végzettsége sem volt ismert.

A számos vitatott kérdés egyike a Zöld Rendelő Társasház vételárának megállapítása. Az értékbecslő közel 130 millió forintos vételárat állapított meg, amely a Jobbik által felkért szakértő szerint a szokásos piaci közeghez messze nem illeszkedik. A feljelentéshez csatolt értékelés számos kifogást emel a telek- és az ingatlanár számításának módját illetően is.

Az utólagos értékbecslés szerint a valós ár 350-360 millió forint között lett volna, ha az akkori érvényes piaci árakat figyelembe véve számolnak. Mindezt egy későbbi adásvétel is alátámasztja: közel négyszázmillió forintért lett többségi tulajdonos a Pentinvest Kft. 2006-ban. A bérleti díjak pedig 2007-től majd kétszáz százalékkal magasabbak lettek – így a kórház 2009-től több mint tízmillió forintot fizetett havonta a visszabérlés során. A város 2010-ben vissza kívánta vásárolni a rendelőt: a Pentinvest második ajánlata szerint immár 420 millió forintért adta volna el az önkormányzatnak az épületet.

A DH-nak nyilatkozó szakértők mindegyike abban egyetértett, hogy jóval áron alul kelt el 2004-ben az ingatlan és a visszabérléssel kiegészült koncepció jelentős gazdasági hátrányt okozott a városnak
A 2004-ben július elsején születt közgyűlési döntés során igennel szavazó önkormányzati képviselőket rabosították. Azaz fénykép készült róluk, ujjlenyomatott vettek tőlük, és bekerültek a nyilvántartásba. Lapunk úgy értesült, hogy a 2004-es döntés alapjául szolgáló értékbecslői szakvélemény készítőjét is gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ősz során vélhetőn kiderül majd, hogy a nyomozati szakasz után vádat emelnek-e az ügyben.

dh-online.hu

Ezúton köszönjük ‘okosabbmintte’ nevű kommentelőnknek, hogy felhívta figyelmünket a hírre. Mivel az általa küldött link is a DH-online.hu fenti cikkére hivatkozik, ezért a helyi ügyekkel foglalkozó hírportál eredeti írását tettük közzé.

33 hozzászólás “Dunaújvárosi balliberális mutyi? – Rabosítják a volt MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Már éppen ideje lenne rabosítani az összeset, mert az elszámoltatás nagyon gyengére sikerült!

  2. Gordon szerint:

    A politikusok feladata: feltárás, feljelentés, segíteni hogy az igazság kiderüljön + a kormánynak lehet büntetőpolitikája, a politikusok megfogalmazhatják és tolmácsolhatják a hozzájuk érkező társadalmi észrevételeket az igazságszolgáltatás felé (lásd.: Navracsics Tibor levele a Cozma ügyben).

    A rabosítás, a vádemelés, az ítélethozatal és az ítéletek végrehajtása már nem a politikusok feladata.

    Jól is van ez így, ezért is vagyunk jogállam. Aki meg mást mond, az nem tudja mi az a jogállam (vagy nem akarja tudni).

  3. Gordon szerint:

    Kiegészítés:

    Manitu, Éva, csaba elvtárs: a 29 ügyhöz felírhatjátok a harmincadikat.

  4. Dr. grün szerint:

    “Budai Gyula 1442 ügyet vizsgált, 110 nyilvános jelentést készített, 61 esetben tett büntetőfeljelentést, amelyből 30 ügyben még folyik a nyomozás, 7 ügyben viszont már megtörtént a vádemelés. A nyomozások során 47 embert gyanúsítottak meg, és 39 ellen emeltek vádat.”
    Elkéstél Gordon!
    Budai Gyuszus már hozzáírta csak úgy gólarány javításnak!
    1442-(30+7)=1405 mellé lövés?! Elég szar statisztika! ))) 🙂 (((

  5. Gordon szerint:

    Szóval 61 ügyben tett feljelentést.
    Plusz a csepeli 40 ügy, az már 100 mutyiügy.
    Plusz még a vidéki kisebb és nagyobb ügyek az már akár több száz ügy is lehet.

    Nem késtem el, viszont a szocik eléggé sárosnak tűnhetnek egy hozzám hasonló tisztességes ember szemében, ha ennyi gyanús ügyük van.

  6. Gordon szerint:

    A gyilkossági ügyükről meg ne is beszéljünk, mert az már mindennek a teteje. Persze hogy Csepelen volt az is. Nem tudom, hogy az elvtársak mit képzelnek magukról, hogy ennyi ügyük van.

  7. okosabbmintte szerint:

    köszönöm admin!

  8. Tóth Kati szerint:

    Miért is nem csodálkozunk?Bármihez nyúltak az elvtársak csak a korrupció, a pusztulat ,a lopás érhető tetten.Börtönbe mindegyikkel!

  9. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Na még egyszer!
    “61 esetben tett büntetőfeljelentést, amelyből 30 ügyben még folyik a nyomozás, 7 ügyben viszont már megtörtént a vádemelés”
    Harminc ügyben még folyik a nyomozás, tehát akár ejthetik is a vádat, hét ügyben már vád is van, ami bűncselekmény hiányában esetleg ugyanúgy járhat!
    Dicsekedésre csak a jogerőre emelkedett ügyek szolgálhatnak ürügyül!
    A igazságszolgáltatás már csak ilyen egyszerű! ))) 🙂 (((

  10. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Kiegészítésnek az előbb írtakhoz!
    “Lázár János hangsúlyozta, az elszámoltatás hátralévő munkája “a rendőrség, az ügyészség és a bíróság feladata, tekintettel arra, hogy a kormány jogállami alapokon áll”. Az igazság szolgáltatására csak a bíróságok vállalkozhatnak, nekik van erre joguk és kötelességük ”

    Lézer Jankónak is hasonló véleménye van, pedig ezek a bűnüldöző és igazságszolgáltató szervek már a Tinyájatoké! ))) 🙂 (((

    http://index.hu/belfold/2012/08/30/lazar_szerint_eredmenyes_volt_az_elszamoltatas/

  11. felix szerint:

    A rabosítás megalázó ugyan, de semmi több.
    Azaz egyeseknek megered tőle a nyála.

  12. Gordon szerint:

    A bűnüldöző és igazságszolgáltató szervek kormánytól függetlenül működnek. A kormánynak lehet büntetőpolitikája és észrevételeket is megfogalmazhat (pl.: Navra levél). A komcsi kormányok idején volt szokás, hogy a kommunisták magánhadseregként kezelték a rendőrséget és koncepciós perekben ítéltek el (esetenként halálra) fiatal gyerekeket (lásd. a csepeli ipari tanuló esetét). Nem hiszem, hogy ebbe mélyebben bele kellene bonyolódnunk, mert az mszp elődje sosem volt demokrata és egyetlen szabad választást sem tudott megnyerni (amit elcsalt, azt is elbukta).

  13. Dr. grün szerint:

    Hány éves vagy Te hercegem?!
    Ennyire nem lehetsz naív! ))) 🙂 (((

  14. Dr. grün szerint:

    “Elnöki kegyelemmel szabadult a baltás gyilkos – A budapesti gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Ramil Safarovot Bakuban azonnal elengedték.”

    Jól jönne az a néhány milliárd az azeriektől! ) 🙂 (

    http://index.hu/kulfold/2012/08/31/elnoki_kegyelemmel_szabadult_a_baltas_gyilkos/

  15. Jeniszej szerint:

    Csepel egyik fő útján az útszéli gaz már derékig ér. – szegélyt alkotva a HÉV vágányoknak.
    A Polgármesterünk meg két marokkal osztja a segélyeket. 🙁

  16. Lakó1214 szerint:

    Ez ki a f@szt érdekel itt Csepelen?
    felix!
    A legpitibb vétségért is rabosítanak, ez lóf@szt nem jelent.

  17. "?!" szerint:

    “Gordon” írta ma 14:19-kor:
    “Nem tudom, hogy az elvtársak mit képzelnek magukról, hogy ennyi ügyük van.”

    Ne irigykedj Gordon az általad még most is “elvtársaknak” nevezett volt elvtársaidra!
    Úgy néz ki, hogy nektek is lesz ennyi ügyetek, vagy talán még több is.

  18. felix szerint:

    Ezt mondom én is.

  19. Lakó1214 szerint:

    ?! ! Gordonnak nem mindegy? Az előző vezetés alatt is meg volt amit akart és most is megvan ugyanaz, így nem értem a vergődését?! Netán most több van? Akkor már kezdem érteni.

  20. nagyapó szerint:

    Jellemző a szocialista erkölcsön nevelkedettekre, nem az a fontos, hogy loptak-e és mennyit, hanem hogy rájuk lehet-e bizonyítani. Eltűnt sok-sok milliárd Ft, ellopták, az nem érdekes, hanem, ha-ha-ha, elévült, vagy eltüntették a bizonyítékokat, bruhaha!
    Ezt az erkölcsiséget unta meg a 2/3, akik a polgári erkölcs alapján állnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  21. Gustavo Thoeni szerint:

    Ez aztán a siker!!!

    Örményország minden kapcsolatot megszakít Magyarországgal
    Örményország péntektől megszakítja diplomáciai és minden egyéb hivatalos kapcsolatát Magyarországgal – közölte Szerzs Szargszján örmény elnök pénteken Jerevánban.
    “Hivatalosan bejelentem, hogy mától megszakítjuk diplomáciai kapcsolatainkat és minden hivatalos viszonyt Magyarországgal” – jelentette be az örmény elnök a kaukázusi országban akkreditált ENSZ-tagállamok nagykövetei előtt.

    Az Interfax orosz hírügynökség tudósításában utalt arra, hogy pénteken Azerbajdzsánba érkezett és elnöki kegyelemmel kiszabadult Ramil Sahib Safarov, aki mindeddig Magyarországon töltötte börtönbüntetését egy örmény katonatársa meggyilkolásáért.
    “Sem én, sem Örményország nem fogadja ezt el. Az örmény nép ezt nem bocsátja meg” – fogalmazott Szerzs Szargszján az Interfax szerint. A magyar kormány álláspontja szerint Magyarország Ramil Sahib Safarov ügyében mindenben a nemzetközi jog szabályai szerint járt el. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteki közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az azerbajdzsáni igazságügyi minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a Magyarországon meghozott büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmény az ottani büntető törvénykönyv szerint is életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

    Mindeközben paradicsommal dobálták meg és letépték a magyar konzulátus zászlaját Jerevánban Örményország Köztársasági Pártjának (HHK) hívei tiltakozásul azért, mert Budapest kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Sahib Safarovot. Az esetről az Armenpress hírügynökség számolt be internetes oldalán.

    A megmozdulás résztvevői elégették Safarov fényképét is. Később rendőrök érkeztek a helyszínre. Karen Avagjan, a Köztársasági Ifjúsági Szervezet elnöke a hírügynökségnek azt mondta, azért jöttek, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat és felháborodásukat. A megmozdulás nem volt előre tervezett, ez volt az első válasz a történtekre. “Ez úton szeretnénk ráirányítani a nemzetközi közvélemény figyelmét erre az elfogadhatatlan esetre” – tette hozzá.

    MTI

  22. felix szerint:

    Nagyapo!
    Mennyivel jobb most, hogy Orbánék ismét a polgári erkölcs alapjain állva lopnak.
    Azt azonban meg kell hagyni, hogy ebben profik.

  23. felix szerint:

    Ja és a joghoz szellentésed sincs.

  24. Lakó1214 szerint:

    Az öreg úgy minősít egy szimpla rabosítást, mint egy ítéletet. Ennyire kakukk, de miért nem iszik valamit?!

  25. felix szerint:

    ami nem alkohol.

  26. nagyapó szerint:

    felix!
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  27. Gustavo Thoeni szerint:

    Felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Borovszky Tímeát, aki Hiller István oktatási minisztersége idején vezette a tárca esélyegyenlőségi főosztályát – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.
    Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt egy év, egy esztendő próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Borovszky Tímeát, aki Hiller István oktatási minisztersége idején vezette a tárca esélyegyenlőségi főosztályát – áll a Magyar Nemzet pénteki számában. A vád szerint Borovszky azt követően, hogy Hiller István akkori oktatási miniszter megtagadta beosztottja fizetésemelését, a nő a Katapult mentorprogram vezetőjét arra kérte, hogy a minisztérium által folyósított 45 millió forintos állami támogatásból 600 ezer forintot munkatársának adjon át. A fizetésemelést a vád szerint ebből fedezték.
    Az ügy 2009-ben indult, akkor februárban a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz közérdekű bejelentés érkezett Nagy Attilától, a HÖOK a Hallgatókért Alapítvány egykori vezetőjétől, aki azt állította, hogy Borovszky rávette arra, hogy titkárnőjének adjon át 600 ezer forintot, amivel kiegészítheti minisztériumi fizetését. Nagy eredetileg ennél tovább ment, “Zuschlag Jánoshoz hasonlóan különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette elkövetésével vádolta Borovszkyt, de miután Hiller belső vizsgálatot rendelt el, majd az ügyészséghez fordult, a bűncselekmény gyanúja egyetlen ügyre szűkült, mert már az ügyészség se látott kivetnivalót abban, hogy a roma egyetemistákat és főiskolákat támogató Romaversitas pénzt kapott a tárca maradványpénzéből, különösen nem ítélte a juttatást hivatali visszaélésnek.
    Viszont vesztegetés bűntette miatt mégiscsak vádat emelt az ügyészség Borovszky ellen. Első fokon a Fővárosi Bíróság járt el, és 2010 májusában két év – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte Borovszkyt. Az ügyészség súlyosbításért, a volt főigazgató felmentésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla tavaly szeptemberben bizonyítottság hiányában felmentette Borovszkyt. Az ítélőtábla szerint Nagy Attila elfogulatlanságával szemben kételyt ébresztett, hogy csak tíz hónappal az állítólagos vesztegetési kísérletet követően tett bejelentést, és csak a Nagy Attila alapítványával szembeni vizsgálat negatív eredménye miatt, mert az után már nem volt lehetősége folytatni a mentorprogramot. A vesztegetési ügy a két, egymástól eltérő ítélet miatt a harmadfokon eljáró Kúria elé került.
    A Kúria ezek után február végén új eljárásra kötelezte a Fővárosi Törvényszéket az oktatási minisztérium egykori roma esélyegyenlőségi főosztályvezetőjének perében. A Kúria leginkább Nagy Attila három munkatársa vallomásának kizárását sérelmezte, mondván, a másodfokú bíróságnak módjában állt volna ezek ellentmondásait feltárni, amit azonban elmulasztott.
    (MN – HVG)

  28. felix szerint:

    Drága nagyapó.
    Akkor ne szólj és ne gesztikulálj.

  29. Tóth Mária szerint:

    Balosok, hiába fröcsögtök,az ideológiátok mélyen a szívetekbe vésődött, és soha, de soha nem fogtok ettől megszabadulni, mert így szocializálódtatok. A felsőbbrendűség, az megy nektek!

    Hiába na, “különleges anyagból lévő emberek”! Kész röhej!

  30. felix szerint:

    Kedves Mária.
    Mi lenne az az ideológia?

  31. Dr. grün szerint:

    félix!
    Azt nem tudja Mária, hogy mi lehet az az ideológia, (pedig több iskolája is van) de ha más mint a zÖvé biztosan szar lehet! ))) 🙂 (((

  32. felix szerint:

    Dr. Grün!
    Majd meglátod, hogy tudja és szépen le is írja, mert még a végén neked lenne igazad.

  33. robi szerint:

    ” Gordon szerint:
    2012. augusztus 31., péntek – 12:55

    A politikusok feladata: feltárás, feljelentés, segíteni hogy az igazság kiderüljön + a kormánynak lehet büntetőpolitikája, a politikusok megfogalmazhatják és tolmácsolhatják a hozzájuk érkező társadalmi észrevételeket az igazságszolgáltatás felé (lásd.: Navracsics Tibor levele a Cozma ügyben).

    A rabosítás, a vádemelés, az ítélethozatal és az ítéletek végrehajtása már nem a politikusok feladata.”

    A feljelentést a Jobbik tette.
    Ehhez az ügyhöz akkor mi köze a kormánynak?

    Üres, süket duma, kedves Gordon.

Itt lehet hozzászólni !