Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK

Csepel.hu

A Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell részeként augusztus 1-jétől újabb vonalakon biztosítja alacsonypadlós autóbuszok közlekedését. A BKK célja, hogy a buszhálózat minden vonalán biztosított legyen minél előbb az esélyegyenlőség és az akadálymentes szolgáltatás. A járműveket a BKK megbízásából a VT-Transman üzemelteti – a Dániából használtan vásárolt Volvo 8500-asok szerdától állnak majd forgalomba olyan vonalakon, amelyeken eddig nem tudtuk biztosítani akadálymentes járművek közlekedését.

A BKK az autóbusz ágazatban folyamatosan bővíti az alacsonypadlós autóbuszok számát, illetve a kiszolgált vonalak körét. Csak 2012-ben 105 darab használt alacsonypadlós busz és trolibusz áll forgalomba Budapesten a BKK megrendelésére a BKV és a VT-Transman szolgáltatásában, ez pedig jelentősen bővíti az akadálymentesen hozzáférhető vonalak számát.

2012. augusztus 1-jétől, szerdától újabb viszonylatokon állnak forgalomba alacsonypadlós járművek. A BKK megrendelése nyomán a VT-Transman Kft. által beszerzett és üzemeltetett Volvo 8500-as típusú autóbuszok olyan vonalakon kezdik meg budapesti közlekedésüket, ahol eddig nem jártak alacsonypadlós járművek. Ilyenek a Széll Kálmán térről a budai hegyvidékre induló 21-es, 21A, 128-as, 129-es és 149-es viszonylatok, melyeken eddig forgalomtechnikai és műszaki okok miatt nem nyílt lehetőség a meglévő járműtípusokkal való közlekedésre, azonban a Volvo 8500-as típusú járművek sikeresen vizsgáztak és alkalmasak arra, hogy ezeken a viszonylatokon járjanak. Így új városrészekben tudunk alacsonypadlós szolgáltatást biztosítani.

A VT-Transman Kft. az összesen 21 darab, Dániából beszerzett használt, légkondicionált Volvo-Aabenraa 8500-as autóbuszból 19-et állít forgalomba a BKK megbízásából. A részben alacsonypadlós autóbuszok 32 ülőhellyel rendelkeznek, forgalomba állításuk a régi Ikarusok felújítását váltja ki és lehetővé teszi az öreg járművek leselejtezését. Új buszok forgalomba állításán ezzel párhuzamosan dolgozunk: jelenleg is zajlik egy, összesen 150 új autóbusz forgalomba állítására vonatkozó tender, ennek eredménye szeptemberre várható.

A Volvo 8500-asok további vonalakon is forgalomba állnak, így a 71-es, 87-es, 87A, 141-es, 152-es, 179-es és 187-es viszonylatokon szintén találkozhatnak majd velük utasaink. Még augusztus folyamán értékelni fogjuk a tapasztalatokat, így elképzelhető, hogy az autóbuszok más vonalakon fognak megjelenni ezt követően.

A jövőben az autóbusz ágazatban folyamatosan bővítjük az akadálymenetes hálózatunkat, így is segítve mozgásukban korlátozott, idős, illetve kisgyermekes utasainkat.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ, Csepel.hu

18 hozzászólás “Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK” bejegyzésre

  1. ugyibugyi szerint:

    Már amikor jár a 71-es pl 🙁 ÁLLAMI ÜNNEPEN PL NEM KÖZLEKEDIK !!! Szóval tűzijátékot nem megyünk nézni 🙁

  2. duplaikszpluszegy szerint:

    A csepeli Kossuth Lajos középsulinál lévő “rutinpályát” miért használják buszparkolónak. Egyáltalán azok a buszok milyen buszok???

  3. Gordon szerint:

    Mennél rutinozni!?

  4. Lora :) szerint:

    Na akkor a bunkó, senkiházi (azaz én) mondok mást.
    Komolyan mondom az agyam kettérobban ennyi sok hazugságon.

    Aki egy picit gondolkodik, az rájön megint felesleges szart vettek meg külföldről.
    Dániában ezek nemhogy selejtek, hanem a roncstelepekről szedték elő, és pofozták ki, mert hallották van egy ország, aki milliárdokat adna ezért (helyi pénzben, ezek vagyunk mi)

    Aki tovább gondolkodik, megint rájön arra nekünk ennyi jár gyerekek. a SZAR a KUKA a FELESLEG a RONCS…. Szégyelljék magukat, gusztustalan.

    Azt is megírom, hogy Svájc és Liechtenstein is felajánlott nekünk (számunkra ULTRA) modern közlekedési eszközöket, mondván, náluk ez selejt, de Kelet-Európának épülnie kell.
    Mit mondtak erre a véresszájú kommcsik?
    Áhh…köszi nem kell…. (és miért nem? mert ingyen van és nem lehet belőle pénzt kimosni)

    Kik kapták meg ingyen? Kapaszkodjon meg mindenki: ROMÁNIA és BULGÁRIA!!!!!!!!!!

    Buszpark ide buszpark oda. Mondtak már mindent. Én úgy tudtam eddig az egész Szt Imre teret átköltöztetik az 1-es Szövetségi ABC mellett kipucolt területre, ahol már csak a Zálogház maradt meg, mint műemlékvédelmi építmény…..de hát semmi. Azt is mondták lebontják a Szt Imre téri bazársort is, és a területet hasznosítják. Mikor mondták? Ezer éve….

    Nincs itt semmi. Elviselhetetlen teher jön még ránk.

    Most olvasom belga napilapokban, hogy újabb Euróválság következik 2013 elejétől, ami nagy valószínűséggel földre küldi Európa összes még valamennyire létező tagállamát
    (Görögország lesz az megint az első, aki bedől, ugyanis már most látják, hogy képtelen teljesíteni a reformprogramokat, NÉMETország pénzügyminisztere kijelentette nem adnak több lóvét, rohadjanak meg ott ahol vannak, mert ez már a pofátlanság netovábbja)

    Na most a szitu így kurvára egyszerű ha a görögökön senki nem segít már, pedig Eurózóna, akkor azt le se írom velünk mit fognak művelni az EU-ban…. Egyik tagország sem vállalja fel Kelet adósságát, és ha a németek beintenek nekünk annyi Drágáim.
    Tudjuk jól így is ők tartják el Európát.

    Nem is tudjátok valójában miért volt itt az IMF….???? Ugye? Jól sejtem? Irogattak nekünk mindent, hogy jajjj még csárdába is elmentek meg EVERYTHING IS OK…. ja….akkor most jövök én:

    MINDENT ELHALLGATNAK ELŐLETEK!

    AKKORA SZARBA KERÜLTÜNK DRÁGÁIM, HOGY NEKTEK ARRÓL FOGALMATOK SINCS.
    AKKORA HIÁNY VAN A KASSZÁBAN, AMIRŐL NEKÜNK NEM SZÁMOLNAK BE.
    nincs semmiféle tartalékunk, nincs semmiféle kötvényprogram, minden arra megy hogy az utolsó forintokat beszedjék garancia címszó alatt……. ez az év az utolsó olyan évünk, amiben még a fulladás előtti utolsó nyikkanás hallatszani fog.

    AMI EZUTÁN JÖN, NEMHOGY TARTHATATLAN ÁLLAPOTOKAT FOG ELŐIDÉZNI, hanem egyenesen belekényszerülünk az ország eladásába, és Magyarország így válik hamarosan Európa és a Közel-Kelet gyarmatországává.

    EGYET MEGTANULTAM NYUGAT EURÓPÁTÓL, DE KURVÁRA;
    NEM LÉTEZIK OLYAN, HOGY VESZTES….CSAK OLYAN LÉTEZIK, HOGY HAGYJA MAGÁT EGY ORSZÁG A MÁSIKKAL SZEMBEN…..és a magyar politika olyan, hogy csak 300 embernek legyen jó, meg azok rokonainak, a többi 10 millió ökör meg le van szarva, elég 4évenként rájuk nézni, pofájukba mosolyogni, ígérgetni (mert azt a magyar tud ám…., csak betartani nem) tollat, kitűzőt, sapkát szitanyomni, és kész a kampány….IRÁNY EURÓPA GYEREKEK!

    HA MÁR SEMMI VESZTENIVALÓD, MAGYAR, ÉS A POLITIKA MINDENT ELLOPOTT TŐLED, AKKOR GYERE KI AZ UTCÁRA ÉS CSAPJUNK EGY FELEJTHETETLEN NAPOT, ÍRJUNK ÚJ TÖRTÉNELMET!

  5. ugyibugyi szerint:

    Lora igazad van….

  6. kilgore trout szerint:

    Vigyázzon Lora, mert hasonló szövegért valakit 6-7 éve folyamatosan bíróságra citálnak, miközben 1-2 évet előzetesben tartották!

  7. Gordon szerint:

    Jó kis buszok lesznek ezek.

    Lora meg majd kijózanodik reggelre… 🙂

  8. mindentudó szerint:

    Ugyibugyi: Már amikor jár a 71-es pl ÁLLAMI ÜNNEPEN PL NEM KÖZLEKEDIK !!! Szóval tűzijátékot nem megyünk nézni. ??
    Ilyen nincs. Az Interneten olvasható menetrend van kitéve a megállókban is. Már hogyne közlekedne a 71-es,

  9. ugyibugyi szerint:

    Mindentudó, mégsem tudsz mindent 🙂 Nem az internetes menetrend van kitéve !!! Győződj meg róla a megállókban !!!

  10. mindentudó szerint:

    Melyik megállóhoz menjek?

  11. ugyibugyi szerint:

    A 71-es vonalán bármelyikhez mehetsz…

  12. Lora :) szerint:

    tisztelt kilgore trout!
    köszönöm a figyelmeztetést. Tudja nekem már semmi vesztenivalóm nincs….

    Legalább hangot kapna az ügy, és talán 1-2 ember szeme megint kinyílna, hogy mekkora kakiban is vagyunk valójában….

  13. Zoli049 szerint:

    duplaikszpluszegy szerint:
    2012. július 31., kedd – 11:39

    Azok azok a Volvo 7700-as buszok, amiket a városvezetés kijelentésével ellentétben mégsem a hollandoktól hoztak be, hanem a németektől, mert az összes jobboldali fórumot teleszórtam a hírdetés linkjével és lám… 🙂

    Egyet én sem értek, hogy az első nyolc darab már ott áll 3 hónapja?!

    A környék adottságait figyelembe véve, előbb lebontják őket, mint mielőtt átfesthetnék, mert ugye a német-gyári fényezés a hülyeországnak nem jó, na meg “honosítani” kell, mert ugye Volvo 7700-as még nincs nálunk! 🙂

    Egy EU-s városi buszon mit kell honosítani, de a legújabb a típusvizsga. Hülyék… 🙂

    A Merciket olvastad? Csak a márkaszervíz javíthatja, pénzért!!! ))) LOL (((

    Demszky és csapata sem volt százas, de ezek???

  14. Zoli049 szerint:

    Kedves lora!

    Nem szemetek ezek, csak sokat kell rákölteni!
    Csipegess árak, kor, futott km, etc…

    http://autoline-eu.hu/stock.php?cat=005&tk=2227&tm=2819&scurr=EUR

    duplaikszpluszegy!

    Ha már megvettük a csuklóst innen, akkor a “kistestvére” nem lett volna akciós? 😉

    http://autoline-eu.hu/sf/busz-varosi-busz-VOLVO-7000-12070601423950618500.html

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Ma két és félszer használtam az új világoskék Volvót a 152-esen.
    Dél körül mentem befelé a városba először, majd fél öt körül jöttem haza ugyanazzal a busszal. A délutáni sajnos nem sikerült jól, mert felszálltam a Tanácsház téren, de a Plázánál már meg kellett várni a következőt, mert a busz lerobbant. Elvesztette a levegőt, hiába pörgette a motort a vezető. Ha ilyen arányban működnek majd, akkor egy éven belül a fele már szeméttelepre vár ennek az igazán olcsó busznak.
    Kedves Vitézy Dávid! Miért korrupt idiótákat küldtél ki az üzletet lebonyolítani?
    A vételkor nem azt kell nézni, hogy szép, csicsás újnak hat a busz, meg hogy színes LCD kijelzőkön nézheti a sofőr a középső és a hátsó ajtót, hanem a lényeges műszaki paramétereket.
    Egyáltalán: városi kivitel helyett miért vettetek helyközi-elővárosi kivitelű buszokat?

    Azt sem vettétek észre, hogy a kezelőszervek pont fordítottak, így a sofőrnek balra kell nézni a ajtóműködtetéskor, ahelyett hogy jobbra nézve figyelemmel kísérhetné a leszállást??

    Azt sem vettétek észre, hogy a leszállásjelzők mind piros nyomógombok, és ezzel szemben e vészjelzők zöldek?

    Ejnye uraim! Kocsmában voltatok a járművek átvételekor, hogy nem vettétek ezeket az apróságokat sem észre, amit én kétszer tíz perc alatt figyeltem meg?

    Puszi a Dávid vitézi homlokára, bár én nem tudtam, hogy a havi kétmilliós vezérigazgatói fizetésért cserébe az embernek kiveszik az agyát!
    Üdv menyus

  16. Jeniszej szerint:

    “Egyáltalán: városi kivitel helyett miért vettetek helyközi-elővárosi kivitelű buszokat?”
    Sokan nem tudják Csepel az egy “előváros” az agglomerációban. 🙂
    A busz vezető azért jobban is figyelhetne a levegőre, mert itt Csepelen a színesfém mellett már a szuflát is lopják. )))) 😀 ((((

  17. ugyibugyi szerint:

    A 71-esen sen jött délután az új busz 🙁

Itt lehet hozzászólni !