A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Csepel.info, Csepel.hu

Beköltöztek

 Mivel a Csepel.hu a nagy kapkodásban – szerintünk helytelenül – elárulta a pontos címet, most már mi is eláruljuk: ez itt az érintett ház

Több, mint egy hónapos hallgatás, és a Csepel.info “Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?” címmel közölt írása után végre megszólalt és tájékoztatni méltóztatta a kerület lakóit a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése a nagy létszámú ferencvárosi roma család Csepelre való kitelepítése ügyében. Az alábbiakban a galvániszap-botrányt, a Csepel SC-botrányt, a Kis-Duna part botrányt, a kórházbezárás-botrányt, a Csepel újság cenzúra-botrányát, a Duna öböl feltöltésének botrányát, és végül, de nem utolsó sorban pedig a mostani kitelepítés-botrányt mindeddig összeszorított fogakkal elhallgató Csepel.hu cikkét idézzük a linkekkel együtt.

Megdöbbentő és felháborító költöztetés

A csepeliek rovására fejleszt Ferencváros?

Vezércikk

Megdöbbentő, a ház és a környék lakóit felháborító eseményről értesítették a Csepeli Önkormányzat vezetőit a XXI. kerületi Szent László út 111. szám alatti négy emeletes épület közös képviselői július 7-én. Elmondták: előzetes tájékoztatásuk nélkül a csepeli ház 52 négyzetméteres lakásába a Ferencvárosi Önkormányzat beköltöztette a tizenegy tagú R. családot Ezt megelőzően májusban a IX. kerületi ingatlangazdálkodási csoportvezetőtől a közös képviselőnek csupán egy néhány soros levél jött, amely szerint az egyik földszinti lakás „2008.04.16-ai dátummal a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonába került”. Ennyi. A ferencvárosi vezetők Csepel vezetőit sem tájékoztatták a várható fejleményekről, amelyek mára tarthatatlan helyzethez vezettek. A ferencvárosi R. család miatt megszűnt a 33 évnyi nyugalom a csepeli házban.

A lakók július 7-i jelzése és tiltakozása alapján a XXI. kerületi önkormányzattól még ugyanazon a napon Demszky Gábor főpolgármesterrel és Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármesterrel egy időben a Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetői : a FIDESZ-nél Tarlós István, a KDNP-nél Bagdy Gábor József, az MDF-nél Hock Zoltán, az MSZP-nél Steiner Pál, az SZDSZ-nél John Emese Orsolya a következő levelet kapta a szabadságát töltő Tóth Mihály polgármester nevében eljáró Orosz Ferenc alpolgármestertől:

„Kerületünk vezetése örömmel fogadja azokat híreket, melyek a főváros bármely részében fejlesztésről szólnak. Ez így van a IX. kerületi Lenhossék utca 15. szám alatti szanálással is. Eddig a jó hír. Azt viszont nem tudjuk elfogadni, ha a IX. kerület gyakorlata szerint folytatja bármelyik kerület ez irányú munkáját (lásd a csatolt bérbeadási nyilatkozatot). Nem értünk egyet azzal, hogy bármely kerület „mások rovására” rendezi szanálási gondjait. (lásd a csatolt tiltakozást a XXI. kerületi Szent László utca 111-ből) Kérjük a fenti gyakorlat megszüntetését, a konkrét döntés felülvizsgálatát. Csepel vezetése felkéri az érintett vezetőket, segítsék a feltárt gond megoldását. Közreműködését előre is megköszönjük.”

A főpolgármestertől, a Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetőitől válasz nem érkezett Csepelre. Az előzmények és a reagálások dokumentumait itt közöljük:

1.) A ferencvárosi csoportvezető bejelentése

2.) A ferencvárosiak bérbe adják az R. családnak a csepeli lakást

3.) A csepeli ház tulajdonosai a Csepeli Önkormányzatot tájékoztatják a kialakult helyzetről és arról a levélről, amelyet Pál Tibor ferencvárosi alpolgármesternek írtak

4.) Tóth Mihály polgármester nevében Orosz Ferenc alpolgármester kéri a fővárosi vezetők együttműködését a feltárt gondok megoldásához

5.) Pál Tibor ferencvárosi alpolgármester válasza a csepeli ház tulajdonosainak

6.) Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester levele Tóth Mihály részére

13 hozzászólás “A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat” bejegyzésre

  1. admin szerint:

    Felhívjuk a Csepel.hu figyelmét, hogy a linkeknél szereplő dokumentumoknál tisztességesen tegyék olvashatatlanná a családi neveket, és ezt tegyék meg MINDENHOL!

    Már nem a “szocializmusban” élünk, ahol bármit megtehettek az emberekkel. Tessék törölni a személyes adatokat!

    Bezzeg a cenzúra könnyedén megy.

  2. Lexon szerint:

    Na. Ez egy csúnya ügy. Viszont nem hatalmas a probléma, hiszen amint azt a polgmester is írja a válaszában, amennyiben nem úgy élnek, ahogy kellene, kiürítik a lakást.
    Csakhogy ehhez együttes fellépés kell. Merthogy a polgmester azt is írja, hogy a közös képviselô szerint nincs velük probléma. Akkor kérdezem én, a lakók szimplán rasszisták, vagy a közös képviselô nem képviseli az érdekekeiket megfelelôen (alias hazudik)?
    Egyébként ha a mi polgmesterünk szerint is csúnya elintézése volt ez a helyzetnek, akkor javaslom, hogy Csepel is vásároljon lakást Ferencvárosban, és költöztessen oda egy-két roma családot. Tudnék ajánlani néhányat… Csereüdültetés 🙂

  3. Levente szerint:

    majdnem sikerült mindenhonnan kitörölniük a családnevet.

    az öbölfeltöltés és a többi botrány esetében figyelmesebben működik a cenzúra keze.

  4. Levente szerint:

    Lexon: ez jó ötlet. az új építésű házakban pár lakást venne a csepeli önkori, beköltöztetne néhány r. családot, ezzel lenyomnák a környező lakások árát, így újabbakat tudnának venni, azokat is feltölteni r. családokkal, és így tovább. Hajrá II. Illatos út 🙂

    Sajnos a mi remek önkormányzatunk vezetése a látszat levelezésen kívül semmit sem tesz.
    Dobjuk össze a pénzt, vegyük meg Misi, Feri meg a többi áruló szomszédos ingatlanját, és adjuk ki ingyen kizárólag r. családoknak. Kíváncsi lennék a reakciójukra. Egyből elkezdené őket zavarni a probléma (persze a megoldást csak addig erőltetnék, amíg a saját gondjuk meg nem szűnne, utána már nem érdekelné őket a dolog…és a saját gondjuk lenne az első, mert az a legfontosabb.)

  5. Olivér szerint:

    Levente! Nem tudjuk összedobni a pénzt arra, hogy Feri és Misi szomszéd telkeit megvásároljuk. Arra a helyre gondolok, ahol életvitelszerűen élnek.

    A Rózsadomb elég drága hely…

  6. Jeniszej szerint:

    Csak úgy figyelmetekbe ajánlom.
    Van elővásárlásií jog?

  7. Politikamentesen szerint:

    A Feri elköltözött Csepelről, nem az ő lakását adták el jó pénzért a IX.ker.-i Önkormányzatnak?

  8. infósferi szerint:

    Le a kalappal a ferencvárosi önkormányzat vezetői előtt. Ha ott laknék, megemelném előttük. Az első áldozat Kőbánya volt. ( Aki nem hiszi, járjon utána). A második kerület melyik lesz? Kisért a múlt. Az egykori tanácsrendszer történései..

  9. […] A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat […]

  10. Béni szerint:

    A mi házunkba is beköltözött egy r család,és már is a rendőrség törzsvendég lett.Végül a tulaj eladta a lakást egy a házban élő családnak,aki mit csinált????Hát ki adta albérletbe na kik a bérlők?

  11. […] számoltunk be a ferencvárosi romák botrányos kitelepítéséről, amelyet ezek után már a csepeli MSZP sem tudott elhallgatni. Bár lett volna megoldás a botrányos történet rendezésére, Tóth Mihály polgármester és […]

  12. […] A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat […]

  13. […] A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat […]

Itt lehet hozzászólni !