Uszoda a strand mellett, Teller Ede nevét kapná a gerincút – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu, Csepel.info

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a képviselők szavaztak a díszpolgári címekről, melyek átadására július 18-án, Csepel újjáépítésének 300. évfordulóján kerül sor ünnepélyes keretek között.

Akik megkapják a Csepel Díszpolgára kitüntetést: Dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Kovács István szabadfogású birkózó világbajnok, olimpiai bronzérmes, a Lacza Márta – Dékány Ágoston grafikus és festőművész házaspár, Laurencz László kézilabda mesteredző, Radics Béla rock zenész (posztumusz), Dr. Sárdy József gyermekorvos (posztumusz), Szegedi Lujza tanárnő és Vezér Endre helytörténész.

A Csepeli Strand mellett épülne meg az új uszoda, Teller Edéről közterületet – a most épülő gerincutat – neveznék el, a következő télen újra szabadtéri jégpályát létesítenek, Varga Norman csepeli sportolónak anyagi támogatást nyújtanak – egyebek mellett erről döntött még a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A fontosabb napirendi pontok között szerepelt, hogy a megújuló erőforrások felhasználásával kombinált épületenergetikai beruházásokat valósítanának meg a kerület által fenntartott óvodákban és bölcsődékben.

Németh Szilárd polgármester előterjesztésében fogadta el a testület azt a rendeletet, amely a közterületen folyó közösségellenes magatartást szankcionálja. Ezek közé tartozik egyebek mellett az állattartásra vonatkozó szabályok megszegése, utcanévtáblák rongálása, ingatlan házszámtáblájának hiánya, ingatlan előtti utcai terület elhanyagolása, mindenféle koldulás. Ezeket a szabályszegéseket korábban nem szankcionálták pénzbüntetéssel a rendeletek. A szabályok betartatásáról a közterület-felügyelet munkatársai gondoskodnak.

Csepel arculatváltásának és újjátelepítésének 300. évfordulója jegyében az önkormányzat másfél millió forintot biztosít arra a célra, hogy a kerületben található oktatási és nevelési intézményeket az új címeres zászlókkal lássák el.

A testület úgy döntött, hogy a polgármester az Aktív Polgárok Európáért programon keresztül, amelynek része a testvérvárosokkal való tematikus hálózat kiépítése és működtetése, pályázatot nyújtson be szeptember elsejéig uniós források elnyerésére. Csepel a kölcsönös érdeklődést kiváltó témákban hálózatot kíván létrehozni és a tevékenység előkészítéseként diplomáciai kapcsolatot vesz fel a következő településekkel: Nagyszalonta, Fiume, Szczecin, Kielce, Farkaslaka, Oroszhegy, Wolomin, Vámosgálfalva.

A képviselők döntöttek arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc út 73. szám alatti ingatlant izraelita imaház létesítésének céljára használatba adja.

A testület megszavazta, hogy Varga Norman csepeli futónak 200 ezer forint anyagi támogatást nyújt. A sportoló Csepelről indult el, hogy futva tegye meg a távot Londonig, az olimpia helyszínéig.

A testület elfogadta a kezdeményezést, hogy Teller Ede atomfizikusról nevezzék el a készülő gerincutat. A névadás elfogadásáról a fővárosi közgyűlés dönt. Teller Edéről jelenleg nincsen közterület elnevezve Budapesten.

Szó esett arról, hogy az új uszoda a Csepeli Strand mellett épülne fel. Az ehhez szükséges tervdokumentációk elkészítéséhez 22 millió forintot különítettek el. Korábban négy helyszínen nyolc uszodaterv készült, de egyik sem elfogadható, mert megvalósításuk túlságosan sokba kerülne. A mostani önkormányzat szerint többféle szempontból is a Csepeli Strand lenne a legalkalmasabb helyszín az uszoda megépítésére.

Hasonlóan az elmúlt télhez, idén is szabadtéri jégpályát alakítanak ki a Szent Imre téri buszvégállomás mellett a nagy érdeklődésre való tekintettel. A jégpályát december elsején nyitják meg és az időjárástól függően január végén vagy februárban zárják be. Az előző évben nem csak iskolás csoportok használták, hanem minden korosztály élvezte a csepeli jégpályát.

Az önkormányzat pályázni kíván az épületenergetikai fejlesztéseket célzó forrásokra. Az anyagi forrás előteremtése lehetővé tenné, hogy a kerület által fenntartott óvodák és bölcsődék energetikai rendszerét korszerűsítsék.

A testületi döntése nyomán megszűnik a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény, a munkatársak által ellátott feladatok átkerülnek az iskolákhoz.

58 hozzászólás “Uszoda a strand mellett, Teller Ede nevét kapná a gerincút – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. maminti szerint:

    Tetszik!

  2. bélabá szerint:

    A Gerincút neve inkább Pató Pál legyen 🙂 .

  3. Dr. grün szerint:

    Miért ne nevezhetnék el a gerincutat egy másik atomtudósról Szilárd Leóról?!
    Ezzel két legyet is ütnének egy csapásra! ))) 🙂 (((

  4. Fekete Gábor szerint:

    🙂

  5. lolka szerint:

    Egy fél “kész” valamit olyan emberről elnevezni aki készet alkotott…hát mit is mondjak…
    Vannak akik egy uszodát lehetőleg a lakóterület olyan részére terveznek ahol mindenki kevés utazással eléri…
    De vannak akiknek nem számít a terv készítés…és vannak akik nyolc tervből nem tudnak összeollózni egyet…de ezekkel mindenki jól jár….

  6. Schneider Ádám szerint:

    azért Teller Ede, mert a gerincút úgy néz ki mint amit atomtámadás ért.

  7. Gordon szerint:

    Szerintem nem néz ki úgy. Felesleges túlzásokba esni.

  8. Jeges mosoly szerint:

    Na megint elkezdődött a hantázás.
    A mi Szilárdunk megint ígért egy nagyot, de ebből sem lesz semmi.
    Legalább most pontos a megfogalmazás a cikkben:
    “A Csepeli strand mellett épülne fel az új uszoda…”
    Röhögnöm kell!
    Ez a dicső vezér már annyi mindent ígért.
    Van még pofája ezek után is hazudozni?
    Vastag bőr van a képén, annyi biztos!

  9. csapos szerint:

    Igaz ez? Remélem van cáfolat a Szent Imre téri zöld házból érkezett hírekre:

    Újabb csepeli közalkalmazottakat, gyerekes anyákat tett munkanélkülivé sürgősségi indítvánnyal csütörtökön a XXI. kerületi önkormányzat fideszes vezérkara. Nagyon sürgős volt, ezért Morovik Attila alpolgármester adta nevét ehhez az aktushoz, a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató megszüntetéséhez. http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/222etPSZSZImegszuntetes.pdfNémeth Szilárd polgármester jogszabályt sértett, mert könyvvizsgálói jelentés nélkül terjesztette be a költségvetés módosítását, ráadásul 5,8 százalékkal növelik a hiányt. Új szabálysértési regulákkal fenyegetik a csepelieket. Ha már nem tudják munkához juttatni a koldussá lett munkanélkülieket, akkor legalább megtiltják a koldulást. (Gratulált már valaki a fülke-mamelukoknak?)

    Mint két éve mindig, most is uszodát ígérgetnek. A Régi Rákóczi iskolából kiűzték a diákokat, pedagógusokat, hogy az épület üresen nyelje közpénzből a milliókat (néhány hónap alatt 30 milliót). Most, amikor mélyponton van az ingatlanok ára, újabb önkormányzati ingatlanokat akarnak elkótyavetyélni a kerület fideszes vezetői…

  10. csapos szerint:

    A közalkalmazottak sürgősségi kirúgásához ez a jó link:
    http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/222etPSZSZImegszuntetes.pdf

    Költségvetés könyvvizsgáló nélkül: http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/188etrendterv2012eviktgv32012.02.23.rendmod.pdf

    A régi Rákóczi utáni újabb önkormányzati kótyvetyéléshez a mélyponton lévő ingatlan áraknál: http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0628/215etcsepelonktulalloingatleladasarol.pdf

    Van még más is, de kóstolónak ennyi is elég…

    Ezek mind igazak?

  11. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. június 30., szombat – 10:47
    -Szerintem állj az út közepére a II.kapu magasságánál és merően nézz a távolba…körülbelül D-i irányba és , ha meglátod a gyermekélelmezési konyhát akkor gondolkodj el egy kicsikét…Vannak akiknek azon kéne elgondolkodni, hogy mindjárt lejár a mandátum és még azon időn belül megépüljön a gerincút legfontosabb része, mert az elmúlt nyolc év eredménye már látszik…
    Vannak akik azt mondják, két év kevés idő…

  12. Gordon szerint:

    Jeges mosoly írja:
    ” A mi Szilárdunk megint ígért egy nagyot, de ebből sem lesz semmi.”
    “Röhögnöm kell!”

    Néhány “esemény” (nevezzük egyszerűen így), amiről én az utóbbi időben hallottam (a lista szerintem nem teljes):

    Van 0-24-ig működő közterület-felügyelet Csepelen -Rend és fegyelem a közterületen (ezt a balliberálisok sosem támogatták)
    Épül a csatorna Csepelen (több mint 50 km!).
    Az önkormányzat minden eszközével segíti a csatornaberuházást
    Megépült a bicikliút (kettő is)
    Épül a közpark a Szent Imre tér mellett
    Helyreáll a rend a Szent Imre téren (épül a zországzászló)
    Megkoszorúzzák az I. világháborús emlékművet is
    Feljelentések születtek az előző bagázs mutyiügyeiben
    2 életfogyt 1. fokon, akiknek talán ki is jár (a többi majd eldől)
    A Kis-Duna part rendezett lett
    Színvonalas rendezvények vannak a kerületben egész évben (pl.: tájegységek napja)
    Az csepeli önkormányzat végre a nemzeti ünnepek napján tart nemzeti ünnepeket
    Leaszfaltozták a Királyhágó utcát
    Szoci lakásmutyi véget ért
    A kerület támogatja a magas szintű művészeti oktatást (Egressy)
    Tamariska-domb védettségének magasabb szintre emelése
    Tamariska-domb rendbetétele és védelme
    Adótorony eltüntetése a Tamariska-dombról
    Az arra érdemtelenek kiszorítása a Tamariska- dombról (bagolygyilkosok, szemetelők, hőbörgő toronypártiak – ez pár fő, de a pusztításuk hatalmas károkat okozott)
    Pazarlás befejezve
    Szocipártpénzcsapok elzárva
    Végre aktív testvérvárosi kapcsolatok
    Csepel 300. programsorozat
    Csepelen járt a lengyel és a magyar köztársasági elnök
    Lengyel-magyar barátság emléktáblája Csepelen a közös baráti múltunkra emlékezve
    7 millió 128 ezer forint gyermekétkeztetésre Csepelen
    Jelentős felújítások csepeli oktatási intézményekben
    Ady projekt rendbetétele – több ezer csepeli életminőségének javítása, lakókörnyezetük megújítása – Csepel ezzel is szebb és élhetőbb lett.
    Csevak rendbetétele
    Csepeli újszülöttek köszöntése
    Csepeli 18 évesek köszöntése
    Új állampolgárok esküje Csepelen a nemzeti összetartozás jegyében
    Diákcsere programok csepelieknek
    Karácsony előtt adventi ünnepségek a szent ünnep jegyében a csepelieknek
    A nyári kánikulában párakapu a hőségtől szenvedő csepelieknek
    Tisztább, szebb, élhetőbb Csepel
    Munkalehetőségek a közmunkásoknak (véleményem szerint azoknak, akik valóban dolgozni akarnak)
    A parkok és egész Csepel szépítésén dolgozó valódi közmunkások
    Megszűnt a “fal”
    Csepel birkózó város lett
    Csepel a magyar kick box fellegvára lett
    Csepel dicsőséges ’56-os történetéhez méltatlan utcanevek eltűnése (pl.: Tanácsház utca)
    Csepeli egyházak támogatása
    Segítség a csepeli izraelita imaház létrehozásában
    Épül és szépül a Gerincút
    Csepeli idősek köszöntése
    Ingyenes jogtanácsadás a csepelieknek
    Valódi munkát végző egyesületek támogatása
    Téli szabadtéri jégpálya Csepelen
    Csepeli nyári napközis tábor támogatása

    Dióhéjban ennyi jutott most eszembe.

    Elvtársak!
    Nyugi.

  13. csapos szerint:

    Gordon! Nyugi! Ne a szocik összegzését másold.

  14. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. június 30., szombat – 11:36
    -“Jeges mosoly szerint:
    2012. június 30., szombat – 10:48 Vastag bőr van a képén, annyi biztos!”-ezt is írja, pedig helyesen…nem vastagbőr, hanem szilárd bőr van a képén…
    -És vannak akik azt hiszik, hogy ami fa kinőtt az a mostaniak érdeme
    -És vannak akik olyan eseményeket idéznek amik amúgy is megtörténtek volna
    -És vannak akik erre azt mondják “ne más f…….al verd a csalánt”…
    -És vannak akik azt mondják, nem baj nem nekem viszket….

  15. Gordon szerint:

    És vannak akik idegesek, mert Gordon komoly csapást mért rájuk tényszerű és lényegretörő összefoglalójával (ami korántsem teljes).

    Most hátrafelé mutogatnak, a szocimutyikorszakba, a lakásbiznisz időszakába és azt állítják: “minden a múlt érdeme”.

    A bíróság azonban két életfogytot kiosztott 1. fokon a csepeli mszp-s politikusnak és a másik jómadárnak- na, az a múlt “érdeme”.

  16. csapos szerint:

    Gordon! Nyugi! Sőt: nyugi, nyugi…! 🙂

    Ha lecsillapodtál, akkor próbálj válaszolni erre: http://csepel.info/?p=20489#comment-129409 Ez mind igaz?

  17. Dr. grün szerint:

    Szegény Gordon!
    És ez még a kétharmad okosabbja?! ))) 🙂 (((

  18. Vátesz szerint:

    A sivatagiak bevenni akarják Csepelt, hogy sorra igényekkel állnak elő? Talán a saját anyagi erejükre kellene támaszkodniuk, hamár olyan sokan vannak, hogy imaházra van szükségük! Különben sem Németh Szilárdra tartozik, hogy eldöntse a Köves Slomo-féle EMIH vagy a neológok terjeszkedjenek Csepelen. Én azt preferálnám, amelyik nem politizál, tiszteli a magyarokat és nem holokausztozik állandóan! Eltelt 67 év, már szinte nem is él olyan ember, aki cselekvőképes felnőtt volt abban az időben, hány bőrt kell még rólunk lehúzni kárpótlás címén? Javaslom, mi meg kérjünk kárpótlást a Rákosi-rendszerért, meg at ÁVÓ-ért, mert azok színtiszta zsidó hatalmi képletek voltak! Teller Edének mi köze Csepelhez? Weisz Manfrédról is inkább a gyári Fő utat vagy a Központi utat kellett volna elnevezni! A Szabadkikötő úthoz Horthy Miklósnak sokkal több köze volt, miután a Szabadkikötő létesítését leginkább ő szorgalmazta! Egyébként meg Weisz Manfréd 1922-ben meghalt, akkor még a Szabadkikötő út nem is létezett!

  19. Jeges mosoly szerint:

    Gordon!
    “Van 0-24-ig működő közterület-felügyelet Csepelen -Rend és fegyelem a közterületen (ezt a balliberálisok sosem támogatták)”
    Jártál te már Csepelen? Nem lehet a sétáló utcán zavartalanul végigmenni. Lézengő árusok akarják rátukmálni az emberre a portékájukat. Még be is szólogatnak, ha nem kérsz a kacatjaikból. Ha veszel a gyerekeidnek egy fagyit, nem lehet nyugodtan leülni és megenni, mert a közeli padokon trágárkodnak, szotyit köpködnek, fényes nappal vedelnek. Ez neked rend és fegyelem?
    “2 életfogyt 1. fokon, akiknek talán ki is jár (a többi majd eldől)”
    Ehhez mi köze a Szilárdkának?
    “A Kis-Duna part rendezett lett”
    Na itt sem gyakran jársz.
    Szemét és mocsok mindenhol. A stranddal szemben lévő parkolót szemétlerakónak használják. Ballagj el oda és nézz körül!
    “Csepelen járt a lengyel és a magyar köztársasági elnök”
    Isteni volt. A gyerekeket kivezényelték az iskolából. Álldogálniuk kellett órákon keresztül, mint a régi szép időkben.
    “Csepeli újszülöttek köszöntése
    Csepeli 18 évesek köszöntése”
    Ingyen cirkusz majmoknak.
    “Tisztább, szebb, élhetőbb Csepel”
    Egyszerűen röhelyes.
    “A parkok és egész Csepel szépítésén dolgozó valódi közmunkások”
    Na ilyet sem láttál még.
    Mikor suliba vittem a gyereket, mi láttuk:
    Cigiztek, sört vedeltek, zabáltak, telefonáltak.
    Gondolom el is fáradtak estére!
    “Csepel a magyar kick box fellegvára lett”
    Na ez is főleg a Szilárdkának köszönhető.
    Az edzők és a sportolók semmit sem tettek érte, csak a nagy vezérünk miatt jönnek az eredmények.
    “Segítség a csepeli izraelita imaház létrehozásában”
    Ez valóban különösen fontos!
    “Csepeli idősek köszöntése”
    Kicsit vígabban halhatnak éhen.

  20. kkk szerint:

    cigány- és zsidómentes Csepel mikor lesz már végre?

  21. robi szerint:

    Gordon megint idejár kiröhögtetni magát.

    Amit összezagyvált, annak egy részéhez Csepelnek semmi köze, egy jelentős részét a szocik is megvalósították, a többi meg legfeljebb pár személyt érint.

    A lakosság egészét érintő, kézzel fogható eredményekről, persze majd a ciklus végén kell leltárt készíteni. Addig várjunk türelemmel és szórakozzunk a seggnyalók erőlködésein.

  22. joságos. szerint:

    És mikor lesz kkk mentes Csepelünk?

  23. Jeniszej szerint:

    Talán lett volna alkalmasabb híres magyar, aki jobban rászolgált, hogy utat nevezzenek el róla itt Csepelen.
    Például: Zámbó Jimmy.

  24. Jeniszej szerint:

    A Fateromnak a “Szilárd út” név is nagyon megfelelne. Mert Ő is már sokat tett a csepeli emberekért. 🙂

  25. hajós szerint:

    Uszoda a strand mellett – közlekedésileg nem épp ideális…

  26. hajós szerint:

    Bár tök mindegy, mert úgyse lesz már meg az uszoda ebben a ciklusban.

  27. Bugi szerint:

    Hajós neked mindegy, neked minden rossz, amin nincs vörös csillag.

  28. lolka szerint:

    Vannak akik szerint a jó, vagy rossz a vörös csillagtól függ…
    Vannak akik szerint ez egy nagy bugiság, mert ami jó, vagy ami nem jó az vörös csillag független…A strand melletti uszoda, ami csak megépülne egyedül egy “kis rétegnek” lakó közösségnek lenne hasznos, elemben a nagy többség érdekét kellene szem előtt tartani…
    De vannak akik azt mondják az a rossz amin vörös csillag van…de vannak akik azt mondják az uszoda helye és a vörös csillag nem függ össze, csak egyesek gondolat menetében…
    Miért kell télen a busz végállomáshoz műjégpálya amikor a Kis-Duna beszokott fagyni?…
    Persze vannak akik aszt mondják, hogy ott a strand mellett meg van minden lehetőség, terület, víz, csatornának ott a Duna a busz járat, parkolásra van hely, csak majd az első “három nap” (mert minden csoda addig tart) után meglehet nézni a látogatok számát…
    -De vannak akik azt mondják, hogy amin nincs vörös csillag az minden rossz… [img]http://smiley.motorz.ir/msn/35.gif[/img]

  29. szigetország szerint:

    Deméék életfogytiglanija a csepeli elszámoltatás része.

    Akik eddig huhogtak, hogy ne nevezzük őket gyilkosoknak, amíg nem született bírósági döntés, jó lenne, ha lassan bocsánatot kérnének a hozzátartozóktól és a fórumozóktól.

    (grün, csapos, hajós, jeges mosoly és társai)

  30. Jeges mosoly szerint:

    Szigetország
    Eltévesztetted a házszámot.
    Nem pontosan értem, hogy ez az ítélet miért része a csepeli elszámoltatásnak.
    Olyat én életemben nem mondtam, hogy ne nevezzük őket gyilkosoknak, amíg nincs ítélet. Mocskos komcsik és gyilkosok is. Szerintem ez külön-külön is elég kellene, hogy legyen a kötélhez. Legalábbis jobb helyeken.
    De ez sajnos nem az az ország.
    Ezekkel a lelkekkel pedig ne vegyél egy kalap alá: Grün, Csapos, Hajós stb.
    Nagyon messze állunk egymástól.
    De ha hazudozik és ígérget a Szilárd, hülyének nézi az embereket, az bizony nekem sem tetszik. Lehet, hogy másként látod, de ha egy Fideszes politikus alávaló, azt is ki kell mondani.

  31. robi szerint:

    szigetország ha így halad, még díszpolgár is lehet.

    – mi köze a független bíróság ítéletének Csepelhez?
    – ha a Vörös Csepelben leírt vádak valamelyikét még nem dobta ki az ügyészség a szemétkosárba, elárulhatná, hogy mik a legújabb fejlemények?

    Ha másért nem, a vádakat kitaláló személyek hitelességének visszaszerzése érdekében.

  32. szigetország szerint:

    Jeges mosoly! Ha eltévesztettem a házszámot, sajnálom az esetet. grün és csapos közé keveredni nem jó ómen.

    Robi!

    Elég bamba kérdést tettél fel, hogy mi köze a csepeli kettős gyilkosságnak és ítéletnek Csepelhez? Az a köze…de nem folytatom… próbáld kitalálni! Legyen ez a heti találós kérdés!
    A kettős gyilkosságról a független bíróság is azt állapította meg, ami a Vörös Csepelben is olvasható. Még azt is megállapította a bíróság, hogy a szoci Deme bizony sikkasztott a javából.
    Hát ezért nevezhető az ügy az elszámoltatás egy részének, mert jelen esetben bírósági ítélet is született arról, hogy mocskos dolgok estek meg Csepelen.

  33. robi szerint:

    szigetország!

    -a bíróság Deme sikkasztását állapította meg, a szocikról szó sem volt benne.
    – Deme csepeli lakos, ennyi köze van a kerületnek a bűnügyhöz.
    A slep lázálmában felbüfögő összefonódás vádja megmaradt a mesekönyvben: a bíróságon – úgy olvastam- fel sem vetődött.

    Kérdésemre nem válaszoltál: a szemétkosárba kidobott – gyenge lábakon álló – vádak mellett miféle elszámoltatás folyik Csepelen?
    Semmi új hír?

  34. szigetország szerint:

    robi!

    Bizony a szocikról is szó esett a bíróságon, nem véletlen, hogy az egész korábbi szoci vezérkart berendelték a bíróságra. A bíróság konkrétan kimondta, hogy ez az összefonódás, a sikkasztás eltusolása vezetett a gyilkosságokig. Remélem, a Csepeli Hírmondó még beszámol erről.

    Deme nem egyszerűen csepeli lakos volt, hanem a helyi szocialisták egyik vezetője, képviselőjelölt, a pénzügyi bizottság tagja, egy iskola igazgatója, a szocialisták lehetséges alpolgármestere. Na, ez így együtt mégiscsak több, mintha mezei lakos volna.

    Mi van a többi üggyel? Emlékszem, Deme is abban bízott, hogy nem derülnek ki a mocskos ügyei… Még az utolsó szó jogán is arról hazudott, hogy ártatlan és a vádak szemétkosárba valók. Ahogy te is mondtad… De tévedett! Ebbből lett az életfogyt….

    Most ennyi volt az új hírem.

  35. robi szerint:

    szigetország!
    “az egész korábbi szoci vezérkart berendelték a bíróságra.”

    Igen, tanúként. hisz ismerték a vádlottat, sőt beszéltek vele az ominózus napokban.

    Mi a különbség a tanú és vádlott között?
    Neked semmi?

  36. hajós szerint:

    szigetország: “Akik eddig huhogtak, hogy ne nevezzük őket gyilkosoknak, amíg nem született bírósági döntés, jó lenne, ha lassan bocsánatot kérnének a hozzátartozóktól és a fórumozóktól.”

    Miért is kéne bocsánatot kérni? Talán az ítélet után már nem igaz, hogy az ítélet előtt nem kellett volna gyilkosoknak nevezni őket?

    Ráadásul az ítélet nem jogerős.

  37. szigetország szerint:

    hajós!

    Miért is kéne bocsánatot kérni? Ha úgy vesszük, igazad van… Számodra Deme cselekedete úgy megállja a helyét, ahogy van.

    Hogy Deme aljas módon gyilkolt? Szociknál ez nem olyan nagy cucc!

  38. Vátesz szerint:

    Ezeket pártolja Németh Szilárd? Chábád szekta magyarországi fedőneve EMIH, Első Magyar Izraelita Hitközség, hát nem röhejes, amikor valaki az 1001-ik szervezetet alapítja és azt a fellengzős Első névvel illeti?
    Köves Slomo rabbi újságíróknak elmondta: attól tart, hogy Budapesten is megismétlődik az az iszonyatos tragédia, ami nemrégiben szektája tagjait érte az indiai Bombay városában… “A családom halálos fenyegetést kapott”, mondta Köves rabbi a sajtónak, majd hozzátette, hogy ő már meg is tette a kellő elővigyázatossági lépést, azaz a lakóházát körülvevő magas drótkerítésbe nagyfeszültségű áramot vezetett. NEKI SZABAD?!

  39. szigetország szerint:

    robi!

    A szocik nemcsak ismerték a vádlottat, hanem tudtak a sikkasztásairól is. Addig-addig sumákolták az ügyet, amíg ez oda vezetett, hogy két embert megöltek ebből kifolyólag.

    Nem tudom, téged nem zavar ez az összefüggés?

    A bíróságot zavarta. A közvéleményt is. Engem is. Téged nem. És mivel szerinted nem zavaró az összefüggés, gondolom, a gyilkosság is belefér az erköcsi palettádba.

  40. csaba péter szerint:

    Azt azért te is érzed Gordon , hogy felsorolásod szánalmasan lényegtelen

  41. csaba péter szerint:

    Na Vátesz csak nem bírod ki ,hogy ne zsidózz , komcsizz egy kicsit
    ettől jobban érzed magad ?
    Vigyázz nehogy beléd szoruljon ,
    még a végén bele vörösödsz az erőlködésbe.

  42. robi szerint:

    szigetország!
    Ha a bíróság foglalkozott volna a teóriáddal, akkor összefonódás miatt a vádlottak padjára ültette volna az egész társaságot.
    Nem ez történt.

    A közvélemény az ítélettel egyetértett, belenyugodott.
    A kerület kiszolgáló személyzete ettől még azt írogat a Hírmondóban, meg a többi infóban amit akar, a kutyát nem érdekli.

    A 22 éve fennálló összefonódásokról ne vitatkozzunk, mert az messze vezet.
    Nem véletlen, hogy az elszámoltatások ott tartanak két év után ahol és az egykori csúcsvezetők a mai napig nyugodtan élvezik milliárdjaikat.

    Holló a hollónak….

  43. Dr. grün szerint:

    “És mivel szerinted nem zavaró az összefüggés, gondolom, a gyilkosság is belefér az erköcsi palettádba.”
    Vannak akik erkölcsi palettájába 5-600 000 ezer gyilkosság is belefér és bocsánatos bűnnek tetszik!
    Ők pár évre újratemetést, szobrot, emléktáblát, utcanévtáblát kapnak!

  44. szigetország szerint:

    robi!

    Ezt írod:

    “A kerület kiszolgáló személyzete ettől még azt írogat a Hírmondóban, meg a többi infóban amit akar, a kutyát nem érdekli. ”

    A kutyát nem érdekli? Akkor miért vonult ki a bíróságra az egész magyar sajtó?

    Másrészt cinizmus, ahogyan két ember megöléséről beszélsz. Tehát újra meg kell kérdeznem: a szociknál tényleg ennyire nem számít az emberi élet?

  45. Dr. grün szerint:

    “Akkor miért vonult ki a bíróságra az egész magyar sajtó?”
    Ha csak a zemeszpé miatt akkor itt komoly bajok vannak!

  46. nagyapó szerint:

    szigetország. A Deme család “ősi” komcsi család. A nagypapa, állítólag, vörös katona volt, tudja akik akasztgatással szórakoztak, majd amikor jöttek a románok, rúzsos-szájú tisztjeik vezetésével, a libákat elrekvirálva, elfutottak. A papa is komoly támasza volt a komcsiknak, így a fiú is szép karrier előtt állt, csak nem ismerte elvtársait, gondolta kimentik. Most hosszasan elmélkedhet, de vigasztalja, hogy a romák szeretni fogják.
    Dr. grün! A tanár megint tévedett néhány nagyságrendet, 120 millió ember megöléséről beszélünk.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  47. csapajev szerint:

    -Azt kérdi a medve a rókától: Róka hullik-e a szőröd? Feleli a róka dehogy hullik!
    Jó, akkor kitörölöm veled a seggem!

  48. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    “Dr. grün! A tanár megint tévedett néhány nagyságrendet, 120 millió ember megöléséről beszélünk.”
    Atyaúristen! Csak nem a 120 millió áldozat a súlyát is attestálod szegény Nagybányaira?!
    Ha ezt hallaná! Elegendő Neki az az 5-600 000 áldozat egy szoborhoz, egy újratemetéshez!
    Ott még nem tartunk talán, hogy Zsugás Vilinek is szobrot állítunk, esetleg utcát nevezünk el róla!
    Habár a mai világban?!

  49. Vátesz szerint:

    Csaba Péter jelentkezz Köves Slomónál, jól megértenétek egymást! A csepeli imaházba nem kell majd nagyfeszültségű áramot vezetnie, mert éppen szemben van a rendőrséggel. Neki mindent szabad! Aki együtt fényképezkedik Orbán Viktorral meg a szefárd főrabbival. Csepelen az a zsidó hitfelekezet kapjon imaházat, amelynek a háború előtt is volt! Most idetolja magát ez az erőszakos Chábád-szektás Köves Slomo és terjeszkedni kíván. A lélekmérgezést és lélekhalászatot ott folytassa, ahol a szektája külföldön van! Csepelen olyan hitközség legyen, amely nem politikai játszótérnek tekinti a hitéletet, tiszteli a magyarokat és nem holokausztozik állandóan! Kárpótlást már százszor kifizetették azokkal, akik még meg sem születtek a vészkorszak idején! Azok a politikusok is meg fognak bukni országosan és Csepelen is, akik ezt a Köves Slomót és szektáját felkarolták! Az izraelita hitközség egy a többi vallás közül, akik etnikumnak vagy a zsidó nemzethez tartozónak érzik magukat, fogják az útlevelüket és vegyenek csak-oda repülőjegyet Tel-Avivba! Csak azok maradjanak, akik békében, követelések nélkül képesek itt élni, mint izraelita vallású, magyar identitású emberek!
    A Kárpát-medencére meg senkinek ne fájjon a foga, mert nem kívánunk sem kivándorolni, sem kihalni! Szolgának lenni a saját hazánkban meg főleg nem!

  50. Gordon szerint:

    Egy beteg lelkű ember fröcsögését olvashattuk 16:35-kor.

  51. robi szerint:

    szigetország!
    N engem kérdezz: kérdezd meg a szociktól.
    Nekem semmi közöm egyik politikai bagázshoz sem.

    A hazudozásokon, a jellemtelenségeken viszont ezután is élcelődöm. Cinizmusom neked szól, aki nem tud beletörődni abba, hogy a vádlottak padján csak a tettesek ültek, nem pedig a politikusok által oda kívánt személyek.
    Sajnállak, mert mindenáron hazugságot akarsz adni a számba: pedig az egyik áldozat személyes ismerősöm volt, halála megrázott. Az ítéletet megnyugvással fogadtam.

    A szocik 93′-ban odakozmálták magukat Csepelen, amikor letették a nagyeskűt Demszky mellett. Akkor a lakosság 7 %-a szavazta meg az elszakadást. Ahhoz képest igen sokáig húzták. Sok ügyet pancserként kezeltek: Csepel SC, gerincút, uszoda stb.
    ezeket mindenki látta. Ettől még nem minősítek senkit bűnözőnek: ezt tegye meg az igazságszolgáltatás.

    Abban a kerületben, ahol a napom töltöm – Csepelre csak aludni járok haza – 2010. őszén szintén feltártak kétes ügyeket, megtették a szükséges feljelentéseket. Pont.
    Azóta a kerület fejlődése az első. A helyi közéleti lapok nem pártújságként működnek, két év után nem akarja egyetlen egy okostojás sem átvenni az ügyészség, bíróság szerepét. Dolgoznak azon, amiért a polgárok megválasztották őket.

    Elismerem: a XXI. kerület különösen nehéz helyzetben van, mert kilátás sincs olyan árbevételekre, amiből a gépezetet működtetni lehetne. Befektetőkre alig van remény: a korábbi vezetés sajnos nem profi menedzserekből állt. A mostani az?

    Újabb kérdés: a 2010-ben megválasztott önkormányzatnak van-e terve a bevételek növelésére, vagy leragad az előző vezetés- vélt vagy valós – dolgainál?

  52. csaba péter szerint:

    Megnyugodtam vátesz tényleg elmebeteg vagy

  53. Vátesz szerint:

    Gordon, te azért pártoltál át az SZDSZ-től a Fideszhez, mert megláttad Orbán Viktort sábeszdeklivel a fején egy fényképen Köves Slomóval és a jeruzsálemi szefárd főrabbival? Felvetted már a kapcsolatot az LMP-vel kurzusváltás esetére?
    Csaba Péter, te csak hivalkodj az ortodox hercegpüspök ősöddel, kár hogy nem mentél haza a Szavetszkaja Ármijával! Egyébként meg már Horn Gyula megmondta, mind elmebeteg, aki a MIÉP-re szavazott, hát még aki jelölt is volt! Remélem egyre többen leszünk elmebetegek, akik kivágják innen majd a “normálisokat”!

  54. Gordon szerint:

    A gyűlölet rossz tanácsadó. A butaság pedig újabb viszályokat szül. Váteszből süt a rosszindulat és a gonoszság.

    Igaza van Jelenits Istvánnak (Gordon korábban leírta ezeket a gondolatokat a kommentjeiben):

    “Rengeteg sérelem érte a nemzeti érzést, elég csak arra gondolni, hogy a kommunizmus idején nem igazán lehetett közösséget vállalni a határon túl rekedt magyarsággal. Ha valamit el kell fojtani, belül túlburjánzik. Petőfi azt írta: Ha a Föld Isten kalapja, úgy hazám a bokréta rajta. Másutt meg úgy vélekedik, akkor is a magyarokhoz állna, ha nem született volna magyarnak. Egy művésztől talán elfogadható túlzások ezek, amúgy nem szerencsés, ha így reagálunk a számunkra fontos dolgok megsértésére. Nyilván büszkék lehetünk arra, hogy sok a Nobel-díjasunk, de azt már nem mondhatjuk, hogy a magyarság felsőbbrendűsége miatt van így. Igaz, ez a magyar őstörténet kérdéskörére is, amely a kommunizmus évtizedeiben ugyancsak tabunak számított. Sok esetben egyébként nem rosszindulatú elképzelésekről van szó, ráadásul a nemzeti önazonosságot gyengíteni akaró globalizáció hatása is tetten érhető a mostani újpogányságban. A veszélyérzet sokszor lehetetlenné teszi, hogy reálisan, normálisan gondolkodjunk, így mondvacsinált értékeket tárunk fel. Például büszkék vagyunk arra, hogy a Föld mágneses központja a Kárpát-medencében van, holott inkább arra kellene, hogy több mint ezer éven át, válogatott csapások és évszázados megszállások ellenére fennmaradt a kultúránk. Ez ugyanis tény.”

  55. kispajtás szerint:

    Az életfogytiglan kiosztását minden jóérzésű ember várta, mint ahogy azt is, hogy ezzel együtt feltárják az összefonódásokat. Nagyon mélyről jövő indulat az, ami a kettős gyilkossághoz vezetett és ha nagyon mélyről jött, nagyon is nyilvánvaló a szociknál dúló belháború, a korrupcióval szerzett vagyonosodás. Ebben akart deme egyenrangú lenni az “öregekkel”…
    Csakhogy “öcsi”-nek még nem járt az, amit magának követelt, hiába tudta, hogy miként működik a rendszer. Ez a kettős tragédia lényege és a kiosztott két életfogytiglannal korántsincs kipipálva a köztörvényes bűnök sokasága, ami végül is két ember meggyilkolásához vezetett.
    Ha majd egyszer, talán az összes bűnös a vádlottak padján fog ülni…

  56. csaba péter szerint:

    Vátesz a hivatásos élfasz . Most is van ilyen poszt .
    Pedig azt hittem ez megszűnt . Kár hogy nem így van.

  57. Gordon szerint:

    Utolsójént lekapcsoltad anno a villanyt?

  58. CsepeliNo1 szerint:

    nagyapó írod: A Deme család “ősi” komcsi család. A nagypapa, állítólag, vörös katona volt, tudja akik akasztgatással szórakoztak, majd amikor jöttek a románok, rúzsos-szájú tisztjeik vezetésével, a libákat elrekvirálva, elfutottak.

    Akkor Te eszmefuttatásod szerint, TE (és a Fideszhez köthető emberek) nácisták, mert a Fidesz is jobboldali?

    EKKORA BAROMSÁGOT IS CSAK TE TUDSZ ÍRNI!

    Gratulálok hozzá, és jó lenne, ha megfontoltabban (direkt nem azt írtam, hogy gondolkozz) írogatnál.

Itt lehet hozzászólni !