Káosz és dugó: alig lehetett ki- és bejutni Csepelre

Csepel.info

Bombakáosz

“Bombakáosz” az egyik csepeli kereszteződésben

Több olvasónk is jelezte, hogy a bombariadó miatt a Csepeli HÉV leállítása után kaotikus állapotok alakultak ki a kerületben. Csepelt gyakorlatilag csak Pesterzsébet-Kőbánya és Budafok felé lehetett BKV-val elhagyni illetve megközelíteni, azonban olyan dugó alakult ki, hogy a buszok csak lépésben vagy sehogy nem jártak.

Az egyik 151-es buszon az utasok többségének elege lett abból, hogy a közel 40 fokos melegben nem halad a jármű, és kérték a vezetőt, hogy engedje leszállni őket. A buszvezető érthetetlen módon megtagadta ezt, mire nem sokkal később az utasok egyszerűen kifeszítették az ajtót és úgy szálltak le. A Budafokra közlekedő 138-as buszok sem tudták betartani a menetrendet a dugó miatt, ezért ezen az útvonalon is nehezebb volt ki- illetbe bejutni a kerületbe, mint egyébként.

Bízunk benne, hogy a mentő-ellátásban, emberéletben a dugó nem okozott kárt, ugyanis – úgy tudjuk -, hogy a számtalan ígéret ellenére sem épült helikopter-leszállóhely a Csepeli Mentőállomáshoz.

Csepel.info

11 hozzászólás “Káosz és dugó: alig lehetett ki- és bejutni Csepelre” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Borzasztó, hogy mennyire impotens a városvezetés és a BKV egy rendkívüli helyzetben. Pedig tudtak róla, még fel is tudtak volna rá készülni!

  2. . szerint:

    fel is készültek ugyanis 33 buszt(ennyi még a gyors7-esen sincs) “vezényeltek” az 51A-ra amit direkt azért indítottak, hogy enyhítsék a tömeget, mondjuk az poén volt h nap közben kitalálták, hogy mégse járjon a hév ahhoz képest mindenhol azt írták hogy járni fog..

  3. Lexon szerint:

    Én csak azt nem értem, hogy miért kellett mindezt kedden véggcsinálni? Körbe kellett volna keríteni, leállítani az építkezést, aztán hétvégén minden lakót elküldeni nyaralni. Sokkal kisebb lett volna a nemzetgazdaság kára, mint így, amikor cégek tucatjai nem vették fel a munkát. Az egyes emberek bosszúságairól nem beszélek.
    “A buszvezető érthetetlen módon megtagadta ezt,” – pedig ez érthetô: egyszerûen elôírja neki a szabályzat. Ha leszállítja az utasokat, és egyet elcsap egy autós vagy biciklis, vagy kificamítja a bokáját (hiszen nincsen járdasziget), akkor bizony kemény bünteetésre számíthat.
    Az utolsó bekezdés egyszerûen demagóg. Semmi köze a helikopterleszállónak abomba miatt kialakult káoszhoz. Kár volt belekeverni.

    Bubus: tényleg impotensek, szakmailag alkalmatlanok. De hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet úgy, hogy ne legyen dugó, a BKV járatok is tudjanak haladni?

  4. leslie szerint:

    A Gubacsi-híd 70 éve épült. A 2×1 sáv kissé karcsú már napjainkra.
    A kerületet többek között a közlekedési állapotok miatt kerülik el nagy ívben a komoly befektetők.

  5. Székely szerint:

    Szerintem dugó más okból fakadóan is előfordulhat a kerületbe vezető két hídon, és akkor nem biztosított, hogy egy mentő Csepelről időben elérje a Jáhn Ferenc Kórházat. Máshova pedig nem mehet, mert ugye a csepelit bezárták. Ezért nagy probléma, hogy a beígért helikopter-leszállóhely nem épült meg.

  6. Lora szerint:

    ilyen dugo lesz majd amikor a BKV beinditja a järatritkitäst?

  7. Papi szerint:

    Csak csendessen jegyzem meg ha a bombát át világították volna (Röntgennel) akkor rá jöttek volna, hogy csak a bombaköppeny az amit találtak. A Gubacsi-híddak kapcsolatban (nem az “önkormányzatunkat” akarom védeni) a fővárosi önkormányzatnak kellene megcsinálni de mér csak szósincs róla. Ezt Tarlós úr mondta mikor itt volt. Vettem a bátorságot és megkérdeztem töle. A Mukásotthonban volt.

  8. Lexon szerint:

    Papi:
    és ki cipel oda egy röntgen készüléket?
    Az ilyen tűzszerészeti feladatoknak megvan a maga folyamata, nem véletlenül találták ki. Ha valamit nem tartanak be, könnyen robbanás a vége. A tűzszerészekkel semmi bajom, nekem inkább a városvezetéssel és a rendőrökkel volt gondom tegnap.

  9. Papi szerint:

    Lexon!
    Ne orvosi Röntgenben gondolkoz! Hiddel van olyan készülék nem is kevés ami mobil. Csak erre nem gondoltak. Egyébként minden tiszteletem és megbecsülésem a tűzszerészeké. Nagyon bátrak. Énnekem azt hiszem besárgult volna a gatyám.

  10. Lexon szerint:

    A röntgen, az nem átvilágítással mûködik? Nem értek hozzá, azért kérdem. Merthogy itt elôbb ki kellett ásni és állítólag betont öntöttek rá valamikor. Ezért szerintem nehéz lett volna átvilágítani.
    “Egyébként minden tiszteletem és megbecsülésem a tűzszerészeké. Nagyon bátrak.” Maradéktalanul egyetértek.

  11. Papi szerint:

    Urak!
    Hallotátok nem is bomba volt. Ez így kissé sok volt nekem.

Itt lehet hozzászólni !