Üres volt az óriásbomba

Inforadio.hu

Bomba

Fotó: Index.hu

Üres volt a bomba, vélhetően már közvetlenül a háború után hatástalanították – tudta meg az InfoRádió Hajdu István tűzszerész ezredestől. SB 1000-es aknahatású német repülőbomba volt a IX. kerületben talált óriásbomba, másfél méter mélyen volt a földbe fúródva.

Nem volt veszélyes az az óriásbomba, amely miatt kedden több ezer embert kellett kitelepíteni Budapest IX. kerületében, a robbanószerkezetet ugyanis már a második világháború idején hatástalanították.

A német gyártmányú, SB 1000 típusú, aknahatású bombatestben nem volt gyújtószerkezet – mondta el Hajdu Gábor ezredes, tűzszerész parancsnok a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kedd este.

A tűzszerészeknek másfél méter mélyre kellett leásniuk, hogy kiemelhessék a szerkezetet. A bombatestet Sződligetre, a tűzszerészeti telepre szállították, ahol egyszerű vashulladékként kezelik – tette hozzá a parancsnok.

Hajdu Gábor elmondta, a második világháború ideje alatt és után gyakori volt, hogy a lehullott bombákat a helyszínen elföldelték vagy hatástalanították, aztán egyszerűen ott hagyták.

A Magyarországon eddig fellelt világháborús bombák 98 százaléka éles volt, ezért nem volt hiábavaló a mostani jelentős készültség és óvatosság – indokolta a rendkívüli intézkedések elrendelésének szükségességét.

Forrás: Inforadio.hu

11 hozzászólás “Üres volt az óriásbomba” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Ez volt a kész átverés.

  2. topikfan szerint:

    Hazudsz, az az RTL műsora. A kormány ismét bebizonyította, hogy helyt tud állni egy ilyen nehéz helyzetben is, és gyorsan meg tudja szervezni az emberek kitelepítését, ellátását.

  3. jani szerint:

    Valahogy az ott lakóknak, az érinrtetteknek más volt a véleménye a szervezettségről, a tájékoztatásról.
    Amit ők mondtak, számomra az a hiteles.

  4. topikfan szerint:

    Hazudsz. Máshonnan is tájékozódj, ne csak a Hírtv, csepelinfo, Magyar Nemzetet nézd/olvasd.

  5. Levente szerint:

    olvassuk a csepelen.hu-t? szerintem egy kicsit lassan haladt a kitelepítés, és teljes káoszt okozott. a bkv gyorsan reagált a helyzetre, ritkábban jártak a buszok dél pesten, a megállók tömve voltak, a gond az, hogy ezeknek a vonalaknak semmi köze sem volt a lezárt területhez. mind1, lényeg, hogy topikfan elégedett.

  6. admin szerint:

    topikfan, mivel a jelek szerint megint megpróbáltál visszaélni mások nevével, letiltottunk.

  7. miska72 szerint:

    Tisztelt admin

    Most már tudom, egyértelmű velem is topikfan szórakozott.

  8. jani szerint:

    Topikfánnak !
    Mindenki magából indul ki ! Egyébként elég sok oldalról próbálok tájékozodni.
    Azt pedig magam döntöm el ,mit olvasok , mit nézek ehhez nem szoktam tanácsot kérni !!!
    A véleményemet meg el szoktam mondani, annélkül is hogy bárkit megsértenék./ legalább is igyekszem /, de az olyan kiokító beírások eléggé felbosszantanak ami topikfán név alatt irodtak be.
    Ahogy olvasom letiltás lett vége ezen az infón a topikfános beírásoknak.
    Ennek biztos oka volt m!!
    Nem vagyok jártas a internetes dolgokban, de talán olvasható lesz a véleményem számára is.?

  9. miska72 szerint:

    Tisztelt jani

    Topikfan továbbra is tudja olvasni a fórumot, csak hozzászólni nem tud.

  10. CsepeliXXI szerint:

    Német bomba volt mi?
    Saját magukat bombázták?
    Ügyes!
    És a saját magukra dobott bombát szétszerelték és otthagyták?
    Nahát!!:-))))

  11. CsepeliXXI szerint:

    Egy gőzkezelő üst miatt ürítették ki kedden a fél Ferencvárost. A ma már ipari műemléknek számító alkatrészt nézték második világháborús bombának a Honvédelmi Minisztérium tűzszerészei. Hajdú Gábor tűzszerészparancsnok pénteken ismerte el, hogy a kiemelt szerkezet nem bomba.

    Az üstöt Sződligetre vitték, ahol vashulladékként kezelik, egyébként a kiemelés után csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság operatőre készíthetett felvételeket a fémtárgyról.

    A szaktárca honlapján több ellentmondó információ is megjelent a szerkezetről a kitelepítés napján, először amerikai bombának vélték, majd német repülőbombának. Ezt nyilatkozta a helyszíni tűzszerészek vezetője is a kiemelés után. Hajdú Gábor ezredes, tűzszerészparancsnok pénteken a HírTv-nek elismerte, a fémtárgy első vizsgálata után bebizonyosodott, hogy a szerkezet nem bomba.

    :-))))))

Itt lehet hozzászólni !