Szobrot rongált a gyurcsányista Dániel Péter

Origo, Index, MTI, Csepel.info

Dániel, a gyűlölködő (Horthy Miklós egyébként nem volt háborús bűnös)

Dániel, az imádó

Vörös festékkel öntötték le keddről szerdára virradóra Horthy Miklós vasárnap avatott szobrát a Somogy megyei Kerekiben, a hírt a Mandiner blog közölte szerdán. A tettet Dániel Péter ügyvéd vállalta magára, aki állítása szerint keddről szerdára virradó éjjel öntötte le a szobrot, és az eseményről saját Facebook-oldalán számolt be.

Dániel a leöntött szoborról készült kép mellett véleményét is kifejtette az ügyről. Mint írta, azért öntötte le a szobrot “mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor, és nem jár tisztelet”. Az [origo]-nak a szobor megrongálását megerősítette Csicsai László, a település alpolgármestere. Csicsai szerint mindenkinek meg lett volna a lehetősége arra, hogy még a szobor felállítása előtt írásban jelezze az önkormányzatnál, nem ért egyet a Horthy-szoborral, de nem jelezte senki, hogy problémája lenne. A szobrot leszerelték a talapzatról, és elszállították a helyszínről, de a festéknyomok jól láthatóak a talapzaton is.

“A Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviseletében felavattam a lovastengerész szobrát, azaz átadtam a milliónyi áldozat és mártír »üdvözletét«… Így már korrekt és kifejező az ábrázolás. Bár továbbra is azt vallom, hogy tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor egy demokratikus jogállamban” – írta Dániel Péter, aki már pénteken elárulta, mire készül.

Koszorú a “hálás zsidóságtól” Horthy Miklós kenderesi kriptájában: amikor Horthy tudomást szerzett mi történik a magyar zsidósággal, megpróbálta megakadályozni a deportálásokat – sokak szerint a budapesti zsidóság is ezért menekülhetett meg

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, rendőrségi feljelentést tettek, és további jogi lépéseket is terveznek, egyebek között a keletkezett kár miatt. A szobrot ők vették le a talapzatról a rendőri helyszínelést követően. A festéket hígítóval leszedik róla, helyreállítják, majd hamarosan visszakerül az eredeti helyére. Mint kifejtette, elképesztőnek és egyben elkeserítőnek tartja, hogy ilyen megtörténhetett.

Marton Lajos, Kereki polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy Dániel jelezte, le akarja önteni a szobrot, ezért a szoborállítók megpróbálták fokozottan őrizni az alkotást, azonban a támadásnak hajnali kettőkor még nem volt semmi jele. Vélhetően ezután nem sokkal történt az akció.

A szobrot a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány mellett Kereki alpolgármestere, Csicsai László, valamint Sas Attila vállalkozó állíttatta. Marton Lajos, az 570 lakosú somogyi falu független polgármestere korábban azt mondta, hogy a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást, ő maga nem támogatja, de elfogadja a testület többségének akaratát. A polgármester szerint a szoborállítás megosztja a falut. Hangsúlyozta, szeretné, ha másról lenne híres a település, és nem válna politikai csaták színterévé.

Dániel Péter, az extrém Gyurcsány-hívő

Az ügyvéd akkor vált ismertté, amikor 2010 nyarán kaszinótojást nyomott szét a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik kifüggesztett példányán. Tavaly ősszel paradicsomszósszal kente össze a III. kerületi önkormányzat által kihelyezett alkotmányt.

Legutóbb októberben hallatott magáról, amikor “primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prostinak” nevezte az 1956-os forradalom után halálra ítélt, 1970-ben szabadult Wittner Máriát. Miután kiderült, hogy igaztalanul vádolta meg a fideszes parlamenti képviselőt, bocsánatot kért, azt mondta, belátta, hogy küzdelmében túllépett egy határt és túlságosan durván fogalmazott egy közszereplővel kapcsolatban. Dániel Pétertől a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció is elhatárolódott.

Dániel Péter megjelent a Szolidaritás március 10-i tüntetésén is, rendezői kártyával a nyakában álldogált a backstage-ben, és feltűnt a színpadon, a kórusban is, amelynek a tagjai később elhatárolódtak tőle, mondván, nem ismerik, senki se hívta színpadra.

Forrás: MTI, Origo, Index, Csepel.info

43 hozzászólás “Szobrot rongált a gyurcsányista Dániel Péter” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Mekkora mocsok banda. Szobrot tönkre tenni a leggusztustalanabb dolgok egyike.

  2. Narancsvírus szerint:

    Mind a Károlyi Mihály szobrának ledöntése, mind a Horthy Miklós faszobrának leöntése barbár tett! Az első az Orbán kormány műve, a másik egy őrült ügyvédé!

  3. Bugi szerint:

    Megint hülye vagy vírus, Károlyi szobrát senki nem rongálta meg vagy döntötte le. Még az imádva szeretett Jobbikod sem.

  4. Vátesz szerint:

    Dánielt meg kellene állítani, amikor a kocsijában ül, nem engedni kiszállni, viszont az ablakon egy szippantónyi szennylevet kellene beengedni, mert ezt érdemli!

  5. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Valaki csak megrongálhatta, mert a híradások szerint restaurálásra elszállítják, majd új helyszínen, Siófokon újra felállítják!
    Arra gondolni sem merek, hogy esetleg hazudtatok! ))) 🙂 (((

  6. Gordon szerint:

    Felesleges szobrokat vörös festékkel locsolgatni.

  7. Manitu szerint:

    Grün, ha a Károlyi szobrot rongálná meg bárki, az is gusztustalan lenne. De restaurálni nem csak megrongált emlékműveket kell, hanem idővel mindet, és tudtommal nem adott hírt arról senki, hoga a Károlyi szobrot megrongálták volna.

    Mellesleg láthatóan te sem ítéled el a történteket, így gondolom azt sem ítélnéd el, ha Károlyi szobrát öntenék le vörös festékkel.

  8. ebihal szerint:

    A probléma nem ott kezdődik, hogy ezt a szobrot leöntötték, hanem ott, hogy felállí-
    tották! A II. világháború magyar áldozatainak hozzátartozói, civilek, vagy katonák,
    nem valószínű, hogy annyira dicsőítenék a “lovas tengerészt”! És sajnos ezekből az áldozatokból túl sok van !

  9. Manitu szerint:

    Ebihal, nem ártana lecserélned a hazug kádári történelemkönyeidet. Vagy egyáltalán egy kis történelmet tanulnod.

  10. ebihal szerint:

    Manitu!

    A tényeket nem lehet megerőszakolni! Nézz utána, hogy Magyarországnak mekkora
    embervesztesége volt! Ennyi! Ja, és gondolj bele a hozzátartozók helyzetébe, már
    ha képes vagy rá!

  11. Manitu szerint:

    Nem az emberveszteség oldaláról ítélik meg a történelmi személyiségeket. Lásd Árpád, IV. Béla, Hunyadi János stb. Vagy Churchill és a többiek. A háborút nem Horthy kezdte, és a zsidókat sem ő vitette el. Ellenben a kommunistáktól ő mentette meg az országot és a zsidó deportálásokat is ő próbálta leállítani.

    Persze minden mérleg kétoldalú. Én nem gondolom, hogy Horthy olyan nagy államférfi lett volna, mint Árpád, IV. Béla, a Hunyadiak vagy jónéhány más királyunk, erdélyi fejedelmünk. De azt meg elítélem, ha a szobrát rongálják meg, mert aljasság.

  12. ebihal szerint:

    Manitu!
    A lényeget Te mondtad ki, valószínűleg egy gyenge pillanatodban, mégpedig, hogy Horthy nem volt nagy államférfi. A többiről lehet vitatkozni, de csak a tények alapján!

  13. Manitu szerint:

    Ebihal: én Horthyt nem tartom kiemelkedő vagy nagy államférfinak. Sodródott az árral, és amikor igazán ellent próbált állni, hát elsodorták. De megpróbálta. És mindig Magyarország hasznát kereste. Nem véletlen, hogy sem a szovjet sem az amerikai fél nem tartotta Horthyt háborús bűnösnek, és ha jól tudom csak tanúként vett részt a nürnbergi perben. Már csak ezért is egy surmó bunkó a Dániel elvtárs, aki hazugságot állított azzal, hogy Horthy háborús bűnös lenne.

    De Károlyit aztán végképp nem tartom nagy államférfinak. Sőt, Károlyiról – Horthyval ellentétben, aki igazi, megkerülhetetlen kényszerpályán volt – nem tudok semmi jót sem mondani. Nagyjából az a különbség, hogy Horthy megpróbált a nácik ellen tenni, Károlyi meg behívta őket, átadta nekik a hatalmat. (A nácik és a kommunisták között max annyi a különbség, hogy a kommunisták lassabban öltek, de sokkal többet.)

    Viszont még Károlyi szobrát sem önteném le semmilyen festékkel. Bevallom, annak örülök, hogy Siófokra viszik, mert szerintem egy ilyen politikus szobra nem a Parlament elé való.

    A lényeget mindig kimondom, és nem gyenge pillanatomban. A doktori-botránynál sokszor elmondott véleményemhez is tartom magam. Csak ártott az egész a magyar társadalomnak. Függetlenül attól, hogy Gyurcsánynál már az valószínűsíthető, hogy szimplán lemásolt egy szakdolgozatot, és semmit nem dolgozott vele, és ha jól hallom most Bárándy van soron: http://www.pecsiujsag.hu/belfold/ujabb-plagiumgyanu-most-barandy-gergely-kerult-celpontba

  14. csaba péter szerint:

    Én meg téged nem tartalak semmire manitu képviselő úr

  15. csaba péter szerint:

    egyébként meg színt tévesztett fekete és zöld a magyar fasiszták szine

  16. Tóth Kati szerint:

    Dániel Pétert is le kellene önteni valamivel.Talán egy kis forró szurokkal,az jót tenne neki,talán abbahagyná ezeket a kicsinyes,dedós játékait.

  17. ebihal szerint:

    Manitu!
    Egy dologban van igazad, mármint, hogy a festék nem megoldás, minden más vitatható!

  18. Zoli049 szerint:

    Ez az öntögetősdi egy idióta és barbár tett volt, még ha nyiltan vállalta is ez az ökör. Most jött el egy Horthy kultusz, kinövik.
    A végén az lesz, hogy mindkét háborút megnyertük?

  19. csaba péter szerint:

    Európa első zsidó törvénye , egymillió halott, holokauszt, stb ezért jár a szobor de lovas :

  20. Vátesz szerint:

    Galíciában jobb volt? Tetszettek volna ott maradni!

  21. Vátesz szerint:

    Az egymillió halott meg százötven évvel hamarabb is meg volt, amikor egymillió keresztényt fejeztek le a JÁKOBinus diktatúra alatt! Danton, Robespierre és Marat egymást is a guillotine alá küldték, pedig ugyanabba a szajnaparti zsinagógába jártak imádkozni!

  22. Királyerdei szerint:

    Máig tartó dilemmánkat segít feloldani Kovách G. István: Fasiszta nemzet? Antiszemita magyarság? című cikke, amelyet a Hunnia című folyóirat 1991 évi 25. száma közöl. A szerző kutatásai során a londoni könyvtárban bukkant az 1943 október 14. keltezésű: C 12035 és 1943 október 15-i F.O. 371/34498 jelzetű okmányra, amelyek főbbek között Namier professzor (zsidó képviselet) aggodalmát fejezik ki a német szövetségből idő előtti esetleges magyar kiugrás miatt. Szerinte Magyarországon a zsidók biztonságban élnek, de a háborúból való magyar kilépés, vagy annak kísérlete miatt Németország megszállná Magyarországot, miáltal a zsidók biztonsága nem volna szavatolható.
    Az F.O. 371 /34498 sz. irat, amely a zsidók helyzete Magyarországon címet viseli, többek között az alábbi részletet tartalmazza: “Randall úr azt mondta, hogy ezt már ajánlották, mint okot s amiért Magyarország ne álljon át a szövetségesek oldalára”. Íme a megoldott talány! A magyar zsidók biztonságáért kellett főbb százezer magyar katonának életét áldoznia az orosz fronton. Tulajdonképpen a zsidók védelmének számlájára írható a 2. magyar hadsereg doni pusztulása is. A háború befejezése után ez a magyar vérrel megmentett zsidóság tíz éves irtóhadjáratot indított a kollektív bűnösség elve alapján az egész magyar nemzet ellen. További csaknem negyven éven át pedig nemcsak kifosztotta, hanem a külföldi kölcsönfelvételekkel úgy elzálogosította, amelyre történelme ezer évén át nem volt példa.

    Magyarországnak a második világháborúba rángatásában sem maradt tétlen a hazai zsidóság. Marschalkó Lajostól tudjuk: “Teleki öngyilkossága után kétségbe esetten rohantak Horthy Miklós kormányzóhoz, hogy ne maradjunk ki a háborúból, mert akkor a németek megszállták az országot, elhurcolják az immár 800.000 főnyi zsidóságot. Ezt a tényt 1946-ban megerősítette Ravasz László püspök is.”

    Ma még nincs kellően feltárva hogy a második világháborús magyar külpolitika milyen mértékben alapult magyar megfontolásokon, német nyomás kényszerén, illetve hazai és nemzetközi zsidóság titkos tanácsán.

    Megállapítható a zsidók hálátlanok a magyar nemzettel szemben. Horthy Miklós kormányzó csaknem életével fizetett a zsidók mentéséért. Földi maradványainak 1993 évi hazahozatala és újratemetése idején mégis olyan hisztériát keltettek, ami még egyes zsidók szerint is méltatlan volt a kormányzó személyéhez. Annál is inkább csodálható, hogy e a fontos tényeket nemcsak hogy nem írták a háború utáni Magyarország javára, hanem az ő nyakára ültették a világ leggonoszabb zsidóklikkjét: Rákosit és társait. (Lehet, hogy éppen zsidópártolásának megbüntetéséért?) Ez a maroknyi elvetemült zsidó a magyar nép és a magyar kereszténység ellen indított irtó hadjáratával igazolta Hitler ellenük felhozott összes érveit. Csoda-e, ha 1956-ban népünk fegyveres harccal döntötte meg uralmukat?

    A magyarországi zsidóságnak – bármilyen hisztériát keltenek is magyarság ellen – el kell számolnia a nemzet előtt az 1945 után csaknem félévszázados szenvedéséért megalázásért és kirablásáért. Minél előbb teszik ezt, annál inkább enyhíthetnek a megítélés szigorán. Politikai rövidlátásra vall, ha kivárják amíg egy olyan kormány kerül hatalomra, amely erre kötelezni fogja őket. Az ország lakossága tudni akarja, hogyan oszlik meg a felelősség a zsidóság és az őket felhasználó nagyhatalmak között. Ameddig ezt nem tárják a nemzet elé, addig kénytelen kizárólagos felelősségüket megállapítani”

    Forrás:
    http://www.angelfire.com/realm3/hmult/IIvh/IIvhhern3.htm

  23. ebihal szerint:

    Szeretem az ilyen tökéletesen egyoldalú beállítást!

  24. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs, azt gondolsz rólam amit akarsz, de mielőtt leírod a véleményedet a történelmi személyiségekről, olvass egy kis történelmet. Így csak magadat égeted a baromságaiddal.

    Persze engem nem zavar, nem is várok többet az exkommunista-vadkapitalista MSZP-DK szavazóktól.

  25. Doki szerint:

    Erről a dánielpéterről (mert nagy kezdőbetűvel ugyan le nem írom a nevét ennek a senkiházinak) azt hallottam, hogy a facebookon olyannal fenyegeti azokat, akik ráírnak a szobor rongálás ügyében, hogy kinyíratja őket a Moszaddal… Normális az ilyen?

    Kovács “Narancsvírus” Ernő! Te még a Jobbikban nyomulsz? Mert ha igen, akkor magyarázd meg Vona Gábornak is, hogy milyen “csúnya dolog volt” eltávolítani az általuk sem kedvelt (hazaáruló) Károlyi Mihály szobrát.

  26. hajós szerint:

    Ez is a műkritika egyik formája 🙂

  27. Vátesz szerint:

    Doki, te nem olvasod Narancsvírust, már rég visszatért a kályhához!

  28. Nagyapó szerint:

    csaba péternek, hogy tudja miről ír.
    Az 1938:XV. törvénycikk “A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról” címet viselte, de első zsidótörvény néven vált ismertté. A jogszabályt a Darányi-kormány készítette elő, de már Imrédy Béla miniszterelnöksége alatt fogadta el az országgyűlés. A május 29-én hatályba lépett törvény kimondta: a szellemi szabadfoglalkozású pályák állásainak legfeljebb 20 százalékát foglalhatják el zsidók, ami jóval meghaladta arányukat alakosságban, tehát privilegizáltságuk megmaradt. A végrehajtást az orvosi és az ügyvédi kamara mintájára létrehozott szakmai tömörüléseknek kell felügyelniük. A törvény szintén 20 százalékban maximálta a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál a zsidók létszámát. A végrehajtásra hosszú időt, öt évet írtak elő. stb.
    Eztt a törvényt a néhány évvel korábban hatályba lépett német zsidóellenes törvények mintájára hozták.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  29. Doki szerint:

    Ceterum censeo… Csaba Péter, ha kinyitja száját, hazudik…

  30. Tóth Kati szerint:

    Az ilyen díszzsidók miatt utálják őket a nem zsidók.Ez a Dániel Péter önmagát és a liberálbolsikat járatja csak le.Ilyenek ezek,csak önmagukat tudják adni.Mi meg láthatjuk,hogy milyenek is valójában.Primitív,csak gyűlölködni képes emberek.

  31. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Gyűlölködést, Tőled és elvbarátaidtól olvastam legtöbbször itt az infon, úgyhogy a
    jelző is Nektek dukál!

  32. Doki szerint:

    Magyarországon egyre jobban elhatalmasodik a magyargyűlölet! A magyarság jelképeit és történelmi személyiségeit meggyalázzák és ha ez ellen fellépünk, vagy kiállunk az igazunk mellett, akkor rasszistáknak, antiszemitáknak, hova tovább náciknak, fasisztáknak csőcseléknek kiáltanak ki minket!

    A szobrot vandál módon megrongáló dánielpéter május 20-án a Liberális klubban (VI. ker. Andrássy út 45.) tart előadást. Ennek apropójából néhányan tüntetést jelentettek be, Demonstráció a magyargyűlölet ellen címmel. A tüntetés időpontja és helyszíne: 2012. május 20. 18.00, VI. kerület Andrássy út 45., a Liberális klub előtt.

  33. bonifác szerint:

    Különös eset: elmebeteg ügyvéd. Praktizál? Előző viselt dolgai megerősítik: tényként l
    lehet kezelni. Horthy kormányzóról annyit: többet tett a magyarságért, mint az összes
    szocialista összesen. Csak nem Rákosi elvtárs véleményét kell figyelembe venni, hanem
    a tényeket kell nézni. A fasisztázás, zsidóirtás németbarátság olyan dolgok, amit ma már
    csak szellemileg alultáplált, műveletlen, az ötvenes évek színvonalán rekedtek vallanak.
    Szíveskedjenek utánanézni a dolgoknak, mielőtt leírnák( kimondanák.)Igaz a könyv ma már drága.És a tudatlanság ??!

  34. csaba péter szerint:

    Akkor a Teleki Pál zsidó törvényéről nem is hallottál , szép kis magyar szalon náci.

  35. Dr. grün szerint:

    Szálasi követőjével kampányol Kövér
    Az eddigi fityuszos szlogen “A mi kommunistánk jó kommunista!” kibővül a “és a mi nyilasunk is!”-el?! ))) 🙂 (((
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=551162

  36. CsepeliNo1 szerint:

    Csak azt sajnálom, hogy ennyivel megúszta a szobor!

    Akiről mintázták a szobrot, sok ember neki köszönheti a halálát!
    Erre aztán tényleg érdemes szobrot állítani!

    Történelemferdítés van az egész országban!

  37. mbm59 szerint:

    Kicsinyes provokáció, amit dp csinált. A németek által megszállt Magyarországon 1944.07.05-06-án Koszorús Ferenc vezérkari ezredes – Horthy parancsára – páncélos erőket vezényelt Budapestre, hogy fegyveres erőhatalommal akadályozza a budapesti gettó lakóinak elszállítását.
    “A jelek szerint a bölcs rabbi nincs tekintettel az ügy egyetlen igazi szakértője Adolf Eichmann Jeruzsálemben tett vallomására sem, amely így szólt „Horthy és a magyar katonák akciója volt a Hitler által megszállt Európában az egyetlen eset, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat. Ilyesmit képtelenségnek tartottam; azt hittem, téves jelentésről van szó, vagy álmodom, de néhány héttel később Lakatos Géza [Horthy utolsó miniszterelnöke] kitiltott engem Magyarországról.”

  38. mbm59 szerint:

    “Most azonban szinte gátszakadás történt, mert zsidó történészek kutatásai alapján megtudjuk, hogy a Führer hadseregében több mint 150 ezer zsidó származású német állampolgár szolgált, akik között sokan — Hitler tudtával és jóváhagyásával! — elérték az ezredesi és tábornoki rangot is. A meglepő hírt a Cambridge University egyik történésze és tanára, a maga is németországi zsidó származású Bryan Mark Rigg hosszú évekig kutatta, míg a Hitler’s Jewish Soldiers című könyve 2002. májusában megjelent. A szerzőt, aki mint önkéntes az izraeli hadseregben is szolgált és tiszti rangot ért el az amerikai hadseregben, a könyvéért semmiféle bántódás nem érte, sőt a Yale Egyetem kitüntette, ma pedig a hadiakadémia történelem tanára. ”
    http://www.hazankert.com/04may7.html

  39. csaba péter szerint:

    Jó van fiam csak az a hatszázezer ember hogy gyilkoltatott meg a magyar hatóságok közre működésével ? Horthy jóváhagyásával?

  40. csaba péter szerint:

    mbm59 no most írjad ide egy zsidó tábornok nevét aki HJitlernek szolgált.

  41. csaba péter szerint:

    Hülye gyerek

Itt lehet hozzászólni !