Kerékpárosokat gázoltak Csepelen

Csepel.info

A fotót olvasónktól kaptuk

Vasárnap 19 órakor két kerékpárost ütöttek el Csepelen, a Weiss Manfréd úton – tájékoztatta lapunkat olvasónk.

A beszámoló szerint egy ember súlyosan megsérült. A gázoló autóba hátulról egy másik jármű is belerohant. A féknyomokból ítélve a baleset oka nem gyorshajtás volt. Akinek bővebb információja van az írjon a fórumba!

csepel.info

30 hozzászólás “Kerékpárosokat gázoltak Csepelen” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Annyi biztos, hogy a kerékpárosok a még félkész útról hajtottak le a gyalogátkelőre.
    A sérültet 2 percen belül egy arra járó mentő elkezdte ellátni.

    Egy-két kép lemaradt, felteszek linket!

    http://kepfeltoltes.hu/view/120506/DSCF6186_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/120506/DSCF6187_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/120506/DSCF6188_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/120506/DSCF6192_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  2. Narancsvírus szerint:

    Mindenkit megnyugtatok, hogy nem én vagyok a képen, pedig lehetnék, hiszen ma én is kétszer mentem ezen az útvonalon! Gyalázatos állapotok uralkodnak ezen a részen! A még fel nem avatott kerékpárút megszűnik, és kénytelenek vagyunk rámenni a Weiss Manfréd útra. Életveszély uralkodik, és még szerencse, hogy csak ez az egy baleset volt, mert ezerrel mennek az autósok, kamionok!! Kéretik egy megoldás erre a részre, hogy a kerékpárosok ne legyenek életveszélyben!!!

  3. Zoli049 szerint:

    Szomszéd!

    Én csak azért “anyázok”, mikor a meglévő út ellenére is a külső sávban csámpáznak a bringások, mikor a HÉV mellett ott a járda, de a kerékpárút mellett is!

    Amúgy ahol a két szerencsétlent elütötték, ott még egy darabig van kerékpárút, simán végig lehet(ne) menni.

  4. Narancsvírus szerint:

    Hidd el nekem itt sokan úgy mennek, mint ha Mogyoródon lennének a Forma 1-es pályán!

  5. Zoli049 szerint:

    Szomszéd!

    Áruld el, hogy ha van az egyenes szakasz mellett A, B, C alternatíva, akkor miért kell a kocsik – kamionok mellett küzdeni?

  6. Zoli049 szerint:

    Azt én sem értem, hogy egy “speedcam”-et miért nem lehet oda felrakni? Hamar megtérülne! 🙂

  7. worm szerint:

    Ez az egész útszakasz egy vicc. A Kossuth-Ady sarkától a Szállítók útjáig (és vissza) nem lehet bringával úgy eljutni, hogy az ember ne lenne életveszélyben. Van egy – szerintem – kész bicikliút, amit nem adtak még át, de gyakorlatilag a semmiben kezdődik. Ma én is jártam arra. Balról a kocsik húznak el mellettem 80-al a feltúrt részen, közben jobbra az út szélén egyszer csak egy nyitott akna. Ha jól gondolom, akkor ma több ember is hosszasan csuklott…
    A rendőrök ugyan többször jelen vannak, a sárga házikó takarásában rejtőzködve, de úgy tűnik, hogy ennyiben ki is merült a dolog.
    Nem tartozik szorosan a témához, de ahogy átérünk a Kvassay-hídon, van egy lámpás kereszteződés, ahol jobbra nem sokan szoktak célszerűen bekanyarodni. Mindig is zavart, hogy néhány suttyó képtelen kivárni a piros jelzés zöldre fordulását, és nekik azon a jobbra kanyarodó sávon keresztül, trükkösen vissza kell fordulniuk, hogy mehessenek egyenesen a Soroksári út irányába.
    Ha nem látom, nem hiszem el, hogy a rendőrök orra előtt képesek egyesek ezt a “trükköt” alkalmazni, csikorgó gumikkal. Rend éber őrei, meg nem tesznek semmit. Lehet, hogy a KRESZ szerint nincs ebben semmi szabálytalan, mert barátunk bekanyarodott és hirtelen eszébe jutott, nem is ide akar jönni. Tábla, záróvonal, meg biztos nincs, ami tiltaná a visszafordulást, de a sorban ácsorgó rendes emberek zsebében ilyenkor joggal nyílik a bicska.

    Az elütött bringások hogy vannak? Tud róluk valaki, valamit?

  8. hajós szerint:

    Zoli049:

    1. a kerékpárút nincs átadva
    2. a kerékpárútnak a pusztában vége szakad, ha a város felől jön a bringás, a zebra az egyetlen szabályos hely, ahol átmehet a túloldalra
    3. járdán kerékpározni tilos
    4. ráadásul azok a járdák ramaty állapotban vannak.

    Egyedül abban bízhatunk, hogy már nem kell túl sokat várni arra, hogy befejezzék a gerincutat és megépítsék a kerékpárút hiányzó szakaszát. Addig maradnak az áldatlan állapotok! Ettől függetlenül a baleseteket el lehetne kerülni: a bringások figyeljenek, az autósok tartsák tiszteletben a zebrát!

  9. lulu szerint:

    Hajóssal teljesen egyetértek. Életveszélyes az a rész ahol most építkeznek és az autósokra gondoltak, de a biciklisekre egyáltalán nem. Főleg amikor visszafele érkezel Csepelre. A biciklisek ezért ahogy én is úgy oldom meg ahogy éppen tudom. Természetesen nem szabályosan, de nem azért mert nem szeretnék az lenni, hanem mert nem lehet az lenni. Attól még nem kellene elütni őket!!! Lehetnénk már egy kicsit toleránsabbak egymással. Nem jó ez így, hogy mindenki fújjol egymásra.

  10. hajós szerint:

    Ráadásul az autósok ezen a szakaszon már jóval a 70-es tábla előtt elkezdenek 90-nel menni. Az, hogy zebra van, meg két kereszteződés, kit érdekel…

  11. J szerint:

    Egy fontos dolgot azért itt mindenki elfelejt említeni. A zebrán is tilos bringázni, ugyanis az a gyalogosoké. ÉS azt is elfelejtik sokszor, hogy ők a puhatestűek. Azért elég hülyén hangzik az a sírfelirat, hogy: “Itt nyugszik, de igaza és elsőbbsége volt”. Ráadásul ennél az esetnél, ha bringával hajtott ki a kocsi elé, akkor még elsőbbsége sem volt.

  12. Nagyapó szerint:

    Elárulok egy nagy titkot! A HÉV-en kerékpárral együtt lehet utazni, bár a terepkerékpározókat ez nem vigasztalja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. Gordon szerint:

    “Természetesen nem szabályosan, de nem azért mert nem szeretnék az lenni, hanem mert nem lehet az lenni.”

    Bla-bla-bla.

  14. Narancsvírus szerint:

    Beindult a kerékpárút Csepelen
    Kicsi, de a miénk!

  15. lolka szerint:

    Nagyapó szerint:
    2012. május 07., hétfő – 11:50
    -Igen ez majdnem olyan, mint az autó tetején a bicikligarnitúra, lássák, hogy az is van….
    Gordon szerint:
    2012. május 07., hétfő – 13:07
    -Egyszer ülj a nyeregbe és tekerj be a Borárosra és akkor lehet “Bla-bla-bla.”-ni…
    Régen sem volt kerékpárút azon a szakaszon, most majd lesz…addig is a bringásoknak a szabályokat BE KELLETT TARTANI…
    A minap mentem brinyóval a Halásztelket elkerülőn…már majdnem a gyűrűhöz értem…erre mi van az út szélén…egy olyan tábla ami tiltja a traktor lovaskocsi kerékpár átmenő forgalmát. A táblánál alternatíva nincs, akkor mi értelme? Miért nem lehet az út elején jelezni? Akkor nem is megyek arra…logika…

  16. nehazudj szerint:

    Nagyapó!
    1. Bringa szállítás a HÉVen sem olcsó.
    2. A legtöbb biciklivel közlekedő nem azért jár bringával, mert BKV-ra akar szállni (vagy nincs rá pénze vagy eleve sportol)

    Az aláírásod kapcsán: akkor ugye te is hazudsz és lopsz? Visszaemlékezve az indexes ámokfutásaidra… vagy te inkább Szálasiék utódának tartod magad?

  17. Molnár Szabina szerint:

    A szüleim az áldozatok. Délután 6 óra felé tartottak Csepel felé a kerékpárúton, majd a zebránál leszálltak, és át akarták tolni a bicikliket a túloldalra. Gyalogosan mentek, nem bringán, nem követtek el semmilyen szokásos bringás szabálytalanságot, figyelmetlenséget. A külső sávban megállt nekik egy kisteherautó, de a belsőben nem, ott történt a baleset. Apukámat kapta telibe az autó (aki egyébként Csepelen polgárőr, úgyhogy tisztában van a szabályokkal), nyílt törés volt a sípcsontján, megműtötték. Sokkal súlyosabb dolgok is történhettek volna.

  18. Manitu szerint:

    Mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!

  19. Manitu szerint:

    Azon a részen tíz autóból nyolc-kilenc nem tartja be a maximális sebességet.

  20. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    Egyszerű, hogy miért nem tartják be a maximális sebességet!
    Mert nem a “Kötelező haladási sebesség” tábla van kitéve! 🙂

  21. lolka szerint:

    Molnár Szabina szerint:
    2012. május 07., hétfő – 14:29
    -Minél előbbi gyógyulást kívánok a szüleidnek és méltó büntetést a baleset okozónak…

  22. lulu szerint:

    Molnár Szabina! Szüleidnek gyors gyógyulást kívánok.
    Pontosan ugyanígy oldottuk meg tegnap mi is az átkelést. Hihetetlen ez a sok rosszindulat.

  23. Narancsvírus szerint:

    Nagyapó, jobb ha hallgatsz néha és nem viszel mindenbe bele politikát! Nálad dolgoznak a régi reflexek!

  24. Molnár Péter szerint:

    J-nek üzenem, hogy a szüleim nem bringáztak, hanem szabályosan leszálltak a biciklikről és át akarták tolni a zebrán…. Gondolkodj el ezen………

    Molnár Péter, a baleset áldozatainak fia!!!

  25. hajós szerint:

    ja hát igen, tipikus, hogy az egyik sávban megáll a zebránál az autó, a másik sávban meg megelőzik, erre lehet számítani sajnos.
    A sofőr jó kis büntetésre számíthat, meg is érdemli.

  26. Té-Gé szerint:

    lolka:
    Nincs bringa, ami Gordont elbírná. Ahhoz trike kell. 🙂

  27. loastman szerint:

    Én azokat a paraszt autósokat nem értem, akik basznak megállni a zebra előtt, holott az új KRESZ erre kötelezi az autóst. Sőt, a KRESZ arról is rendelkezik, hogy ha egy autó megáll a zebránál, akkor minden autó köteles megállni. S a KRESZ arról is rendelkezik a fentiek miatt, hogy a kereszteződéstől 5 méterrel, a kijelölt gyalogos átkelőhely előtt 5 méterrel, utána 3 méterrel megállni tilos.
    Azon a helyen nyugodtan fel kell szereltetni egy rendes forgalomirányító lámpát, ami alapesetben zöldet mutat, de gyalogos kérésre vált. Valahol már találkoztam ilyen lámpával, de az lehet, hogy nem is Magyarországon volt?

    Valamelyikőtök felvette a traffipaxot. Szokott ott állni, éjjel is és nappal is, tehát ezzel nincs gond. Az ellenőrzés/büntetés önmagában szart sem ér, és ezt a rendőrök nem akarják belátni. Sokkal jobb, amikor a szabálytalankodót megállítják, mert ez lenne a “Szolgálunk és Védünk” lényege. A jelenlegi rendőrségi magatartás a “Kormányért Szolgálunk és Büntetünk” szlogennel egyenértékű.

    Amúgy Csepelre jövet rendszeres a dugó azon a szakaszon. Nem egy parasztot látni, hogy “ügyeskedve” behajt a balra kanyarodó (FKF telephely felé) sávba, majd szembe megy a forgalommal 2-3 métert, és megy a sor elejére. Tessék minden délután két fakabátot odaküldeni!

  28. Molnárné Irén szerint:

    Na,akkor mint érintett reagálnék: a férjemmel nem először bringázunk.M.O. összes tavát körbekarikáztuk.Most a mhelyemről tartottunk hazafelé.szeretünk tekerni,nem tesszük fel a hévre,mivel bérletünk sincs,/mi hülyék meg nem lógunk/így szerettünk volna spórolni, sportolni,nem környezetszennyezni.Ha ezzel mi csírák, hernyók,lúzerek vagyunk,hát vállaljuk!!!Köszönjük a hozzászólásokat,további balesetmentes közlekedést mindenkinek!!!Irén

  29. Molnár Ferencné szerint:

    Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Nektek, hiszen még nagyon sok szép túra vár Rátok.
    Marika

  30. Anti szerint:

    Irén: azt lehet tudni, hogy történt a baleset? Tekertetek, vagy toltátok? Részletek? Csak hogy mások is tudjanak okulni az esetből…

    Jobbulást egyébiránt, ha még tart a “rehab”.

Itt lehet hozzászólni !